Meskeni Doktor Muayenehanesi Olarak Kullanmak
Eşim medikal estetik setifikalı pratisyen hekimdir.2yıl önce Sağlık Müdürlüğü onayı ile medikal estetik üzerine doktor muayenehanesi açtı ve halen devam etmekte.Muayenehane olarak kullandığı yer fiziksel anlamda yetersiz olmaya başladığı için yeni bir yere taşınma ihtiyacı doğdu.30 daireli bir apartmanda uygun bir daire buldu.Ancak kat maliklerinden 5 tanesi mesken olarak kullanılan bu yerin işyerine kiraya verilmesine kesinlikle karşı olduklarını beyan etti.Kat mülkiyeti kanununun 24. maddesine göre dr. muayenehanesi açmak için kat maliklerine her hangi bir danışma veya imza almaya gerek olmadığını anlasak da uzman görüşü olarak sizce bu daieryi kullanmaya başladığımız taktirde bu şahıslar bize dava açmak suretiyle herhangi bir zarar verebilirler mi?( tahliyeye sebebiyet vs.).Konu ile ilgili görüşünüzü bildirirseniz sevinirim.<Saygılar
Cevap: Meskeni Doktor Muayenehanesi olarak kullanmak
Merhaba; bu konu da oldukça tanıdık geldi :) Şahsıma ait bir apartman dairesi var. Binadaki dairelerin tamamı mesken olarak kullanılıyor ve her sene yapılan yönetim kurulunda hiç bir dairenin iş yeri olarak kullanılamayacağı kararlaştırılıyor. 2008 yılının başında da alınan bu kararı her sene olduğu gibi okudum ve imzaladım. Bir kaç ay sonra, eşime ait başka bir eve taşındığım için evimi kiraya vermeye karar verdim. Apartmanın huzurunu bozmamak adına 7 ay boyunca mesken olarak tutmak isteyecek birilerini bekledim ancak kriz ortamı malum, bu mümkün olmadı. Apartman konumu nedeni ile doktorların ilgisini çekiyor; ancak yönetim kurulu kararını imzalamış olduğum için kiralamaya cesaret edemiyorum. Bu konuda kulaktan dolma bilgiler edindim. Sanırım daireyi kiralayan bir kaç doktorun kurduğu bir şirket ise, apartmanın itiraz hakkı var. Ancak bir kaç doktorun bir araya gelerek muayenehane olarak kullanması durumunda da apartman sakinleri itiraz edebilirler mi? Böyle bir muayenehane de 'poliklinik' sınıfına mı girer?
İş yeri olması nedeniyle itiraz hakları var bildiğim kadarıyla poliklinik olması nedeniyle değil. Bir tek doktor muayenehane olarak kullansa itiraz hakları yine olur. Poliklinik için ruhsat vs işlemleri için aranan koşullara ayrı kanaatimce.
Peki, dairemi ocak ayına kadar kiraya veremediğimi varsayalım; zaten gidişat bu yönde. 2010 Ocak ayında genel kurul kararını imzalamazsam, bu durumda dairemi muayenehane olarak kiraya verebilir miyim?
Genel kurul karar alırsa sizin muhalif olmanız bir şey ifade etmez sanıyorum.
Bina sakinleri doktor muayenesine izin vermezler mi?
Apartmanımızda bir kaç dairenin birden sahibi olan bir bey var, daha çok kararlar onun ağzından çıkıyor ve diğer sakinler tarafından onaylanıyor. O binada oturduğum dönemde sevilen bir komşu olmama rağmen eğer bir doktora dairemi kiralarsam kötüden kötü olma ihtimalim yüksek; çoğunluk kararının alehime olacağını düşünüyorum.
Ya binada doktor muayenesi olmasından güzel ne olabilir ben düşünemiyorum.
Yürekten katılıyorum! İşin eğlenceli kısmı şu; ben de diş hekimiyim ve o daireyi 9 sene önce muayenehane açmak amacı ile almıştım. Özel hastanede çalışmaya başlayınca fikrimi değiştirdim ve mesken olarak kullandım. Bugün komşularımın muayenehane fikrine nasıl baktıklarını görünce iyi ki yapmamışım diyorum. Yardımcı olduğunuz hususlar için teşekkür ederim.
Diş hekimisiniz madem ben de sizin bilginizden istifade edebilirmiyim?
Tabii ki Engin Bey, ama sitede buna izin var mı? Yoksa sorularınızı dişhekimi.net'de mi yanıtlamam gerek? :)
Sanırım herkesin yararına bir soru olacağı için yönetim hoş görecektir.
Sorum şu;
Dişlerimizi yukarıdan aşağıyamı fırçalasak daha iyi yoksa daire çizer gibi ya da duvar boyar gibi fırçalarsak daha iyi ve kesin sonuç elde ederiz.
Şimdiden teşekkürler esenkalınız.
Duvar boyar gibi diş fırçalamayı gözümün önüne getirmeye çalıştım ama, yok, hiç duvar boyamamışım. En pratiği, fırçayı diş-dişeti birleşimine 45 derece açı yapacak şekilde yerleştirmek (üst çenede fırça yukarı, alt çenede aşağı bakacak durumda konumlanıyor) ve hafif dairesel hareketlerle fırçalamak.
http://www.oralb.com/tr/learningcent...e/brushing.asp
Bu sitede güzel anlatıldığını düşünüyorum; ben her zaman standart diş fırçalarını şarjlı olanlara yeğlerim, fırçamı daha kolay manipüle ediyorum.
Cevap: Meskeni Doktor Muayenehanesi Olarak Kullanmak
İyi günler dilerim. Konu benim de ilgimi çekti. Şöyle ki, ben ve bir arkadaşım uzman psikologuz. Bir apt.nın 1.katında yer kiralamak istedik, ev sahibi olur verdi ancak apt.sakinleri işyeri istemiyorlar. Psikolog muaynehanesi veya psikolojik danışma merkezi de bu kapsama girer mi? İşyeri istemeyen apt.nın altında disko-bar var. O da ayrı mesele. Teşekkür ederim.
Toplam 1 dosya bulunuyor
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ya binada doktor muayenesi olmasından güzel ne olabilir ben düşünemiyorum.
Aynı sorun bizde var dahiliye doktoru muayenehane açtı bina tek girişli tek asansörlü gelen hastalar bu tek girişi ve tek asansörü kullanıyor mesken olarak kullanan diğer apartman sakinleriyle. Hastalar bazen kusuyor asansörün içine balgam çıkarıyor buda çoluk çocuk ve diğer apartman sakinlerinin sağlığını tehdit edip tedirginlik yaratıp huzur bozup hayatı kısıtlıyor. gelen hasta veremlimi yoksa başka bir bulaşıcı hastalığı varmı bilmiyoruz aynı asansörde çıkmak zorunda bırakılıyoruz. Bu doğru bir davranışmı. Asansörün içine yapılan güzellik bu.Dosya 1770