İnternetten tanıştığım otogalerici ve araç sahibi tarafından dolandırıldım
Ben 1 yıl kadar önce internetten tanıştığım ve İstanbulda yaşayan(yaşadığını söyleyen) ve otogalerici olarak tanıdığım bu süre içinde telefonda internette ve yüzyüze görüştüğüm kişiye araba almak istediğimi belirttim.İstanbuldan bana istediğim model araba buldu.03.09.2010 tarihinde İstanbula arabayı almak için gittim.Beni havaalanından tanıştığım şahısla arabanın sahibi aldılar ve aldığım arabanın yanına gittik.Arabayı beğendim. Bankaya anlaştığımız 16 bin tl olan parayı çekmeye gittik,parayı çektik ve tanıdığım şahıs parayı aldı karşıdaki notere gittik.( bankada parayı onun aldığına dair kayıtlar mevcut).Noterin önünde tanıdığım şahıs kayboldu.Havaalanından aracın olduğu yere kadar 1buçuk saat yaptığımız yolculukta araba sahibi ile tanıdığım şahıs çok samimi sohbet ettiler.Zaten tanıdığım dediğim şahıs ben istanbula gitmeden önce arabanın sahibini tanıdığını belirtmişti. Noterin önünde tanıdığım şahıs gidince(kırtasiyeye gittiğini belirtti) bir süre bekledim gelmeyince arabanın sahibine tanıyıp tanımadığını sorduğumda ilk defa gördüğünü belirtti.Dolandırıldığımı anladım.Polisi aradım.Karakolda ifadem alındı ve yaşadığım yere döndüm.
şimdi sormak istediğim sorular şunlar:
1.Ben gaziantepte yaşıyorum ifademi verip polise güvenip döndüm. Olayı hergün polis merkezini arayarak takip ettim.4 gün olmuştu ama hala kamera kayıtları alınmamıştı. bukadar yavaş ilerlemesi normalmi?
2. 1 yıl kadar görüştüğüm numara bir isme kayıtlı evet şuan numara kullanılmıyor ama bu görüşmelerden bulanamaz mı?
3. msn görüşmelerinden adres tespiti yapılamaz mı?
4.şuan elimde şahsın resmi,
*beni aradığı telefon numarası ve numararnın kayıtlı olduğu isim,
*arabanın sahibi,
*hala açtığı msn adresi,
*sahte kullandığı ismin adresi var elimdekilerle yapabileceğim daha kısa sürede yakalanması için başvurabileceğim biyer var mı?
5.gaziantepte savcılığa şahsın numarasını ve msnini tekrar verip, numaranın kayıtlı olduğu şahıstan şkayetçi olduğumu belirtsem, yada ben orda ifade verirken arabanın sahibi olan kişininde bu dolandırıcılığın içinde olduğunu düşündüğümü belirttim bununla ilgili iddialarım var ama savcılık o kişiyi bile çağırmadı.10 yıl mı beklicem parama ulaşmak için.
6. son sorumda diyelim şahıs yakalandı ve parayı harcadığını söyledi ne olcak???
iyi günler diliyorum teşekkür ediyorum.
Cevap: İnternetten tanıştığım otogalerici ve araç sahibi tarafından dolandırıldım
teşekkür ederim peki avukatı nerden tutacam istanbuldan mı antepten mi? birde yeni bilgiler edindim kişinin gerçek ismini öğrendim asker kaçağı olduğunu 9 ayrı suçtan arandığını evli olduğunu fakat eşi ve çocuğunu 4 yıl önce terkettiğini bunun yakalanabilmesi için daha ne gerekiyor? bu kadar bilgiyle ben mi aramaya çıkmalıyım bi okaldı yapmadığım.9 gündür bütün bilgilere ben ulaştım...
Cevap: İnternetten tanıştığım otogalerici ve araç sahibi tarafından dolandırıldım
Geçmiş olsun.Şahısa parayı elden verecekseniz(banka havalesi vb değilse) kesinlikle devir işlemleri gerçekleşirken noter huzurunda vermeliydiniz.Siz ayrıca parayı araç sahibine değilde kendi tanıdığınız kişiye verdiğinizi söylüyorsunuz, yani parayı verdiğiniz kişi araç sahibi de değil yazdığınıza göre.Ortada aranızda yaptığınız bir sözleşme veya tutanak yoksa ve şahıs yakalandığı zaman 'bu parayı bana daha önce olan barcuna istinaden verdi bende aldım gittim' derse ne olacak.Çünkü olay araç sahibiyle değilde siz ve tanıdığınız şahıs arasında geçmiş.Unutmayın hukukta iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mukelleftir.Siz herşeyi anlattlarınız doğrultusunda kanıtlasanız bile şahısın üstünde herhangi bir menkul veya gayrimenkul yoksa nasıl tahsil ediceksiniz parayı.Zor bir süreç sizi beklemekte.Malesef her türlü insan aramızda ve güveneceğimiz insanları çok dikkatli seçmeliyiz.Bütün hukuk sever arkadaşların ders çıkarması dileğiyle sizede tekrar geçmiş olsun..
Geçmiş olsun. Umudunuz kırılacak ama artık o parayı geri almanız imkansız gibidir. Oluşa göre şebeke işi gibi görünüyor. Araba sahibi dediğiniz kişi arabanın gerçek sahibi olmayabilir. Büyük ihtimalle telefon numaraları falan da kendi adlarına kayıtlı değildir.
İstanbul'da bu şekilde aranan binlerce kişi var. Arandıkları için yasal bir iş kurma veya çalışma şansları yok ve bu tür yollarla geciniyorlar. Polis de kolay kolay bulamıyor bunları.
Alıntı:
Beni havaalanından tanıştığım şahısla arabanın sahibi aldılar
Alıntı:
Havaalanından aracın olduğu yere kadar 1buçuk saat yaptığımız yolculukta araba sahibi ile tanıdığım şahıs çok samimi sohbet ettiler.Zaten tanıdığım dediğim şahıs ben istanbula gitmeden önce arabanın sahibini tanıdığını belirtmişti.
Alıntı:
arabanın sahibine tanıyıp tanımadığını sorduğumda ilk defa gördüğünü belirtti.
Bunlar beraberse ,iştirak halindeyse bu şahısta araştırılmalı.
henüz geçmedi. para gitse dahi o şahsın bulanabilmesi için ben elimden geleni yapcam. belki ozaman normal uykuma dönebilirim.araba sahibi ifadesinde parayı alıp kaçtığını belirtti.yani bi dolandırıcılık durumu olduğu ortada.ancak çıkarılacak dersnotları dışında sorduğum soruları henüz cevaplandırabilecek biri çıkmadı....
Burada kimse müneccim değildir.Sadece herkez hukuk bilgilerini ve tecrübelerinini paylaşarak hiç bir karşılık beklemeksizin birbirlerine yorumlarıyla yardımcı olmaya çalışırlar.Paranız gitmiş sıkıntılısınız sizi anlamaya çalışıyoruz ama kimse size kesin şöyle olur yada paranızı şukadar zaman içinde alırsınız falan diyecek durumda değil.İlla şahıs bulunsun diye bir düşünceniz varsa avukat desteği alın ve günü gününe takip etmeye çalışın derim.Tabi buda maddi manevi bir takım giderleri olan bir durumdur.Herkese iyi forumlar..
1-Normal.
2-Araştırılıyordur.
3-İp adresi tespit edilebilir.
4-Elinizdeki Bilgileri de karakola veya savcılığa teslim edeceksiniz.
5-Suç nerede gerçekleşmişse orada soruşturulur.Bilgi ve Belgenizi ilgili karakol veya savcılığa vereceksiniz.
6-Paraya ulaşmanız zordur.