-
3 Aylık Evliyim ve Eşim Evi Terk Etti, Üstüne de Darp Edildim
13 Haziran 2010 günü evlendim ve 13 Eylül günü eşim evi terk etti...Birbirimizi çok seven bir çifttik ama son 15 güne girdiğimizde annemin isminin karıştığı bir münakaşa sonrasında eşim dayı ile birlikte evde olmadığım bir sırada yuvayı terk etti..Tartışma sonunda sakinleşmek için evden çıktım ama dayısı gelip evden alıp gitmiş. Evden çıkar çıkmaz dayısı annemi arayarak tehdit etmiş. Yetmemiş kardeşimi arayıp aynı tavrı sergilemiş.3 gün sonra dayısı eşyalarını almak için devreye girince '' gidin mahkemeye verin bu iş bitti '' diye tepki koydum.Gidip dava açmışlar hemen.4 adet suçlama yapmışlar.
1-Tüm evliliğim annemin evinde geçmiş , hiç evliliğimizi yaşayamamışız
2-Hiç eşya ve kıyafet almamışım
3-zorla işten çıkarmışım ve akrabaları ile görüşmesini yasaklamışım
4-Evden Kovmuşum
Talepler :150 bin TL tazmınat , 1000 TL nafaka...
Araya iyi niyet elçileri girmeye çalışsalarda kimse barıştırma yoluna girmedi.Eşimin ev adresi değişmiş.telefonlarıda açmıyor.
ilk duruşma gectı.
Savunmalarımı verdim ve Bosanmak istemiyorum diye talepte bulundum.
Ayrı Kaldıgımız 30.gun yolda karsılastım konusmak ıstedım ama kardesı tarafından DARP edildim.Raporumu aldım.SGK kayıtlı bır kurumda İşe girdiğini ögrendim bu arada...
Tanıklarım aıle bıreylerımın dısında market sahıbı , araya gıren ve dayısının evıne barısma elcısı olarak alınmayan esnaf vs....
2. Savunmasında evden kovduguma odaklanmıslar.Boyle olcaksa sen evıne ben evıme dedım ve evı terk etmıstım.geldıgımde esım evde yoktu.Bekarlıgımda aldırdıgı cocuguma varıncaya kadar doktum dokusturdum.28 sayfalık savunma verdım mahkemeye . Evlenıp ılk munakasada ev mı terk edılırmıs dıye savunma yaptım....Asla şiddet uygulamadım darp raporu vs yok ellerınde hatta küfür bile etmedim.Ama evde yalnız ikimiz oldugumuz halde munakasa esnasında savunmaya , dayısı eve gelmıs etraf savas alanı gıbıydı dıye yazmışlar..Aracılara da sozlu olarak Maddı Manevı sıddet uygulamıs , evden kovmus dıye bagırıp cagırmıslar.
Durusmada Tedbır nafakası ıstedıler...ne tazmınat vermek ıstıyorum ne nafaka boylesıne.... '' Bosanmak İstemıyorum '' dedım ama pısman oldum.ılk kez bır davayı kazanmak ıstemıyorum...Devlet Memuruyum ve az da olsa kredı odemem de var. Acaba Nafaka Bağlanırmı ? Eşim 4 aydır evde yok ve ne zaman maıl atsam bu iş bitti cevabıyla karşılaşıyorum. Acaba mahkemede bende ayrılmak istiyorum diyebilirmiyim yazılı beyanıma rağmen... Bu durumda ne yapmalıyım...yardımcı olursanız sevınırım.
-
Cevap: 3 Aylık Evliyim ve Eşim Evi Terk Etti....Üstüne de Darp Edildim...
Eşinizin çalıştığını ispatlarsanız nafaka ödemezsiniz. Her ne kadar yazılı olarak boşanmak istemiyorum deseniz de, duruşmada boşanmak istiyorum şeklinde ifade değiştirebilirsiniz. Yalnız bu ifadenizin duruşma tutanağına geçtiğinden emin olun. Zira hakimler önce dinleyip sonra söylediğinizin özetini yazdırıyorlar tutanağa.
Ayrıca 28 sayfalık savunma çok uzun. Hakimler genelde çok uzun şeyleri okumak istemiyorlar. Bende boşanma davamda aynı şekilde çok uzun bir savunma verdiğimde, hakim kim okuyacak bunu, sen özetini yaz getir, bir dahaki duruşmada verirsin demişti.
Bende olayları çok kısa olarak özetleyip, her olayın sonuna bu konu şu tarihli dilekçemde ayrıntılarıyla anlatılmıştır diye yazmıştım. Sende aynısını yapabilirsin.
Edindiğim tecrübeye göre; mahkemede her zaman haklı olan kazanmıyor ama her zaman delili kuvvetli olan kazanıyor. Onların şahitlerinin verdiği ifadenin yalan/yanlış olduğunu yani onların söylediklerinin aksini kendi şahitlerinizin ifadesiyle ispatlayabilirsiniz.
-
28 sayfalık savunma çok uzun. Siz bunu hakime veriyorsunuz, SAVCIYA değil.
Boşanma davasında iddialar ŞAHİTLERLE ispatlanır. Bunu aklınızın bir kenarına koyun.
Bir an önce de avukat tutmanızı tavsiye ederim. Böyle her seferinde uzun uzun savunmalarla dava yürütülmez. Daha derli-toplu savunmalar olmalı. Avukatınız merak etmeyin sizi en güzel şekilde temsil eder.
-
İlginize çok teşekkür ederim.. Evlilik öncesi ailesi ve kendisine karşı Tüm iyi niyetime rağmen annemle yaşadığı anlamsız imalaşma ve restleşmeye tahammül edemedim ve kızdım.İş münakaşaya dönüştü ve 2 haftalık bir ruhsal mücadele sonucunda dayımı çağırıyorum bir yere gitmiceksin burada hesaplaşılacak deyince evden kendimi dışarı attım ve giderkende sen evine ben evime dedim.geldimki evde kimse yok...içime oturdu ve bu sefer geri çark ettim.ama daha ilk günden tehdit ve telefon münakaşaları , eşimle görüşememem vs gibi sebeplerle yolda karşılaşıp darp edilişim ve bu duruma eşimin kayıtsız kalması artık bu mesele üzerinde diretmenin anlamsız olduğunu gösterdi bana.Ama gördüğüm bu mağduriyete rağmen tazminat nafaka vs gibi durumalara maruz kalmam bana suç işlettirebilir.artık saygım kalmaz nasıl olsa koptu bu iş der konrtolden çıkabilirim :( Tum mücadelem para hesaplarına maruz kalmadan hayatından bir an evvel çıkıp gitmek adına artık...esımı hala sevıyorum ama bunu artık yapmalı ve ayrılmalıyım sartları zorlamadan..cunku her türlü sadakatsizliğe açık bu ayrılık sürecinde biraraya bu aileyle asla gelinmez.çünkü kimse yapmayın çocuklar demediği gibi bir de üstüne tehdit munakasa ve darp ile köstek oldular...durusmada tedbır nafakası ıstedıler..maası takrıben 1150 tl cıvarında...bende bıraz daha fazla 300-500 tl uzerınde kazanıyorum...yalancı sahıt tutarlarmı bılmıyorum ama benım sahıtlerım evı terk esnasında dayısının eve geldıgını gormusler.suclamalarda ev dagınık savas alanıydı gıbı demısler...facebookta mesaj atayım dedım dayısı ıcın karnını desıcem o herıfım demıstım hemen savunmaya yazmıslar tehdıt edıyor dıye...kerdesı ıcın borcumu odıcem soyle ona demıstım hemen yazmıslar .....ısı ayrılık sonrasında tehdıt noktasına vardırdılar...ev dagınık falan da degıldı.suclama evrakında kı ılk 3 maddenın ıspatını belgelerle yapabılıyorum ama su evden kovma meselesınde davayı kaybedermıyım korkuyorum...ıfade degıstırmem acaba mahkeme heyetın de ters tepkı yaratırmı onuda bılmıyorum.avukatlar kararın neyse sonuna kadar aynı cızgıde ol gıbı onerıler verıyorlar...sızce ne yapmalıyım...
-
Darp edilmenizden dolayı şikayetçi olabilirsiniz. Umarım bunu biliyorsunuzdur.
Size karşı açılan yüksek miktarlı nafaka ve tazminatlar sırf sizin gözünüzü korkutmak amaçlı. Başka da birşey değil. Eğer nafaka ve tazminat kararı çıkacaksa da, sizin mali araştırmanızdan sonra dosyaya giren mali durumunuz göz önüne alınarak karar verilecektir. Öyle kadının her istediği rakamı hakim al kızım diye vermez. Öyle birşey yok. Eğer öyle olsa Türkiye'deki bütün kadınlar kocalarını boşar durur.
Ayrıca sizin sözlü ya da yazılı tehditleriniz dava konusu olabilir. Böyle münakaşalardan uzak durun. Listenizden çıkartın. Muhatap olup da sinirlerinizi bozmayın. boşanma sürecinde daha çoooook şeylerle karşı karşıya kalacaksınız.
Sizce ne yapmalıyım demişsiniz. Size yukarıda da belirttim. Yarından itibaren kendinize iyi bir avukat tutun. Avukatsız davanızı takip etmeyin. Elinizden geldiğince iyi bir avukat tutmaya bakın. Ve bundan sonra da eşiniz ve onun ailesi ile muhatap olmayın. Söz dalaşına girmeyin. Avukatınızın söylediklerini de yapın. ayrıca duruşmalarda sizin aleyhinize söylenenlere cevap vermeyin. Orası bir duruşma salonu. Düzeni bozmayın. Hakimden azar işitmeyin. Duruşma içi ya da dışı asla karşı tarafla söz dalaşına girmeyin. Duruşmalara giderken aileden yakınlarınız olsun. duruşma salonuna giremeseler bile size destek amaçlı duruşma salonu dışında bulunsunlar. Darp edilmenizden dolayı şikayetçi olun. Ama önce avukatınızla bu durumu görüşün.
-
Telefon Mesajları üzerinden maddi ve manevi ne istersen karşılamaya hazırım yeterki uzamasın bu iş demiştim yazılı olarak...Derdim biraraya gelip sıkıntıdan kurtulmak gibi diplomatik bir dil kullanmıştım...cevap olarak telefonuma , önce 6000 tl ver taleplerimi geri cekeyım diye mesaj göndermiş.bende sana 36 bın lıra vereyım lutfen gerı don bıtanem dıye cevap verdım. bunun uzerıne araya gırıp barıstırmaya calısan amcama telefon acıp 9000 tl verın ılk 7 gun ıcınde bu ıs bıtsın bır an evvel dıye talepte bulunmus. ....bende ayrılmak istiyorsan ONURLU BİR KADIN gibi davran evliliğini para pazarlıklarına kurban etme diye tepki vermiştim... bu durum o aılenın , mahkemeye için para hesapları içinde oldugunu ispatlar , birde darp edilişim boşanmak istemiyorum dediğimde yada yazılı beyanım var ama lütfen beni ayırın şeklinde bir uslup kullansam bana ve bana averaj saglarmı sızce ....darp için karakoldan şikayetçi oldum bu durum için...
-
Cevap: 3 Aylık Evliyim ve Eşim Evi Terk Etti, Üstüne de Darp Edildim
bumu tarafsız.vah sana .vah ki ne vah. bence sende biraz gurur varsa çeker gidersin.bir hayvana benzetiyorum seni hani haa KÖPEK DEĞİL..sakın yanlış anlama..SÜLÜK..hani tapışır kalır ya istemediğin halde işte o..İstenmediğim yerde durmadım ben çektim ve geldim.SENİ DE İSTEMİYORUM .SEN BOŞUNA MESAİ YAPMA BENCE BUNLARLA İLGİLİ OKU KENDİN SONRA KAFANI VUR DUVARA.VURCAK BİŞİYİN YOKSADA O ZAMAN ÇABALAMA DAHA.TRENE SOR...eşin NERDE DİYE..ODA CEVAP VERECEKTİR SANA..SANA ACIYABİLECEĞİMİ TAHMİN ETMEMİŞTİM.ama acıyorum..BENCE BİRAN EVVEL SENİNDE BANA DEDİĞİN GİBİ GİT MAHKMEYE.
LÜTFEN DAHA FAZLA AŞAĞILANMA ÇÜNKÜ HERKEZLE PAYLAŞIYORUM YAPTIKLARINI HAA BU ARADA SABRIMI TAŞIRMA SAKIN DÖNDÜĞÜM SAVCILIK KAPISIN AGİDERSEM EĞER SENDE RAHAT ETMEZSİN BİLMİŞ OL..
ZAVALLI.
eşim davetime karşı bu maili attı tarafıma...hakaret davasına sebep bir delil olurmu acaba... yada bosanma davasının reddini talep etmiştim.. ifade değiştirip , parasal taleplerinin reddini isteyerek bende bosanmak istiyorum desem başarılı olurmu acaba...
-
Yazdığı mailde aşşağılamalar ve üstü kapalı bir tehdit var.Kesinlikle hem hakaret davasında hemde boşanma davasında kullanabilirsinzi diye düşünüyorum.Bir zamanlar aynı evde yaşayan karı kocanın bu hala gelmesi de ayrıca üzüntü verici.Geçmiş olsun.
-
Alıntı:
solidvorks rumuzlu üyeden alıntı
bumu tarafsız.vah sana .vah ki ne vah. bence sende biraz gurur varsa çeker gidersin.bir hayvana benzetiyorum seni hani haa KÖPEK DEĞİL..sakın yanlış anlama..SÜLÜK..hani tapışır kalır ya istemediğin halde işte o..İstenmediğim yerde durmadım ben çektim ve geldim.SENİ DE İSTEMİYORUM .SEN BOŞUNA MESAİ YAPMA BENCE BUNLARLA İLGİLİ OKU KENDİN SONRA KAFANI VUR DUVARA.VURCAK BİŞİYİN YOKSADA O ZAMAN ÇABALAMA DAHA.TRENE SOR...eşin NERDE DİYE..ODA CEVAP VERECEKTİR SANA..SANA ACIYABİLECEĞİMİ TAHMİN ETMEMİŞTİM.ama acıyorum..BENCE BİRAN EVVEL SENİNDE BANA DEDİĞİN GİBİ GİT MAHKMEYE.
LÜTFEN DAHA FAZLA AŞAĞILANMA ÇÜNKÜ HERKEZLE PAYLAŞIYORUM YAPTIKLARINI HAA BU ARADA SABRIMI TAŞIRMA SAKIN DÖNDÜĞÜM SAVCILIK KAPISIN AGİDERSEM EĞER SENDE RAHAT ETMEZSİN BİLMİŞ OL..
ZAVALLI.
eşim davetime karşı bu maili attı tarafıma...hakaret davasına sebep bir delil olurmu acaba... yada bosanma davasının reddini talep etmiştim.. ifade değiştirip , parasal taleplerinin reddini isteyerek bende bosanmak istiyorum desem başarılı olurmu acaba...
Anlatmadığınız bir şeyler olabilirmi acaba ? Yani hem suçlu hem güçlü birisinin telefon mesajı ile hem aşağılaması hemde "SABRIMI TAŞIRMA SAKIN DÖNDÜĞÜM SAVCILIK KAPISIN AGİDERSEM EĞER SENDE RAHAT ETMEZSİN BİLMİŞ OL.." demesi bana çok manidar geldi. Bunu yazabilmek için sağlam nedenleri olmalı bir kişinin. Çok cesur bir hanımmış eşiniz..
Bence siz evlendiğiniz 13 Haziran 2010 tarihinden eşinizin evi terk ettiği gün olan 13 Eylül 2010 tarihine kadar olan 90 küsur günlük süreyi yeniden bir gözden geçirin derim.
Henüz CİCİM ayları bile geçmeden eşler arasında bunlar yaşanıyorsa sebeplerini iyi irdelemek lazım. Bence hala sizin anlatmadığınız birşeyler var..
-
Anlatmadığınız bir seyler var dediğiniz için paylaşıyorum : Bizim birlikteliğimiz tam 4 yıldır sürüyor...cicim ayını çoktan yasadık biz... hatta birde bir cocugum olmustu ama ailesinin korkusundan dünyaya getiremedi... Israrıma rağmen üzülerek ifade edeyim gereğini yapmak zorunda kaldım... Haliyle evimizde hiç bir seye ihtiyacı yokken ( esya anlamında) suclama evrakına hiç eşya ve kıyafet almadı diye yazmış .. bekarlığında babası cok rahatsızdı ve maddı durumları çökme derecesindeydi , aileyi ve kendisini ikna ederek çalışma yaşamı içine soktum..evliliğimizin 1.ayı çıkıcam çalışmıcam deyince tepki koydum...ama kırıcı olmadım asla.o sırada kendi ailesiyle telefon temasları artmış... Nikah törenimizde hangi sebeple olduğunu bilmediğim şekliyle bulunmayan ailesiyle telefon trafiği artmış herhalde ki , anneme yaptığımız bayram ziyaretinde münakasa ettiler.bende kızdım.ortalığı lutfen toparla diye direttim.toparlmayınca kızdım. oda kızdı.dayım geliyor burada hesaplasılacak deyınce bende aldım anahtarları böyle olacaksa sen evine ben evime kızım görmek istemiyorum seni dedim ve carptım kapıyı cıktım...hepsı bu...geldım kı dayısı gelıp evden almıs gıtmıs... dövme sövme vs asla yok. ihanet yok. işsizlik sorumsuzluk yok.... zorla işten cıkardı yazmıslar.aılesıyle gorusmesını yasaklamıs , evden kovdu yazmıslar...savcılık lafınıda , neredeyse yalvar yakar oluyorum telefon ve hotmaıl mesajlarımla benı rahatsız edıyor dıye yazmıslar savunmalarına....karsısına bıle cıkmadıgım halde duygularımı ıfade eden mesajlarım yuzunden savcılıga gıdecekmıs. bende dun gece lutfen gıt bıtanem dıye cevap yazdım... munakasa ettım esımle dogru ama sokaga atmak , karsısına cıkıp sarkıntılık etmek vs asla yapmadım yapmam da.... avukatı aramıs aılemden bırısını kac para verebılırsınız dıye sormus....soruyorum sıze dayak yok kötek yok , borc yok harc yok , 4 yıllık bırlıktelıgım uzerınde tek söz sahıbı ben ıken anası danası araya gırmıs , kımse oglum ne oluyor gel bır konusalım bıle dememısken karımı gormek ıstıyorum dıye yolda karsılasmam sırasında darp edılıyorsam , dön eve denildiginde savcılıga gıdıyorum denıyor ve yukarıdakı bence hakaret ıletısı yazılıyorsa sızce ne yapmalıyım....lutfen herkes elını vıcdanına koysun...araya gırmek ısteyen ıyı nıyet elcileri eve alınmıyor , neredeeyse yalvarıyorum kı askım lutfen cagrılarıma ragmen ne yapmam lazımmmmm.....Mesaj gonderdım bende askım bu lafları cocuguma kıydıgın gun etseydın ya dedım.. yada nıkah tarıhı almak ıcın baskı yaptıgın gunlerde soyleseydın bıtanem dedım ve yazısmayı kestım.....
-
Darp Konusu ile ilgili Asliye Ceza Mahkemesinde Yaralama Suçu ile Dava Açılmış...Mahkemdeki Dosya İçinde verilen ifadeleri okudum.Eşimin ifadesine başvurmuşlar..Eşim ; yol üstünde karşılaşıldığı sırada görüşme ısrarım yüzünden kavga çıktığını , kendisini çok sevdiğimi söylediğimi ama korkusundan kardeşiyle birlikte dolaştığını ancak savunma amaçlı hadisenin oluştuğunu ifade etmiş...Kardeşi kendisine küfrettiğimi , kavgayı önce benim başlattığımı , kendisinin de yumruk yediğini ama darp raporu almak istemediğini yazmış.Dayısı ise tarafıma telefon ettiğini doğrulamış ancak görüşme sırasında küfür etmediğini bildirmiş.Dava iki suçtan açılmış.Yaralama ve dayısının hakareti...
Sayın Bilir kişiye sorum şu :
savcı iddanemesini hazırlamış...küfür falan etmemiştim.bunla ilgili 18 yaşından küçük bir tanığım var...bu cocuk tanıklık yapabilirmi... telefondaki küfür konusu ise telefonun megafonundan apacık duyuldu...bu durumda ne yapmam gerekiyor.
Engin tecrübenize ihtiyacım var....
-
Delil Verilmezse , Tanık Dinletilebilirmi....
Çekişmeli boşanma davam sürüyor.. ilk duruşmaya girdik...Tedbir nafakası istediler..Bende çalışıyorum , eşimde çalışıyor..Har ikimizde SGK kaydı olan işyerlerindeyiz.Benim maaşım biraz daha fazla ama arada belki 500 TL lik fark vardır. Bu durumda dava açalı 6 ay oldu , tedbir nafakası bağlanırmı ? Bağlanırsa 6 aylık toplu olarak vericem ? bir de delil listesini mahkeme kararı olduğu halde 10 günlük süre içinde vermediler.Bu durumda önümüzdeki duruşmaya Tanık çıkarabilirler mi ? ...Herkese iyi günler ....
-
Cevap: Delil Verilmezse , Tanık Dinletilebilirmi....
Kesin mehil verilmemişse evet dinletebilirler.
-
Kuvvetli şahitlerin olması lazım karşı tarafın eger yalan sölediğini düşünüyor iseniz, şahitlerde en yakınınız olmasın tabi , ayrıca evi terkettigi içni eve dön çaresi yapabilir eğer dönmez ise sizinde yasal haklarınız dogması lazımdı ama yapmadınız sanırım, benim anlamadığım eşinize şiddet yapmamışınız, herşey güzeldi diyorsunuz durup durukenmi gitti, evden kovmakla bir evlilik bitmez başka nedeni olması lazım arkadaşım, karını evden kovdun diyemi boşanma davası açıyor sana enteresan
-
İlk duruşma yapıldı ve delillerin verilmesi ile ilgili aynen şöyle yazıldı.:
1-Davalıya , 2.cevabını bildirmek üzere 10 gün süre verilmesine ,
2-Davacı vekiline 2.cevap dilekçesinin tebliğinden itibaren tüm delillerini ve varsa tanıklarının isim ve adreslerini bildirmek üzere 10 gün süre verilmesine , davacı delil listesi ibraz edildiğinde bir suretinin davacı vekiline tebliğine , karar verildi.09.12.2010
yukarıdaki yazılı karar dogrultusunda ben cevabımı 17.12.2010 tarihinde verdim.. sonra gidip dosya kontrolü yaptım ve cevap evrakımın üstüne iadeli taahütlü posta bildirim koçanını gördüm.koçanın üstünde 06.01.2011 tarihli tebliğ kasesı vardı. 10 gün koysak üzerine 16 01 2010 tarihi yapar.bu sürede delil ve tanık listesi vermemişler...bu durumda tanık getirebilceklermi acaba...
-
Bu arada darp konusu için Asliye Ceza Mahkemesinde eşimin kardeşine Yaralama suçu ile dava açmışlar.bu esnada eşimin bilgisi için ifadesini almışlar...bu ifade de , eşim beni kolumdan tutup dışarı attı diye yazdırmış....(ne zavallılık yarabbim) oysa ki boşanma davası suçlama evrakında ise ,'' müvekkilim , davalı tarafından evden kovulmuş , ve geldiğimde sen ve bütün eşyalarınla s...... olup git demiş ve müvekkilin tüm ısrarlarına rağmen davalı evden hızlıca çıkıp gitmiştir '' cümlesini kullanmış. bu durum çelişkili ve yalan iki ifade kullanımı anlamına geliyor... bu durum duruşmada kendimi ifade açısından tarafıma avantaj sağlarmı acaba...yardımcı olursanız cok sevınıcem...
-
Sayın denizblk ,
Bu arada darp konusu için Asliye Ceza Mahkemesinde eşimin kardeşine Yaralama suçu ile dava açmışlar.bu esnada eşimin bilgisi için ifadesini almışlar...bu ifade de , eşim beni kolumdan tutup dışarı attı diye yazdırmış oysa ki boşanma davası suçlama evrakında ise ,'' müvekkilim , davalı tarafından evden kovulmuş , ve geldiğimde sen ve bütün eşyalarınla s...... olup git demiş ve müvekkilin tüm ısrarlarına rağmen davalı evden hızlıca çıkıp gitmiştir '' cümlesini kullanmış. bu durum çelişkili ifade kullanımı anlamına geliyor... bu durum duruşmada kendimi ifade açısından tarafıma avantaj sağlarmı acaba...
birde elimde , eşimin msn üzerinden gönderdiği hakaret metni ile asliye ceza davası haline dönüştürülmüş bir yaralama dosyası mevcut.sonuç itibariyle münakasa ederken yanımızda kimse yoktu.onların tanıkları kızın anlattıklarını benım tanıklarımsa benım anlattıklarımla gelıp tanıklık yapacaklar. kızın darp raporuda yok ama tanıkları emınım kı gelıp sagı solu mordu dıcekler. bu durumda sorum su , davanın reddını talep ettım ve evlılıgım 1 yıldan az iken bu durum yasandı...
davayı kazanma olasılıgım sızce nedır...
yardımcı olursanız cok sevınıcem... .
-
Davanızın nasıl sonuçlanacağını ben bilemem. Duruşmalardaki ifadeler davaya etki edecektir. Her iki tarafın tanıkları da görmedikleri şeyi anlatacaklarsa görgüye dayalı olmayan tanıklık olacaktır her iki tarafın tanıklığı. Görgüye dayalı olmayan tanıklık da hakimi etkilemez diye düşünüyorum. Ama karşı tarafın tanıkları hakime ne anlatacak o sebeple bilemem.
-
AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE yargılanacak bir SUÇ işlememek için .....
Karşı tarafın ısrarla istediği 9000 TL yi , 2.Duruşmaya girmeden evvel , 150 bin tl tazminat ve 1000 tl yi geri almaları karşılığında teslim ediyorum....
Eşimi görmek isteyişim esnasında Darp edilmem , bu durum karşılığında , Aile efratlarının küfürlü ve tehditli telefonlarının Asliye Ceza Mahkemesinde Dava konusu olması , tüm iyi niyetli girişimlerime karşılık , eşimin net ve somut bir iddiası olmadan , avukatı aracılığı ile tüm tahrik ediciliği altında ezilmemek adına , 20 ay sürecek bir davada hükmedilecek Tedbir Nafakasının toplamı kadar meblayı meselenin başında vererek , kendimi ve karşı ailenin tüm bireylerinin yaşam hakkını korumak adına bir adım daha atmış bulunmaktayım...
Boşanma Davalarında Tazminat ve nafaka gibi parasal konularla baskı altına alınan tüm ERKEK taraflarına ÖRNEK olması temennisi SABIR ve SÜKUNET DİLEYEREK tüm okuyuculara saygılarımı sunarım....
-
Evliliğimi satın aldım.....
Kız tarafının istediği 9000 tl hazırlanan protokolle verdim ve protokolü hakime teslim ettim... nafaka vs derdinden kurtuldum.İnsallah ilk durusmada da aksilik çıkmaz ve kurtulmuş olurum. eğer diretseydim tedbir nafakası bağlayacaklardı. dava 20 ay sürse 20 x 250 tl den = 5000 Tl yapacaktı. evde kalan altınları isteseydi 3000 tl de bunun için vericektim... peki 20 ay boyunca 3 aylık evliliğini para pazarlıklarına alet etmiş bir zihniyeti taşımaya değermi...Herkese örnek ve ibret olsun....
-
Bugün ikinci duruşma yapıldı ve 1 yıldan az evlilik ile ve çekişmeli boşanma davasına dönüşmesinden ötürü ilk durusmada , davacı tarafın tanıklarını dinleme kararı çıkması rağmen , sanki anlaşmalı boşanma davası gibi düşünülüp taraflar arasında artık evlilik birliği saglanamıyor düşüncesiyle 9000 tl karşılığı imzalanan protokol mahkemeye verilmiş , davalı tarafta tanıklarını delilleri ile birlikte duruşmada hazır etmiştir.davacı taraf duruşmaya tek ve görgüye dayalı olmayan tanık getirerek delil vermemiş , imzalanan protokol gereği sanki mahkeme hemen ayrılık kararı verecekmiş tavrı ile duruşmaya çıkmıştır.oysaki tüm tanıklarımızı davalı taraf olarak duruşmada hazır etmiş , delillerimizi de hakime vermiş ancak imzalanan protokole bizde uyarak daha önceki ayrılmak istemiyoruz talebimizi geri çekip bizde ayrılmak istiyoruz ifadesi vermiş bulunmaktayız.ancak tüm tanık ifadelerinden sayın hakim kız tarafını kusurlu bulmuş ve önceki savunma talbimizi kabul ederek DAVAYI RED etmiştir... Evliliğini maddi bedellere değiştirerek yuvasının dışında kalamaya mahkum olan herkese ibret olsun....
-
Sayın Editörümüz ;
Davacı olarak açtığı davayı (davanın red'di ile ) kaybeden taraf 3 yıllık bir süre zarfı için bir daha dava açamayacak.(yanılıyormuyum ?) peki ben bu davadan sonra açabilecekmiyim ? yada (henüz gerekçeli kararı almadım ) kusursuz olursam dava açabilecek ve kusursuzluğumu ifade ederek Evliliğimi sebepsizce bozdular manevi tazminat talep ediyorum diyerek dava açabilirmiyim acaba....
Saygılarımla...
-
13 Haziran 2011 tarihinden itibaren siz de dava açabilirsiniz. Eşinizin açtığı boşanma davası reddedildiği için aynı nedenlere dayanarak 3 yıl dolmadan dava açamaz. Ancak siz dava açabilirsiniz. Açacağıız boşanma davasında maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz. Tabii iddialarınızı ispat ederseniz ve hakim takdir ederse de tazminat alabilirsiniz. Açacağınız boşanma davası genel boşanma sebeplerine uygun nedenlere dayandırılmalıdır. Aksi takdirde sizin de davanız reddolunabilir.
Geçmiş olsun...
-
Sayın Editörüm ;
İlginize Çok Teşekkür Ederim...
Davacının Red Edildiği Davasında Red kararı çıkmadan evvel , yapılan şifahi anlaşma gereği para verildiği ve alındığına dair protokol metni delillerimle birlikte mahkemeye teslim edilmişti.
Sorum şu ; Maddi bedel vermeme rağmen maddi yada manevi tazminat talep etmem mahkeme nezlinde aleyhime kullanılırmı...
Davanın red edildiği mahkemeye gidip dava dilekçesi verebilirmiyim ...
Tazminat talep ederek açtığım davada karşı tarafta tazminat ve nafaka talep edebilirmi
Teşekkür Ederim...
-
Bu mahkemelerdeki tanık rezaletine artık bir son verilmeli. Pek ala hepimizde biliyoruzki bu müessese çok yaygın şekilde kötüye kullanılıyor. Kimin tanığı güzel bir senaryo ile ağzı iyi iş yapıyorsa karar bu kişinin lehine çıkabailiyor. Eşini kötülemek için ik yalancı tanık bul hem ondan kurtul hem de ondan maddi manevi para al. Herkes yalancı şahit bulabiliyor. Bence deliller dahada somutlaştırılmalı , yani madddi yönü kuvvetli deliller sadece geçerli olmalıdır. İnsanların adaleti eksik ve sakattır. Özellikle boşanma davalarında bu tanıklık olayı yeni baştan ele alınmalı ve somut delillere dayalı olarak karar verilmelidir. ve boşanma davaları genelde dört duvar arasında yaşanan ve mahkemelere sığmayacak ölçüde uzun hikayelerdir. en basitinden temiz olmayna bir eşten kolayca boşanılabilmelidir. Ve boşanmalarda maddi deliller olmadıktan sonra tazminat ve nafaka ödemelerinden vazgeçilmelidir. Ve evlilik nedeniyle maddi manevi ödemler çok ama çok zorlaştırılmalıdır. Ve boşanma süreci de kolaylaştırılmalıdır. Temiz olmayan bir eşi boşamak zor olmamalı ve bunu da her iki eşten biri kolayca yapabilmelidir. Aile kutsallığı denilerek kişileri dört duvar arasında kutsal acılara sevketmekten vazgeçmeliyiz artık.
-
Sevgili Carrot ;
Yazılı Kelimlerinizi özenle okudum.Ayrılık kararı makul sebeplerle ve taraflarca alınabiliryorsa , insanoğluna mahsus kutsal duygulardan olan Onur ve Gurur devreye girmeli ve iki dilekçeyle dürüstçe ayrılınabilmelidir.
Ancak incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebepten , evlilik sorumluluklarını yetirmekten kaçmak adına yuva tabir edilen bir evi terk eden , aile efratlarını meselenin içine tahrikle sokup , bağırtı çağırtı darp ve küfürlerle ayrılık mahkemesine gidip , 150 bin tl tazminat 1000 tl nafaka talep eden bir eş için , insanlar gelip durusma salonunda , toplumsal açıdan evliliklerinde bir sıkıntı yoktu sadece 90 gün evli kaldılar , kız ailesinin etkisi altında kalmıştır fakat buna rağmen istedikleri parayı verdık , protokol metni delillerimizin içindedir dediğimizde , tanık ifadelerini ve delilleri SENARYO olarak görmeyen hakim ,kızım suclu ve kusurlusun diyerek davasını red ediyorsa ;
evliliğini maddi bedellere ve 3.kişilerin insiyatifine bırakarak yasanmış tüm güzel duyguları tek kalemde silerim diyen bir insana baska canlar yakmaması için 150 bin değil 300 bin tl tazmınat davasına mahkum ettirmek en büyük adalet anlayışı içinde olmalıdır....
Saygılarımla...
-
sn. solidvorks ,
Örneğiniz güzel bir örnek. İlk satırda dediğiniz gibi keşke herkes vicdanı ve onuru ile kabahatini kabul edip gerekirse bedelini ödeyerek kolayca ayrılabilse. Verdiğiniz örnek tanık müessesinin ideal, adalete yardım eden bir örneği. Ama pratikte bu tam tersi sonuçlarada sebep olabiliyor. Benim anlatmak istediğim de bu tanık müesesinin kötüye kullanımı ile ilgili sorunları bertaraf etmek.Kaldı ki bazen evlilik içerisinde yaşanan bir takım sıkıntıları dışardan birilerinin görmesi imkansız. Özellikle mahrem konularla ilgili olanlar mesela.. Asansöre binme korkusu olan bir kişiyi asansöre binmeden onun bu korkusunu göremezsiniz. Tamam tanıkları dinleyelim ama tanık beyanlarına göre özellikle maddi yaptırımlardan kaçınalım. Ucunda maddi bir kazanç olmayan tanıklıklar bence daha makul olacaktır. Eş aldattı ise , mutlaka belge yazı ,resim , polis kaydı mutlaka olmalıdır. Eş dayak yediğini iddia ediyorsa olay esnasındaki tanıklarla beraber doktordan darp raporunun alınması şart olmalıdır.
-
Sevgili Carrot :
İfadelerinize Hukusal Tedbirler anlamında harfiyen katılıyorum....Çok güzel tespitleriniz var...Fakat Kişisel olarak bir tahlil yapmak istiyorum..
Güzel duygularla bir evlilik yapıyorsunuz.Tüm iyi niyetinizle akraba ziyaretine gidiyorsunuz , 80.gün kayınvalide konusu üzerine bir münakaşa kopuyor ve eş evi terk ediyor...Sonrası ? kesinlikle görüşemiyor ve akraba engellemesine tabi kalıyorsunuz...30.gün akrabaları tarafından darp ediliyorsunuz... eş akrabalarıdır diye darp a karşılık ta vermiyor konuyu adliyeye şikayet ediyorsunuz. iki akrabasına yaralama ve hakaretten dava açılıyor....bu olanlar esnasında eş sadece seyredıyor ve 1 hafta sonrasında telefonunuza gelen eş mesajlarına karsılık verırken sinirlenip kabalaşarak mesajlar gönderiyorsunuz. bu sefer eş sizi hakaretten dava noktasına taşıyor...eşyaları almaya gelen diğer akrabaları eşyayı teslim alırken konu komşuya gıyabınızda hakaret ediyorlar sanki ortada bir dayak vs varmış gibi.sizde gidip bunu dava konusu haline getiriyorsunuz... bu arada yapılan yalan ve iftiraya dayalı suçlamalarla açılan boşanma davası red ediliyor. ortaya çıkan sonuca bakıyorum bu arada... eşin , üç akrabasına , bu arada sizede hakaret davası açılıyor...evlilikse dava red edildiği için devam ediyor... ortaya çıkan fotograf hukuk fakültesi öğrencilerine sınav sorusumu olur bilmem ama şahsen o aileden tam 4 kişiyle mahkeme koridorlarında mücadele ediyor hale gelmiş durumdayın. Soruyorum şimdi Ne uğruna....Evliliğim geri gelicek tüm davaları kazansam ? yoksa bu kötülüğü yapıp uyduruk bir münakaşa için 5 yıl evlilik öncesinden , 1 yıl evlilik içinden , 3 yıl zorunlu evli kalarak 9 yılınıza mal olan eşiniz geri mi gelicek...Ben cevabı vereyim hemen...tüm davaları kazandığınızda aslında tüm davaları kaybetmiş oluyorsunuz....Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.... Saygılarımla...
-
sn solidvorks, yaşadığınız şeyler gerçekten üzücü. Haklı olduğunuzda dahi adliye kapısından içeri girmenin psikolojisini çok iyi bilirim. inşallah herşey hak ettiğiniz şekilde sonuçlanır. İnsanlar gerçekten öyle şeyler yaşıyorlar ki bazen bunun yerini ne yazılı kanunlarda ne de hakimlerin zihninde bulamıyorsunuz. Malesef insanların adaleti ne kadar mükemmel kanunlar yazılsa da yine eksik kalıyor. o yüzden ben önce alalh'ın adaletine güvenme sonra insanların adaletine güvenme refleksi geliştirmiş durumdayım. sizede allah tan kolaylıklar dilerim.
-
sevgili carrot , anlayışınız için teşekkür ederim , aklım sıra evlilik yaptım.... red edilen bir bosanma davası , ayrı ayrı acılan 4 adet ceza davası sonucu cıktı ortaya tam 90 gunun son 10 gunu yasanan munakasa yuzunden...
eger bosanma davası sonunda hakim 50 bın lıra tazmınat odememe hukmetseydı gözumun yasına bakmazlar evıme hacız getırmek pahasına bıle olsa süründürürlerdi...
oysaki ben davayaı kaybetmesıne ragmen istediği parayı teslim ettim ve tutanagıda mahkemeye verdım. kısacası kaybettıgı dava ıcın para pazarlıgı yapıp sonuclandırdılar...
üzülmüyorum para verdıgıme falan...avukatımın savunma ucretını bıle hemen odedım. derdım para olmadı kı.. ustunede saygımdan cevap vermedıgım yumruk yedım... davayı kaybedınce muhterem eşim gızlı numaradan aradı ve sen okumus adamsın , ben bıtıremedım lutfen sen bıtır rıcasında bulunarak annene tahammulum yok bu ıs bıttı dedı cıktı...
asla utancak bısey yapmadım ...buna resmen MEMLEKETTEN İNSAN MANZARALARI derler... ileriki dönem için kendimi çok iyi tanımama sebep olan bu insanlara aslında teşekkür borcum olduğuna inanıyorum....
-
Bugün boşandım
Eşimin ihanetinden dolayı boşandım, (30 yıllık evlilik)
Davayı eşim açmıştı kusurlu olduğu için dava reddedildi.
3yıllık bekleme süresinden sonra tekrar dava açtı 1 yıl sonunda bu gün sonuçladı.
Maddi ve manevi 100 binlira tazminat talep etmiştik(bende çalışıyorum ve maaşımı kendisi çeker bana harçlık verirdi sadece)Maddi durumu gayet iyi yeni emekli oldu 400milyona yakın emekli ikramiyesi aldı.
Bu gün avukutımdan aldığım hebere göre boşanma gerçekleşmiş,20 binlira manevi tazminata 2inci mahkeme açılıp sonuçlanıncaya kadar da aylık 100lira hesaplanmış toplamda 27 bin beşyüzliraya karar verilmiş.(ben 10 milyona yakın mahkeme masrafı ödedim)Maddi tazminata devam edileceği söylenmiş,avukutımla ayrı illerde olduğumuzdan telf ancak bu kadar konuşabildik.
SORUM SADECE ŞU?Boşanma,maddi ve de manevi tazminat aynı mahkemede görülürken,boşanma ve manevi tazminat sonuçlanırda maddi tazminat nasıl sonuçlamaz.
-
Sayın Editörüm ;
Eşime Ayrılık Davası süresi içinde telefonuna gönderdiğim mesajlar yüzünden savcılığa yaptığı suç duyurusundan sonra hakkımda hakaret davası açıldığını öğrendim...
Eşimde benim gönderdiğim mesajlardan 1 ay sonra tarafıma hakaret içerikli mesajlar göndermişti. Savcıya savunma delili olarak tarafıma gönderilen mesaj dökümlerini verdim. Akabinde de , Boşanma Davası kusursuzluğum nedeni ile red edildi....
Sorum Şudur : Hakaret Davası yargılamasında (TCK 125/2 ,43) savunma yaparken (TCK 129/1) 'e atıf yaparak , davasını kaybettiği , kusurlusuzluğum mahkemece karar bağlanmış bir sürecte yaşadığım manevi yıkımla küfür içerikli olmayan mesajlar gönderdim ama ortada haksız bir fille (Haksız Gerekçeli Bosanma Süreci) tepki vardır , karşı tarafın haksızlığı red edilen dava sonucu ile hüküm altındadır desem cezadan kurtulabilirmiyim ?
Diğer Soru : Tarafıma gönderilen mesajlar için (''Hakaretli mesajlar '' fakat ben 1 ay önce hakaret anlasılan mesajları önceden göndermiştim) eşime dava açılırmı ? açılırsa karşılıklı işlenen suç kapsamına alınarakmı değerlendirilir..?
Diğer Soru : Ben yargılanırken eşimin tarafıma gönderdiği hakaret mesajı ( seni hayvana benzetiyorum ) karşılıklı hakaret durumudur şeklinde yorumlanarak (TCK 129/3 ) e göre değerlendirilirmi.
-
Sayın Editörüm ,
yukarıdaki soruma yanıt alabilirsem memnun olucam...iyi günler...
-
Sayın Editörümüz ;
Bilgi dağarcığınızdan faydalanmak istiyorum...Sorum yanıtsız kalmıştı...
-
Yukarıda yazdığım durumumla ilgili yardımcı olabilecek donanımlı bir bilir kişi , cevaplama zahmetinde bulunursa çok mutlu olucam...
Herkese iyi günler...
-
-
Çok Üzgünüm Bu Durumdan kendi adıma ama Kimisine Müstehaktır.....