Bir öğrenci evinin anatomisi
Her öğrenci evinde muhakkak 'nöbetçi sistemi' uygulanır ve günün nöbetçisi, resmi köle statüsünde kullanılır. Yemek sırasında en az elli kere mutfağa gönderilir.
· Evdekilerin temel gıda maddeleri yumurta ve patatestir. Bu ikisinin birleşiminden 12 çeşit yemek yapılabilir. Çay yemekten sonra değil, yemekle birlikte içilir.
· Her gece kesinlikle saçma sapan bir tartışma konusu açılır. (Düşünmüyorum o halde yok muyum yani? Dünya döndüğü için mi güzel? Attan inip eşşeğe binilir mi?)
· Her evin muhakkak suyu, çayı deviren bir sakarı vardır. Ha bi de işlerden kaytaran tembeli bulunmaktadır.
· Yemek yapmaya karar verilir ve yemek yapmaya başlandığında eksikler ortaya çıkar, zamanla yarışarak yemek tamamlanır.
· Kesinlikle ama kesinlikle temiz çatal, kaşık, tava kalmayıncaya kadar bulaşıklar yıkanmaz.
· Her sabah derse geç kalınır ve öğle kalkıp okula yemek yemeğe gidilir. (Okulun yemeği ucuz olduğu için...)
· Sınav dönemlerinin favori cümlesi "bu gece yatmıycam ders çalışcam"dır. Gece yatılmaz ama ders de çalışılmaz.
· Evin duvarları vize-final tarihleri, ilginç sözler, nöbetçi listesi, harcama listesi gibi yazılı belgelerle süslüdür.
· Öğrenci evinin, öğrenci misafirleri de eksik olmaz ve gelen misafire önce "bi kola al da içelim"diye başlanılan ısmarlatma olayına, iyice sövüşleninceye kadar devam edilir.
· Ev genelde bodrum ve giriş katta olduğundan, pencereden girilebilir özelliktedir. (Her ihtimale karşı bi pencere muhakkak içeriden kilitlenmeyerek açık bırakılır.) Dış kapı ise zaten kilitlenmez.
· Ev fertlerinin aşağı yukarı tamamı leyla gibidir, yani aşk trafiği yoğundur. Kimininki platoniktir, kafayı yer ve yedirtir, kimi romantik takılır, şiirler ezberlenir, kimi ise akşam ansızın nişanlı olarak eve dönebilir.
:)
Re: Bir öğrenci evinin anatomisi
Bayıldım doğrusu...:)))
Ben hiç öğrenci evinde kalmadım ama gerçeklerin aynen böyle olduğunu duydum.Kız arkadaşların evi galiba biraz daha düzgün ne dersiniz?:))
çok hoşmuş.bunu iyiki güncellemişsiniz :)))))))))))
bi anımı anlatayım bende:)
5 arkadaşın kaldığı öğrenci evine akşam yemeği için gitmiştik. apartmanın önündeki kalabalıklığı görünce durduk doğal olarak ve önlere doğru geçerek ne oluyor görelim dedik.
bir hırsız yakalamışlar. hırsız anlatıyor. şu duvara tırmandım. ordan balkona atladım. açık olan kapıdan girdim( arkadaşların evi oluyor orası). girmemle çıkmam bir oldu yan penceredeki demirlerden üst kata tırmandım.vs vs.
bu arada arkadaşların adamın üstüne yürüme girişimleri evimize nasıl girersin filan.
neyse eve geçtik. karşılaştığım ilk manzara muhendislik fakültesinde okuyan arkadaşın odasının ortasında öten hint horozuydu :)))
yukardaki tariflere uyan bir ev. yalnız bira boşları yerine köpek öldüren şarap boşları :)))))
hırsızın bahsettiği odayı merak ettim. meğer mutfakmış... oda zaten içerden kilitliymiş... kapı kapanmadığı için kilitliyorlar. koku eve yayılmasın diye. okadar tabak çanağı nereden buldukları ayrı bir muamma ...bulaşıklar tavana değecek neredeyse. uğur dündarın arenasında çıkan çöp ev tarzı poşet poşet çöpler. rahatlıkla biyolojik silah üretilebilecek küfler,mantarlar. dedim adamcağız iyiki çabucak atmış kendini dışarı...yoksa niyazi olacakmış :)))))))))))))
Kişisel tahminlerim; :)))
Yerlere bastığınızda ayaklarınız yapışır kalır çünkü yerler kirlilikten zamk
gibi olmuştur.
Pencerelerden bakmak istediğinizde hiç bir yeri göremezsiniz; kirlilikten flu hale gelmiş bir görüntüyle karşılaşırsınız.
Oturacak yer bulmakta güçlük çekersiniz çünkü oturmak istediğiniz yerler ya oraya buraya atılmış giysilerle doludur ya da kitaplarla.
Komşularınız sinir küpü halindedir zira müzik sesi,sabaha kadar süren bol kahkahalı sohbetlerden ya da tartışmalardan uykuları kaçmaktadır.:))
Alıntı:
sedatif rumuzlu üyeden alıntı
çok hoşmuş.bunu iyiki güncellemişsiniz :)))))))))))
bi anımı anlatayım bende:)
5 arkadaşın kaldığı öğrenci evine akşam yemeği için gitmiştik. apartmanın önündeki kalabalıklığı görünce durduk doğal olarak ve önlere doğru geçerek ne oluyor görelim dedik.
bir hırsız yakalamışlar. hırsız anlatıyor. şu duvara tırmandım. ordan balkona atladım. açık olan kapıdan girdim( arkadaşların evi oluyor orası). girmemle çıkmam bir oldu yan penceredeki demirlerden üst kata tırmandım.vs vs.
bu arada arkadaşların adamın üstüne yürüme girişimleri evimize nasıl girersin filan.
neyse eve geçtik. karşılaştığım ilk manzara muhendislik fakültesinde okuyan arkadaşın odasının ortasında öten hint horozuydu :)))
yukardaki tariflere uyan bir ev. yalnız bira boşları yerine köpek öldüren şarap boşları :)))))
hırsızın bahsettiği odayı merak ettim. meğer mutfakmış... oda zaten içerden kilitliymiş... kapı kapanmadığı için kilitliyorlar. koku eve yayılmasın diye. okadar tabak çanağı nereden buldukları ayrı bir muamma ...bulaşıklar tavana değecek neredeyse. uğur dündarın arenasında çıkan çöp ev tarzı poşet poşet çöpler. rahatlıkla biyolojik silah üretilebilecek küfler,mantarlar. dedim adamcağız iyiki çabucak atmış kendini dışarı...yoksa niyazi olacakmış :)))))))))))))
İnanın öldüm gülmekten.Demek öğrenci evleri bu kadar vahim durumda!
Sevgili öğrenci arkadaşlarımız annelerini çok arıyorlardır bence..
akşam yemeklerini gece 2-3 arası yediğimiz çok olmuştur:o
evimiz bulunduğumuz şehrin tam merkezinde olduğundan ,herkes bizde toplaşırdı,
bazı geceler, yatan kişi sayısı evde 10 dan fazla olurdu:p
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
akşam yemeklerini gece 2-3 arası yediğimiz çok olmuştur:o
evimiz bulunduğumuz şehrin tam merkezinde olduğundan ,herkes bizde toplaşırdı,
bazı geceler, yatan kişi sayısı evde 10 dan fazla olurdu:p
Gelenler birde yatıya kalıyorlarsa herhalde yerlerde yatıyorlardı.:))
Alıntı:
FUTURE rumuzlu üyeden alıntı
Bayıldım doğrusu...:)))
Ben hiç öğrenci evinde kalmadım ama gerçeklerin aynen böyle olduğunu duydum.Kız arkadaşların evi galiba biraz daha düzgün ne dersiniz?:))
Hiçte öyle değil Future, ben tek başıma kalıyorum evde ama 3-4 kızın oturduğu evlerden daha düzenli ve temiz.
Alıntı:
Law_06 rumuzlu üyeden alıntı
Hiçte öyle değil Future, ben tek başıma kalıyorum evde ama 3-4 kızın oturduğu evlerden daha düzenli ve temiz.
Ne diyeyim tebrik ederim.:)
Cevap: Bir öğrenci evinin anatomisi
Öğrenci evinde kalmak çok zevkli ve eğlenceli olmalı, tabi ders çalışmanın zor olması dışında..;)
Erkeklerin kaldığı öğrenci evlerinde duyduğum göre günün diyemeyeceğim her günkü menü; çorba ve makarna imiş..:(