-
Yaktın beni facebook
eski erkek arkadasim,faceten beni yillar sonra buldu.def alarca yazdi cevap vermedim,seytan durttu bigun cevap verdim,msn den yazistik.kendime yeni baskasinin uzerine bir hat aldim,rehbere kayitli olmayan.telefon esinin eline gecmis ve ben bi kac mesaj atmisim esine.simdi zaten bosanmaya calisyolardi iyice isler karisti.kadin habire bana mesajlar yagdiriyo faceten.bosanma davasinda karsilikli mesajlasy=tigimiz gorustugumuz hatlarin dokumu istenirse olay ortaya cikacak ta.telefon baskasinin uzerine oldugundan isin ucu bana dokunur mu?yani hattin sahibi bulunup,soyle kardesim sen bu hatti kime sattin dermi?Esi gerci ben seni baska biriyle aldatiyorum demis ama kadin ikna olmuyor,sen benim yuvami yiktin bende seni esine soyleyecegim diye tehtid ediyor.bu dava beni bulur mu acil yardim!!!
-
Cevap: yaktin beni facebook
Yargıtay ın yeni bir içtihatına göre sosyal paylaşım sitelerine üyelik ve sohbetler boşanma yargılamasında adi delil olarak kabul edilmektedirler.Eğer hattı satın aldığınız kimse sizde olduğunu ve faal olarak kullanan kimsenin siz olduğunu ileri sürer ve ispatlarsa msj attığınız kişinin eşi sizi de hukuki sürece dahil edebilir.
-
bu hat kontorlu hatti,adam gunde kac ksiye boyle hat satip islem yapiyo,beni hatirlar mi?peki mahkeme arastirmayi yapti adamin sadece tc nosu var,burdanmi tespit eder adami.yani bu kadar pesinde kosarmi adami bulmak icin
-
peki facebook ta ya da msn de yazistigimiz nasil ortya cikar bu mumkunmu?
-
ben biseyler oldugunu sezip o aksam telefon hattini kirip attim toplam 3gun falan kullandim.oncesi sonrasi yok.ortaya cikarmi?
-
Alıntı:
merakli1983 rumuzlu üyeden alıntı
ben biseyler oldugunu sezip o aksam telefon hattini kirip attim toplam 3gun falan kullandim.oncesi sonrasi yok.ortaya cikarmi?
Ne ortaya çıkar mı?
-
Her telefon hattı bir telefon makinası takılıpta aktif hale geçtiğinde ilgili gsm operatörüne kendi bilgileri ile birlikte üzerinde takılı olduğu telefon makinasının IMEI numarasınıda gönderir. Bu IMEI numarası başka benzeri olmayan bir numaradır. IMEI numarasından yola çıkılarak kart değiştirilmiş/kırılmış olsa dahi o telefon cihazının hangi hatlarda hangi numaralarda çalıştığı tespit edilebilir. Yani size ulaşabilirler..
-
Eski arkadaşınızın eşinin eline geçen mesajlarınızda aile birliğini sarsacak türde yazılar var mıydı?
-
Şunu belirtmek gerekir ki belki siz farkında değilsiniz ama msnde yaptığınız konuşmalar karşılıklı olarak konuşma yaptığınız kişi ve sizin bilgisayarınızda kaydediliyor.Telefonunuza gireceğiniz bir kod sayesinde ımei nonuzu öğrenmeniz mümkündür ve imei nosu üzerinden gsm operatörünüz yer tesbiti veson konuşma yerleri kişileri gibi tespitler yapılabilmektedir.Ancak bunlar işlemesi zaman alan bir iştir.Eğer arkadaşınızın eşi çok uğraşmayı göze alacak biri değilse ve gözünü hırs bürümemişse biraz zor bunlarla uğraşmak,zaman alır.
-
-
kadin coktan esimi faveten eklemis,beni ve telefonumu soruyomus bildigi halde,santaj yapiyo yani.bende dilimin dondugunce anlatmaya calistim ama,eger esim takip ederse yandim.mesajlarin iceriginde cok bisey yok diye hatirliyorum,sadece bosanmak icin basvuracagim falan yazili,askim cicim bisey yok.nolursa olsun o hatti benim kullandigim ortaya cikmamali.ya bukadar derine inerlermi imei numarasi falan,mesela adam esimi aldatiyorum tamam desede kim oldugunu arastirirlarmi?
-
hic bir art niyetle baslamadigim bisey nasil bi hale geldi anlayamadim.defalrca kez adami tersledim,cevaplamadim,sonra git mesaj at.adagim var bu isten kurtulayim.nolur ben bu surecte ne yapabilirm bana yardimci olun nolur?
-
bide simdi internetten baktim imei degistiren teknik servisler varmis,bilginiz varmi?durmu kurtarirmi?
-
kurtaramazsınız. İmei nunmarasını değiştirmek başlı başına bir suç zaten, kaldıki geçmişte eski numaranız ve makinanızdan bu bilgiye ulaşılır. Erkek "aldattım boşanacağım" dese dahi takdir hakimindir. Eğer karşı tarafın evliği sizin yüzünüzden bitecek olursa karşı taraftaki kadın yani mağdur olan size tazminat davası açabilir. Kazanırda. Bu arada bu durumu eşiniz duyar ve size boşanma davası açacak olursa o da tazminat alarak sizden boşanabilir. Aynı zamanda eşiniz karşı erkeğe evliliğinin bitmesine neden olduğu için yani haksız fiil nedeni ile tazminat davası açabilir..
-
ben kahrimdan olecegim,o hattin bana ait olmadigini,eski erkek arkadasim alip sewgilime verdim dese kurtulamazmiyim?
-
bide zaten daha once cok kez bosanmanin esigine gelmisler,arkadaslarinca baristirilmislar.simdi kadina bahane dogdu bana yol gosterin ben napayim.esime anlattim.eski erkek arkadasim beni faceten bulmus,mesaj attim bana yazma diye dinlemedi bende onu aradim.hatta esi bende suphelendigi icin acip te;efondada konustum dedim.yani onu aramalarimin bahanesi var esim biliyo tek sey o esimin haberi olmadan aldigim hattin bana ait olmamasini saglamak
-
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki hatı,tı size başkası vermiş olsada boşanmaya ilişkin yargısal süreçte illilik bağı sebebiyle hattın sahibine değil davaya filleriyle konu olan kişiyle ilgilenilir.Yani resmi olarak hat başkasının üzerine olabilir ancak fiiliyatta kullanan ve davaya fiilleri ile konu olan sizsizniz bunu tespit etmek hiç de zor değildir.Eğer boşanmaya ilişkin olarak erkek boşanmaya sebep olan olaylarda sizin bir ilişkiniz veya etkiniz olmadığını sarih bir şekilde anlatır ve hakimi vicdanen inandırırsa sorun yok.Ama hakim boşanmaya sebep olan olaylarda sizin asli kusurunuz olduğuna kanaat ederse size karşı eş tarafından manevi tazminat davası açılması muhtemeldir.
-
evlilik birliğine aykırı davranışta bulunan sonuçlarına katlanır, kadının kocası da , sizde buradan doğacak en ağır sonuçları gözönüne almalısınız.
Benzer şeyi adamlar yaptığı zaman mahkemeler ve eski eşleri hayatı yaşanılmaz hale getiriyorsunuz.
Umarım karşı tarafın karısı dişli bir avukat bulur, hanımın kocası ve siz hayatınızın en acı dersini alırsınız.
-
Cevap: Yaktın beni facebook
Aynı şekilde olmasada benzer bir olay yakın bir arkadaşımın başına geldi, facebookun şifre kımsında beni hatırla seçeneğini unuttuğu için başına gelmeyen kalmadı şu an mahkeme devam ediyor yüklü bir tazminat ve nafaka ödeyeceği kesin, IP dökümünden bütün yazışmalar çıkarılmış, pek mutlu bir evilikleri yoktu ama olay o kadar yayıldıki açıkcası bakkal manav kasap bile biliyor arkadaşımın başına gelen olayı, bir anlık gafletin sonucunun bu denli yaralayıcı olabileceğini kimse düşünemez... ''Aldatan aldanırmış''
-
Sayın meraklı,
Burada size verilen pekçok cevaba katılmıyorum.
Bence önce sakinleşin. Kimseye birşey açıklama gereği de duymayın.
Bir meslektaşımla yüz yüze görüşerek destek alın.
-
su an boyle bir imkanim yok,esimin goz hapsindeyim.mahkeme ayrintili fatura istediginde bunda imei ve baz istasyonu bulgileri bulunuyormu nasil ogrenebilirim?yardiminiza ihtiyacim var,lutfen
-
bir de sormak istedigim,ayrintili fatura ciktiginda bu faturada baz istasyonu ve telefonun makinesi(imei)bilgileri gelirmi?
birden fazla hattin ayni makine tarafindan kullanildigi bilgisine ulasilabilirmi?
-
bide gizli numaradan yapilan aramalar faturada numara olarak cikar mi?
-
maalesef avukata sormama imkan yok,evden cikamiyorum.sormak istedigim o bayan mesajlari baska bi telefona kaydetmis,yani mesajlar asil simkartta degil bu durum beni kurtarir mi?
-
İMEİ numaraları ve baz istasyonu gibi bilgiler ayrıntılı faturada değil gsm merkezince hazırlanacak ve mahkeme tarafından talep edildiği formatta ayrı bir belgede sunulur.Faturada IMEİ ve sanal diğer bilgiler değil sadece aranan numaralar gözükecektir.
-
buna benzer olay basıma geldı ben tecrube sahıbıyım; :)) benım de mesajlastıgım butun numaraların telefon ıme bılgılerı ve baz ıstasyonu bılgılerı onume geldı ama ben bırınden sıkayetcıydım!o numara o anda hangı baz ıstasyonundan falan cekıyor hepsi yazıyordu ,, Haa sunuda solemk ısterımkı madem bısey yaptın arkaasında dur!!!
Hesap veremiyeceğin bişeyi yapma..
-
Alıntı:
bide gizli numaradan yapilan aramalar faturada numara olarak cikar mi?
GSM operatorunuzden gizli veya diger bir sekilde gorusmeyi fatura dokumunuzde goremessiniz fakat durum yargiya intikal ettiginde gizli sakli bir sey kalmiyor, teknik olarak hat uzerinize olmasa dahi hat uzerinden yapilan konusmalara ait ses kayitlari dinlendiginde durum ortaya cikacaktir .
Bu sebeple karsi tarafin bosanma surecinde katkiniz yok ise yani ilgili konuda bahsi gecen karsi tarafin aile kurumunu sarsacak fiillere gorusme ve diger eylemlerde rastlanmassa hakimin takdiri neticesinde davanin size aksedecegini dusunmuyorum tabi karsi tarafin esi cok hirs yapmamis ve tuttugunu koparan bir bayan degilse . . .
-
Alıntı:
xug rumuzlu üyeden alıntı
..... teknik olarak hat uzerinize olmasa dahi hat uzerinden yapilan konusmalara ait ses kayitlari dinlendiginde durum ortaya cikacaktir . . . .
Bu ses kayıtları nasıl dinleniyor sayın üye.. Tüm konuşmaların her halükarda bir yerlere kaydedilmesi gerekir sizin iddianıza göre. Sonrada ses kayıtları bulunuyor, çözümleniyor... Öylemi ? Doğruluğundan emin olmadığınız bilgileri paylaşmayınız. Mahkeme kararı olmadan hiç bir telefon hattı dinlenemez, hiç bir telefon konuşması kaydedilemez.. Siz nasıl böyle bir kesinlikle bu iddiada bulunuyorsunuz anlayamadım. Bu bilginin doğruluğunu ispat edin yada bu tür iddialarda bulunmayın. Hukuk sitesinden "yasal anlamda ne yapabilirim" diye medet uman onlarca insanın kafasının karışmasına neden oluyorsunuz. Verdiğiniz bilginin yanlışlığı nedeni ile umduğu sonucu elde edemeyen bir sürü insanı hezimete uğratacaksınız.
Lütfen söylemlere dikkat. Doğru olmayan bilgileri paylaşmayınız..
Alıntı:
..... Bu sebeple karsi tarafin bosanma surecinde katkiniz yok ise yani ilgili konuda bahsi gecen karsi tarafin aile kurumunu sarsacak fiillere gorusme ve diger eylemlerde rastlanmassa hakimin takdiri neticesinde davanin size aksedecegini dusunmuyorum tabi karsi tarafin esi cok hirs yapmamis ve tuttugunu koparan bir bayan degilse . . ..
Hakimin takdirinin yetersiz kaldığı durumlarda davacı tarafın hırsı ve tuttuğunu koparma becerisi mi dava sonucunu etkiliyor? Bu bahsettiğiniz durum hukukun hangi alanı ile bağdaşıyor sayın üye.
-
Alıntı:
maalesef avukata sormama imkan yok,evden cikamiyorum.sormak istedigim o bayan mesajlari baska bi telefona kaydetmis,yani mesajlar asil simkartta degil bu durum beni kurtarir mi?
SLM
Sonuna kadar okudum filim gibi kendinize hayatı zindan etmeyin pisikolojiniz bozulacak sakin olun hayatın sonu gelmiş gibisiniz ''dün tarih oldu yarın ise bir bilmece bu gün size hediyedir kıymetini bilmek gerekir'' sevdiğim bir sözdür çok şey anlatır
-
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Bu ses kayıtları nasıl dinleniyor sayın üye.. Tüm konuşmaların her halükarda bir yerlere kaydedilmesi gerekir sizin iddianıza göre. Sonrada ses kayıtları bulunuyor, çözümleniyor... Öylemi ? Doğruluğundan emin olmadığınız bilgileri paylaşmayınız. Mahkeme kararı olmadan hiç bir telefon hattı dinlenemez, hiç bir telefon konuşması kaydedilemez.. Siz nasıl böyle bir kesinlikle bu iddiada bulunuyorsunuz anlayamadım. Bu bilginin doğruluğunu ispat edin yada bu tür iddialarda bulunmayın. Hukuk sitesinden "yasal anlamda ne yapabilirim" diye medet uman onlarca insanın kafasının karışmasına neden oluyorsunuz. Verdiğiniz bilginin yanlışlığı nedeni ile umduğu sonucu elde edemeyen bir sürü insanı hezimete uğratacaksınız.
Lütfen söylemlere dikkat. Doğru olmayan bilgileri paylaşmayınız..
Hakimin takdirinin yetersiz kaldığı durumlarda davacı tarafın hırsı ve tuttuğunu koparma becerisi mi dava sonucunu etkiliyor? Bu bahsettiğiniz durum hukukun hangi alanı ile bağdaşıyor sayın üye.
Soyle oluyor :
Hat acilmasi asamasinda yada ilgili surec zarfinda hattin dava surecinde detaylarinin taleb edilerek, detaylarda musteri hizmetleri numaralari varsa ses kayitlari mahkemece istenip ses kaydindan kisi tespiti yapilabilir .
Digeri, karsi tarafin esi konuyu acan hanfendinin hat detaylarini talep etmez daha cok esiyle bosanmaya odaklanir bu konuyu es gecerse problem yok fakat konuyu acan bayaninda israrla gorusme dokumlerini talep edip esini kac kez aradigini v.s gibi konularida delil olarak gosterirse neden davaya mudahil olmasin ki . . .
-
Paylaştığınız bilgileri daha kesin ve net anlaşılır bir dilde paylaşınız lütfen. İlk iletinizden yola çıkıldığında alenen herkesin telefon görüşmeleri kayıt altına alınıyormuş gibi bir izlenim doğuyor.
Sizin demeye çalıştığınız; hattı kullanan kişinin ilgili GSM operatörünün Call-center ile yaptığı görüşme kayıtlarıdır. Bu kayıtlar mahkemece istenerek ve hattı kullandığı iddia edilen kişinin ses kaydının kriminal incelemeye tabii tutulması... Bu güne kadar böyle bir durumla karşılaşılmadı sanırsam. Ama neden olmasın. hakim isterse elbette olabilir...
Diğer yandan karşı taraftaki mağdur olan yasal eş boşanmaya neden olarak sadakatsizlik iddialarına dayanarak dava açıyor. Elbetteki boşanmaya odaklanacak ve davanın özü taraflar arasındaki beraberlik iddiaları üzerinde dönecek. Haliyle her halükarda yasal eş 3 ncü kişiye yüklenecek ve bu beraberliği ispat edecek her türlü yasal girişimde bulunacaktır. Farklbir yaklaşım da düşünülemez.
Sizin ifade ediş tarzınızda ki eksiklik nedeni ile yanlış anlaşılmaya müsait bir durum oluşmuştur. Daha kesin örneklerle desteklenen ve herkesin anlayabileceği dilden yazarsanız sorun kalmayacaktır.
-
Herkezin telefonunun dinlenme diye bir sey zaten olamaz .
Sizde uslubunuza dikkat ediniz ki boyle her yanlis anladiginiz seye haddiden fazla tepki vermeyiniz ki her zaman benim gibi medeni ve anlayisli biriyle karsilasmassaniz diye dusunuyorum...
-
Uslubumu eleştirecek nasıl bir yazışma oldu ? Yanlışlık sizin yazış biçiminizde, anlatımınızdaki eksiklikte. Yoksa ben dosdoğru anladım. Haddinden fazla değil tam yerinde bir tepkiydi..
Tepki ; kişisel değil.. Hergün binlerce insanın ziyaret ettiği bir hukuk sitesinde bilgi paylaşıyorsunuz. kaldı ki paylaştığınız bilgi kişisel bir olay yada anlatım değil, doğrudan mağdur olmuş onlarca insanı yanlış yönlendirecek belki de hukuksal bir açmazın içine sokacak cinstendi..
Editör olarak görevimi yapıp, varsa bilginin doğruluğunu teyit etmenizi değilse yanlış bilgilendirme yapmamanızı lisan-ı münasiple istedim sizden.
Bu yazışma nedeni ile hemen medeniyet ve anlayış kavramlarının arkasına sığındığınıza göre tahammül eşiğiniz oldukça aşağılarda olmalı. Yada ben münasip lisan kullanmamışım demektir.
Ancak benim tahammül eşiğim başımın da üzerinde.. Bu ve benzeri iletileri çokca aldım.. Hala da alıyorum. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz değil.. Forum sayfalarını ziyaret edip hukuksal bilgilendirmelerden istifade etmek isteyen onlarca mağdur insanın yanlış yönlendirilmesinin önlenmesidir. Onlara yardımcı olabilmek için buradayız..
-
Iddalarinizi anlamadim acaba izah edebilir misiniz demek var bide sizin kullandiginiz gibi itici mesaj yazmak var takdir konuyu okuyanlarin .
-
Konu hakkında mağdur olan ben değilim. Dolayısı ile yazdıklarınızdan kendi adıma bir anlam çıkartmam sözkonusu olamaz. Ancak siteye üye olan ve olacak herkesin anlayabileceği yanıtları aramak, üyelerin ve misafirlerin yanlış hukuki girişimlerde bulunmasını engelleyecek ve üyeler ile misafirleri yanlış yönlendirecek, yasa dışı eylemlere sokacak, hukuksal çıkmazlara girmelerini engelleyecek önlemleri almak bu konuda girişimde bulunanları uyarmak ta görevim.
Hukuki bilgi verirken anlaşılır olması gereği; yazılı olmasına gerek olmayan bir kuraldır. Siz söylemek istediğinizi herkesin anlayabileceği açıklıkta yazmalısınız ki herkes aynı anlamı çıkartsın yazdıklarınızdan. Muallakta bırakılan her konu defalarca tartışılmaya gebe konulardır.
Ancak bellki hukuk ve ileti yazma konusunda tecrübeli değilsiniz. Üslup konusunda ders alması gereken kişinin ben olmadığı kesin.
"iddialarınız anlamadım acaba izah edermisiniz" demeye gerek bırakmadan yazmalısınız. Edebiyat forumunda değiliz.. Sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak hatalı hukuksal girişimde bulunan bir üyeye Hakim mahkeme salonunda bu kadar iyimser üslup (!) kullanmayacaktır. Bırakın üslubu üstelik haklı olduğu bir davayı kaybetmiş olarak hayatına devam etmek zorunda kalacaktır. İhtimal tazminat / nafaka gibi kayıplarda cabası. O zaman eksik yazımınız ve hatalı bilgilendirmeniz nedeni ile pek hayırla anılmayacağınız da aşikardır.
-
"Sizde uslubunuza dikkat ediniz ki boyle her yanlis anladiginiz seye haddiden fazla tepki vermeyiniz ki her zaman benim gibi medeni ve anlayisli biriyle karsilasmassaniz diye dusunuyorum...
Sizin deyiminizle takdir okuyanların......
-
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
"Sizde uslubunuza dikkat ediniz ki boyle her yanlis anladiginiz seye haddiden fazla tepki vermeyiniz ki her zaman benim gibi medeni ve anlayisli biriyle karsilasmassaniz diye dusunuyorum...
Sizin deyiminizle takdir okuyanların......
Okudum takdir ediyorum :)
Bu konu yüz binlerin dava sürecini değiştirebilecek yada yüzbinlerin dava dava açma sebebi olabilecek niteliktedir oysaki bu konunun geçtiği bir içtihat yada dava duymadım burası polomik sitesi değil editörün yanıtı gayet net anlayana varsa bir içtihat yada dava ekleyin yada sözlerinizin geçerliliğini isbatlayan resmi bir belge. Yada bu forumu okuyup referans alarak dava açıp hüsrana uğrayanlara size tazminat davası açma hakkı verin.
-
Bu konuda bir uyenin mesajinin silinmis, bu mesajin kendi istegiyle deilde yetkili tarafindan silinmisse, benim yazdigim bazi cevaplarinda elenip silinmesi yerine, gereksiz yazilarin hepsi silinebilirdi bundan dolayi ilgili kisi yada kisileri esefle kiniyorum bir daha boyle bir davranisin vukua gelmemesini temenni ediyorum .
-
Alıntı:
Bu konuda bir uyenin mesajinin silinmis, bu mesajin kendi istegiyle deilde yetkili tarafindan silinmisse, benim yazdigim bazi cevaplarinda elenip silinmesi yerine, gereksiz yazilarin hepsi silinebilirdi bundan dolayi ilgili kisi yada kisileri esefle kiniyorum bir daha boyle bir davranisin vukua gelmemesini temenni ediyorum .
Slm
Bu siteyi seviyorum nedenmi? Konuya hakim bir yönetici ile sıradan bir üye saygı ve forum kuralları çerçevesinde görüşalışverişi dahil çatır çatır tartışabiliyor bana kendimi saygın ve önemli hissettirmekle kalmıyor insan olma erdemini hissettiriyor forum kurallarına aykırı bir durum varsa elbette silinebilir bu siteye üye olurken zaten bazı kuralları kabul etmedikmi? Bu yorumunuzun yayınlanması dahi şahsınıza ve kişiliğinize duyulan saygının göstergesidir.
SAYGILARIMLA
-
Forum kurallari belli, yazdigim mesajdada kurallara gore sorun yok, lakin sorun olsa bile sadece benim yazdigimda var diye bir sey yok . Size siteyi neden sevdiginizi soran zannediyorum olmamisti ama yinede yazmissiniz oznel goruslerdir saygi duyarim .