-
Ev sahibinin borcu nedeniyle kiraya haciz
Merhaba,
Ev sahibinin bir bankaya olan borcu neden ile, bana kirayı icra müdürlüğüne ödemem gerektiği ile ilgili ihbarname geldi.
Her ne kadar ev, borcu olan kişinin üstüne olsada, kira kontratını ben başka biriyle yaptım. Bu kişi de ev sahibinin baldızı. Kontratı yaparken, tapu sormadım ne yazık ki.
Bu durumda, kirayı borcu olan kişiye değil başka bir şahısa yaptığıma dair itiraz etmeli miyim? Yoksa borcu icra müdürlüğüne mi ödemeliyim. İtiraz ettiğim takdirde bana bir zararı olur mu?
Teşekkür ediyorum.
-
Cevap: Ev sahibinin borcu nedeniyle kiraya haciz
Alıntı:
Elestar rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ev sahibinin bir bankaya olan borcu neden ile, bana kirayı icra müdürlüğüne ödemem gerektiği ile ilgili ihbarname geldi.
Her ne kadar ev, borcu olan kişinin üstüne olsada, kira kontratını ben başka biriyle yaptım. Bu kişi de ev sahibinin baldızı. Kontratı yaparken, tapu sormadım ne yazık ki.
Bu durumda, kirayı borcu olan kişiye değil başka bir şahısa yaptığıma dair itiraz etmeli miyim? Yoksa borcu icra müdürlüğüne mi ödemeliyim. İtiraz ettiğim takdirde bana bir zararı olur mu?
Teşekkür ediyorum.
Anlaşılan oturduğunuz evin kiraya verilmiş olduğu ve mal sahibinin borçlu olduğu anlaşılmış.Yapacağınız,zaten kanunen uymanız gereken o size gelen uyarıyı dikkate almak.Bu arada ev kiminse o kişiyle kontrat yapılır.Baldızı bu işe ne karışmış anlayamadım.Geçersiz o kontrat.Yinede bir avukattan ev sahibiniz yardım alsın.
-
-
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Kontrat neden geçersiz.?
Bana göre kontrat ev sahibiyle yapılır.En azından tapu sahibinin soyisminden olanlarla.Ki baldızıyla hiç yapılamaz.Ancak tabiki bir nokta var vekaleti yoksa.Ben böyle biliyorum,ya sizce.
-
Hızlı Yanıt kutunusu açmak için lütfen iletilerin sağ alt köşesindeki 'Hızlı Yanıt' tuşunu tıklayınz!
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Geçersiz o kontrat.
Geçerli geçerli.
-
Alıntı:
akaynos rumuzlu üyeden alıntı
Hızlı Yanıt kutunusu açmak için lütfen iletilerin sağ alt köşesindeki 'Hızlı Yanıt' tuşunu tıklayınz!
Geçerli geçerli.
Geçersiz,geçersiz.
-
Yeni bir içtihat oluşturdunuz.Artık sizin dediğiniz doğru kabul edilirse.Kira sözleşmesini mülk sahibiyle yapmayan kiracılar kira ödemeyecek:)
-
Bu konu ile alakalı mahkeme sonucu vardı.İletilerim bölümünde bulamadım.Sayın akaynos un da belirttiği gibi geçerli. Sorun çıkarsa eğer dairenin sahibi ile kirayı alan baldız parayı verdin vermedin sorunu.
-
Alıntı:
Yeni bir içtihat oluşturdunuz.Artık sizin dediğiniz doğru kabul edilirse.Kira sözleşmesini mülk sahibiyle yapmayan kiracılar kira ödemeyecek:)
Kira öderlermi ödemezlermi ben bilmem.Kira kontratı mal sahibiyle veya vekalet verdiği kişiyle yapılır.Bunu iyi araştırın.Ne için yapılıyor,bir yeri tarlayı,evi,aracı belirli bir süreliğine kontratta belirtildiği şartlarda kiralanmıştır deniliyor.Bu kararı kim verir mal sahibi değilmi.İşte o yüzden o kontratta mal sahibinin baldızının isim ve imzası varsa o kontrat geçersiz kardeş.Tekrar ediyorum vekaleti yoksa.Geçersiz olması kiracının kirayı vermemesi anlamına gelmez ahlaken.
-
Kira sözleşmesinin geçerli olması için VEKALET GEREKMEZ.
-
Ben HİÇ TANIMADIĞIM birinin dahi evini kiraya verebilirim.Rızası olmasa da GEÇERLİDİR.:)
-
Alıntı:
Bu konu ile alakalı mahkeme sonucu vardı.İletilerim bölümünde bulamadım.Sayın akaynos un da belirttiği gibi geçerli. Sorun çıkarsa eğer dairenin sahibi ile kirayı alan baldız parayı verdin vermedin sorunu.
Bakın tekrar ediyorum arkadaşlar,kiraya verilecek bir evi ancak o evin mal sahibi veya ev sahibinin vekaletini vermiş olduğu biri ancak kontrata imza atabilir.
-
Alıntı:
Kira sözleşmesinin geçerli olması için VEKALET GEREKMEZ.
Kira sözleşmesine imzayı atan kişi mal sahibi değilse,KANUNEN GEREKİR.
-
Sayın Feyyar bir Hukuk Öğrencisine sorduğunda aynı cevabı alırsın.:)
-
Alıntı:
Bakın tekrar ediyorum arkadaşlar,kiraya verilecek bir evi ancak o evin mal sahibi veya ev sahibinin vekaletini vermiş olduğu biri ancak kontrata imza atabilir.
Bu konu hakkında bir üye yurt dışında yaşayan akrabası adına kontrat yapabilirmiyim,vekalet gereklimi diye sormuştu.Bende araştırıp mahkeme sonucu bulup iletmiştim. Daha sonra sanırım Avukat Engin bey de geçerli olduğunu yazmıştı.Ben eminim mahkeme sonucu olduğuna.Arkadaşın sorusu uzuyor.Hayırlısı.
-
Alıntı:
Sayın Feyyar bir Hukuk Öğrencisine sorduğunda aynı cevabı alırsın.:)
Ben cevabı biliyorum sayın Akaynos,piyasada olup bitenden değil kanunen olması gerekenden bahsediyorum.Saygılar.
-
Kira sözleşmelerinin mal sahibiyle yapılması şeklinde bir zorunluluk yoktur. Bir insan kendine ait olmayan bir taşınmazı kendi adıyla kiraya verebilir. Kira kontratı geçerlidir. Kirayaveren ile mal sahibi arasındaki iç ilişki kiralayanı ilgilendirmez. Ancak mal sahibi kirayavereni vekil tayin etmediyse vekalatsiz iş görme hükümlerince hukuki ve cezai sorumluluğu vardır.
Not: Kirayaveren vekili olduğunu söyleyen kişi malsahibinin adını yazıp onun imzasını (kendi imzasını) atarsa işte o zaman kira akdi geçersizdir. Sanırım bu durumları karıştırdınız.
Konuyu tartışmaya açana 89/1 haciz ihbarnamesine itiraz etmesini, kendisinin malsahibine borcu olmadığını ancak malsahibi adına kirayaveren sıfatıyla xxx adlı/adresli kişiye ödeme yaptığını, bu kişiye 89/1 gönderilebileceği yönünde dilekçe vermesini öneririm.
-
Hakem şart oldu.:) .İşin ehli tartışmayı dooğru cevap ile açıklığa kavuşturdu.Teşekkürler.Ayrıca bu konu hakkında mahkeme sonucu göndermiştim.
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Kira sözleşmelerinin mal sahibiyle yapılması şeklinde bir zorunluluk yoktur. Bir insan kendine ait olmayan bir taşınmazı kendi adıyla kiraya verebilir. Kira kontratı geçerlidir. Kirayaveren ile mal sahibi arasındaki iç ilişki kiralayanı ilgilendirmez. Ancak mal sahibi kirayavereni vekil tayin etmediyse vekalatsiz iş görme hükümlerince hukuki ve cezai sorumluluğu vardır.
Not: Kirayaveren vekili olduğunu söyleyen kişi malsahibinin adını yazıp onun imzasını (kendi imzasını) atarsa işte o zaman kira akdi geçersizdir. Sanırım bu durumları karıştırdınız.
Konuyu tartışmaya açana 89/1 haciz ihbarnamesine itiraz etmesini, kendisinin malsahibine borcu olmadığını ancak malsahibi adına kirayaveren sıfatıyla xxx adlı/adresli kişiye ödeme yaptığını, bu kişiye 89/1 gönderilebileceği yönünde dilekçe vermesini öneririm.
Teşekkürler sayın Admin,şurası benim için önemli."Mal sahibi kiraya vereni vekil tayin etmediyse,vekaletsiz iş görme hükümlerince hukuki ve cezai sorumluluğu vardır".Bu ne demek sayın Akaynos un dediği gibi,"mal sahibinin rızası olmadan versem bile geçerli" değil.Teşekkürler.
-
Alıntı:
sayın Akaynos un dediği gibi,"mal sahibinin rızası olmadan versem bile geçerli" değil.
Geçerli geçerli
-
Alıntı:
Hakem şart oldu.:) .İşin ehli tartışmayı dooğru cevap ile açıklığa kavuşturdu.Teşekkürler.Ayrıca bu konu hakkında mahkeme sonucu göndermiştim.
Sayın admin in yazdıklarını iyi okuyun.Bir sorun çıktığında o baldızın vekaleti yoksa bakın ne oluyor.
-
Bu ne demek sayın Akaynos un dediği gibi,"mal sahibinin rızası olmadan versem bile geçerli" değil.Teşekkürler.[/QUOTE]
Bu konudan muzdarip olan üye vardı. Bu sitede onuda okudum.Emin olabilirsiniz.
-
Alıntı:
Sayın admin in yazdıklarını iyi okuyun.Bir sorun çıktığında o baldızın vekaleti yoksa bakın ne oluyor.
O konuyu zaten biliyorum.Ancak sizin en baştan beri gönderdiğiniz bilgiler hatalı.Benim ilk gönderdiğim iletilerde Sayın Admin in cevabına ters cevabım yok.Siz yine hata da ısrar ediyorsunuz gibi.
Ayrıca konu en kısa zamanda ileti yazılan konu olacak.:)
-
Bizim meselemiz KİRA SÖZLEŞMESİ GEÇERLİ Mİ DEĞİL Mİ ?
Buna cevap arıyoruz.
-
O zaman beyin jimnastiği yapalım,boş bir ev var ve bende ev arıyorum.O semtte gözü açık bir dolandırıcı var,eve anahtar felan uydurmuş herşey kılıfına uygun.Farz edelim olacak ya mal sahibi yurt dışında evde boş,sormadım vekaletin varmı diye.Eve tasındım gel zaman git zaman yaz oldu mal sahibi geldi.Durum anlaşıldı,çık evimden dedi.Kiraya veren dolandırıcı 6 ayı peşin aldı ortalıkta yok.Ne olacak şimdi mal sahibinin ve benim halim.
-
Örnek verecek olursak, benim daire mi teyzemin oğlu kontrat yapıp kiraya verdi. Kiraları kiracı teyzeoğlunun verdiği hesaba yatırdı.Kiracı bankaya yatırırken makbuzlara kira ücret i yazdırdı. Sorun nerede çıkar.? Sorun ben ve teyze oğlu arasında çıkar. Kiracının elinde dekontlar var ödediğine dair. Sayın Admin kontrat yapamaz demiyor. Baştan ikinci iletimde Sitedeki Avukat ın, kendi aralarında sorun çıkacağını belirtmişti( Mülk sahibi ile kiraya veren açısından).
-
Sayın Feyyar öncelikle Olayımızdaki Kira sözleşmesi geçerli mi geçersiz mi ÖNCE,BUNU NET OLARAK AÇIKLAYIN.GEÇERLİ DEYİN:)
Sonraki aşamaları tartışalım.
-
Alıntı:
O zaman beyin jimnastiği yapalım,boş bir ev var ve bende ev arıyorum.O semtte gözü açık bir dolandırıcı var,eve anahtar felan uydurmuş herşey kılıfına uygun.Farz edelim olacak ya mal sahibi yurt dışında evde boş,sormadım vekaletin varmı diye.Eve tasındım gel zaman git zaman yaz oldu mal sahibi geldi.Durum anlaşıldı,çık evimden dedi.Kiraya veren dolandırıcı 6 ayı peşin aldı ortalıkta yok.Ne olacak şimdi mal sahibinin ve benim halim.
Yukarıda yazılanlara bir cevabı olan varmı.Daha sonrada fikri yenilgimi kabul ederim,hemde büyük bir zevkle.Bundanda onur duyarım merak edilmesin.
-
Alıntı:
Aynen sorduğunuz gibi sorunla karşılaşan,bu siteye üye olupta sorununa çözüm arayan hatta 6 ay olsa iyi daha fazla bir süre kira ödeyen bir arkadaş bu konudan muzdaripti.Verilen cevapları hatırlamıyorum.Sonuç ne olmuştur onuda bilemiyorum.Sorduğunuz soru olağan,malum ölülerin bile parasını alıp değerlendiriyorlar,diriler ne ki.:)
Son iletinizede cevap vereyim kısmen.Konunun fikri yenilgi ile alakası yok bence.Yeter ki fikri hatalar böyle olsun. Bakın bu sitede o kadar çok konu okudum ki haddi hesabı yok.Verilen cevapları % 100 hatırlamayabilirim.Ama konuyu okuduğum zaman çağrışım yapıyor,anlarsınız.Başkasının adına kontrat yapma ile alakalı mahkeme sonucunu ben bu sitede iletmiştim.Aynen hiç alakası olmayan birinin dükkan kiraya verdiğini de burada okudum.Bunlar anormal değil.Birileri artık saf-iyi niyet arası kandırılıyor. Aslında vekaletsiz aile dışından (anne,baba,çocuklar ) her hangi bir akrabanın kontrat yapması ne kadar normal onuda bilmiyorum. Sorunun cevabı kontrat yapılabiliyor.Artık mantıklı mı,mantıksız mı tartışılır.
-
Benim verdiğim örnekten yola çıkarak,o mal sahibi elimde bulunan kontratla (dolandırıcı tarafından yaptığımız) beni evinden çıkarabilirmi,veyahut dolandırıcı tarafından yapılmış olsa dahi süresince oturma hakkım varmı.İşte kilit soru bu.Sayın Admin den bu sorumla ilgili fikir beyan etmesini arz ediyorum.Daha sonra medeni bir insan olarak fikri yenilgimi ilan ederek arkadaşlara teşekkürlerimi sunacağım.
-
Alıntı:
Benim verdiğim örnekten yola çıkarak,o mal sahibi elimde bulunan kontratla (dolandırıcı tarafından yaptığımız) beni evinden çıkarabilirmi,veyahut dolandırıcı tarafından yapılmış olsa dahi süresince oturma hakkım varmı.İşte kilit soru bu.Sayın Admin den bu sorumla ilgili fikir beyan etmesini arz ediyorum.Daha sonra medeni bir insan olarak fikri yenilgimi ilan ederek arkadaşlara teşekkürlerimi sunacağım.
Eğer yukarıda da belirttiğim gibi,örnekteki gibi.Mal sahibi beni evden çıkaramazsa,dolandırıcı ile yaptığım kira sözleşmesine göre felan tarihe kadar o evde oturma hakkım varsa,o zaman kira kontratı geçerlidir diyebiliriz ancak.
-
Alıntı:
Bu sorunuza inşallah Avukat üyeler konuyu açıklayıcı cevaplar verir.Ben beyin cimlastiği yapayım. Şimdi dolandırıcı kontrata gerçek kimlik bilgilerini yazdımı.? Bu önemli. Kiracı kira ücretini nasıl ödedi.? Bu çok önemli bu siteden öğrendiğim kiracı ödediğini ispatlamak zorunda.Artık her aşamada saflık yaparsa kiracı parayı kaptırdıktan sonra burada yazdığınız iletideki gibi dolandırıldım ne yapabilirim.?Paramı geri alabilirmiyim.? Gerçek ev sahibi kira ücreti alır mı.? Ödediğim halde.Beni tahliye edebilir mi.? Soruları ile karşımıza çıkar.Zaten iş sorduğunuz boyutta olduğu zaman iş mahkemeye intikal eder.Artık yakalanırsa ceza ne olur onuda bilmiyorum.İnşallah anlatabilmişimdir.Ayrıca FİKRİ YENİLGİ diyorsunuz.Ne alakası var.Üyeler hatalı cevap veremez mi.? Avukat üyelerde bile hata oluyor bazen. Sizin sorduklarınız konuyu farklı yerlere götürdü.Çok ileti işgaline sebep oldum.Konu açan arkadaş kusura bakmaz inşallah.:)
-
Alıntı:
Bu sorunuza inşallah Avukat üyeler konuyu açıklayıcı cevaplar verir.Ben beyin cimlastiği yapayım. Şimdi dolandırıcı kontrata gerçek kimlik bilgilerini yazdımı.? Bu önemli. Kiracı kira ücretini nasıl ödedi.? Bu çok önemli bu siteden öğrendiğim kiracı ödediğini ispatlamak zorunda.Artık her aşamada saflık yaparsa kiracı parayı kaptırdıktan sonra burada yazdığınız iletideki gibi dolandırıldım ne yapabilirim.?Paramı geri alabilirmiyim.? Gerçek ev sahibi kira ücreti alır mı.? Ödediğim halde.Beni tahliye edebilir mi.? Soruları ile karşımıza çıkar.Zaten iş sorduğunuz boyutta olduğu zaman iş mahkemeye intikal eder.Artık yakalanırsa ceza ne olur onuda bilmiyorum.İnşallah anlatabilmişimdir.Ayrıca FİKRİ YENİLGİ diyorsunuz.Ne alakası var.Üyeler hatalı cevap veremez mi.? Avukat üyelerde bile hata oluyor bazen. Sizin sorduklarınız konuyu farklı yerlere götürdü.Çok ileti işgaline sebep oldum.Konu açan arkadaş kusura bakmaz inşallah.:)
Dolandırıcı gerçek kimlik bilgilerini hiç yazarmı sayın çarşambalıfaruk,benim sorum açık kanunen oturmaya devam edermiyim edemezmiyim.Edersem kontrat geçerli ve siz haklısınız,edemezsem (kanunen) sözleşme geçersiz ve ben haklıyım.Olay bu.
-
Konu öyle bir hal aldı ki, Bu soru Konuya iyi hakim birilerinin cevap vereceği türden. Hiçbir mülk sahibi kiracıyı ( bir yerde oturulacağına göre) Hemen tahliye edebilir mi.? Ortada dolandırıcılık var ise,ev sahibi ihtar çekip kiracıdan o andan itibaren alınacak kirayı vereceği hesaba yatırmasını talep eder benim fikrim.Oturulan geriye doğru o süreçte mahkemede sonuçlanır.Artık kimin leh,kimin aleyhine biter ona konunun uzmanı cevap versin.Bu süreç artık ne kadar sürer bilemem.Hiç kontrat olmasa bile sizce oturulmaz mı.? Madurr nick li bir üye vardı. Hala tahliye edemedi. Kiracıyı susuz, elektriksiz bıraktı. Ha ortada 1 mağdur eden, 2 mağdur olan olacak. Benim fikrim kontrat varmış gibi kiracı oturmaya devam eder. Aslında fikirden çok doğru karar ın bu yönde olması gerekmez mi? Sonuçta bu olay mahkemeye yansıdığı zaman bu süreçte kiracı oturmayacak mı? Bu benim yorumum sadece. Bu konuda bu doğrudur diyemem.
-
Yanılmıyorsam böyle bir dolandırıcılı olduğu zaman,ev sahibi veya dükkan sahibi kontratın geçesiz olduğunu mahkemede ispatlarsa olay biter.Bu süreçte kiracı o mülkte oturmaya devam edeceğine göre kontrat ne olur bilemem.Aslında Sayın Admin kısa ve öz cevabında sorulabilecek sorulara cevap vermişti.Biz boşa kürek çekiyoruz gibi. Olay iki taraf için dolandırıcılık davasına dönüşür.Ev sahibi kiracıdan parayı almaya,kiracıda dolandırıcı yakalanırsa ödediklerini kurtarmaya çalışır.Artık Savcı bey nasıl dava açar bilmiyorum.
-
Alıntı:
Yanılmıyorsam böyle bir dolandırıcılı olduğu zaman,ev sahibi veya dükkan sahibi kontratın geçesiz olduğunu mahkemede ispatlarsa olay biter.Bu süreçte kiracı o mülkte oturmaya devam edeceğine göre kontrat ne olur bilemem.Aslında Sayın Admin kısa ve öz cevabında sorulabilecek sorulara cevap vermişti.Biz boşa kürek çekiyoruz gibi. Olay iki taraf için dolandırıcılık davasına dönüşür.Ev sahibi kiracıdan parayı almaya,kiracıda dolandırıcı yakalanırsa ödediklerini kurtarmaya çalışır.Artık Savcı bey nasıl dava açar bilmiyorum.
Sayın çarşambalıfaruk,bu konuda bana zaman ayırdığınız için sağolun,zaten konu açtım bununla ilgili,yarın bu konunun üzerine gideceğim.Ne olur biliyormusunuz anlattığınız kanuni süreçte.SÖZLEŞME GEÇERSİZ OLUR.
-
Alıntı:
Sayın çarşambalıfaruk,bu konuda bana zaman ayırdığınız için sağolun,zaten konu açtım bununla ilgili,yarın bu konunun üzerine gideceğim.Ne olur biliyormusunuz anlattığınız kanuni süreçte.SÖZLEŞME GEÇERSİZ OLUR.
Konu acayip hal aldı.Şöyle diyeyim.Böyle bir olay olduğu zaman,ev sahibinin kiracıdan,paradan,kontrattan haberi yok,doğrumu.? Kiracının da ev sahibinin kim olduğu,kirayı kime verdiği bunlar belli değil,doğru mu.? Olay mahkemeye aksettiği zaman,ev sahibi ben bu kiracı ile kontrat yapmadım,geçersiz kontrat demiyecek mi. Kiracı, bana kiraya veren beni mahkemeye veren ev sahibinin akraba yada arkadaşından kiraladım demiyecek mi.? Şimdi kararı siz verin.Olayın aydınlanmasının en kolay yolu nedir.? Dolandırıcıyı bulmak değil mi.? Dolandırıcı bulunursa her şey aydınlanır.Bulunamazsa olay Hakim kararı ile tayin edilmeyecek mi.? Hakim dava başlar başlamaz nereden bilecek kim doğru söylüyor.Tabi ikiside doğru söylüyor.Anlatmak istediğim mahkeme bitene kadar kontrat geçerli muamelesi görür diye düşünüyorum.Sonuçta iki tarafın imzası olacak orda. Valla 5 kiracı var bizde,tapu sorana denk gelmedik daha.Kaç binde bir olur böyle olay bilemem.İletinizin son kısmına ek olarak süreç sonunda geçersiz olabilir.Bunun kararını Hakim tayin edecek.Mahkeme bitene kadar kiracı oturur. Bakın,eğer bir akraba evi sahibinin yerine kiraya verirse,kiracı ücreti havale ile yaparsa,çıkacak sorun ev sahibi ile kiraya veren arasında alacak meselesi olur. Eğer dolandırıcı evi kiraya verirse mahkemede kontratta yazan kimlik ve imza ya göre dava olur.Bu süreçte ev sahibi emindir,kiraya vereni tanımaz ve para almamıştır.Kiracı bir kontrat yapmıştır,para ödemiştir.Kontrat yaptığı ve parayı verdiği kişinin gerçek ev sahibi ile bağı varmıdır bilemez.Hakim tahminin bunların üzerinde durur.Neyse açtığınız konuda inşallah konu aydınlığa kavuşur.
-
Bazı haz etmediğim hukuk sitelerine döndük. Hasan Arap, Arap Hasan gibi bir şey oldu bu. Kira sözleşmesinin tarafının mal sahibi olması zorunluluğu yoktur. Kiralayanın sorumluluğu akid yaptığı kişiye karışdır. Mal sahibinin kiralayan hakkında bir şikayeti varsa ancak ona karşı dermeyan edilebilir olup, kiracıya karşı ileri sürülemez...
Nasıl anlatsam bilemiyorum ama Boğaz köprüsünü kiraya verebilirim.. Ama köprünün sahibinin benden sebepsiz zenginleşme ve vekaltnamesiz iş görme hükümlerince talep hakları saklıdır diyebiliirm..
-
Ev sahibinin rızasının olması koşulu ile kira kontratının kişinin 1.derece yakını veya 3. kişiler arasında yapılması durumunda tüm geçerlilik haklarını korur.Eğer ki rıza yok ise bu durumda kontrat geçersiz olur.Umarım bu tartışmanıza son noktayı koymuştur.
-
Merhaba,
Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim.
Sonuç olarak yazılanlardan benim anladığım, kira sözleşmesini yaptığım kişinin borcu olmadığından dolayı, kirayı bu kişiye ödemeye devam etmeli ve durumu icra müdürlüğüne bildirmeliyim.
Bugün farkettiğim başka bir durum daha söz konusu:
Kira sözleşmesinde, kiraya verenin adı soyadı evin sahibi değil, baldızı, fakat kiralayanın ikametgah adresin kısmında, adresten sonra telefon numaraları ve ev sahibinin ismi yazılı. Bu herhangi bir değişikliğe neden olur mu?
Yarın icra müdürlüğüne giderek, bir dilekçe vereceğim. Tekrar yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Ayrıca kira kontratını yaparken, ev sahibi ve baldızı vardı. Fakat bu yasal olarak bir değişikliğe neden olur mu bilemiyorum.
Bir bilgi daha vermek istiyorum. İhbarnamede üçüncü şahıs olarak benim adım ve soyadı benimle aynı olan hiç tanımadığım bir kişinin adı var.