Cevap: Sitede otopark sorunu
Otoparkın kullanım ve tahsis şekline genel kurulda oy çokluğu ile karar verilirken, bu ortak kullanım alanında numaralama yapılması ve kur'a çekilmesi için genel kurul yapılmasına ve onay alınmasına ihtiyaç yoktur. Yapılacak işlerin genel çerçevesine genel kurulda karar verilir ancak, çerçevenin dışına çıkmayacak şekilde detayları belirlemeye yönetim kurulu yetkilidir.
Sonuç itibarı ile numaralandırmayı yapan yönetim kurulu, noter ya da kat malikleri arasından seçilecek bir heyet huzurunda kur'a çekilişi yapmalı ve tahsisi gerçekleştirmelidir. Bütün bu konuların yer alacağı detaylı bir tutanak tanzim edilmelidir.
Hukukçu olmadığım için aradaki farkı anlayamadım lütfen kusuruma bakmayın. Site sakinlerinin çoğunluğu kura çekilişini kabul etmiyor. Ben de bu numaralamayı kabul etmiyorum. Bu durumda yapacak bir şey yok mu? Yani rasgele numaralama yapılabilir mi?
Teşekkürler
Yarına kadar bunu öğrenmem gerekiyor. Lütfen cevaplayabilir misiniz?
Teşekkürler
Sorumu cevaplayabilecek birisi yok mu acaba?
Merhaba. Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Bizim sitemizde de bu sorun yaşanıyor. Birisi cevaplarsa çok sevinirim. İyi günler
Projesinde otopark olarak görünen ve tüm kat maliklerinin arsa payları oranında yararlanması gereken bu ortak alanda yapılacak tahsisin şekline yine kat maliklerinin çoğunluğu karar verecektir. Daha önceki genel kurullarda tahsis şekli kararlaştırılmamış ise yapılacak ilk genel kurulda bu konu müzakere edilmeli ve karar alınmalıdır. Karar alınmış ise tahsis detaylarını yönetim kurulu belirlemeli ve uygulamalıdır.
Merhaba,
Geçenlerde sitede otoparklar için kura çekildi. Bir plan hazırlamışlar, otopark numaraları o planın üzerindeydi. (Sonradan değişiklik yapabilmek için otoparklara numara vermemişler. Aman dikkat bu tuzağa düşmeyin. Size tavsiyem önce numaralamayı yapsınlar, sonra kurayı çekin. Artık insanlardan herşey beklenir hale geldi) Kurayı çektik plana göre yerimize baktık. Sonra numaralandırma yapıldı. Baktık ki kurada çektiğimiz yer değil başka bir yer verilmişi gittik yöneticiye sorduk neden böyle yaptınız diye, pişkin pişkin bunu yapmaya yetkimiz var dediler. Bu durumda ne yapabilirim?
Merhaba,
Bu konuda yol gösterebilecek biri yok mu?
Plana göre yerinize nasıl baktınız numara yokken? Bunu anlayamadım. Açar mısınız?
Bir de sonradan yapılan numaralama mantıklı bir numaralama mı? Yani sayılar ard arda ve mantığa uygun bir şekilde mi verilmiş park yerlerine yoksa karmakarışık mı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Plana göre yerinize nasıl baktınız numara yokken? Bunu anlayamadım. Açar mısınız?
Bir de sonradan yapılan numaralama mantıklı bir numaralama mı? Yani sayılar ard arda ve mantığa uygun bir şekilde mi verilmiş park yerlerine yoksa karmakarışık mı?
Plan üzerinde numaralar var ama daire numarası değil rastgele numaralar. (Sonuçta kura çekildiğinde yeri belirtmek için yapılmış bişey) Biz de kura çektikten sonra plana baktık elimizdeki numaraya göre yerini tespit ettik. Ancak kurayı sadece formaliteden yaptılar. Numaraları kafalarına göre dağıttılar.
Bu "rastgele" olayını açar mısınız? Anlamadım. Size rastgele gibi geliyor ama belli bir plan dahilinde verilmiş olmasın numaralar?
Alıntı:
Bu "rastgele" olayını açar mısınız? Anlamadım. Size rastgele gibi geliyor ama belli bir plan dahilinde verilmiş olmasın numaralar?
Şöyle söyleyeyim, plan üzerinde otoparklara sırayla 1, 2, 3, 4, 5 .... numaralar verildi kaç tane daire varsa. ben 30 numaralı dairede oturuyorum ama kurada 2 numaralı otoparkı çektim. plan üzerinde 2 numaralı otopark belli. sonra otoparklara gerçek numaralandırma yapıldı. benim çektiğim 2 numaralı otoparka başka bir numara verildi.
Yapılan gerçek numaralandırma nasıl? O da sırayla değil mi?
Yani baştan sağdan sola 1-2-3 verilmiştir, gerçek numaralarda 3-2-1 yapılmıştır böyle mi yoksa gerçek numaralar tamamen kuralsız mı?
Zira ilk mesajlarda ben bu şekilde anladım.
Alıntı:
Yapılan gerçek numaralandırma nasıl? O da sırayla değil mi?
Yani baştan sağdan sola 1-2-3 verilmiştir, gerçek numaralarda 3-2-1 yapılmıştır böyle mi yoksa gerçek numaralar tamamen kuralsız mı?
Zira ilk mesajlarda ben bu şekilde anladım.
Gerçek numaralandırma tamamen kuralsız.
Konu oldukça netleşti. Şimdi bir hukukçunun görüşüne ihtiyaç var.