Kredi kartı borcu - Zaman aşımı
Merhaba,
2002 sonuna doğru yılında talihsiz bir şekilden ayrılmam ve yine 2003 yılı başında eşimin de işinden ayrılması sebebiyle kredi kartı borçlarımızı ödeyemedik.Evimize herhangi bir yazılı tebliğ ulaşmadı.Şu an ikimizde çalışıyoruz.Şehir ve adres değişikliği yaptık.Bankanın bundan bilgisi yok.Nisan ayında çıkan yasanın da bize bir yararı olmadı çünkü o zamanda bir işte çalışmıyoduk.Ödeyebilecek durumda değildik yani.
Şu an her ikimizde çalışıyoruz.
Şimdi ne yapabiliriz.Yasal takip muhtemelen başlatılmış olmalı.Hapse girermiyiz.Evimize haciz gelirmi.Uykularım kaçıyor. Açıkçası kurcalamaya bile cesaret edemiyorum.Yorum bekliyorum
Cevap: Kredi kartı borcu - Zaman aşımı
benım 300 tl kart borcum vardı tahmınce 7 aydır odemıyorum ve 500 tl oldu banka benı avukatlık yapıp takıpe almıs ve ben bu avukata ulasamıyom bu borc bana avukatlık parası ıle ne kadara mal olur acaba ve ben bu borcu askerlık suresınce odeyemezsem basıma ne gıbı dertler dogar
Merhaba,
Konu açılalı çok olmuş ancak benzer sorunum olduğu için buraya yazıyorum, umarım Avukat arkadaşlar yanıtlarlar:
Özel bir bankaya ait kredi kartımın ödenmeyen bir borcu olduğunu bana gelen mesajdan öğrendim. Banka borcu Varlık şirketine devretmiş. Varlık Yönetim şirketi yetkilisinden aldığım bilgiye göre borç 02/1998'de temerrüde düşmüş ve şirkete 1998/..E numaralı icra dosyası yenilenerek devredilmiş. Şimdi 2010 yılındayız. Aradan 12 yıl geçmiş.
- Bu borç zaman aşımı hükümlerine tabi değil midir?
- 680 TL borca karşılık 1050TL talep ediliyor. Miktarı düşürme şansım var mıdır?
- Borç ödemesi yapmam durumunda izlemem gereken prosedür ve dikkat etmem gerekenler nelerdir?
Katkılarınız için peşinen teşekkür ederim.
10 seneden önce tekrar takip yapıldı ise zaman aşımını kesmiş yahut baştan başlatmış bir işlem yapmış olabilirler. 12 yıl içerisinde 680 tl ye 1050 tl talep etmeleri gayet cüzi bir rakam . Ödeme yapınca borcu yoktur kağıdı almalısınız.