Karakol aynı gün tutuklar mı?
2008 yılında iki tane telefon dükkanına telefon sattım.Aldığım telefonlar taksitle alınmıştı.Alan arkadaşımdı fakat taksitleri ödemeyince telefonu aldığımız yer kullanıma kapatmış.Budefada telefonu sattığımız iki yer aradı beni.telefon kapandı savcılığa verdim seni dedi.Ben satmıstım çünkü.Telefon kesinlikle çalıntı değil.bu durum 2008 eylülde oldu.Ben umursamamıstım pek ama ceza almısmıyımdır diye korkup adliyeye gittim ne şikayet var neden infaza gittim aldığım bir ceza var.....mahkemem olmuştur dıye araştrdım.Lütfen cevap yazar mısınız? eger karakol benı cagrırsa aynı gün tutuklamaz dimı:(((
fatura yok elımde aynı zamanda. eger şıkayet olsaydı 2 sene önce bısey olurdu degıl mı?
Cevap: karakol aynı gün tutuklar mı?
http://www.sms.uyap.gov.tr/
UYAP Sistemi Üzerinden Davadaki Tarafın Sorgulama Yapıp Anlık Bilgi Alması
İfadeniz alınmadı mı.İfadeniz alındığında bunları anlatacaksınız.Dolandırıcılıktan mı açıldı dava.
ifadem alınmadı.savcılıga gıttım sıkayet yok dedı.infaza gttım kesılmıs bır cezan yok ded.mahkmelerı arastrdım mahkemen yok dedı.savclık hazrlıkta mahkmen yok dedı.şikayet 2008 de yapılmıs olması lazım dedım yok görünmuyor bısey dedı.ben de dedım ozaman neolmus olabılır dedım ınfaz memuru bılmıyorum ama herhangı bır cezan yok dedı.2010 yılında gttım arastrmaya yanı.bu durum 2008 de oldu. 2 yıl sonra hakknzda 2008 den skyat var dıye bısey olur mu? gecen hafta karakola gttım gbt ye baktrdım oda bısey yok dedı.Anlamadım gitti bende.dolandırıcılık degıl calıntı telefon dıye hırsızlık oluyor yanı.ama kesınlıkle hırszlık degl taksıtle alındı ve ödenmedi.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
bunlar sadece mahkemen varsa gösterıyor benım mahkemem yok görünüyor.ifadem alınmadı bıle.
Cevap: Karakol aynı gün tutuklar mı?
Bu endişe neden o zaman:)
ya anıden önüme cıksa napıcam.memurluk sınavına hazrlanıyorum memurlugumu engeller.hırsızlık sıkayete baglı sucmu oluor? yanı sıkyet gerı alınsa beraatmı ederım öyle bı durum olsa. ifadem hemen alınmaz mıydı acaba neolmus olablır ya cevabı bılen yokmu hiç? 2 yıl sonra bısye olur mu?2 yıl gecti.
Alıntı:
aysel_2626 rumuzlu üyeden alıntı
ya anıden önüme cıksa napıcam.memurluk sınavına hazrlanıyorum memurlugumu engeller.hırsızlık sıkayete baglı sucmu oluor? yanı sıkyet gerı alınsa beraatmı ederım öyle bı durum olsa.
Bu kadar okumaktan üşenmeyin!
Ayrıca yazdığınız kelimeleri Türkçe imla kurallarına göre yazmanızı rica ederiz. Burası chat sitesi değil, hukuk sitesi olduğunu tekrar anımsatmakta fayda görüyorum.
UYAP SMS Bilgi Sistemine abone olmak: Yargı birimlerinde görülmekte olan bir dosyalarda herhangi bir olay gerçekleştiğinde eğer dosyanın tarafı olan kişi SMS bilgi sistemine abone ise bilgi mesajı ile anında gerçekleşen olaydan haberdar edilmektedir.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Bu kadar okumaktan üşenmeyin!
Ayrıca yazdığınız kelimeleri Türkçe imla kurallarına göre yazmanızı rica ederiz. Burası chat sitesi değil, hukuk sitesi olduğunu tekrar anımsatmakta fayda görüyorum.
UYAP SMS Bilgi Sistemine abone olmak: Yargı birimlerinde görülmekte olan bir dosyalarda herhangi bir olay gerçekleştiğinde eğer dosyanın tarafı olan kişi SMS bilgi sistemine abone ise bilgi mesajı ile anında gerçekleşen olaydan haberdar edilmektedir.
Bence siz anlamak istemiyorsunuz yada anlamıyorsunuz.Sizin yazınızı okudum.Ama burdan sadece mahkeme durumları oluyor ve savcılığa şikayet olsada burdan görülmüyor.Sadece dosya takibi yapılıyor.Dosya takibini adalet.gov.tr den de yapıyorum.Benim hakkımda şikayet yok dedi savcılık hazırlık ve ben 2 yıl sonra böyle bir durumla karşılaşabilir miyim diyorum.Eğer ifadem alınacak olsa şikayetten hemen sonra olması gerekmez miydi bunu anlamaya çalışıyorum.Bu durum 2008 de oldu ve şu an 2010 yılındayız.Sizde hemen ters tepki veriyorsunuz insana.
sizi şikayet edeceğiz diyen kişiler de sanırım Sizinle aynı ilde ikamet ediyor , eğer etmiş olsalardı çok değil 3 4 ay içinde ifadeniz alınırdı...
sıkmayın canınızı şikayet etmemişler büyük ihtimalle..
hırsızlık şahsa karşı işlenen suçlarda uzlaşma yasasına göre şikayetçi zararının karşılandığını beyan edip davasından vaz geçtiğini beyan ederse bu konudaki dava açılmış isede dava düşer ama sen 2 yıl oldu diyorsdun ne bir ifade vermissin nede mahkeme girmişsin bence karşı taraf seni korkutmak istemiş herhangi bir dava açıulmış olsaydı sana mutlaka mahkeme celbi ulaşırdı yda savcılık ifadeni almak için yakalama çıkartırdı bunların hiç birisi olmadıysa mahkemeye vermemiş seni karşı taraf merak etme
suç eşyasını satmak ve kabul etmek şikayete bağlı olmayan bir suçtur ve dava zamanaşımı olan 8 yıl boyunca soruşturulabilir, saygılarımla.
ayrıca, karakolun, karakolda çalışan polis memur ve amirlerinin tutuklama yetkisi yoktur, bu yetki savcının talebi üzerine mahkeme tarafından kullanılır, hukuk haberlerini gazetelerden okumayalım.