Türk bayrağının yere atılıp çiğnenmesi
Bir televizyon kanalının yayınlamış olduğu dizisinde "rol icabı kişinin cebinden çıkardığı Türk Bayrağını yere atıp ayakları ile çiğnemesi" benim oldukça moralimi bozdu.Her ne maksat olursa olsun Türk Bayrağı yere atılıp çiğnenemez.Sonuçta Bayrak kutsal bir değerimiz bizim.
İlgili Kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum.Suç duyurusunda bulunduğumda o sahneyi çıkarabilirler mi?Bunun için ne yapmalıyım.Veya dizinin yayınlandığı tarih itibari ile rtük'te kayıtı var mıdır?
Ayrıca tazminat talebinde bulunup tsk veya gazi,şehit ailelerine bağışlamak istiyorum.Aslında istiyorum ki hek konudan ceza alsın ki bedelini ağır ödesin.Bu çirkin bir olay.
Cevap: Türk bayrağının yere atılıp çiğnenmesi
Rol icabı yapılmış. Bence büyütmemekte ve meseleye olumlu yaklaşmakta fayda var.
Peki rol icabıda olsa "Türk Bayrağının Yere Atılıp Çiğnenmesi" yani bu hareket eylem buna mı? lâyık.Atalarımız bu bayrak uğruna canlarını vermiş insanlar.Buna seyirci mi? Kalmak gerek.
Konuyu Başbakanlığa taşıyacağım.Sadece bilmek istediğim rtük bunu kayıtlarından gösterebilir mi?Durumun bilincine varıp inkar etmesinler.Çünkü bu olayı eylemi ben gördüm.
Birlik,beraberlik olabilirsek sevinirim.
Değerli arkadaşım hassasiyetini paylaşmakla beraber dizilerde rol icabı olan olayları(tecavüz, dayak, hırsızlık vb.) şikayet konusu edersek heralde dizi yada film yapımı mümkün olmayacaktır.Olayı bir şikayet konusu olacak kadar önemli görmemekle birlikte genede yapımcıların bayrak konusunda daha hassas davranması gerektiğini düşünüyorum.İyi forumlar.
Anlıyorum ama yinede bu bizim ŞANI BÜYÜK,ATALARIMIZIN KANLARIYLA SULADIĞI KUTSAL BİR BAYRAĞIMIZ.Bu kadar basit mi?Her önüne gelen bayrağımızı rol icabı yere mi? atacak. Yapmayın gözünüzü seveyim.Evet ısrar ediyorum ama kanıma dokundu.
Hangi kanalda hangi dizide bu sahne? konu ne? oyuncaları kim ?
Bazı kurumlarda bilinçsizlikten BAYRAGIMIZIN şekil ve oranlarını yanlış kullanıyor. :(
Yabancı video sitelerinde TÜRK düşmanı alçakların bayrak yakma videoları kaldırtılmalı.
En yakın müracat savcılıgına gidin dilekçe verin gereken yapılır. :ok
- TÜRK BAYRAĞI KANUNU -
Kanun Numarası : 2893
Kabul Tarihi : 22/9/1983
Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 24/9/1983 Sayı : 18171
Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 22 Sayfa : 599
Yasaklar
Madde 7 - Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk
veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz.
Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere,
örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerle-
re ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde gi-
yilemez.
Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu
kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve
benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanı-
lamaz.
Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret
edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atıla-
maz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.
Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli
soruşturma yapılır.
|͇̿C͇̿¤̿ ͇̿| OLCULERI : http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BC...ra%C4%9F%C4%B1
http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:T...lavuzlu%29.png
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Konuyu başbakanlığa iletip soruşturma açılmasını sağlayacağım.Ancak rtük'te bu dizinin kayıtları var mıdır?Aslında söylemek istediğim şikayet olunca o sahneyi tekrar getirebilirler dimi.Ben sahneyi cep telefonuna kaydettim ama bayrağın yere atılıp çiğnenmesi biraz zor seçiliyor ama anlaşılıyor.
http://www.diziizlefilm.com/sefkat-t...12-2010.html/3
buradan seyredebilirseniz.İlgili sahne videonun 4.kısımda ortalarına doğru sona yaklaşırken.
Konuyu başbakanlığa ilettim.Sonucu bekleyip göreceğiz.Sonra sizler ile paylaşırım.
Tebrik ederim umarım kayda deger bir sonuc alınır.
Basvurunuz sonuclandımı yetkililerin verdigi cevap nedir?