Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?Nufusumu yetersiz,hayır değil.Coğrafi konumumu yetersiz,hayır değil.Aksine çok elverişli.Denizimi yok,en çok bizde var.Limanımı yok,o da var.Vergimi almıyor,alıyor.Trafik cezasımı kesilmiyor,kesiliyor.Hava yollarımızmı yetersiz,yeterli.Kara yollarımızmı yetersiz,yeterli.Peki neden?Neden Türkiye'ye bir yabancı firma tesis kurup düşük maaşla insan çalıştırıyor da,bir avrupa ülkesine bu kadar rahat tesis kuramıyor.Çünkü biliyor orada insan hakları gelişmiş,az maaş veremez.O kadar kolay değil.Şimdi bazı üyeler diyebilirler,ya kardeşim iyi işte yabancı kuruluşlar ülkemize gelsin iş olanakları artsın.Onlara şimdiden cevabım;Gelsinlerde kardeşim,adam gibi gelsinler.Zaten güzel şartlara geliyorlar,akıl işimi bir Avrupalı girişimci ya Türkiye'de işsizlik çokmuş,oraya bir yatırım yapalımda o insanlarda iş,aş sahibi olsunlar.Gülerim kahkalarla ancak buna.Yok öyle birşey.Olay şudur,adam pardon ceo hesaplıyor,x ülkesinin şartları şu,Türkiye'nin şartları bu.Hangisi menfaatineyse orası.Tabi şimdi anladınızmı fırsatlar ülkesi nasıl olunuyormuş.NEDEN?
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Bu ülke'de hiç bir ülkede olmadığı kadar "çakal" olduğu içindir belki. Aşağıdaki linke tıklayın ve okuyun yazar sonunda sizin gibi neden? sorusu ile bitirmiş yazısını.
https://www.hukuki.net/showthread.php...484#post386484
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yok sayın Engin o linkte yazılanlar sebeplerden sacede %30 u diyebilirim.Çkallara meydan verenler kimler,işbirliği yapanlar kimler.Linkte yazanların altına imzamı atarım.Lakin yetersiz.Madem göndermişsiniz linkte yazılanlara göre yorum yapalım.Örneğin asgari ücreti o çakallarmı belirliyor,iş ve işçi kanununu o çakallarmı belirliyor.Neden yabancı yatırımcıların gözleri hep bankalarımızda. Başka şeyler var başka sayın Engin.Tam araştırmadım ama Hollanda bir süre galiba,yabancı ülkelerden ithalatı ve ihracatı kesti.Bütün ürünlerde yaptı bunu.Bence türkiyenin buna ihtiyacı var.Göndermeyelim ve almayalım bakalım nasılbir ülkeyiz.Araç mı fabrika var,tarım mı,tarla çok,tekstil mi,zamanında liderdik.Sayamayacağımız bir çok ürün.Ha yok ama gelsin,gitsin oradada bir çark var dönsün.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Her kerkese merhabalar. Rahmetli menderes zamanında Türkiye MARAŞAL yardımı almış. Menderes sanayinin kalkınması için iş adamlarının önünü açmak için birtakın yardımlarda bulunmuş. Örneğin Manisanın, Kula ilçesinde Kula Mefruşat fabrikasını rahmetli menderes elli yıllığına işletmek üzere kulalı iş adamına vermiş. Bu işadanı, (ismini yazmıyorum) 49 yıl işletiyor. Devlete hiç vergi vermeden dünyanın en kaliteli kumaşları kula mefruşata üretiliyor. Beşbin kişi çalışıyor. Sen kalk 50. yılında konkort ilan et fabrikaya kilit vur. Sayın feyyar bey size soruyorum? Böyle zihniyetli kişiler varken nasıl zengin bir ülke olabiliriz. Buna benzer Uzanlar, vs.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
O zaman biraz genişletelim; çakallar, sırtlanlar, akbabalar, kokarcalar, timsahlar ve koyunlar...
Maşallah baya bir hayvanat bahçesi oluşur yani iki ayaklılarından :)
Ben bu ülkede en fazla paradan para kazanma telaşında ve çabasında olanlara kızıyorum. Daha fazla para... daha fazla... daha... daha... eeeee çatla be. Varsa paran küçük büyük bir yer aç işçi çalıştır kazan kazandır hem sen hem eşin dostun akraban vatandaşın ülken. Bankada büyüyen sayısal paranın kime ne faydası var? En son bi hayırsız gelir siler süpürür gider.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Peki arkadaşlar ekonomiden anlayan üye varsa cevaplarsa sevinirim.Gerçekten merak ediyorum.Yurt dışından 5 yıllığına ithalatı ve ihracatı durdursak,bütün ürünlerde nasıl olur merak ediyorum.Bana göre şimdiden daha iyi oluruz gibi geliyor.Tabi bu çok radikal bir olay olması da imkansız ama,merak işte.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Diyebilirizki haklarımızı kullanmayı ve kulis yapmayı bilmiyoruz.
Güncel örnek çiftçi sütünü döküyor burada çiftçinin tepkisi kime hükümet sanayici tüketici bence hiçbiri değil çiftçinin tepkisi kaderine geçen yıl domates dökülüyordu kasa kasa tepki yine kadere
SONUÇ:Eylem var sonuç (icraat) yok
Sorarım size ziraat odası nedir?
Milyonlarca üyesi olan astronomik gelire sahip bir oluşum bu oluşumun sahibi kim?
Damızlık birlikleride ona keza
Biz ödediğimiz aidatların hesabinı soramıyorken ödediğimiz verginin mi hesabını soracağız? :'(
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
İŞTE DÜNYANIN EN ZENGİN 10 ÜLKESİ;
_______________________________
1-LÜKSEMBURG;Kişi başına düşen milli gelir ;58.810 dolar.
Okuma yazma oranı ; yüzde 99
İişsizlik oranı ; yüzde4.8
2-NORVEÇ ; Kişi başına düşen milli gelir ;55.190 dolar
Okuma yazma oranı ;yüzde 100
İşsizlik oranı ;yüzde 1,7
3-KUVEYT Kişi başına düşen milli gelir ; 53.390 dolar
Okuma yazma oranı ; yüze 93
İşsizlik oranı ; yüzde 1.3
4-HOLLANDA Kişi başına düşen milli gelir ; 40.940 dolar
Okuma yazma oranı ; yüzde 99
İşsizlik oranı ; yüzde 3
5-İSVİÇRE Kişi başına düşen milli gelir ; 43.440 dolar
Okuma yazma oranı ; yüzde 99
İşsizlik oranı ; yüzde 4
Abd,Hong Kong,Brunei,Singapur,Macau ( Çin).Bunlarda diğer ülkeler.Durun Çin'in de bir durumuna bakalım da.
ÇİN (MACAU) Kişi başına düşen milli gelir ; 52.410 dolar
Okuma yazma oranı ;yüzde 93
İşsizlik oranı ;yüzde 3
Bu rakamlara dikkat edin,azımsanacak rakamlar oranlar değil.Neredeyse bir bireyde olan imkan ötekindede var bu rakamlardan o çıkıyor.Yani fakiri çok az,aracı olmayan çok az,işi olmayan çok az,evi olmayan çok az,parası olmayan çok az.Evet dünyanın en zengin 10 ülkeleri bunlar.Ek olarak halkı çok rahat bir yaşam süren bu ülkelerin oranlarına benzer değerleri olan,Finlandiya,İsveç,Danimarka gibi ülkeleride sayabiliriz.Ne diyelim,şanslı olsaydık annemiz bizi bu ülkelerde dünyaya getirirdi.Mesela Norveç'te bir balıkçının cocuğu olmak istemezmiydiniz:DD.Evet biraz soğuk olurdu ama,para ısıtırdı ne dersiniz.Sahi bir araştırayim,bize vize uygulamayan varmı aralarında.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Amerikancılığın iki silahı vardır.
FAİZ VE ŞAVAŞ............
Türkiye Bu ikisini Yoketmediği sürece ,KALKINMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Cihan İmparatorluğumuz OSMANLI NEDEN ÇÖKTÜ?
Aynı Takdik KANLA çizdiğimiz ,bu topraklar üzerinde de sergilenmeye devam ediyor.
Biz ise seyre dalmışız.
Fasa fiso konularla ,gerçek gündemi halının altına süpürüyoruz.
GERÇEKTEN KİMSE KAÇAMAZ.
1919 DA KAÇAMADIĞINIZ GİBİ..............
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Amerikancılığın iki silahı vardır.
FAİZ VE ŞAVAŞ............
Türkiye Bu ikisini Yoketmediği sürece ,KALKINMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Cihan İmparatorluğumuz OSMANLI NEDEN ÇÖKTÜ?
Aynı Takdik KANLA çizdiğimiz ,bu topraklar üzerinde de sergilenmeye devam ediyor.
Biz ise seyre dalmışız.
Fasa fiso konularla ,gerçek gündemi halının altına süpürüyoruz.
GERÇEKTEN KİMSE KAÇAMAZ.
1919 DA KAÇAMADIĞINIZ GİBİ..............
Sayın sonyaka,1919 da kaçmak isteyip kaçamayanlar kimler? Bu konuyla ne alakası var.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Türkiyenin zengin olamamasının nedeni İŞTE ŞU YAZDIĞINDIR.
Alıntı:
Bu konuyla ne alakası var.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Türkiyenin zengin olamamasının nedeni İŞTE ŞU YAZDIĞINDIR.
Anlaşıldı,bize vize uygulamayan ülkeler varmı dediğime takmıssınız heralde siz.Niye taktınız anlayamadım.Beğenmiyormusunuz o ülkelerdeki şartları.Bence o şartlara nasıl gelebiliriz onu tartışmamız lazım değil mi sayın 1919,yada neden o şartlara gelemedik diye.Sayın Engin'in dediği gibi çalan çırpan çakallara sormak lazım,vergi kaçıran sahtekarlara sormak lazım.Kredi alıp cebi doldurup,yasaların boşluğundan yararlanıp iflas ettim deyim ülkenin,sizin benim paralarımı gasp edenlere sormak lazım.Şartları güzel deyip espriyle o ülkelere mi gitsek ne yapsak diyen ben ve benim gibilere değil.Anladığınızı umut ediyorum.Yoksa kaçanlardan olmadık olmayızda.Kalırım deyip te ilk kaçanlarıda biliriz biz.Hatta kalan son kişilerden oluruz siz rahat olun.Saygılar.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
23 Nisan 1920 günü ulusun temsilcilerinden oluşan ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Meclis Mustafa Kemal'i başkanlığa seçti. Böylece Ankara'da ulus temsilcilerinden oluşan bir meclis işe başlamış oldu. Bu meclisin kuruluş esası egemenliğin kayıtsız şartsız ulusta olması ilkesiydi. Meclis, Osmanlı hükümeti ile düşman ülkeleri arasında imzalanan Sevr Antlaşması'nı tanımayacağını bütün dünyaya duyurdu.
Ankara'da Millet Meclisi'nin açılması, Mustafa Kemal'in başkan seçilmesi padişah ve onun hükümetini çok korkuttu. Özellikle Sevr Antlaşması'nın tanınmayacağı yolundaki karar onları büsbütün kuşkulandırdı. Düşmanlarla işbirliği yapan bir takım gericileri Anadolu'nun çeşitli yerlerinde örgütlediler. Büyük Millet Meclisi'ne karşı ayaklanmalar başladı.
Mustafa Kemal ve arkadaşları İstanbul Hükümeti tarafından vatan haini olarak ilan edildi. Haklarında ölüm cezası kararı verildi.
Bütün bunlar olurken Ankara'da ve bütün Anadolu'da yürekleri yurt sevgisi ile dolu insanlardan oluşan bir ordu kuruluyordu. İstanbul'dan kaçarak gelen subay ve aydınlar bu orduda görev alıyorlar, yurdun dört bir yanından koşup gelen erlerimiz de silahlandırılarak cephelere gönderiliyordu.
Eskişehir yöresinde İnönü'de, Yunan ordusu ile karşı karşıya gelen bu genç ordu, Yunanlıları I. ve II. İnönü Savaşı adı verilen iki büyük savaşta yenerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin varlığını, sesini bütün yurda ve dünyaya bir kez daha duyurdu.
Sayın feyyar bu linki tıklayın bence sanırım 1919 alakası olabilir bu yazının:2008-07-16 - 22:18:00 Devletin makarr-ı idaresi Ankara'dır, böyle ...
http://www.google.com.tr/#hl=tr&biw=...b8845b374c7f44
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
23 Nisan 1920 günü ulusun temsilcilerinden oluşan ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Meclis Mustafa Kemal'i başkanlığa seçti. Böylece Ankara'da ulus temsilcilerinden oluşan bir meclis işe başlamış oldu. Bu meclisin kuruluş esası egemenliğin kayıtsız şartsız ulusta olması ilkesiydi. Meclis, Osmanlı hükümeti ile düşman ülkeleri arasında imzalanan Sevr Antlaşması'nı tanımayacağını bütün dünyaya duyurdu.
Ankara'da Millet Meclisi'nin açılması, Mustafa Kemal'in başkan seçilmesi padişah ve onun hükümetini çok korkuttu. Özellikle Sevr Antlaşması'nın tanınmayacağı yolundaki karar onları büsbütün kuşkulandırdı. Düşmanlarla işbirliği yapan bir takım gericileri Anadolu'nun çeşitli yerlerinde örgütlediler. Büyük Millet Meclisi'ne karşı ayaklanmalar başladı.
Mustafa Kemal ve arkadaşları İstanbul Hükümeti tarafından vatan haini olarak ilan edildi. Haklarında ölüm cezası kararı verildi.
Bütün bunlar olurken Ankara'da ve bütün Anadolu'da yürekleri yurt sevgisi ile dolu insanlardan oluşan bir ordu kuruluyordu. İstanbul'dan kaçarak gelen subay ve aydınlar bu orduda görev alıyorlar, yurdun dört bir yanından koşup gelen erlerimiz de silahlandırılarak cephelere gönderiliyordu.
Eskişehir yöresinde İnönü'de, Yunan ordusu ile karşı karşıya gelen bu genç ordu, Yunanlıları I. ve II. İnönü Savaşı adı verilen iki büyük savaşta yenerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin varlığını, sesini bütün yurda ve dünyaya bir kez daha duyurdu.
Sayın feyyar bu linki tıklayın bence sanırım 1919 alakası olabilir bu yazının:2008-07-16 - 22:18:00 Devletin makarr-ı idaresi Ankara'dır, böyle ...
http://www.google.com.tr/#hl=tr&biw=...b8845b374c7f44
Aynen katılıyorum.Aslında bu istatistik bilgileri vermekle amacım bu değildi,sanırım Sayın sonyaka1919 yazımın sonlarında yaptığım espriye takmış.Kaçmayı göçmeyi felan karıştırdı.Avrupada yaşayan Türk vatandaşlarımıza ne diyeceğiz şimdi.Sonyaka1919'un mantığıyla hareket edersek,pek hoş şeyler demeyiz onlara.Benden alıntı yaparak yazdığı için cevap verdim.Yoksa bizim kültürümüzde ne kaçmak vardır nede kalırız diye hava atmak.Biz ülkemiz düzelsinde insanlarımız ve içinde de biz ve sevdiklerimiz daha iyi imkanlarda nasıl yaşarız onun mücadelesini veririz.Kuru kuruya olmuyor bu işler.Teşekkürler.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Çok kıymetli ve değerli sayın feyyar beni çok güldürdünüz.Sağolasınız.:)
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Çok kıymetli ve değerli sayın feyyar beni çok güldürdünüz.Sağolasınız.:)
Eyvallah sayın 1919,allah yüzünüzden gülücükleri eksik etmesin.Benden de:DD
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Çok kıymetli ve değerli sayın feyyar beni çok güldürdünüz.Sağolasınız.:)
Sizide davet edeyim sayın sonyaka1919,mesela Norveç çok çeşitli balık tatları var.Gidelim orada bir balık lokantasına anladınız ya.Oturalım,yada Hong Kong'a karides yemeye gidelim buyrun.Hem gezeriz nasıl bir ülke buralar.Rakamlar aldatıcı olabilir,insan yaşamına nasıl yansımış,insan haklarına nasıl yansımış.Araştıralım tesadüf mü acaba eğitimin yüksek olması,trafik kazalarının yok denecek kadar az olması.Bakalım görelim.Yollarına bakalım,binalarına bakalım,fabrikalarına bakalım.Bakalım;Siyasetcileri halk için neler yapmış,iş adamları neler yapmış,çalmışlar mı,işçi çıkarmışlar mı,nasıl oluyorda eğitim seviyeleri yüzde 90 ın üzerinde.Dedim ya davetlimsiniz bakalım,görelim.İnceleyelim,Lüksemburg nasıl bir çocuğun 18 yaşına kadar bütün masraflarını karşılıyor,adamlar ülkelerini sevmekle kalmamışlar,bunu nasıl yapmışlar onu araştıralım.Mazot ne kadar,benzin ne kadar bu ülkelerde.Çiftçi ne alemde bu ülkelerde onlara bir bakalım.Bir işçiyle,bir millet vekili nasıl aynı otomobile biniyor onu araştıralım.Bizim gibi sevdiklerine kötülükmü etmişler yoksa hizmet mi.Onu araştıralım.VARMISIN.Geri geliriz merak etme.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Bu yazıları yazarken asıl meseleyede biraz değineyim dedim.Kimse yanlış anlamasın bu ülkelerin seviyesine gelemememizden en az kusurlu,şuanki mevcut hükümettir.Cumhuriyet tarihimizden bu yana kurulmuş hükümetleri günümüze kadar ki olanları hepsini eleştirmek lazımdır.Eleştiri,vatandaşın en doğal hakkıdır.Demek ki işlerini iyi yapmamışlar.İyi politikalar üretmemişler,üretememişler.İş adamlarımız,ekonomistlerimiz,akedemisyenlerimiz,ha lk olarak bizler.Hiç kimse görevini tam yapmamış demek ki.Avrupa ülkesinden bir turist gelip bizim göremediğimiz yerlerde 3 kuruş a cennet gibi tatil yapabiliyorsa,turizmin gelişmiş olmasından değildir,ekonomimizin kötü olmasındandır.Yok ben gidiyorum her yaz Bodrumda 2 hafta kalabiliyorum diyen üyeler varsa lafım yok.
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
Bu sorudan önce Türkiye neden tam bağımsız olamıyor diye sorsak ?? Tam bağımsız olamadan acaba nasıl zengin ülke olmayı düşünebiliriz ..
Cevap: Neden Türkiye zengin bir ülke olamıyor?
1. Türkiye henüz bağımsız bir ülke değildir.
2. Türkiye henüz demokratik bir ülke değildir.
3. Türkiye henüz çağdaş ve medeni bir ülke değildir.
En kısa zamanda olacağı ümidiyle...