Kısa dönem hakkım elimden alındı
arkadaşlar 2002 de korsan cd yüzünden yakalandım ve 70 80 lira para cezası aldım. dün askerlik şubesine gittim ve fakülte mezunu olduğum halde işlemiş olduğum suç nedeni ile 15 ay er olarak yapacağımı söylediler. bana bu konuda yardımcı olurmusunuz acaba neler yapmam gerekiyor. teşekkür ediyorum.
Cevap: Kısa dönem hakkım elimden alındı..
Sayın Deniz Cemgil,
1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu'nu incelediğimizde:
Madde 8 - (Değişik : 29/11/1983 - 2962/3 md.)
Yedek subay adayı olarak askere sevkden evvel veya yedek subay yetiştirilmekte iken aşağıdaki engel hali olduğu anlaşılanlar askerlik hizmetini durumlarına göre er veya erbaş olarak tamamlarlar.
a) 1. Türk Silahlı Kuvvetlerinde subaylıktan çıkarmayı gerektiren bir suçtan mahkum olanlar,
2. Kamu hizmetlerinden müebbeten yasaklı olanlar,
3. Hileli müflis olduğu ilân edilenler,
b) Yönetmelikte belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde;
l. Disiplinsizlik ve ahlâki durumları sebebiyle yedek subay çıkarılması uygun görülmeyenler,
2. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşüren veya askerliğin şeref ve haysiyetiyle bağdaşmayacak eylemlerde bulunanlar ile tutum ve davranışlarıyla yasa dışı siyasî, yıkıcı, bölücü ideolojik görüşü benimsemiş olduğu anlaşılanlar,
Okul disiplin kurullarının vereceği subay olamaz kararı üzerine er olurlar.
c) Yedek subay öğreniminde başarı gösteremeyenler, erbaş olur1ar.
Bunların yerine getirecekleri hizmet süresi 1111 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasında belirtilen süre kadardır.
İçinde bulunduğunuz durumun bu kanun maddesi kapsamına girmediğini düşünüyorsanız hukuki yollara başvurabilirsiniz.Fikir sahibi olmanız açısından konuyu forumda aratarak benzeri durumlar yaşayan arkadaşlara verilen bilgilerden yararlanabilirsiniz.
Korsan cd den kastınız , korsan cd üretip çoğaltmak ve satmakmıdır?
çoğaltmak değil erdoğan bey satmak.
başka yardım edebilecek arkadaş varsa fikirlerini bekliyorum. tşk. ederim.
Islediginiz suc subayliktan cikarilmayi gerektiren suclar kapsaminda degil..Bandrolsüz ürün satisi yapmakla alakali birsey sanirim..
Askeri yüksek idare mahkemesinde yürütmenin durdurulmasi istemiyle dava acabilirsiniz.
umarım dediğinin gibidir diken üstünde yaşıyorum.
Büyük ihtimalle yayın yada bilişim hırsızlığı türünden bir işlem yapıldı hakkında.Yoksa bahsettiğin suç kısa dönem hakkını elinden almaz.Şayet alıyorsa bütün şartları denemeden gitme derim.Gereken yerlere başvur yada iptal istemiyle dava aç.Ülkede sayısız kişi sırf bu hakkı kullanabilmek için yıllarca sınavlara girip açıköğretim diploması almaya uğraşıyor.Çünkü 5 ayla 15 ayın farkı, her nekadar 3 katı askerlik yapma olarak görülsede emin ol çok daha başkadır.Kolay gelsin.
Kesinlikle Iptal icin dava ac arkadasim , O kadar oku diidin ama sonuc hüsran.
bu iptal davası ayim e mi açılıyo acaba
Evet, davanizi Askeri yüksek idare mahkemesinde acmaniz gerekiyor..