-
Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
VERGİ AFFININ DETAYLARI NETLEŞTİ - 300 KALEMDE YENİDEN YAPILANDIRMA SÜPRİZİ -
Merakla beklenen 2010 Mali affı ve Türk Ekonomi Tarihi'nin en kapsamlı vergi ve faiz affı olarak bilinen affının Bakan Ali Babacan açıklıyor. İşte mali afla ilgili en son gelişmeler ve mali affın netleşen detayları ve afla ilgili en son bilgiler..
Devlet Bakanı Ali Babacan, yaklaşık 300 kalemdeki vergi ve borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Tasarının borçlular için çok önemli fırsatlar getirdiğine ve herkesin yararlanması gerektiğine işaret eden Babacan, bundan sonraki dönemde günlük denetimlerin sıklaşacağının da altını çizdi.
Ali Babacan düzenlediği basın toplantısı ile vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasını açıkladı. İşte Babacan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;
Vatandaşların kamuya olan borçların asıl alacağının reel değerini korumak suretiyle borçların belli plan dahilinde ödenmesi amacıyla tasarı hazırlandı. Yapılacak ödemelerde finansman sıkıntısı yaşanmaması için taksitli ödeme imkanı sağlanacak.
HANGİ KURUMLAR KAPSAMDA?
Kamu alacaklarının yeniden yapılanmasına ilişkin yasa tasarısı kapsamına Maliye, Gümrük Müsteşarlığı, SGK, il özel idareleri, Yurt-Kur, TEDAŞ (7 özel dağıtım şirketi dahil), TRT, KOSGEB, TOBB ve OSB'ler giriyor.
HANGİ BORÇLARA YAPILANDIRMA GELİYOR?
Vergi ve cezaları, gümrük vergileri, SGK primleri, bazı harç ve alacaklar, belediyelerin su ve atık alacakları, TRT'nin elektrik payı ve bandrol alacakları, TEDAŞ'ın elektrik alacakları tasarı kapsamına giriyor. Yedi özel elektrik dağıtım şirketi de tasarı kapsamına girdi. Yurt-Kur'un öğrenim kredisi alacakları, KOSGEB'in alacakları, oda ve borsaların aidat borçları, organize sanayi bölgelerinin elektrik, su doğalgaz alacakları kapsamda.
HANGİ TARİHİ KAPSIYOR?
Vergi alacaklarında 31 Temmuz 2010'dan önceki dönem geçerli olacak. SGK primleri açısından Haziran 2010'dan önceki dönem geçerli olacak. Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, elektrik ve su alacakları açısından 31 Temmuz 2010'dan önce ödenmesi gerekenler kapsamda olacak.
Tasarı ile kesinleşmiş alacaklar yeniden yapılandırılıyor, ihtilaflı alacakların ihtilafına son verilerek tahsilatının hızlandırılması amaçlanıyor. Matrah ve vergi artırımı, stok beyanı, vergi borçlarının kredi kartıyla ödenmesi, vergi barışında ilave bazı haklar da olacak.
GECİKME ZAMMI YERİNE GÜNCELLEME ORANI
Alacak asıllarının tamamı, SGK tarafından uygulanan idare para cezalarının yüzde 50'si, alacak aslına bağlı olmayan cezaların yüzde 50'si, gecikme faizi, gecikme cezası, gecikme zammı yerine TEFE/ÜFE olarak günceleme oranı esas alınarak belirlenmiş tutar ödenecek.
Vergi aslına bağlı olarak kesilen cezaların tamamının, para cezalarının kalan yüzde 50'sinin, gecikme cezası, gecikme zammı, gecikme faizi gibi fer'i alacakların tamamının tahsilinden de vazgeçiliyor. TEDAŞ, TRT, KOSGEB ve OSB alacaklarında da aynı çerçeve söz konusu olacak.
İhtilafın bulunduğu safhaya göre, alacak asıllarının yüzde 50'si veya yüzde 20'si, asla bağlı olmayan cezaların yüzde 25'i veya yüzde 10'u, gecikme faizi veya gecikme zammı yerine güncelleme oranı dikkate alınarak hesaplanacak tutar, bunların hepsi toplanıp ödenecek.
Vergi aslına bağlı olarak kesilen vergi cezalarının tamamı, gecikme cezası, gecikme faizi, gecikme zammı faiz geliri alacaklarından da vazgeçiliyor.
SGK'nın prim alacak asıllarında herhangi bir indirim yapılmıyor. İdari para cezalarının yüzde 25'i ile gecikme zammı ve gecikme cezalarının yerine TEFE/ÜFE güncelleme oranı dikkate alınarak hesaplanacak tutar ve bunların toplamı belirlenecek ve bu tutar ödenecek.
Emlak vergisinde süresinde beyanname veremeyenlere yeni beyanname kapısı açılılyor. Ödenmesi gereken tutarın tamamıyla güncelleme oranı tahsil edilecek.
Matrah ve vergi artırımında, gelir vergisi, kurumlar vergisi, KDV açısından mükelleflere 2006-2009'a ait yeni matrah bildirimi imkanı verilecek, o yıllarla ilgili inceleme yapılmayacak.
Stok beyanında kayda alma imkanı ya da kayıtta olup işletmede olmayanlara düzeltme imkanı getiriyoruz. Mükelleflerin beyan ettikleri değerlerden vergi ödemeleri halinde vergi ve ceza uygulanmayacak. İşletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale gelmesi sağlanmış olacak.
VARLIK BARIŞI YENİDEN
Varlık Barışı'nda daha önce bildirim ve beyanda bulunup bundan yararlanamayanlara yeni hak tanınacak. Bu düzenlemeden yararlanmak için yazılı başvuru yapılacak, devam eden davalardan vazgeçilecek.
BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?
Kanunun yürürlüğe girdiği ayı izleyen ikinci aya kadar başvurunun yapılması gerekiyor. Tasarı Aralık ayında geçerse Şubat sonuna kadar başvurmak gerekiyor. Bakanlar Kurulu başvuru süresini uzatabilecek.
İKİ AYDA BİR TAKSİTLE ÖDENECEK
Ödemeler peşin ya da taksitle yapılabilecek. İki ayda bir taksit ödemesi yapılacak. Vergi borçlarının kredi kartıyla taksitle ödenmesi imkanı getiriliyor. Protokol yapılan bankaların kartına sahip olan bankalarla vatandaşlar bu işlemi yapabilecek. Bankalar bugün itibariyle bu işe sıcak baktığını söylüyor. SGK alacakları için ödeme, kanunun girdiği dördüncü aydan itibaren diğerleri için üçüncü aydan itibaren başlayacak.
TAKSİTLE ÖDEME NASIL YAPILACAK?
Alacağın aslı bugünün enflasyonuna getirildi. Bu peşin ödeme için uygulanacak rakam. İlk ay bu tutarın tamamı ödenirse borç kapanacak.
Taksit isterlerle 6 taksit için alacak 1.05 katsayıyla çarpılacak. (6 taksit 12 ay anlamına geliyor). 9 taksit için 1.07 ile, 12 taksit için 1.1'le, 18 taksit için 1.15'le çarpılacak. Peşin ödemek rakam olarak daha avantajlı olacak ama taksitte de küçük katsayılar var.
EN FAZLA İKİ KERE TAKSİT ÖDEMEME HAKKI
Bir takvim yılında en fazla iki taksitin ödenmemesine izin veriliyor. Cari dönem vergi ve prim yükümlülüklerinin de yerine getirilmesi gerekiyor. Taksit ödemelerinde aksama olursa hak kaybolacak.
NEDEN TEMMUZ AYI BAZ ALINDI?
Babacan, neden Temmuz ayının baz alındığı konusunda "Başbakan Temmuz ayı içerisinde ilk defa bu açıklamayı yaptı. Daha sonraki ödemeleri günü gününe yapın demiştik. Ağustos-Ekim arasında gecikme olduysa normal usüle göre ödeme yapılacak. Bu yapılandırma kapsamına girmiyor" dedi.
PAKETİN BÜYÜKLÜĞÜ NE KADAR?
Babacan, paketin büyüklüğünün 50 milyar lira olduğu konusunda "50 milyar rakamı nereden çıktı ben bilmiyorum, gazetelerle okudum. Bizim bakanlarımızdan böyle bir açıklama yapan yok. Bürokrat arkadaşlarımızdan yok. Bu nedir, olsa olsa duyumdur. Tahsilat konusunda bir rakam vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.
KAÇ KİŞİ YARARLANACAK?
Babacan, kaç kişinin düzenlemeden yararlanacağına ilişkin "Kişi açısından bir rakam açıklamayacağız. Bunu gerçekleşme olduktan sonra açıklayacağız" dedi.
http://www.gazetevan.com/gUNUN_HABER...Vergi_affinin_[mali_af]_detaylari_netlesti___300_kalemde_yeniden_yapiland irma_suprizi___.html
-
Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
Avukat Üye Arkadaşlarımız Yorum Yaparlarsa Seviniriz.
-
Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
Evet aynı şeyi ben de merak ediyorum. Bizim tazminatlar sanırım İl Özel İdaresi tarafından tahsil ediliyor. Umarım bize de faydası dokunur...Ayrıntısını bilen varsa paylaşırsa memnun oluruz.:)
-
Bu konu henüz netleşmiş değil.Bütçe yasasıyla birlikte yasalaşınca merak ettiğiniz konu da netleşecek beklemek lazım
-
Bu konu hakkında gelişme var mı????
-
Biz Türkler doğmamış çocuğa don biçmeyi severiz malumunuz.Ben de sırf konu uzasın diye yorum yapacağım şimdi:).Evet daha kanunlaşmadı bu tasarı ancak kanunlaştıktan sonrasını düşünürsek ve bu 300 kalemde olduğunu kabul edersek ,31 temmuz 2010 dan önce ilişiği kesilen personelin ödeyeceği faizde indirim yapılacaktır.31 Temmuz 2010 dan sonra ilişiği kesilen personele geçmiş olsun.Şu hatırlatmayı da yapayım.Sizin borçlu olduğunuz tarih ilişiğinizin kesildiği gündür.Kamu Zararları Takip Kısım Amirliğinin size yolladığı ödeme cetvelinin tarihi baz alınmaz.Buna göre kafanızdaki soru işaretlerini yorumlayınız:)
-
Bu konuyla ilgili gelişme var mı? Bilgisi olan varsa, paylaşırsa seviniriz.
bartelmi diaz gibi üyeler yorum yapmasın lütfen. Gereksiz deyimlerine ihtiyaç yok hiç...
-
"Her kademedeki askeri okullar ile Emniyet teşkilatında görevlendirilmek üzere her kademedeki eğitim kurumlarında okutulanlardan öğrencilikle ilişiği kesilenler, mezun olanlar, bunların dışındaki eğitim kurumlarında devlet hesabına okutulup da mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin ödenmemiş öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarları" Kaynak : Hürriyet
-2010 ve geriye dönük ödeyeceğimiz bütün faizler bu kanunla silinecek mi?
-
Cok guzel bir haber bu ama Bartelmi'nin dedigi gibi ise HAGB'dan sonra bunu da mi kacirmis oluyoruz yani. Umarim oyle degildir...
-
10 günlük tatilin ardından yarın yeniden toplanacak olan Meclis'in öncelikli gündeminde bulunan torba yasa tasarısının kanunlaştırılması için görüşmelere 26 Ocak'ta başlaması bekleniyor.....Hürriyet
-
Arkadaşlar,
TBMM'nin sitesine girildiğinde gündemdeki tasarılardan 606 sayılı tasarı kamu alacaklarını içeriyor. İnceledim ve bizi ilgilendiren bölümü aynen şöyle :
"Bu Kanunla yapılan özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, her kademedeki askeri
okullardan Kanunları uyarınca öğrencilikle ilişiği kesilenler ile Emniyet Teşkilatında
görevlendirilmek üzere her kademedeki eğitim kurumlarında okutulanlardan Kanunları uyarınca
öğrencilikle ilişiği kesilenlerin ve belirtilen eğitim kurumlarından mezun olanlar ile bu eğitim
kurumları dışındaki eğitim kurumlarında Devlet hesabına okutulanlardan mecburi hizmet
yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin, ilgili Kanunları uyarınca bu Kanunun yayımlandığı tarihten
önce ödenmemiş olan öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarlarının asılları ile ferilerine ilişkin
hesaplanacak borç tutarının bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar borçlu
oldukları idarelere başvuruda bulunularak ilk taksitin bu Kanunun yayımını izleyen üçüncü aydan
başlamak ve ikişer aylık dönemler halinde on sekiz eşit taksitte ödenmek şartıyla bu alacaklara bu
fıkra hükümlerine göre hesaplanan tutardan kalan faiz alacaklarının tamamının tahsilinden
vazgeçilmesini ilişkin yeni bir hükmün (28) numaralı fıkra olarak eklenmesi; "
Sanırım bu durumda kanun geçerse istenen faizin tamamı silinecek. Eğer gözden kaçırdığım bir husus varsa ilgili arkadaşların değerlendirmelerini beklerim. Herkese güzel günler dilerim.
-
Bu Kanunla yapılan özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, her kademedeki askeri
okullardan Kanunları uyarınca öğrencilikle ilişiği kesilenler ile Emniyet Teşkilatında
görevlendirilmek üzere her kademedeki eğitim kurumlarında okutulanlardan Kanunları uyarınca
öğrencilikle ilişiği kesilenlerin ve belirtilen eğitim kurumlarından mezun olanlar ile bu eğitim
kurumları dışındaki eğitim kurumlarında Devlet hesabına okutulanlardan mecburi hizmet
yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin, ilgili Kanunları uyarınca bu Kanunun yayımlandığı tarihten
önce ödenmemiş olan öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarlarının asılları ile ferilerine ilişkin
hesaplanacak borç tutarının bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar borçlu
oldukları idarelere başvuruda bulunularak ilk taksitin bu Kanunun yayımını izleyen üçüncü aydan
başlamak ve ikişer aylık dönemler halinde on sekiz eşit taksitte ödenmek şartıyla bu alacaklara bu
fıkra hükümlerine göre hesaplanan tutardan kalan faiz alacaklarının tamamının tahsilinden
vazgeçilmesini ilişkin yeni bir hükmün (28) numaralı fıkra olarak eklenmesi;
-
arkadaşıma 12 anapara 23 faiz gelmiş.bana 15 geldi.faizi daha gelmedi.neyin faizi bu***
25 şubatta kanunlaşacak. inşallah kabul edilir.
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/s...&sorgu_kelime=
http://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem23/yil01/ss606.pdf
sayfa 207-208
-
su borclanma tarihi konusunu da netlestirsek bi arkadaslar, ilisik kesilince mi borclanmis oluyoruz. yok kesilmediyse ama firardaysak faydalanamiyor muyuz bu yasadan da ?
-
Borçlanma tarihi ilişiğinizin kesildiği gündür.Personel kanununda belirtildiği gibi zorunlu hizmetini tamamlamadan ordudan ilişiği kesilen her personel tazminat ödemek zorundadır.İlişiğiniz kesildiği zaman bağlı bulunduğunuz kuvvetin,Kamu Zararları Takip Kısım Amirliği tarafından birkaç ay içinde adresinize ödemeniz gereken meblağ tebliğ edilecektir.Ancak bu kanunla ilişkili olarak,bu kurumun borç meblağını size tebliğ ettiği tarih değil ilişiğinizin kesildiği tarih baz alınacaktır.2010 mali af tasarısı bildiğim kadarıyla 31 temmuz 2010 dan önceki borçlanmaları kapsıyor.Bu da şu anlama geliyor.İlişiğiniz 31 temmuz 2010 dan sonra kesilmişse bu af kapsamına giremezsiniz.Umarım bu süre 31 Aralık 2010 a çıkarılır.Eğer ilişiğiniz hala kesilmediyse zaten şu an böyle bir borç yükümlülüğü altında olamayacağınıza göre ve bu yasa 2010 ve öncesini kapsadığına göre yararlanamayacaksınız.
-
Umalım 31 Aralıktan öncesini kapsasın ve daha çok arkadaşımız bu yasadan faydalanabilsin.
-
peki sunu sorucam, idarenin kanunen belirli bir surede ilisik kesme islemine baslayip, belirli bir surede bunu bitirmesi gerekmiyor mu? yoksa salla dur 10 yil ilisik kesme, yakalaninca da meslege devam ettir. Yani, bunun kanun maddesi nedir tam olarak? Ne zaman ilisik kesilme isleminin baslamasi gerekiyor ve ne zamana kadar sonlandirilmasi gerekiyor aciklar misiniz? Tesekkurler.
-
12 ayı geçince başlıyor işlemler dosya evrak A4 yazışmalar falan derken 16 ay civarı bitiyor
-
606\18de kalmış bugün.28inci mad. yarın yada ptesi belli olur. ama cogu sey kabul edilmemiş.
-
"TBMM Genel Kurulunda ''Torba Tasarı''nın birinci bölümü kabul edildi.
"Temel" yasa olarak görüşülen tasarının birinci bölümünde yer alan ve kabul edilen 28 maddeye göre, 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş vergiler kapsam içinde olacak."
Resmi gezetede yayınlanamasını beklicez bugünden itibaren
-
neye dayanarak yazdın? meclis tutanagında öyle bir sey yazmıyor. kaynagını yaz bilelim
-
daha 19ncu madde oylanması bitmedi
-
http://www.internethaber.com/torbada...324286h-p2.htm
2.sayfaya dikkat ediniz.sırada bu konu ele alınacak.
-
ele alınacak ayrı şey,kabul edildi ayrı şey. lütfen resmi dayanağı olmadan kesinleşmiş ifadeler kullanmayalım.
http://www.meclishaber.gov.tr/develo...al.liste?kat=2 burdan takip edebilirsiniz
bizi ilgilendiren bölüm :1/971 esas numaralı “Bazı Alacakların
Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı
Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı madde 28
-
Değerli arkadaşlar,
Bu tasarı gündeme alındığı günden itibaren TBMM tutanaklarını ve TBMM televizyonundaki görüşmeleri ara ara takip ediyorum. 606 sıra sayılı tasarıyı da inceledim. Kanun tasarısının ilk halinde bizi ilgilendiren bir kısım yok. Daha sonra komisyon çalışmaları esnasında 17. maddeye eklenmiş bir fıkra bizi ilgilendiriyor. O da yukarda kopyaladığım paragraftan ibaret. Dicentlabrax takma adını kullanan arkadaşımızın ifade ettiği "çoğu kabul edilmemiş" ifadesi de pek gerçeği yansıtmıyor. En son perşembe gününün tutanağını incelediğimiz zaman en son 36. maddenin görüşüldüğünü ve kabul edildiğini görüyoruz. Kabul edilmeyenler milletvekillerinin her madde için sundukları önergeler. Maddeler tek tek kabul edilmiştir. Bizi ilgilendiren kısım da 17. maddenin 28. fıkrası olduğu için ben kabul edildiği kanaatine vardım. Aksi bir yorumda bulunan arkadaş varsa eğer fikirlerini bilmek isterim.
-
umarım dediğin gibidir dokuzharf rumuzlu arkadaşım.evet gündem dışı grup önerileriymiş kabul edilmeyenler
-
-
Arkadaşlar bu affın 31 Temmuz 2010 tarihinden sonra ilişiği kesilenleri kapsamadığı doğru mu?
-
Yani şimdi birazda olsa sevinmeye başlayabilir miyiz?
-
''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal
Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde
Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'
http://www.meclishaber.gov.tr/develo...lama?p1=106970
Hayırlı olsun
-
peki hangi tarihe kadar ilisigi kesilenleri kapsiyor?
-
peki ne zamana kadar ilisigi kesilmis olanlar faydalanabilecek?
-
31 aralık diye biliyorum medyadan ama bi kanunu açıp okursan daha iyi olur
-
kanun resmi gazetede yasalaştı mı? resmi gazetede yasalaştı ise tazminatı ödemeye devam etmemek için nereye nasıl müracat edeceğiz bilen var mı?
-
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17123748.asp?gid=373 kanun köşkten çıktı geriye resmi gazetede yayınlanması kaldı. takipte olup bu başlıktan bilgi paylaşımı yapalım arkadaşlar
-
Yasa onaylanınca nereye başvuracağız arkadaşlar??? Yol yordam bileniniz var mı???
-
Pazartesi günü resmi gazetede yayınlanacağını tahmin ediyorum ilgili kanunun.Ödemesi gereken meblağ kendisine tebliğ edilipte,henüz ödemeyen personel ; tebliği yapan, bağlı olduğu kuvvetin "Kamu Zararları Takip Kısım Amirliği'ne" bir dilekçeyle başvuracak.Onlar da size tekrar ödemeniz gereken tutarı tebliğ edecekler.Halihazırda ödemeye başlayan personelin durumu hakkında henüz bir bilgim yok.
-
2010 içinde ilişiği kesilip de henüz tazminatı hesaplanmayanlar 2 aylık süre içinde bir sıkıntı yaşarlar mı acaba?
-
DÖRDÜNCÜ KISIM
Çeşitli ve Ortak Hükümler
BİRİNCİ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Diğer alacaklar ve çeşitli hükümler
MADDE 17-
(28) a) Bu Kanunla yapılan özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, her kademedeki askeri okullardan kanunları uyarınca öğrencilikle ilişiği kesilenler ile Emniyet Teşkilatında görevlendirilmek üzere her kademedeki eğitim kurumlarında okutulanlardan kanunları uyarınca öğrencilikle ilişiği kesilenlerin ve belirtilen eğitim kurumlarından mezun olanlar ile bu eğitim kurumları dışındaki eğitim kurumlarında Devlet hesabına okutulanlardan mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin, ilgili kanunları uyarınca bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce ödenmemiş olan öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarlarının asılları ile bu alacaklara ilgili mevzuatı gereği faiz hesaplanması gereken tarihten bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar, bu tarihler arasında yıllık kanuni faiz oranına göre hesaplanacak faiz tutarı ile TEFE/ÜFE aylık değişim oranlarının yıllık toplamı dikkate alınarak basit usulde hesaplanacak tutardan düşük olanı esas alınarak hesaplanacak borç tutarının; bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar borçlu oldukları idarelere başvuruda bulunularak ilk taksit bu Kanunun yayımını izleyen üçüncü aydan başlamak ve ikişer aylık dönemler halinde onsekiz eşit taksitte ödenmek şartıyla bu alacaklara bu fıkra hükümlerine göre hesaplanan tutardan kalan faiz alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilir. Bu hüküm borçluların başvurusu üzerine taksitlendirilmiş ve bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödeme süresi gelmemiş taksit tutarları için de uygulanır.
b) Bu fıkra uyarınca taksitlendirilen alacaklar ile ilgili olarak açılmış davalar karşılıklı olarak sonlandırılır, yapılan takiplere ilişkin yargılama giderleri, icra masrafları ile dava ve icra vekâlet ücretleri karşılıklı olarak talep edilmez.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20110225M1.htm
-
* Bu Kanunla yapılan özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, her kademedeki askeri
vazgeçilmesini ilişkin yeni bir hükmün (28) numaralı fıkra olarak eklenmesi; böyleyken yukarıdaki şekilde yayınlanmış. şimdi faiz silindi mi silinmedi mi?