-
Kısa süren evlilik!
Merhabalar öncelik ile yanlış bir bölüme yazmış isem özür dilerim.Ben 24 yaşında bir bayanım. 2 ekim 2005 tarihinde evlendim yani tam 4 ay 10 gün oldu.Ben çalışan bir bayanım hiç birşey evlenmeden önceki gibi degildi cok yıprandım şu kısa süre için de ve nasıl anlatacagımı bile bilemiyorum inanın.Yardımınıza ihtiyacım var[?] kısaca basımdan gecenler sunlar:biz bir haftalık evliyken eşim işinden atılmıs ve bu bir süre haberim olmadan işe gider gibi evden çıkıp gidiyordu birgün iş yerini aramam icap etti tel.numaraları tel.silinmişti ezberden aradım ve onun bir süre önce işten çıkartıldıgını ögrendim daha en bastan güvensizlik baslamıştı bu 15 günde ortaya cıkmış oldu.Ben ögrendikten sonra daha da rahatladı ve sorumsuzca ben işe gitmeme ragmen o evde yatıyordu hiç bir cabası yoktu yani bir sorumluluk düşünceside yoktu...biz kiracıydık ve bir sürü borç ile evlenmiştik ben bundan rahatsızlık duymama ragmen onun umrun da degildi.bu yüzden hiç bir günümüz mutlu geçmiyordu öyle bir haldeydik ki aynı evin için de birbirimiz ile konuşmuyorduk bile son olarakta 6 ocak günü tüm zignet esyalarımın yok oldugunu fark ettim ve ben almadım dedi (ve bu insan benim evime ailemi bile istemiyordu yani eve ondan ve benden baska hiç kimse girmiyordu)ağlaya ağlaya benimle aradı yokolmuştu biliyordum bulunmayacaktı da ama ben aradım... O bir hafta önce bizim zorumuzla fırında calısmaya baslamıstı ve o günün sabahı ben işe gittim o ise fırın danda çıkmıstı ve evdeydi . ogün ben aglarken babam geldi ziynet eşyalarım yok dedim sonra da kayın pederimi aradım altınlar ortaya cıktı o onları almış ve 5 bilezik üç çeyrek bozdurmuş nerde yediği belli değil ve bu insanın ATYARISI oynadıgıda ortaya cıktı ogün evi terk ettim o insan kayın validem ile evimde kalmıştı tüm çeyizlerimi parçalamışlar sağlam hiçbirsey bırakmadan ben kararımı vermiştim bosanıcaktım bütün aile hayallerimin yıkılmasına ragmen. BEN BÖYLE HAYSİYETSİZ BİR İNSAN İLE NASIL YASARDIM...Bitmişti hersey onun ailesi de önce barıstırmak istedi ama ben kabul etmedim yanlış bir eş seçimiydi o benim için ve malesef hersey bitti...ogünden beri ayrıyım tam 1 ay 1 hafta oldu ve bana söylenen tek taraflı bosanma davası açarsam bunun yıllar sürecegi karsı taraf zaten istemiyor kendisi ile aramızda 10 yas var 34 yasında.Şimdi sizden yardım bekliyorum ne yapabilirim yalancı ve haysiyetsiz bir insan ile yasamamak için?
BANA YARDIMCI OLACAGINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIM İLE...
-
Merhaba
Geçmiş olsun. Evililk süreçinde gecen anlaşmazlıkları ispat etmelisiniz. Bu anlaşmazlıkların ondan kaynaklandığını ispat etmelisiniz. Bu şahıs size karşı şiddet uyguladı mı hic ? yada hakaret?
Boşanma konusunda kararlı iseniz. Davayı açarak en hukuki süreci başlatmış olursunuz. Davanız red edilir ise davanızın reddinin kesinleşmesinden itibaren 3 yıl gectikten sonra açacağınız boşanma davası ile boşanırsınız.
-
Cevabınız için tesekkür ederim.hayır bana karşı bir şiddet uygulamadı ama ben nasıl ispat edebilirim ki sorun yasadıgımızı ve sorumsuzlugunu beni tanıyan herkes biliyor
-
Bir avukata vekalet vermeniz ve yine avukat dolayısıyla profesyonel destek almanız en doğrusu olacaktır.
-
Bu kadar kısa sürmesi dolayısıyla ve ortadaki sebeplerde düşünüldügünde hakim davayı red edebilir. Aranız da kavga yada onun size hakarette etmesi gibi durumlar var ise ve ispat ederseniz boşanmaya karar verebilir hakim. Tanıklarla ispat edebilirsiniz.
-
Peki avukat tutmadan bosanma davası acrsam sizce cok uzun süre mi karsı taraf istemediği için ama haklı sebeblerim var ve o haysiyetsiz yasayan bir insan ise...
-
Affınıza sıgınarak birsey daha sormak istiyorum.Anlaşmalı bosanma saglayarak tek celsede bosanabilecegimi söylediler.Birde bu insan hala daha işsiz ve benim parcalanmış olan tüm eşyalarım ve (çalınmış demek istemiyorum çünkü bu çok asagılık birsey) gizlice alınmış ve harcanmış olan ziğnet esyalarım için bi hak talep edebilir miyim?
-
Avukat zorunlu unsur olmamakla birlikte profesyonel olarak yardım sizin yararınıza olur. Davanızın süresi konusunda bilgi vermek mümkün degil sadece avukatla etkilemiyor süreyi avukat üzerine düşeni yapar neticede. Davanın kabulu konusunuda hakim takdir eder.
-
HÜSEYİN BEY peki son sorum olan anlaşmalı bosanma hakkında da bilgi verirseniz çok memnun olurum SAYGILARIM İLE...
-
Yapacagınız anlaşmada bu şartları kabul ettirirseniz sorun olmaz. Zaten maddi şartlarda anlaşmadan da anlaşmalı boşanma söz konusu olamaz.Anlaşmalı bosanmanın olması için evliliğin bir yıldan uzun süremesi gerekir. Ancak avukat destegi alırsanız o bu konuda sizi detaylı şekilde açıklama yapar. bir cözüm yolu var bu konuda .
-
HÜSEYİN BEY bilgileriniz için cok tesekkür ederim sanırım 1 ay 1 hafta gibi bir zaman gecmiş olmasına ragmen ilk işim p.tesi günü dava açmak olucak zaten maddi durumum o kadar müsait değildi oyüzden kendim dava açaçagım tekrar çok teşekkür ederim.
-
Anlaşmalı boşanma için eişinizle boşanma ve maddi şartlarda anlaşmış olmalısınız.Evliliginizi bir yıllık süreyi doldurması gerekli .
Maddi durumunuz yok ise adli yardımdan yararlanabilirsiniz.
Rica ederim . İyi günler
-
Sayın Bayan,
Öncelikle, eşinizle anlaşarak boşanabilmeniz için, en az 1 yıldır evli olmanız gerekiyor. Yani bu seçenek sizin için yok.
Ama bu boşanma davası açmanız için bir engel teşkil etmiyor.
Açacağınız davada eşinizden maddi ve manevi tazminat isteyebileceğiniz gibi, ziynet eşyalarınızın tarafınıza iadesini, iade edilemeyecek ise bedellerinin tarafınıza ödenmesini talep edebilirsiniz. (Ancak ziynet eşyalarının bedellerinin talebi, ek bir harca tabidir, bunu unutmayın)
Boşanma davasında tanıkların önemi büyüktür. Talebiniz halinde tanıklarınız dinlenecektir.
Ama herşeyden önce, üzerinizden paniği atmaya çalışın. Elbette son derece olumuz şeyler yaşamışsınız ama şunların farkında olun lütfen: Çok geç kalmadan yanlış bir evlilik yaptığınızı farketttiniz. Henüz bir çocuk sahibi değilsiniz ki en büyük sorumluluk budur. Henüz hukuken değilse de fiziken bu evliliği bitirdiniz. Aileniz sizin yanınızda. Bir işiniz var ve henüz çok gençsiniz. Lütfen bunları dikkate alın ve kendinize "ağlama kader" gibi isimler takmaktan ve kendinize acımaktan vazgeçin. Kendi başınıza davanızı açabilir ve yürütebilirsiniz. Yeter ki önce sakinleşin ve ayaklarınızın üzerine basın. Şu anda kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şey budur.
-
eger durumunuz müsait degilse bulundugunuz yer barosu adli yardim komisyonundan kendinize bir avukat talep ediniz
-
Sayın Katılımcılar, Hepimizin bildiği gibi adli yardımın bir takım koşulları var ve "maddi durumum o kadar da iyi değil" diyen ve çalışan birisinin, bağlı olduğu muhtarlıktan "fakirlik belgesi" alması çok da mantıklı değil. Adli yardım önerisinin daha gerçekçi! durumlarda yapılmasını ve bilmeyenlerin bu konuda doğru yönlendirilmesini öneriyorum.
Adli Yardım Bürosu, hafta içi her gün hukuki yardıma ihtiyacı olup avukatlık hizmetinden yararlanmak için maddi olanağı bulunamayanlara, iki şubesi ve merkez bürosuyla hizmet sunmaktadır. Başvuru sırasında istenen belgeler;
Muhtardan alınacak fakirlik belgesi,
Muhtardan alınacak ikametgah belgesi,
Nüfus cüzdan fotokopisi,
Dava için gerekli belgelerin fotokopisi