İşten ayrılırken kişisel haklarımın korunmaı
Merhaba, Sizlerin değerli görüşlerini almak istediğim bir konuyu paylaşmak istiyorum.
6 aydır çalışmakta olduğum işyerinde işten çıkarma faaliyetleri başlamış bulunmakta. Tüm çalışanlar, birçok şirkette olduğu gibi asgari ücretten gösterilerek sigortalanmıştır.Finansal sıkıntılar nedeniyle maaşlar tam ödenmediği için insanlar gönüllü ve istek üzerine istifa etmeye başladılar. Ancak ben tüm kişisel haklarımı koruyarak bunu yapmak istiyorum çünkü zorunlu istifa edersem birçok haktan mahrum kalmaktan endişe ediyorum. Buna istinaden bazı sorularım var sizlere.
İssizlik maaşına müracaat edebilmem için işten atılmam mı gerekiyor?
Agustos ayı sonunda geldik, Haziran'dan sonra SGK primim yatırılmamış. Ne yapmalıyım?
Ödemekte olduğum bir bireysel kredimin işsizlik sigortası var. İşten çıkarılırsam sigorta karşılar mı?
İStifa etmem istenirse ihbar süresi var mıdır,verilmezse ne olur?
Bu durumda bana öneriniz ne olur? İStifa etmiyorum beni atın mı demeliyim? İnsanların gözü korkmuş olsa gerek, kimse konu ile ilgili ses çıkartmak istemiyor.Tüm haklarımı korumak istiyorum, ancak yapmam gerekenler ile ilgili desteğe ihtiyacım var. Haklarım nedir?Sürem çok azaldı, yakında istifa etmemi isterlerse nasıl davranmamı önerirsiniz?
Konuyu bilgilerinize sunar, saygılarım sunarım.
Cevap: İşten ayrılırken kişisel haklarımın korunmaı
İstifa etmeyin, bırakın onlar sizin sözleşmenizi feshetsin.
İstifa ederseniz ihbar tazminatı alamazsınız,hiç bir işsizlik sigortası kapsamından yararlanamazsınız
Erdoğan Bey Günaydın,
Öncelikle hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Şu anda moralim gerçekten yerine geldi. Bu iş yeri sözleşme tarzında bir şey yapmadı, demek istediğiniz beni direkt işten çıkarmaları mıdır?
Sizinle olan iş ilişkisine son vermeleridir:)
Alıntı:
pinpong rumuzlu üyeden alıntı
Ödemekte olduğum bir bireysel kredimin işsizlik sigortası var. İşten çıkarılırsam sigorta karşılar mı?
işten çıkrılırsanız çıkış belgesi almayı unutmayın.. Kredi sigortası için banka çok zorlayacaktır..
Desteğiniz için çok teşekkür ederim
Merhaba,
Sizden aldığım bilgiler doğrultusunda en son yaşadığımı sizinle paylaşmak istiyorum. Bana bugün 24 Ağustos günü, sözlü olarak işten çıkarma olduğu ve benim istifamı istediklerini söylediler. Ben de istifa etmiyorum atın beni dedim. Bana işten ayrılırken Ağustos maaşımı yani hem sgk için asgari tutar hem de elden verdikleri diğer bedeli vereceklerini söylediler. Ayrıca 31 Ağustos son günüm ve Eylül 1 'de Ağustos maaşımı ve sgk hariç elden verilen tutarı vereceklerini ilettiler. Diğer taraftan neden istifa etmiyorsun, ileride kariyerin için atıldı demek hoş olmaz,biz seni işten atmak istemiyoruz ödeme yapamadığımızdan çıkarıyoruz dediler. Bu arada hergün imza attığımız 9-19:00 saatleri ve cumartesi günü çalışma saatlerim var, bilginiz olsun diye belirtiyorum.
Bu durumda, Ağustos ayına ait maaşımı alıp mı çıkışımı alacağım? İhbar sürem yok..İnsan Kaynakları sorun çıkarabilir diye endişe ediyorum, çok kurnazlar çünkü. İmzalamamam gereken birşeyler var mı? Sayenizde bugün bana dediğiniz gibi "beni atın" demem çok şaşırttı, bundan sonra yapmam gerekenler ile ilgili tekrar yardımınızı rica ediyorum.
Saygılarımla
Konu ile ilgili olarak çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var, 3 günüm kaldı çünkü...
Konu ile ilgili çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var, 3 günüm kaldı geriye, geri adım atmamı uğraşmamamı söylüyorlar
istifa etmeyin herhangi birsey imzalamayın
Cevap: İşten ayrılırken kişisel haklarımın korunması
Arkdaşlar ben 24.10.2008 tarighinde bir hastanede güvenlik görevlisi olarak işe başladım fakat başladığım şirket 01.02.2009 tarihinde değişti bu ihaleyi alan şirketse 01.01.2010 tarihinde değişti ve şu an 3. şirkette işe devam etmekteyim fakat başlayalı 2 yılım dolmasına rağmen yıllık izinlerimi alamadım ama şuan işten çıkmam lazım hukiki haklarımı koruyarak işten ayrılmam lazım bunun için ne yapmalıyım lütfen yardımcı olunuz yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim