-
2011 öğrenci affı ve yoklama kaçağı durumu ile ilgili bilgi
87 doğumluyum, önlisans programını 2007 yılında bitirdim,
2009-2010 döneminde aöf intibak sınıfına girip alttan hiçbir dersim kalmadan bitirdim,
3. sınıfa kayıt için 2010 aralık ayında aöf şubeme gittim, doğal olarak askerlik durum belgesi istendi, askerlik şubem daha önce tecil işlemi yaptırmadığım için 2007 yılından bu yana yoklama kaçağı olduğumu ve belge veremeyeceğini söyledi.
Sorularım şöyle,
Yeni öğrenci affı kapsamında tecilli sayılır ve aöf 3. sınıfa kayıt yaptırabilir miyim?
Tecilli sayılırsam 5 ay mı tecilli sayılacağım yoksa bu 5 aylık süre içerisinde 2011-2012 öğretim yılı için eğitim kurumuna mı başvurmam gerekiyor?
Son olarak resmi prosedüre göre yeni öğrenci affı ortalama ne kadar süre içerisinde resmî gazete'de yayınlanır?
Yardımcı olabilirseniz beni büyük bir dertten kurtarmış olursunuz,
Teşekkür ederim.
-
Cevap: 2011 öğrenci affı ve yoklama kaçağı durumu ile ilgili bilgi
Selam,
2007de yooklama kaçağı isen 2009da aöfe nasıl kayıt olup devam ettin? Neyse yoklama kaçağı olmak sorun değil öncelikle. Şubeye gidip askerlik için gün alman lazım. Kaçak değilsin henüz.
1. Yeni öğrenci affı kapsamında tecilli sayılır ve aöf 3. sınıfa kayıt yaptırabilir miyim?
Geçen afta böyle olmuştu. Tecil edecekler askerliğini ancak yasa çıkınca yine geçen afta okuldan belge alıp şubeye giderek kayıt yaptırana kadar tecil ediyorlardı, kayıttan sonrada tecil ettiler askerlikleri.
2.Tecilli sayılırsam 5 ay mı tecilli sayılacağım yoksa bu 5 aylık süre içerisinde 2011-2012 öğretim yılı için eğitim kurumuna mı başvurmam gerekiyor?
Bu süre içerisinde kayıt yaptırman gerekcek ama tecil etmeleri için dediğim gibi şubeye af için okula başvuru dilekçeni vs götürüyorsun. Şube bilir bunu. arayıp sorabilirsin.
3. Son olarak resmi prosedüre göre yeni öğrenci affı ortalama ne kadar süre içerisinde resmî gazete'de yayınlanır?
Yasa meclisten geçtimi bilmiyorum ama geçerse c.başkanı imzalar ve yayınlanır kısa sürede.
-
süreçle ilgili tüm arkadaşlara yardımcı olması açısından af sürecini anlatayım geçen seferki;
Devlet af yasasını çıkardıktan sonra, başvuru için son tarih belirler. Okullar bu tarihlerde başvuruları kabul ederler ve yine belirli bir tarihe kadar kayıt işlemleri yapılır.
Aftan faydalanmak isteyen tüm öğrenciler (askerlikle problemli olanlar dahil) bu tarihlerde yaptıkları başvuruları ve başvuru kabul belgelerini askerlik şubelerine götürerek son kayıt tarihine kadar özel tecil alırlar.(bakayalar, kaçaklar dahil)
Okul başvuruyu kabul eder ve son tarihe kadar siz kayıt yaptırırsanız, okulunuz bu kayıt bilgisini askerlik şubesine bildirir. Ancak burada sizin okulu takip ederek şubeye bildirip bildirmediğini, şubeyide arayarak tecilin gelip gelmediğini kontrol etmeniz gerekir işi şansa bırakmamak için.
Son kayıt tarihine kadar okullara af için başvuracak ve başvurusu kabul edilecek herkesin tecili kayıtların yapılacağı son güne kadar yapılacak. Kayıt hakkı kazanan ve kaydını yaptıran herkesin tecili tekrar yapılacak, kayıt hakkını kazanamayanlar ise ilk sevke tabi olacaklardır.
SOn afta böyle işledi.
-
Ben 1979 dogumluyum. acık ögretimden 2.sınıftayken atıldım(üstüste 2sene sınıfta kaldıgım için) daha sonra cukurova üniversitesini kazandım oradan da 1.sınıfta 2.senemdeyken atıldım harc parasını yatırmayı unuttugumdan dolayı daha sonra tekrar cukurova unıversıtesını kazandım bu seferde ders kaydını yaptırmamaktan atıldım.tabi benim amacım okumak degil işlerimi devam ettirmek oldugu için sürekli atıldım bu okullardan.cunku derslere gidemiyordum.tehir-i tecil denen bi hakkımız varmış onu da askerik şubemden ögrenmiştim onu da kullandım.tabi baya oldu bu soyledıgım yaşımdan da anlasılacagı üzere.
Benım sormak istedigim ben bu ögrenci affından faydalanabiliyor muyum?faydalanabiliyor isem bu okulu bitirene kadar tecil olacak şekilde mi oluyor(kayıt olabilecegim 2ayrı okulum var suanda)yoksa bazı forumlarda okudugum gibi "müracaat süresince askerlik süresi gelmiş olanlar tecilli sayılırlar" diye bir ibare geçiyor kanunda ve bunu sadece 5ay muracaat suresı oldugu ıcın 5ay tecilli olacaksın yanı yenı ögretim yılı olan güz döneminde tecilin kalkacagı için yine askere gitmen istenecek diye mi yorumlamalıyız?
Bu arada ben sureklı gbt me baktırıyorum ve temizim aranmıyorum.en azından polis tarafından aranmıyorum.ancak emınım ki askerlık subesıne gitsem anında gotururler benı
hukuki bi görüş almak istememin sebebi bu kanunların yorumlanmasında ki olusabilecek farklılar.yardımcı olursanız sevinirim.
-
Bilgilendirme için teşekkür ederim, içimi rahatlattınız.
2009-2010 dönem kayıtlarında askerlik belgesi istememelerinin sebebi doğum tarihinden dolayıydı, 2009-2010 değil de 2008-2009 döneminde intibak sınıfına kayıt olsaydım 3. sınıfa geçerken de benden askerlik durum belgesi istenmeyecekti. :)
Aöf sayfasındaki bilgi şu şekilde:
http://aofkayit.anadolu.edu.tr/belge...mu_belgesi.htm
-
merhaba benzer bir durm bendede var. 1983 doğumluyum , 2001 lise mezunuyum , tecil surem dolduktan sonra aile yukumluluklerımı yerıne getırebılmek ıcın 2004 -2005 yıllarında tecil amaclı aöf kayıt oldum , sınavlarına katılmadıgımdan dolayı herhalde kaydım sılınmıstır, o zamandan beri yoklama kaçağıyım bu aftan tecil ettirip yararlanabilirmiyim yararlanabiliyorsam şayet ne yapmalıyım .bi problemımde iu ; yoklama kaçağı olduğum halde iş gorusmeleri için yurtdışına çıkabilirmiyim.
-
Evet yurtdışına çıkabilmek konusunu araştırmak lazım
-
Merhaba,
Hızlıca konuyla ilgili yaşadıklarımı anlatayım..
Bugün aftan yararlanmak için Açık öğretim bürosuna gittim,
Not: Aöf'ün af ile ilgili duyurusu
Tc kimlik numaramla kontrol gerçekleştirdiler, 2010-2011 yılı kayıtlarında başlık iletisinde belirttiğim gibi kayıt yaptıramayıp, harcımı ödememiştim.
Doğal olarak kaydım dondurulmuş, bu yüzden aftan da faydalanamayacağımı, öğrenci affının sadece okul ile ilişiği kesilenler için geçerli olduğunu, 25 şubattan önce kaydını sildirmiş olsaydım başvurabileceğimi söylediler.
Tecil meselesini sordum, kaydımı askerlik durum belgemi alamadığım için yaptıramamıştım, gene aynı şekilde sadece ilişiği kesilenler için geçerli olduğunu söylediler.
bunun üzerine YÖK'e kendim başvurmak için intibak sınıfındaki transkript'imi istedim, kayıt yaptıramadığım için onu da vermediler.
Peki, af için 2 mart çarşamba gününe kadar açık öğretim ile her günüm telefonda geçti, o güne kadar hiçbir bilgi gelmediğini, yazı gönderilmediğini söyleyip durdular her arayışımda..
Tüm bu yaşadıklarıma istinaden sorularım şöyle,
Bir şekilde bu bilginin daha önce verilmiş olması gerekmez miydi? yani 25 şubata gelene kadar kaydımı sildirmem gerektiğini öğrenemez miydim..?
bu af süreci, askerlik çağında olan ve okumak isteyen herkes için geçerli değil midir?
Bu konudaki mağduriyetimi ne şekilde giderebilirim?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
-
Alıntı:
nakrebicer rumuzlu üyeden alıntı
süreçle ilgili tüm arkadaşlara yardımcı olması açısından af sürecini anlatayım geçen seferki;
Devlet af yasasını çıkardıktan sonra, başvuru için son tarih belirler. Okullar bu tarihlerde başvuruları kabul ederler ve yine belirli bir tarihe kadar kayıt işlemleri yapılır.
Aftan faydalanmak isteyen tüm öğrenciler (askerlikle problemli olanlar dahil) bu tarihlerde yaptıkları başvuruları ve başvuru kabul belgelerini askerlik şubelerine götürerek son kayıt tarihine kadar özel tecil alırlar.(bakayalar, kaçaklar dahil)
Okul başvuruyu kabul eder ve son tarihe kadar siz kayıt yaptırırsanız, okulunuz bu kayıt bilgisini askerlik şubesine bildirir. Ancak burada sizin okulu takip ederek şubeye bildirip bildirmediğini, şubeyide arayarak tecilin gelip gelmediğini kontrol etmeniz gerekir işi şansa bırakmamak için.
Son kayıt tarihine kadar okullara af için başvuracak ve başvurusu kabul edilecek herkesin tecili kayıtların yapılacağı son güne kadar yapılacak. Kayıt hakkı kazanan ve kaydını yaptıran herkesin tecili tekrar yapılacak, kayıt hakkını kazanamayanlar ise ilk sevke tabi olacaklardır.
SOn afta böyle işledi.
Bu son afta ve Aöf içinde bu durum geçerli mi?Ben büroya gidip af için başvurdum.2011 2012 eğitim dönemine kadar tecil için yapılabilecek birşey var mı?
Teşekkürler.
-
Selam ismim Ahmet...Seninle aynı durumdayım 25 şubat mağduruyum... Bu konu ile ilgili herhangi bir gelişme varmıdır diye sana sormak istedim.. Bir sonuç alabildinmi ???
-
Alıntı:
jeff rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Hızlıca konuyla ilgili yaşadıklarımı anlatayım..
Bugün aftan yararlanmak için Açık öğretim bürosuna gittim,
Not: Aöf'ün af ile ilgili duyurusu
Tc kimlik numaramla kontrol gerçekleştirdiler, 2010-2011 yılı kayıtlarında başlık iletisinde belirttiğim gibi kayıt yaptıramayıp, harcımı ödememiştim.
Doğal olarak kaydım dondurulmuş, bu yüzden aftan da faydalanamayacağımı, öğrenci affının sadece okul ile
ilişiği kesilenler için geçerli olduğunu, 25 şubattan önce kaydını sildirmiş olsaydım başvurabileceğimi söylediler.
Tecil meselesini sordum, kaydımı askerlik durum belgemi alamadığım için yaptıramamıştım, gene aynı şekilde sadece ilişiği kesilenler için geçerli olduğunu söylediler.
bunun üzerine YÖK'e kendim başvurmak için intibak sınıfındaki transkript'imi istedim, kayıt yaptıramadığım için onu da vermediler.
Peki, af için 2 mart çarşamba gününe kadar açık öğretim ile her günüm telefonda geçti, o güne kadar hiçbir bilgi gelmediğini, yazı gönderilmediğini söyleyip durdular her arayışımda..
Tüm bu yaşadıklarıma istinaden sorularım şöyle,
Bir şekilde bu bilginin daha önce verilmiş olması gerekmez miydi? yani 25 şubata gelene kadar kaydımı sildirmem gerektiğini öğrenemez miydim..?
bu af süreci, askerlik çağında olan ve okumak isteyen herkes için geçerli değil midir?
Bu konudaki mağduriyetimi ne şekilde giderebilirim?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Selam ismim Ahmet...Seninle aynı durumdayım 25 şubat mağduruyum... Bu konu ile ilgili herhangi bir gelişme varmıdır diye sana sormak istedim.. Bir sonuç alabildinmi ???
-
08.2009 da çıkarılan bir kanun ile kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı silinmemeye başlamış. http://www.izafet.com/sinavlar-ve-eg...inmeyecek.html
2008 deki öğrenci affından faydalanıp aöf e kayıt yaptırmıştım. Fakat sınavlara girmedim ve daha sonraki harçları da ödemedim. Normalde 2008 sonunda kaydımın silinmesi gerekiyordu. AÖF bürosuna gidip öğrenci affından faydalanmak istediğimi söyledim. Bana kaydımın hala varolduğu, harçları yatırmadığım için kaydımın dondurulduğu,istediğim zaman harcı yatırıp öğrenimime devam edebileceğim, bu yüzden öğrenci affından faydalanamayacağım söylendi. Anlamadığım nasıl olduda 2009 da çıkan kanunu geriye dönük işlettiler? Jeff ve blue_09 da aynı durumda sanırım.
-
Arkadaşlar merhaba son öğrenci affıyla ilgili 29 yaşından büyük arkadaşlara kötü bir haberim var eylülde kayıta gittiğinizde sizden askerlik durum belgesi istenecek dolayısıyla herhangi bir nedenle sağlık sorununuz yoksa veremeyeceksiniz kaydınız yapılmayacak. Birde şu kötü durum var bu askerlik durum belgesi her sene kayıta gittiğinizde istenecek şimdilik biraz gizlitutuyorlar ama bazı üniversiteler şimdiden msbden yöke gelen talimatı duyurularına koydular ve değişmesine imkan yok diyorlar. isteyen arkadaşlar ogünün öğrenci işleri duyurularına bakabilir 29 dan küçükler için hiçbir sorun yok
-
Alıntı:
aseru rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba son öğrenci affıyla ilgili 29 yaşından büyük arkadaşlara kötü bir haberim var eylülde kayıta gittiğinizde sizden askerlik durum belgesi istenecek dolayısıyla herhangi bir nedenle sağlık sorununuz yoksa veremeyeceksiniz kaydınız yapılmayacak. Birde şu kötü durum var bu askerlik durum belgesi her sene kayıta gittiğinizde istenecek şimdilik biraz gizlitutuyorlar ama bazı üniversiteler şimdiden msbden yöke gelen talimatı duyurularına koydular ve değişmesine imkan yok diyorlar. isteyen arkadaşlar ogünün öğrenci işleri duyurularına bakabilir 29 dan küçükler için hiçbir sorun yok
Askerlik durum belgesinin her sene istenecek olması, sadece af ile dönen öğrencilere özel birşey mi yoksa 29 yaş sınırını geçen herkesten her yıl bu belge isteniyor-istenecek mi, bilgisi olan var mı?
-
arkadaşım bana ulaş ben sana bu konuda fikir veririm geo-zone@hotmail.com
-
Arkadaşlar 29 yaşını doldurduğum için AF ile okula(TIP 4) devam etme işi suya düşmüş görünüyor, okul askerlik durum belgesi istiyor ve şubeye gittiğimde sevkimi yapacak muhtemelen uzun lafın kısası 15 ay uzun dönem askerlik yapacağım, rütbeli tanıdık olmadığından kaçak göçek bir yere varmayacak benim iş çünkü okulum askerlik durum belgesi olmadan başlatmam diyor şubemse önce askere!
Soru: Ben şuan şubeye gitsem en erken hangi dönem için sevkim yapılır, ASAL'a baktığımda 4-6 temmuzda bir grup gönderilmiş sanırım mayıs celbinin 2. grubu olmalı ama çokta anlamıyorum bu işlerden açıkçası, prosedürü bilenler birazda ayrıntılı cevaplarsa sevinirim.
-
malesef hazırlık sınıfında okuyanların askerliği tecil edilmiyor, eğer yoklama kaçağı görünüyorsanız askerlik durum belgeside alamazsınız, askerlik durum belgesi almadan açıköğretimede kayıt yaptıramazsınız.
-
Merhaba arkadaşlar.31 temmuzda tecilim bitiyor.yuksek lisansa af dan yararlanmak için başvurdum.okulum eylül de seni kesin kayıt yapıcağız bu sebepten tecil edemeyiz diyor.af kanununda ise askerlik tecil sayılmış oluyor bu nasıl iş ben anlamadım...bilgisi olan varsa yazsın lütfen.
-
Sorum hakkında bilgisi olan paylaşırsa makbule geçer, sağlıcakla!
-
Alıntı:
t-unlu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.31 temmuzda tecilim bitiyor.yuksek lisansa af dan yararlanmak için başvurdum.okulum eylül de seni kesin kayıt yapıcağız bu sebepten tecil edemeyiz diyor.af kanununda ise askerlik tecil sayılmış oluyor bu nasıl iş ben anlamadım...bilgisi olan varsa yazsın lütfen.
yaş kaç...?
-
af başvurusunu yaptım ama yatay geçiş yapacağım üniversite yatay geçiş başvurusu 26 ağustosta bitiyor.
yetişecek mi? yada bizler için ayrı bir tarih mi söz konusu?
-
Askerlik kanunu değişti. Rapor alabiliyoruz.
-
@karstamonu
Devlet hastanelerinden alınan rapor mu, biraz açıklayabilir misiniz ?
-
Mrb
Bugün ayın 20 si... 23 üne kadar aftan yararlanıp ktü ye kayıt yaptırma şansım var. okul benden askerlik durum belgesi istiyor. yaşım 30 olduğu için askerlik şubesi ise, "Silüs ünü alırsın kaydını okula yaptırırsın. okulunu dondurup askere gider, dönünce de okursun" diyor.
Benim bu konuda yapabileceğim birşey var mıdır?
Bu yasa askerlik meselesiyle ilgili tecil edilecek demiyor mu?
aftan yararlanan öğrenciler içinde bu konuyla ilgili hukuki süreç başlatan var mı?
Af yasası için bütün üniversitelerin aynı uygulamayı yapmadığını duydum. gerçeklik payi var mı? eğer böyleyse hukuki açıdan örnek teşkil etmez mi?
NOT: Karar vermek için çok az sürem kaldığı için bir an önce yanıtlarsanız sevinirim....
Teşekkürler....
-
bende 29+yım ve bahar döneminde okula afla kayıtlandım...ama okulum askerlik durum belgesi istemedi...yeni öğrenci nosu ,öğrenci belgesi aldım...kayıtllandığım gibi ek-c belgesi yani askerlik şubesinin istediği belgeyi de çıkartıp şubeme gönderdim...ama şubem bana sen okula kayıtlanmış olabilirsin ama 25 temmuzdan sonra tecil vermeyiz diyor...29+ olup affa başvuran hiç bir arkadaş 25 temmuzdan sonra tecil olamıyor bu yolla...sana da durum aynı işte...kaydolman için gerekli evrak verilerek ,kaydın sağlanır ama sonra ancak askerlik hizmetini bitirdikten sonra okula devam edebilirsin...sorduğun soru için yasa da kayıt yaptırmak için tecil verileceği belirtiliyor...tümden eğitimi bitirmen için değil.
-
Teşekkürler...
O zaman bu yasa kadın arkadaşlara ve askerliğini yapanlara çıktı diyebiliriz...Yani en kapsamlı af yasası değil....
-
malesef aynen söylediğin gibi.ben ikinci üniversiteye geçtim ...mezun olduğum için tecilliyim...yoksa adama affa tecil vermişler ama sadece kayıt olana kadar...gene bu forumda 29+ arkadaş vardı...tıp fakültesi 4de...o da bundan veryansın ediyodu...kayıt yaptırdılar ama sanırım şu an askere aldılar onu...affın son gününden sonra bi daha foruma giremedi çocuk...
-
izce
1983 doğumluyum aöf 2 sınıfta 2 defa kaldım en son tecil hakkım 2012 ekime kadar ama 2 yıl üst üste kaldığım için aöf tecilimi yapmayacak.. bende bu sene güz döneminde a6111 sayılı afla örgün öğretimdeki 4 senelik okuluma geri döndüm yeniden öğrencisi oldum 2 sınıftan bu sayede aöf tarafından yapılmayacak olan tecilim örgün öğretim tarafından yapılırmı 2012 ekim ayına kdar tecilli olabilirmiyim cevabınız için teşekkür ederim yoksa aöften kayıt sildirmelimiyim sildirmeyi düşünmüyorum sizce sıkıntı olurmu saygılarımla yardımcı olursanız sevinirim
-
dostum afla örgüne kayıt yapmakla çok doğru yapmışsın...ekim/2012 ye kadar daha önce tecil verilmiş ...dediğin gibi aoften değil ama af yoluyla örgünden tecilli olursun o tarihe kadar..yani farklı tecil mekanizması işlemesi diğer tecil gerektiren tüm işlere de yarar...örgün öğretimde dönemlik harçları ekim /2012 ye kadar yatırdığın sürece aoften de okuyabilirsin ama dediğim gibi örgün teciliyle...
-
şükür yatırdım harcı derslerimi kaydettirdim iyiki affa denk geldim rahatladım.. saolasın izc arkadaşım çok çok teşekkür ederim.. çok kafamı kurcalıyordu
-
evet af çıkmasa aofü ancak kaçak okurdun başka da tecil olmayınca...bişeyi hatırlatayım...mademki derslere kaydoldun...üniv. öğrenci işlerinden askerlik işlemlerine bakan memurdan ek-c belgeni kendin al ve askerlik şubene 31 ekimde elinde olacak şekilde postala...bu çok önemli...çünkü askerlik şuben seni okula kayıt yaparken askerlik durum belgesi verir 25 temmuz affın son gününe kadar üniversiteye tekrar öğrenci olman için ....ama yeni dönem başladı,ama senin okulu kayıt yaptığını / okumaya başladığını bilmesi için bu belgeyi son yoklama tarihi olan 31 ekime kadar ellerinde olacak şekilde postala...
-
bunu dediğin çok ii oldu kayıt olurken askerlik durum belgesiyle kayıt olmuştum oda 2011 ekim gibi birşeyi gösteriyordu, af öğrencilerini kaydederken zorlanmıştı fakülte. büyük ihtimalde geciktirirler ek-c belgesinide ben kendi askerlik şubememi göndermeliyim yoksa yabancı şubeye göndersem olurmu ? (üstad p.m hakkım yok mailinizi yazarsanız özelden sevinirim )
-
gönderdim...yoo geciktirmiyolar...ben de affa başvurmuştum...ilk çıktığı gibi başvurumu yaptım,bahar dönemi için yani...üniv.ye kayıt yaptım,yaptığım gibi yeni öğrenci nosu,kartı,belgesi aldım...isteğim doğrultusunda ek-c yi de sanırım kayıt yaptıktan en geç 1 hafta içinde aldım...zaten vermeleri gerek ,çünkü üniversitelerde 31 ekim gününü biliyordur...son yoklama yani...ama tabi geç gönderen ve hatta kağıtı senin alıp öğrencinin kendisinin şubeye postalamasını bekleyen üniv.ler de mevcut...en güzeli kendin belgeni al,kendin iadeli postala...ne olur nolmaz....için rahat olur...o belge az buçuk senin kurtuluşun oluyor çünkü...:)
-
1981 doğumluyum..2006 yılında üniden kendi isteğimle ayrıldım ...eylül ayında şube 2009a kadar sevk tehir yapmış belgeme baktım şimdi..tabi ozaman 30u doldurmamıştım..sonra 2007de tekar üniv kazandım ve 06.04.2011 itibariyle mezun oldum buarada şubeden hiç uyarıda gelmedi dersim kalmdan bitirdim şimdi lisans mezunlarının 35 yaşı dolana kadar olan 2yıllık sevk tehirden yararlanabilirmiyim.. yani 5713 sayılı kanun yaşsınırı yok onda mezuniyet tarihi+2yıl dio..üni terk olduğumda 2006da şube tehir yapmştı tabi ozaman lisans mezunu değildim 35.madde yazıo belgede ona göre yaplmş..şimdi tehir için şubeye gidcem sorun çıkar mı bilgisi olan paylaşsın lütfen... BİZC kardeşten cvp bekliyorum..