Atatürk'e Hakaret Eden Websitesi
Merhabalar ;
İnternette dolaşırken Atatürk'e defalarca hakaret eden bir websitesiyle karşılaştım. Çok rahat bir şekilde Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında, ağır ithamlarda bulunuyordu. Bu websitesini İhbar Web'e de ihbar etmiş bulunmaktayım.
Yalnız bu sitenin erişime kapatılmasının yanı sıra, site sahibinin de cezalandırılmasını istiyorum. Bu nedenden dolayı Savcılık makamına bir dilekçe ile şikayette bulunacağım. Bu konuda dilekçemi tamamlamış bulunmaktayım.
Savcılığa vermiş olduğum dilekçe sonrasında, karşı tarafa gidecek olan tebligatta ismim yazılı olur mu ? Çünkü ben sadece İhbar ediyorum. Benim taraflı bir olay olmadığından dolayı, kişiyle de irtibata geçmek istemiyorum. Bu konuda avukat arkadaşlardan ve hukuki bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Cevap: Atatürk'e Hakaret Eden Websitesi
Savcılğa yapacağınız suç duyurusunda kimliğinizin gizli kalmasını isteyebilirsiniz.
Aynı zamanda Savcılık soruşturması da başlayacaktır. Atatürk'e şerefsiz diyeni de sitesini de çok merak ettim. Ona şerefsiz diyen acaba o olmasaydı bu kadar mı yoksa daha da mı şerefsiz olurdu acaba?
Bilmeyenler için: 5651 sayılı yasanın 8. maddesinde yer alan; Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar ile ilgili yeterli şüpheye sahip olduğunu düşündüğünüz içeriği, http://www.ihbarweb.org.tr/ihbar.php?subject=8 sayfasından ihbar edebilirsiniz. Veya 0312 582 82 82 no'lu telefona da şikayet edebilirsiniz.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Birde bu site sahibi hakkında, internette yer alan kişisel bilgilerini derleyerek bir bilgi elde ettim. Adı, Soyadi, Ev Adresi, Telefon Numarası gibi. Bu bilgileri de dilekçeme eklesem, bir sorun olabilir mi? Kişinin özel hayatın gizliliğine müdahale etmiş olur muyum ?
litigation, sitenin adresini PM olarak gönderdim size.
İlk olarak zaten ihbarweb.org.tr adresinden Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar sekmesinden şikayetimi gerçekleştirdim.
O bilgileri şikayet dilekçesine ekleyebilirsiniz. Şikayet hakkı Anayasal hak olduğu gibi, belirttiğiniz bilgiler kişiye özel bilgiler değildir.
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Misliyle iade ediyoruz.
Bir kaç misliyle :)
Bunların atalarını araştırsak altından kimler çıkar kimbilir. Kesin şeyhtir, şıhtır, tarikat lideridir. Aslında onların kim olduğunu bulup bir de ipliklerini pazara çıkarmak, bu millete nasıl kazık attıklarını, din adına onları nasıl kandırdıklarını deşifre etmek lazım.
Din adına Atatrük'e hakaret edenler bilsinler ki kafir diye bi tek inkar edenlere denmez kafir nankör anlamını da karşılıyor açıp atanın sövdüğünü iddia ettikleri kur'ana baksalar kafi. Dininden diyanetinden bihaber insanlar dinin hamisi kesilir ya ben de ona gıcık olurum. Kardeşim bugün en itibar edilen kur'an mealini kim yazdırdı? Samimi islami sitelere bakın hepsi Atatürk'ün islamiyete ve peygambere ne kadar saygılı ve hizmet ettiğiyle kıvanç duyar alın sadece bi tane örnek "dindar bir vatan evladı Atatürk" diyor ana sayfasında;
Atatürk'ün dindar insanlarla hiçbir uğraşısı olmamıştır.Mücadelesi dincilerle olmuştur.
Beş vakit namaz kılan ,gece gündüz kuran okuyan Genelkurmay Başkanı Fevzi ÇAKMAK ile birarada olmaları ,kader birliği yapmaları mümkün olabilir miydi?
TBMM, Hutbelerle, Dualarla açılmıştır. Bunu da unutmayalım arkadaşlar.
Dil uzatan tiplerin bırakın beş vakit namazı haftada bir cumaya gitmedikleri kesindir. Her cuma namazı bitiminde yapılan duaya Atatürk ve silah arkadaşları dahil edilir tüm cemaat samimiyetle "amin" der.
Kimin tekerine çomak sokmuşsa dili sivri olan da odur. Kötü söz sahibine aittir.
ABD, Türk askerinin başına cuval geçirdi.Atatürk ise 7 düvelin kafasına cuvalı geçirdi.
Atatürk'le dertleri bu.
internet sitesinini adresini atabilirseniz sahibinin 7 selceşesini dökerim ortaya isterseniz
Kendimi bir an için Atatürk'ün yerine koydum. Bir ülkeyi ve onun milletini kurtarmaya çalışıp, yeni bir devlet kurmaya çalışıyorum. Kimsenin dinine karışmak şöyle dursun, bu tip kurtuluş mücadelelerinde insanları bir arada tutan unsurların başında gelen dini neden yasaklayayım, neden ona düşman olayım? Atatürk dine, dindara değil, din kisvesi altında, dini sembol ve mevkiileri kullanarak, çağlar boyunca bu halkı geride bırakan, hurafelerle "din böyle emretti" söylemleri ile ilerlemelerini engelleyen, sonunda maddi ve manevi olarak diğer ülkelerin gerisinde kalmasına neden olan üç kağıtçı molla, şeyh, hoca, tekke, zaviye, tarikat vs. ile mücadele etmiş, bunların devlet yönetiminden uzaklaştırılmasını sağlamıştır. Aydınlanma devri bu şekilde başlamıştır. Yoksa din adamına, alime, dini vecibelerini yerine getirenlere müdahale etmemiş ve bunu defalarca belirtmiştir. Bir yobaza, din kisvesi altında toplum aleyhine ama kendi yararına çalışana ben de olsam asla müsade etmez, halkımın ne ad altında olursa olsun sömürülmesine asla izin vermezdim. İşte kurtuluş savaşımız ve Cumhuriyetimizin özü budur. Dini vecibelerin yerine getirilebilmesini, bayrağımızın özgürce dalgalanmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkürlerimizle o ve tüm silah arkadaşlarının bize hediye ettiği Cumhuriyet bayramımız en az tüm dini bayramlarınız gibi kutlu olsun. Onun için artık tüm dünyada sorun bile kabul edilmeyen, din, başörtüsü, ırk meselelerini bırakıp, hep beraber nasıl ileriye gidebileceğimize bakmalıyız. Bunu kurtuluş mücadelesinde şehit veya gazi olan atalarımıza borçluyuz !
Konuya gelirsek, gerekli bilgiler diğer üyelerce verilmiş. Kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Kişinin sitesinin wordpress.com üzerinde olduğunu görüyorum. Şu anki teknik imkansızlıkla ya sayfası (hesabı) wordpress tarafından kapatılır, ya da malesef yine wordpress.com üzerindeki tüm siteler bu engellemeye takılır. Kişinin yakalanması, hakkında kovuşturma yapılması ve gerekli cezanın tertip edilmesi hem toplum, hem kanun hem de site engellemesi nedeniyle suçsuz yere sitesine Türkiye'den erişilemeyeceklerin hakları açısından zorunludur. Sitenin engellenmesi bir tedbir olup, ceza olmadığı gibi cezanın şahsiliği ilkesi gereğince kişinin bulunup, yargılanması gerekmekte, işlediği suç tipine uygun (basın yolu ile Atatürk aleyhine işlenen suçlar nedeniyle) ceza verilmelidir. Kimbilir belki de karşımızda çoğu sitenin canını yakan bir hacker çıkar. Ne dersiniz?
"Kendiniz için değil,bağlı bulunduğunuz ulus için el birliği ile çalışınız.Çalışmaların en yükseği budur".
"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir.Benim fikirlerimi,benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."
"Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor.Bazı kimseler çağdaş olmayı kafir olmak sayıyorlar.Asıl kafir onların bu zannıdır.Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı islamın kafirlere esir olmasını istemek değilde nedir?Her sarıklıyı hoca sanmayın,hoca olmak sarıkla değil,dimağladır".
M.KEMAL ATATÜRK.
"Din bir vicdan meselesidir.Herkes vicdanının emrine uymakla serbesttir.Biz dine saygı gösteririz.Düşünce ve düşünceye muhalif değiliz.Biz sadece din işlerini,millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor,kasde ve fiile dayanan taassupkar haraketlerden sakınıyoruz".
M.KEMAL ATATÜRK
Atam yaşasaydı Bu zavallılara belki bu sözlerle karşılık verirdi.Ben yazayım bari dedim.
"Cumhuriyet,yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir iradedir.Cmhuriyet fazilettir".MUZTAFA KEMAL ATATÜRK..
Herkesin 29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLARIM..
Öğleden önce, Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarimi yapmış bulunmaktayım. Hatta ekiplerdeki Polis arkadaşlara da hakaret içerikli linkleri gösterdim. Bununla ilgili gelişmeleri takip edip, forumdaki arkadaşlarla paylaşacağım.
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Kimbilir belki de karşımızda çoğu sitenin canını yakan bir hacker çıkar. Ne dersiniz?
Onunda canı yandı sanırım, Zoruna gitmiş olmalı ZORUNLU şekilde kendine ait iki websitesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün en güzel resimlerini 2 gün boyunca görmesi ve müdahale edememesi :):)
'Atatürk son nefesini verirken aleykümselam demiştir'
ISPARTA Valisi Ali Haydar Öner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin laik bir devlet, aynı zamanda da hac organizasyonunu en iyi yapan devlet olduğunu söyledi...
“ATATÜRK, TÜRK MİLLETİ İÇİN GÜNEŞTİR”
Laik sistemin din ve vicdan özgürlüğünü teminat altına alan bir sistem olduğunu kaydeden Vali Öner, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Türkiye Cumhuriyeti devleti, laik bir devlettir ama hac organizasyonunu en iyi yapan devlettir. İslam'ın en iyi şekilde yaşandığı devlettir. Bazı dış ülkelerin mensupları Türkiye’ye geldiklerinde büyük Atatürk’ün kabrini ziyaret etmezler. Bilmezler ki, Atatürk son nefesini verirken aleykümselam demiştir. Son nefeste hangi durumda aleykümselam denir, bunu aziz milletimizin bir kez daha değerlendirmesi takdirlere sunulur. Büyük Atatürk’e kimiler deccal diyor? Bu küfre girmez mi? Bu gıybet olmaz mı? Bu haksızlık, insafsızlık, vicdansızlık, olmaz mı? Atatürk Türk milleti için bir güneştir, onu artık tartışmayalım.”
Törende, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen spor yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi, ardından da tören geçişi yapıldı.
http://www.egeninsesi.com/TURKIYE-Ha...ykumselam.html