Neden bazı üniversiteler arası büyük fark var?
ya mrb ben lise-1 sınıf öğrencisiyim ve hukuk okumak istiyorum ancak ailem galatasaray ve koçu gözlerinde büyütmüş durumdalar.neden bu iki üniversiteden sonra puanlar bi anda düşüyo ve galatasarayın falan öğrenci sayısı diger üniversitelere göre cok daha düşük...ankara hukuk cok ii die duydum hatta cok iiimiş ölese nie puanı düşük??ayrıca yurt dısına gönderen sadece özel üniversitelermi var bi sorum daha var:) ayrıca cogunuz hakimlik sınavından falan bahsediyosunuz neden buna bu kadar çok ilgi var sadece avukat olmak daha güzel diilmi birde üniverstedeyken falan özel şirketlerden iş teklifi alıyomusunuz???? biliyorum cok soru sordum ama bu cwplara ihtiyacım var hepinize şimdiden tesekkürler......
Re: neden bazı üniversiteler arası büyük fark var???
Sayın Kaan Varlıkman , Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olup da avukatlık yapan cok arkadasımız vardır. ''Farklı bölümler''den kasdınızı anlayamadım fakat size sunu izah edebilirim.Mezunlarımız kamuda calısmaktan ziyade en az 2 yabancı dil avantajını da kullanabilecekleri bürolarda avukatlık yapmaktadır.Bir kısmı da yurt dısında master yaptıktan sonra ögretim görevlisi olmayı tercih etmektedir.Sizin de söylediginiz gibi OSS ile üniversiteye gelen hukuk ogrencılerının 2 sene Fransızca hazırlık sınıfını okuması mecburidir.
Re: Neden bazı üniversiteler arası büyük fark var?
ben de şunu düzelteyim 'Türkiye Cumhuriyetinin' ilk hukuk fakültesi ankara hukuktur
Sayın Av. Fırat Bayındır,
Genç arkadaşımıza uyarılarınıza içten katılıyorum. Teşekkürler
ankara hukuk hakkında acizane olarak bir iki saptamada bulunmak istiyorum. bunları gözönüne alırsan yararına olur. özel üniversitelerde özellikle ankarada bulunanlarda ankara hukuk öğretim üyeleri dikkati çeker. emekli olan hocalarımız özel üniversiteleri tercih etmektedir. ankara hukuk ile istanbul hukuk aslında iki farklı ekoldür benim gözümde. birisi avukat yetiştirir diğeri hakim,savcı yetiştirir durumda. ben ankara hukuk öğrencisiyim bende avukatlık istiyorum ancak bu bir gelenek olduğunu söylememe engel değildir. bu arada şu konu cidden önemli yurt dışına artık erasmus denilen proje ile benim şu ana kadar 6 kişi avrupada değişim yaparak eğitim aldı. geri geldiler aradaki farklar hakkında yorumlar yaptılar. yurt dışına devlet üniversitelerinden de gidebiliyorsun. ayrıca bu kadar avukat piyasada bulunurken şirketler seni gelip hukuk fakültesindeyken çağırmazlar bunu bil. hem okulda başarılı olmak demek başarılı birer hukuk adamı olman anlamına gelmiyor inan. okulu 1. bitirip aç gezen kişiye sonuncu bitiren avukat iş verebiliyor. bunlar yaşanılan olaylar. bu yüzden okuduğun okuldan ziyade kendini ne kadar hukuk mantığıyla doldurup kendi düşüncelerini oluşturabildiğin kıymetlidir hayatta. açıklayıcı olmuşumdur inş.
Evet devlet üniversitelerinde de yurt dısına gitme imkanı var.Galatasaray mezunuyum ve her sene Erasmus programı kapsamında Fransa basta olmak üzere İsviçre,Hollanda,Almanya,İtalya,Polonya gibi ülkelere ögrenci gidiyor bizim okuldan.Ben de bu programdan faydaladım.Tavsıye ediyorum :)
şimdi benim anlamadığım bişey var diyelimki adam öss den 350 almış nasıl eli giderde kendisinden 100 puan düşük alan insanlarla okumak için özel üniversitelerin burslu bölümünü yazar dersler kolay olmazmı şimdi burslu giden hemen anlar ama paralı giden ne zaman anlar orası tartışılır ben asla böyle bişey yapmam...
kardeşler önemli olan insanın kendini çok iyi yetiştirebilmesidir asıl gaye, okul o kadar fazla önemli değil okuman kendini geliştirmen çok daha önemli bana göre takdir sizin