-
3 aylık hapis kararı
Merhabalar ben geldim :) uzun bir aradan sonra eski eşimle olan davam hala sürüyor nafaka ve tazminat her neyse kısa kesicem, 3 yıl gibi bir aradan sonra ödenmeyen nafaka sonuçlandı ve eski eşime 3 aylık hapis kararı çıktı bundan sonra gidişat ne olcak
saygılarımla ;
-
Cevap: 3 aylık hapis kararı
Bir bilgisi olan yokmu yaa süreç hakkında yani ?
-
Kendisine karar tebliğ edilir. Eğer hala ödemezse hapse girer. Bu hapis kararı TAZYİK HAPSİ olduğu için bire bir hepsini yatacak. Bu süre içinde nafakalar birikmeye devam eder. Hapis yatması ödenmeyen nafakaları sıfırlamaz. Çıktıktan sonra yine icra ve yine hapis kararı çıkartabilirsiniz.
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Kendisine karar tebliğ edilir. Eğer hala ödemezse hapse girer. Bu hapis kararı TAZYİK HAPSİ olduğu için bire bir hepsini yatacak. Bu süre içinde nafakalar birikmeye devam eder. Hapis yatması ödenmeyen nafakaları sıfırlamaz. Çıktıktan sonra yine icra ve yine hapis kararı çıkartabilirsiniz.
Ney ödenmezse çıkınca yinemi aynı borçtan 3 ay hapis yatacak yani.Ödenmeyen nafakaları sıfırlamaz doğruda,yine hapis yatacağını yeni duydum.Zaten o borçtan dolayı yatmış olmuyrmu 3 ayı.Bir daha ödemezse yada ödemelerde sorun yaşarsa,bir 3 ay dahamı yatacak.Vay be.
-
Hapis cezası verilmesine temel teşkil eden sebep hapis cezası verilmesinden önce ödenmeyen nafaka bedelleri olduğu için hapis cezasının infazı ile ancak bu eski nafaka bedelleri ortadan kalkar.Ancak hapis yattığı sırada muaccel olmuş yeni nafaka bedelleri birikecek ve ödenmediği için ayrıca bunlar için icra yoluna başvurulacaktır.Kişi hapis cezasına ilişkin kararın kendisine tebliğ*inden itibaren mahkemece belirtilen süre içinde ödemezse hapis cezası infaz edilecektir.
-
valla 3 yıldır mücadele ediyom amacım onun parasında değil :) amacım bana yaşattıklarının cezasını bu şekilde çeksin SÜRÜNSÜN aklı başına gelsinde insan kıymeti bilir belki hapse girince ;)
-
evet ödenmeyen nafaka için yatıcakmış sürekli öle duydum bende :)
-
Eski eşim işsizim ödeyemem demiş avukata ve bana nafakanın kaldırılması ile ilgili dava açmış :) ne ödedinde dava açıyon kaldırılması için :) bu arada eğer dava açıldıgında kazanırsa nafakanın kaldırılması için ( ben çalışıyorum :) ) eski eşim işsiz :) benmi nafaka ödesem yoksa ona acıdım valla :)
-
merhabalar bende aynı sorunlarla ugraşıyorum 3 ay tazyik hapsi verildi tebligat gönderildi sanırım ya ödeyecek tebligat eline geçtiginde yada hapis yatacakmış artık kendi tercihi cezasını çeksinler bu tür insanlar
-
Alıntı:
exploram rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar bende aynı sorunlarla ugraşıyorum 3 ay tazyik hapsi verildi tebligat gönderildi sanırım ya ödeyecek tebligat eline geçtiginde yada hapis yatacakmış artık kendi tercihi cezasını çeksinler bu tür insanlar
Aynı sorunla derken sizdemi magdursunuz yoksa vereceklimi ?
-
hayır ben alacaklıyım nafaka alamıyordum icra mahkemesinde dava açtım 3 ay hapis cezası verildi bekliyorum nolacak
-
Alıntı:
exploram rumuzlu üyeden alıntı
hayır ben alacaklıyım nafaka alamıyordum icra mahkemesinde dava açtım 3 ay hapis cezası verildi bekliyorum nolacak
Bende 3 yıldır almadım icra gönderdim sonrasında işde 3 aylık hapis kararı çıktı şimdi ne olcak bende merak ediyom alabilcekmiyiz o parayı yoksa hapis yatmakdamı çare olmıcak :D anlamadım gitti hapis kararı hemen işleme alınırmı polis gidip alıcakmı SÜREÇ NE anlamadım valla.
-
15 gün dür kararı bekliyodum hakim imzaladı tebligat gitti adresine başka ilde oldugu için geç gidiyo tebligatı aldıgı zaman 7 gün içinde sanırım itiraz etmek zorunda ederse agır cezaya gidecekmiş yoksa ödeyecek parayı ödemessede hapis yatacak bulundugu yerde tutuklanacak
-
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
Eski eşim işsizim ödeyemem demiş avukata ve bana nafakanın kaldırılması ile ilgili dava açmış :) ne ödedinde dava açıyon kaldırılması için :) bu arada eğer dava açıldıgında kazanırsa nafakanın kaldırılması için ( ben çalışıyorum :) ) eski eşim işsiz :) benmi nafaka ödesem yoksa ona acıdım valla :)
Keser döner sap döner gün gelir o keser hesap sorar ALLAH bizleri sizin gibi düşünen eski karılarımızdan korusun düşmanlarımızla zaten baş ederiz.lafa bak yaptıklarının cezasını çeksin sürünsün.ayrılmadan önce kocanızdı demi şimdide sürünsüz vay beeeeeeeeeee
-
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
Keser döner sap döner gün gelir o keser hesap sorar ALLAH bizleri sizin gibi düşünen eski karılarımızdan korusun düşmanlarımızla zaten baş ederiz.lafa bak yaptıklarının cezasını çeksin sürünsün.ayrılmadan önce kocanızdı demi şimdide sürünsüz vay beeeeeeeeeee
Size gülüyorum :) evlenmeden önce CANIM CİCİM aşkım dersiniz, evlenirken karıcım dersiniz, aynı çatıya girince HAYTT HÖYTT, EVİN ERKEĞİ geldi :) çatt patttt :) buna ne diceksiniz sayın DÜRÜSTÇE :)
-
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
sürünsüz vay beeeeeeeeeee
Az bile :):):)
-
Burası sabah programlarını aratmayacak bir ortama dönmüş. Bir saz heyeti eksik gibi.
-
kızmaya gerek yok ya herkes sorumlulugunu bilsin anneleri boşuyonuz çocukları neden boşuyonuz tek başımızamı dünyaya getirdik çocuklarımızı sonrada ahkam kesiyonuz lafta tabiki cezalarını çeksinler bizim suçumuz nedir o zaman bu kadar yük taşınırmı sizler keyif sürün hayat yaşayın bizde mücadele bizede yazık demi iki kuruş verceksiniz süründürüyorsunuz maddi manevi boguşuyoruz biz sorunlarla o zaman birazdan ucundan kıyısından siz tutun ayrılık olabilir tabiki ama kaçmayın çocuklarınızdan
-
hesap sorulacak napmışız anne olmuşuz baba olmuşuz vicdanen rahatız biz keser döner sap döner gün gelir o keser sizlerden hesap sorar vicdansız babalardan sorumsuzca yaşayan babalardan
-
bencede az sorumsuz babalara
-
Lanet olsun bir avukata düştüm yandım yaaa adam bana hapis kararı çıktı dedi 2 ay oldu ses seda yok ne yapmaya çalşıyor bu avukat sizce böle işmi oluryaa
-
Avukatınızın eski kocanızı yakalayıp hapse mi atmasını bekliyorsunuz? Bu beddua niye? Eğer hala eski kocanız yakalanmamışsa gidin polislere sorun, ya da adliye'den yakalama emri gitmiş mi emniyete onu sorun.
-
[QUOTE=denizblk;400994]Avukatınızın eski kocanızı yakalayıp hapse mi atmasını bekliyorsunuz? Bu beddua niye?
Arkadaşım beddu az bile evlenirken canım cicim sonra pat çat elimdeki paramı alsın eşyalarımı alsın götürsün, arabamı alsın götürsün , sonra hapsemi avukat tutsun atsın diyorsun atsın işi o zaten elinden tutup hapse attırmakkk ne işi yarıyor bu avukatlar, 2007 de dava açtım 2009 da boşandım 2011 de yiz hala adamdan 5 yıldır ne nafaka nede hapis kararı çıkmış işlem yapamıyor avukat bu nasıl avuket bilen varsa yardımcı olsun ben dosyamı kendim takip ediyim fikri olan varmı
-
Size katılıyorum aynı durum bizimde başımızda.10 celsedir sonuçlanamayan iştirak ve yardım nafakası davamız devam etmekte. Kendi adıma hiçbir maddi talepte bulunmadım. Eşimle ayrı yaşamaktayız. Kendisi 10,000 TL banka kredisi cekti, emeklı maaşından kesiliyor.Kendi üzerine başka mülkü yok. Nafakayı ödememek için yeniden kredi çekerse çocuklarım nafakayı alamıycak mı? Bu seferki duruşmada çocuklarımın transkriptini ve karnesini sözlü olarak istedi hakim. Bunun nedeni ne olabilir? Geçen duruşmada hakim kararın verilmesine demişti. Bu karnelerin ne gibi bi katkısı olur ki bizim duruşma 1 kez daha attı?Yardımcı olursanız sevinirim..
-
Alıntı:
06-01-2010 16:10:59 #1 sevcanakay
Yeniden hayata başlamak
Herkese iyi dileklerimi sunarım, umarım tüm davası olan arkadaşlarım feraha çıkar yeni bir hayata başlangıç atabilmek adına, entersalık o ki boşanmak için tuttuğum avukat ile nişanlandım darısı herkesin başına
sevgiler.
Alıntı:
Lanet olsun bir avukata düştüm yandım yaaa adam bana hapis kararı çıktı dedi 2 ay oldu ses seda yok ne yapmaya çalşıyor bu avukat sizce böle işmi oluryaa
Aynı avukatmı efendim.....
-
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Aynı avukatmı efendim.....
Yok efendim onla yollarımız ayrıldı bu başka avukat :) ama ne yapmaya çalışıyor anlamadım bu adam
-
[QUOTE=sevcanakay;401347]
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınızın eski kocanızı yakalayıp hapse mi atmasını bekliyorsunuz? Bu beddua niye?
Arkadaşım beddu az bile evlenirken canım cicim sonra pat çat elimdeki paramı alsın eşyalarımı alsın götürsün, arabamı alsın götürsün , sonra hapsemi avukat tutsun atsın diyorsun atsın işi o zaten elinden tutup hapse attırmakkk ne işi yarıyor bu avukatlar, 2007 de dava açtım 2009 da boşandım 2011 de yiz hala adamdan 5 yıldır ne nafaka nede hapis kararı çıkmış işlem yapamıyor avukat bu nasıl avuket bilen varsa yardımcı olsun ben dosyamı kendim takip ediyim fikri olan varmı
Başından beri sizin şu yazdıklarınızı okuyorum,eski eşinize acıyorum kaç sene evli kaldınız bilmiyorum ama geçte olsa kurtulabilmiş sizden.bu çeneye dünyanın en mülaim adamı bile katlanamazdı.siz kadınlar canımı cicimi daha iyi beceriyorsunuz evlilikten önce,hele bide erkek biraz paralıysa tamamdır sizden daha iyi karılık yapabilecek yoktur dünyada size göre.yapılabilecek herşey mübahtır nikah kıyılana kadar sizce.kadınların hepsini suçlamak istemiyorum çünki % 2 lik bir pay var.ama çoğu,erkeği sağılacak inek gözüyle görüyor.bende evlendim 1 sene evli kaldım anlaşamadık son gece evi terketti gittim arkadaşından aldım geldim sonra ipler koptu o gece düğünde takılan tüm ziynet eşyalarını verdim baba evinden getirdiği bütün eşyaları iade ettim.ertesi gün adliyeye gidip karşılıklı dilekçe verip boşanacaz diye kararlaştırdık.ertesi gün adliyeye gidip beklemeye başladım ne gelen var ne giden.arıyorum tel kapalı heralde benden önce verip gitmiştir diye bende dilekçemi verdim çıktım.benden sonra gidip tazminat ve nafaka ve verdiğim altınları vermemişim gibi gösterip dava açmış.sonra aradım bana 50 adet cumhuriyet altını alırsan davamdan geçerim dedi bende kabul etmedim ve inat ettim.yanımda 60 kişi çalıştırdığım atölyemi hiç bir karşılık almadan çalışanlarıma devrettim. kredi çektim arabalarıma rehin koydurttum ve ödemedim.senetlerle kendimi borçlandırdım.birtek arabalara tedbir koydura bildi ama geç kalmıştı.dava sonuçlandı ve kazanmış 40 bin tazminat ayda 560 tl nafaka ve altınlar.ödemedim hakkımda hapis istemişler istesinler bulabilene helal olsun.bir şekilde yurtdışına çıktım ve 2 yıldırda evliyim.isterseniz 24 saat beddua edin fısss gelir tırss gider.ALLAH TÜM ERKEKLERİ KÖTÜ VE ÇIKARCI KADINLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN.
-
Sayın ahves, son sözlerinize amiiiin diyebilirim. Ama aynı şekilde bunu her iki cinse de itham ederek söylemek lazım. Yani allah tüm çıkarcı erkek ve kadınları bizlerden korusun demek lazım.
Ancak şunu da unutmayalım. Günümüzde maddiyat önemli. TV'de evlilik programlarında bile herkes birbirine gelirin ne, evin var mı, araban var mı, yatın var mı vs. vs. vs... diye soruyor. Sevgi-saygı artık lafta kalıyor. Ahir günlerdeyiz sanırım. Allah kötü ve çıkarcı insanlardan bizleri korusun. ellerine düşürmesin.
-
-
-
Vay vay senin gibi ERKEK lerde var demek bu dünyada, ben ise senin eşin gibi evi terkettim ama babamın evinden getirdiğim eşyayı kendi aldıgım eşyayı bile almadım takılarda dahil sadece nüfus kagıdımı aldım , onun la yaşadıgım evden bir çöp bile almadım kendime ait olanları bile çünkü onunla aynı evde paylaştıgım hiç bir şeyi almadım, ondan öle nefret ediyorumki kendi eşyamı paramı takımı bırakıcak kadar, ben senin o bildigin para canlısı kadın olsaydım FAKİR KOCA almazdım manken kadar güzel olmama ragmen ama işde gönül bu fakir demedim evlendim sevdim, istesem zengin koca bulurdum arasaydım ama PARA ya deil İNSANLIĞA sevgiye önem verenlerdenim yanıldım, öle sandım, yanılıncada ayrıldım, 6 ay evli kaldım evlendiğim günün 1. ci haftası şiddet ve kıskançlık başladı yaşayan bilir ŞUNU UNUTMA HİÇBİR MUTLU KADIN EVİNİ BIRAKMAZ HELEDE 6 AYLIK EVLİ BİRİ, bunu o SOĞAN kafana sok.
NOT: ALLAH TÜM ERKEKLERİ KÖTÜ VE ÇIKARCI KADINLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN. ( BU cümlene sonsuz kere KATILIYORUM) :) birde ALLAH TÜM KADINLARI KÖTÜ VE ÇIKARCI ERKEKLERİN IZDIRABINDAN KORUSUN.
-
Gül tabi inşallah ömür boyu mutlu olup gül.%1 oranlada olsa senin gibi bayanlar olması çok güzel birşey.onurlu,haysiyet'li kendine saygısı ve güveni olan bir insan'ın yapması gereken şeyi yapmışsınız bence tebrik ediyorum sizi.tamam insanlar evlenir şu veya bu şekilde anlaşmazlıklar çıkar ve evliliği yürütemezler boşanmaya karar verirler.hadi hakim kararınıda geçtik çünki yasalar kadınlar boşanmalar sonrası mağdur olmaması yönünde.şu düşünceyi anlayamıyorum deniyorki boşanma sonrası bayan mağdur oluyor neden?baba evine geri dönüyor bu yüzden tazminat ve yoksulluk nafakası bağlansın çocuk olmamasına rağmen peki evlenmeden önce baba evinde yaşamıyormuydu,bir başkasımı bakıyordu o bayana, ömrünün sonuna kadar nafakamı verecek erkek?hiçmi haysiyeti yok o kadının artık kocası olmayan birinin verdiği sadakaylamı geçinecek.kimiside işi dahada ileri götürüp evleniyor ve resmi nikah yapmıyor sırf nafaka almaya devam etsin diye.Dediğiniz doğru hiçbir mutlu kadın evini terketmez bu tartışmaya açık.işin içinde art niyet varsa veya ruh sağlığı bozuksa o insandan herşey beklenebilir.
-
buradan anladığım
işi bilen ve benimseyen
mumkunse referans ile
tanıdık avukatlarla çalışılmalı
benim bi arkadaştan da 2500 tl almış
adam duruşmaya dahi gitmemiş
arkadaş sormuş
2500 tl yi neden benden aldın diye
eeee seni dinledik ya
cevap bu
sözüm meclisten dışarı
her meslekte kotu niyetliler var tabi de
önce parayı alıp yuz ustu bırakmakta çok yanlış
benim arkadaşta da hata var
2500 tl tek kalemde vereceğine
500 - 500 parti parti ver ne tamamını yekten veriyorsun
-
aynen öyle her meslekten olduğu gibi bu meslektede dürüst olmayan insanlar var.çok şahit oldum para veya başka nedenlerden dolayı müvekkilini satan çok avukat var,birde bunun üzerine yargıçların verdiği yalnış kararlar eklenince insanın adalete hukuka hiç güveni kalmıyor.yani referanslada olsa fazla birşey değişmiyor.böyle vicdanını satmış insanlara allah belasını versin demekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden.iyisimi adli uzak durmak evlenmemek,borç altına girmemek,şiddetten uzak kalmak en iyisi.en azından mahkemelik olmazsın dolayısı ile avukat tutmak zorunda kalmazsın.
-
Alıntı:
Vay vay senin gibi ERKEK lerde var demek bu dünyada, ben ise senin eşin gibi evi terkettim ama babamın evinden getirdiğim eşyayı kendi aldıgım eşyayı bile almadım takılarda dahil sadece nüfus kagıdımı aldım , onun la yaşadıgım evden bir çöp bile almadım kendime ait olanları bile çünkü onunla aynı evde paylaştıgım hiç bir şeyi almadım, ondan öle nefret ediyorumki kendi eşyamı paramı takımı bırakıcak kadar, ben senin o bildigin para canlısı kadın olsaydım FAKİR KOCA almazdım manken kadar güzel olmama ragmen ama işde gönül bu fakir demedim evlendim sevdim, istesem zengin koca bulurdum arasaydım ama PARA ya deil İNSANLIĞA sevgiye önem verenlerdenim yanıldım, öle sandım, yanılıncada ayrıldım, 6 ay evli kaldım evlendiğim günün 1. ci haftası şiddet ve kıskançlık başladı yaşayan bilir ŞUNU UNUTMA HİÇBİR MUTLU KADIN EVİNİ BIRAKMAZ HELEDE 6 AYLIK EVLİ BİRİ, bunu o SOĞAN kafana sok.
NOT: ALLAH TÜM ERKEKLERİ KÖTÜ VE ÇIKARCI KADINLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN. ( BU cümlene sonsuz kere KATILIYORUM) :) birde ALLAH TÜM KADINLARI KÖTÜ VE ÇIKARCI ERKEKLERİN IZDIRABINDAN KORUSUN.
Ben bu hanimin kocasinin haksiz oldugunu dusunmuyorum. Bi bayana yakisir sekilde konusmasi gerekirken tanimadigi bir erkege bile sogan kafali demek bence hic yakisik degil. Ya adamda kaldirip sana kufurle karsilik verse ne olacak? Bence tasimak lazim bazi seyleri. Ayrıca yaw ne olursa olsun o senin kocan. Eski gunlerindemi hatri yokki sen bu sekilde adeta mutluluktan dort kose oluyosun. Yazik...