Evden Çıktım Ev sahibim dava açacakmış, açabilir mi?
Merhabalar, ben kendi evimi alarak kirada bulunduğum evden taşındım. aradan 1 hafta geçmesi ardından anahtarı şahitlerin gördüğü bir yerde anahtarı teslim etmiş olmama rağmen, eski ev sahibim beni arayarak evi teslim etmediğimi, evi kiraya vermediğini, ve eften püften sebeplerle de bana 2,5 milyar masraf çıkardığını söylüyor.
benim içerde 1000 TL depozisim vardı, 500 kiram. son ayın kirasını vermedim ve 500 TL'de boya ve kırılan dökülen olarak bıraktım. (evde bir kırılan dökülen olmamasına rağmen.)
şimdi bu eski ev sahibi bi tane musluğu akıyor, tezgahında çatlağı var diye 2500 TL masrafım olduğunu kalan 1500 ü ödememi istiyor avukatı ve kendi aracılığıyla.
Bahsettiği çatlakta eve oturduğumda da vardı. kontratta dolap mutfak dolabı sağlam yazıyor ama hala sağlam.
bu bilgiler ışığında bana dava açabilir mi açarsa nereye kadar gidilebilir bu hukuki süreçte acaba?
bana 1500 TL alacak davası açar ve benim de 300 lira gibi farkımın ödemediği tespit edilirse mahkemece, masraflar kime kalır?
Lütfen yardım ederseniz sevinirim, her gün taciz ediyor evimdede rahat bırakmıyor beni...
Cevap: Evden Çıktım Ev sahibim dava açacakmış? açabilir mi?
Evin durumu anlattığınız gibi ise,sorun yaşayacağınızı sanmam.Sizden sonra eve kendisi zarar vermesin.Evi tahliyeniz kontrat şartlarına uygun ise sorun olmaz.Kontrat süreniz bitmeden 3-4 ay evvel evi tahliye etmişseniz oradan para çıkartabilir.Normalde depozito kira yerine sayılamaz.Kendi aranızda anlaşma olursa o başka.Size dava açarsa sizde depozit için dava açın.
benim 3. yılımdı Haziran ayında kontrat bitti biz çıkacağımızı mayıstan bildirdik ama evimiz teslim edilmediği için çıkamadık.
bizden sonra eve zarar vermemesi için yada verirse kanıtlamamız için ne yapmamız lazım.
depozito için ayrı dava açmadan onu oradan verdiğimi sayamaz mıyım?
kendi komşularından benim lehime şahitlik edecekler var. bu benim için bir avantaj olabilir mi? (Çünkü sevilmeyen bir isim kendisi)
Kontrat şartları uygun ama ucu açık ifadeler var, mesela mutfak dolabı sağlam diyor kontratta bu sıfır gibi bırakmam anlamına mı gelir?
Bir de benim uydu çanağım çatısınta ve evidnen girildiği için halen vermedi. bunu mahkemede nasıl gösterebilirim.
Depozito kendi aranızda anlaşırsanız sorun yok.Komşularınız evi teslim ettiğinizde yanınızdamıydı.? Ayrıca ucu açık dediğiniz maddeler var demişsiniz.Kontrat yaparsınız kullanma ile alakalı yıpranmalar normal,kırık dökük ispatlanırsa yaptırması kiracıya düşer.Mutfak dolabında kırık yoksa sorun olmaz.Çanaktan eski komşularınızın haberi olsun.Şahitlik yaparlar.Tahminime göre ufak tefek arızalar için 500 tl fazla vermişsiniz.
herangi bir anlaşma yok depozito ile ilgili. evet yanımızdalardı komşularımız. mermer mutfak tezgahın lavabosunda çatlak bulmuş ama sağlamlığı etkilemeyecek düzeyde. ayrıca ben eve taşındığımda da vardı o çatlak. bataryalardan bir iki tanesi tam kapanmıyordu sadece evde. onun masrafı da 50 lirayı geçmez.
ufak tefek arızalar için vermedim boya masrafı olarak bıraktım o 500 lirayı 23 günlük'te kiram vardı içeride. 1000 tl depozito'dan.
çıksa çıksa en fazla benim 100 lira borcum çıkar ama adamlar depozito + 1500 yani 2500 tl'den kapı açıyorlar masraflar için. niyetleri çok kötü.
nereye kadar gidilebilir bu durumda benim için en kötü
Sayın Çarşambalı hemşerim sizden birşey rica edebilirmiyim?Ya ben başlık açmak istiyorumda bulamadım buralarda..Bir anlatırsanız usülü sevinirim...
Alıntı:
kaosteorisi rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Çarşambalı hemşerim sizden birşey rica edebilirmiyim?Ya ben başlık açmak istiyorumda bulamadım buralarda..Bir anlatırsanız usülü sevinirim...
Hukuk forumları uazıyor en üstte,tıklayın.Konular var.Açacağınız konu başlığı ne ise ( ceza hukuku,miras hukuku vs) Tıklayın üst sol köşede yeni konu butonu var.Tıklayın o kadar.İnşallah izah edebilmişimdir.
Alıntı:
myth1453 rumuzlu üyeden alıntı
herangi bir anlaşma yok depozito ile ilgili. evet yanımızdalardı komşularımız. mermer mutfak tezgahın lavabosunda çatlak bulmuş ama sağlamlığı etkilemeyecek düzeyde. ayrıca ben eve taşındığımda da vardı o çatlak. bataryalardan bir iki tanesi tam kapanmıyordu sadece evde. onun masrafı da 50 lirayı geçmez.
ufak tefek arızalar için vermedim boya masrafı olarak bıraktım o 500 lirayı 23 günlük'te kiram vardı içeride. 1000 tl depozito'dan.
çıksa çıksa en fazla benim 100 lira borcum çıkar ama adamlar depozito + 1500 yani 2500 tl'den kapı açıyorlar masraflar için. niyetleri çok kötü.
nereye kadar gidilebilir bu durumda benim için en kötü
Depozit sözleşmede belirtilmemiş mi.? Mahkemelik olsanız evde oluşan zarar tespit edilip masrafı ödersiniz. Benim fikrim 23 gün kira harici 600 tl alacağınız kalır.Daireyi boyamak tahminim boya+boyacı ücreti en az 600 tl .Dün Samsun ilkadım kadıköyde kardeşime ev tuttuk.100 m2 boya masrafı 600 tl,boyacı yakınımız olduğu halde.Bu şartlarda 300-500 tl arası üste para vermeniz iyi olabilir.Ev sahibiniz ben olsa idim depozitide geri verirdim.:)
Teşekkür ederim,hemşerim.
Ne demek,başarılar,hayırlı bayramlar.Her şey gönlünce olur inşallah.
Sağol hemşerim,sana ve ailene de hayırlı bayramlar dilerim.Ama ben seni birkez daha rahatsız edicem.Tekrar özür dilerim.Sanırım açtığım konuda başlığı yanlış girmişim.Değiştirme imkanım var mı?Teşekkürler...
Onu bilmiyorum.İletide,en son sen ileti yazdı isen alt tarafta iletiyi düzenle yazması lazım,belki düzelir.
Tamam öyle yaptım bende zaten.Yardımların için çok teşekkürler.İyi Akşamlar...
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Depozit sözleşmede belirtilmemiş mi.? Mahkemelik olsanız evde oluşan zarar tespit edilip masrafı ödersiniz. Benim fikrim 23 gün kira harici 600 tl alacağınız kalır.Daireyi boyamak tahminim boya+boyacı ücreti en az 600 tl .Dün Samsun ilkadım kadıköyde kardeşime ev tuttuk.100 m2 boya masrafı 600 tl,boyacı yakınımız olduğu halde.Bu şartlarda 300-500 tl arası üste para vermeniz iyi olabilir.Ev sahibiniz ben olsa idim depozitide geri verirdim.:)
tamam 300 lira olsa neyse adam 1500 lira alacak istiyor. bu durumda 300 lira mahkeme hükmetse. 300 alacağı varken 1500 istediği için o kişi de suçlu olamaz mı? mahkeme masrafları paylaştırılamaz mı?
depozit kontratta belirtilmiş 1000 TL olarak yazıyor. ben 500 liraya boyacıyla anlaştım adamlara dedim ki, 500 liraya anlaştım ister yaptırayım isterseniz boya masrafını size vereyim istediğinizdede o anlaştığım boyacı size evi 500'e boyar. yok olmaz diyorlar.
yaptığınız hesabı da anlamadım. 300-500 arası üste para vermem neden gerekli acaba? 1000 TL depozitim varken.
Alıntı:
myth1453 rumuzlu üyeden alıntı
tamam 300 lira olsa neyse adam 1500 lira alacak istiyor. bu durumda 300 lira mahkeme hükmetse. 300 alacağı varken 1500 istediği için o kişi de suçlu olamaz mı? mahkeme masrafları paylaştırılamaz mı?
depozit kontratta belirtilmiş 1000 TL olarak yazıyor. ben 500 liraya boyacıyla anlaştım adamlara dedim ki, 500 liraya anlaştım ister yaptırayım isterseniz boya masrafını size vereyim istediğinizdede o anlaştığım boyacı size evi 500'e boyar. yok olmaz diyorlar.
yaptığınız hesabı da anlamadım. 300-500 arası üste para vermem neden gerekli acaba? 1000 TL depozitim varken.
Yaptığım hesapta kira borcunuz ve boya masrafının depozit ile kafa kafaya denk geleceğini hesapladım.Musluk arızası 50 tl,tezgahta daha önceden olan çatlak var demiştiniz.Bende çamur yapan ev sahibine 300-500 daha verin dedim.Siz şu parayı vermeniz gerekli,hesap öyle çıkıyor gibisinden yorum yapmadım.Sizin anlatımınıza göre ev sahibi sizden koparmak istediği meblağ ile tezgah ve bataryaları sıfırlarım hesabinda gibi gözüküyor.Telefon açarlarsa rahatsız etmek için borcunuz olmadığını,verilen depozito 3 sene önce verilmiştir herhalde,ondanda kar ettiklerini belirtin.Devam ederlerse suç duyurusunda bulunun,telefon ile rahatsız ediliyorum diye.Ben öyle yapardım.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Yaptığım hesapta kira borcunuz ve boya masrafının depozit ile kafa kafaya denk geleceğini hesapladım.Musluk arızası 50 tl,tezgahta daha önceden olan çatlak var demiştiniz.Bende çamur yapan ev sahibine 300-500 daha verin dedim.Siz şu parayı vermeniz gerekli,hesap öyle çıkıyor gibisinden yorum yapmadım.Sizin anlatımınıza göre ev sahibi sizden koparmak istediği meblağ ile tezgah ve bataryaları sıfırlarım hesabinda gibi gözüküyor.Telefon açarlarsa rahatsız etmek için borcunuz olmadığını,verilen depozito 3 sene önce verilmiştir herhalde,ondanda kar ettiklerini belirtin.Devam ederlerse suç duyurusunda bulunun,telefon ile rahatsız ediliyorum diye.Ben öyle yapardım.
dava açsa ve 2500 tl para talep etse mahkemede bana 300 lira borç çıkarsa mahkeme masrafları kime kalır?
karşı taraf 2500 talep etmiş ve alacağı 300'dür. yani 300'lük alacağı için 2500 tl talep etmiştir benden.
avukat tutmazsa vekalet ücreti isteyebilir mi?
bende kirayı ödediğim halde kirayı 4 aydır ödemiyorsun tutanak tuttum diye attığı yalan bir mesaj var. bunu kanıt olarak gösterip dolandırıcı olması yönünde savunma yapabilir miyim?
ihtarnamesinde 1000 TL depozitomdan bahsetmemesi kötü niyetli olduğunu gösterir mi?
Bu dava sürecinde evini kiraya verebilir mi verirse ben itiraz edebilir miyim, nasıl engelleyebilirim?
Kirayı elden alması vergisini kaçırdığı anlamına gelir mi, vergisini ödediğini nasıl öğrenebilirim?
Benden 2 yıl boyunca 20 lira para aldılar aidat parası diye, toplamda 24*20=480 TL yapıyor, ne apartman yönetimi var ne makbuz vs. verdi. şahitşerim de var bu paranın alındığına dair bunu alacak olarak gösterebilir miyim. çünkü bir gidere harcanmadı.
lütfen yardımcı olursanız çok mutlu olurum. teşekkürler.
bu konu ile ilgili bir sorum olacak. Haziran 2013 tarihinde evimi kiraya verdim ve 1 yıllık kontrat imzalandık. Aynı zamanda 1700 tl 2 kira tutarında kira depozito senedi ve haziran 2014 vadeli 5000 tl teminat senedi aldım. kiracı kasım 2013 ayında evi boşalttı ve bir aylık kiramı ödemedi. ayrıca site yönetimine de 600 tl borcu var. evin duvar kağıtlarını da delik deşik etmiş. sizce ben zararımı karşılamak için kontratı mı senedi mi işleme koyayım. kiracı evi boşalttığı için haziran 2014 vadeli senedi işleme koyabilir miyim? bu arada evi yeni kiracıya verdim. bu durum almadığım hakkımı aramama engel olur mu?ayrıca ödenmeyen aidatla ilgili sorumluluğum var mı. kontratta kiracının ödeyeceği yazıyordu. şimdiden teşekkürler