Hakaret ve tehdit 1. sulh ceza mahkemesi
öncelikle konuyu nereye yazmam gerektiğini bilmiyorum hukuk terimlerinden de pek anlamıyorum. ben ünide öğrenciyim ve 1.sulh ceza mahkemesinde geçen hafta ifade vermeye gittim. bu konu ile ilgili yardım almak istiyordum. hiç bir şey bilmediğim için... ifade vermeye gittiğimde ilk defa bir duruşma salonuna hakim karşısına geçmiş oldum. neyse davama gelince; bundan 2 yıl önce erkek arkadaşımla ayrıldık ve doğal olarak bunu sindiremedi ve aşağılık kesimde olan bir kısım erkek gibi iğrençleşti. arkadaşlarımaa bana aileme kuzenlerime babama msnden yazdı telden msjlar attı. bendeki mesajlar ve babamdaki mesajlar duruyor. bende gidip dilekçe verdim. bu olay samsun da oldu. ağustos gibi çağrı kağıdı geldi samsundan ist adliyesine postalanmış ikametgahıma. gün aldım gittim ifade vermeye... şimdi ne olacak? nasıl bir süreç gelecek? hakim ne soracak ne isteyecek? beni adli tıbba bekaret raporu almaya yollayacak mı çünkü iddalardan biri de bu... yarıdm ederseniz sevinirim. çünkü işin psikolojik boyutu berbat bir de bu cahillik yiyip bitiriyor beni...ben maddi bişi istemiyorum sadece aileme yaptığının cezasını çeksin yeter. ailemin içi rahat etsin
Cevap: Hakaret ve tehdit 1. sulh ceza mahkemesi
Öncelikle doğru bir yolda olduğunu söylemek istiyorum.Olayın sosyal boyutuna bakarsak bir erkek olarak hemcislerimin böyle davranmasından üzüntü duymaktayım.Olayın hukuki boyutuna gelirsek, anladığım kadarıyla elinde tehdit edildiğinize dair mesajlar var.İşin içinde hakaret ve iftira da olduğu anlaşılıyor yazından.Olay tam anlattığın gibiyse hiç canını sıkma derim.Mahkemede delillerinle ispatlarsın, bundan sonrasını o düşünsün.Hakkından hakaret, tehdit gibi davalar açılınca ve daha sonra bunlara istinaden tazminat davalarını da karşısında görünce maddi ve manevi çok ciddi bedeller ödemesi söz konusudur.Çevresi ve ailesinin gözünde düşeceği durumları tahmin etmek zor değil.Geçmiş olsun.
teşekkür ederim. ama ben hırslarıma yenik düşüp kendimi daha fazla yıpratmak istemiyorum afedersiniz ama bekaret raporu alıp onu hapse attırsam bile o raporu alırken ben yıkılırım yani bu delil ve ispatlama ne şekilde olur? bir bayan için kolay bir durum değil çünkü hele ki öyle bir yere gitmek
1. sulh ceza mahkemesi muhtemelen davayı erteleyecektir.
nasıl yani? erteleme derken o ne anlama geliyor tam olarak?
Çok geşmiş olsun
Beni erkek olmaktan utandırttın sakın bu işin peşini bırakma elinden ne geliyorsa yap derim öyle iftira olmaz benimde kardeşim var ibret olsun böylelerine
saol tşk ederim ama genelde bir sürü erkek bu şekilde yanlış anlama sözüm meclisten dışarı. ama şu da var psikolojik olarak çok yıkımı olan bir süreç ve toparlanması zor
Zorla bekaret kontrolü yapılamaz. İnsan haklarına ve Anayasaya aykırı. Üstelik bir reşit kişi için bakire olmamak da suç olmayıp, hakaret eden hukuki ve cezai sonuçlarına katlanır.
teşekkür ederim yai hakim bekaret kontrolü ile kanıtlamak gibi bir seçenek sunmaz öyle mi? sadece hakaret ettiği için maddi manevi tazminat şeklinde uygulama yapılabilir
Alıntı:
nemesis_nila rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim yai hakim bekaret kontrolü ile kanıtlamak gibi bir seçenek sunmaz öyle mi? sadece hakaret ettiği için maddi manevi tazminat şeklinde uygulama yapılabilir
SLM
Bekaret iddiasında bulunan sizseniz bunu isbatlamanız gerek eski erkek arkadaşınız bakire olmadığınızı iddia ediyor ise bunu isbatlaması gerek(açıkçası kişi iddiasını isbatlamalıdır) ayrıca bir insanın bekareti ne derece iddia konusu edilebilir oda ayrı.
evet o şahış bakire olmadığımı idda ediyor da o bunu nasıl isbat edebilir? yani her halukarda benim o teste gitmem gerekicek öyle mi?
Anlamadığım bir konu var hakaret ve tehdit davasında BEKARETin ne alakası var? Bunu biraz açıklarsanız yardımcı olurum daha net bir şekilde ama buraya yazamıyorum derseniz özelden mesaj atabilrsiniz.
Edilen hakaretin aslında hakaret olmayıp, gerçek olduğunu mu ispatlamaya çalışıyor. Bakire değilsin demek suç değil, ama afedersiniz sen bir o.. sun demek suç. Konuyla ben de ilişkillendiremedim. Ayrıca daha önce belirttiğim üzere bakire olduğunuzu ispat etmek, muayene olmak zorunda değilsiniz.
arkadaşlar ilginize teşekkürler knou ile alakası şu bahsedilen şahış bana babama arkadaşlarıma benim için bakire olmadığımı ve bu konuda iğrenç şeyler söylemiş uzun uzadıya buraya yazmayı istemiorum terbiyesizlik olur. yani sen bir o.. sun o bir o... muhabbetleri msj içeriklerinde geçmektedir. doğal olarak bende öyle olmadığımı biliorum ama bunu bu kadar alçalarak ispatlamak istemiorum o yüzden bu konuda bu kadar yoğunlaşıorum... hakim benden ne isteyecek tam olarak msjlarsa telefonumda kayıtlı babamda da aynı şekilde.msn iletilerini kaybettim ama sanırım telekominikasyon şirketinden msj ve arama kaydı hatta knouşma bantlarıda çıkabiliomuş yani bilmek istediğim hakim ne sorucak ne isticek
Hakaretten ve tehditten bir cea çıkmaz kayda değer hapse attıracak kadar çok.Bir gün içinde ne kadar çok insan hakaret ve tehdit ediyor birbirini bir düşünün.Ama hukuka başvurmak doğru bir yol.Daha önce bir yargıtay kararında i mahkeme tutanaklarında böyle takıntılı bir adam en sonunda kızı öldürmüş.Kız belki dah evvel yasal yollara başvursaydı adam bunu yapamıyacaktı.