-
Davamı geri alma
merhabalar
Yaklaşık 3 ay önce erkek arkaşadımla evinde buyuk bir tartışma yaşadık.Alkolun etkisiyle beni saatlerce darp etti bende o psikolojiyle ve korkuyla darp raporu alarak onu karakola şikayet ettim.Daha sonra barışıp evlilik kararı aldık 23-09-2010 tarihinde6.Agır ceza mahkemede mahkememiz var ve davanın mevzusu :nitelikli cinsel saldırı ,Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
Danışmak istedigim konu ,bu davayı nasıl geri alabilirim geri alınınca ceza uygulanırmı bana bir yol gösterirmisiniz...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
-
Cevap: Davamı geri alma
öncelikle nitelikli cinsel saldırı ve nitelikli hur. yoksun bırakma suçları şikayaete bağlı değildir.bu suçlardan vazgeçseniz bile dava devam eder.Ancak açık açık ben yalan soyledim boyle bişey olmadı derseniz ve heyet buna inanır ise dava düşürülebilir.Ancak bu durumda da iftira atmaktan hakkınızda soruşturma açılır eğer kişi tutuklanmış yada gozaltına alınmış ise bu durumda ayrıca hakkınızda hur. yoksun bırakma suçundan dava açılır.
heyeti sunun içinde inandırmanız biraz zr olacak. iffeti ve namusu ile yaşayan bır bayan bu şekilde bir iftira atar mı bu konuda iyi düşünmek lazım???
-
Başka bir yolu yokmu bu davadan kurtulmanın...bir avukata danıştım bana 'şikayetten vazgeçme dilekçesi verin' dedi bu işe yaramazmı
-
arkadaşınız tutuklandı mı?
-
Hayır tutuklanmadı ifade için sadece karakoldan alındı sitenin güvenliginden kendisine tanık buldugu için gözaltına almamışlar...Yalan söyledim desem darp raporu ne olacak...
-
Bakın darp farklı bi konu tecavuz ve zorla alıkoyma farklı bir konu.Bu olay nerde oldu istanbulun hangi ilçesi ?
-
Olay ilçeye göre degişiyormu?Büyükçekmece olay yeri mahkeme bakırkoyde olucak 3 faklı konu var ve okudugum kadarıyla hepsi için şikayetimi geri almak istesemde alamıyormuşum ve dava devam edermiş... Tarih daha fazla yaklaşmadan bişeyler yapmak istiyorum herkes farklı bişey söylüyorr ve ne yapacagımı şaşırmış durumdayım...:(
-
Bakın kamu davasında şikayet onemlı değildir.Siz vazgeçseniz bile davanızdan devlet şikayetçidir ve dosya sonuçlanana kadar kapanmaz.Ya beraat olur ya ceza.Tabiki şikayetinizden vazgeçmeniz davalara katılmayacağınızı belirtmeniz sanığın lehine olan bir durumdur.Anccak eğer gerçekten boyle bir olay oldu ise asla ama asla şikayetinizden vazgeçmeyin derim.insanın eşi dahi olsanız kimseye cinselliği zorla yaşatmaya hakkınız olmamalı diye düşünen biriyim. Olay yeri tabikide suçunuzu değiştirmez ancak belli adliyeler belli konuları affetmez.Bakırköyde bunlardan bir tanesi buna emın olun. Dosya yooğunluğu çok fazla olan bir yer.
Ayrıca şunu belirtmem lazım siz reşitmisiniz Yaşınız kaç ve erkek arkadaşınızla aranızda kaç yaş fark var? BUnlarda davanın seytrini değiştirecek durumlar.Ayrıca sizin psikolojiniz ile ile ilgili rapor alındı mı? yada ilişki yaşandığına dair rapor alındı mı_?
konuyu tam olarak bilmeden sizi yanlış yonlendrmek istemem
-
ben reşitim erkek arkadaşımlada aramızda 4 yaş fark var.Cinsel zorlama oldu fakat istemedigim için yine darp etti diye ifade verdim(tacavüz olmadı yani sadece zorlama oldu)Ayrıca Karakolda ifademe çok ekleme oldu bende altına imzamı attım ve bana ifademi geri almıycagıma dair bir belgede imzalattılar:( Bu belge şikayetimden vazgeçme dilekçeme engel olurmu ? Psikolojimle ilgili rapor alınmadı.Bende bu yaşadıgım şeylere inanılmaz karşı biriyim ama çok fazla alkollu oldugu için yaşandı butun bunlar.Normal halinde boyle bişey yapsaydı yada o gece tecavüzü yaşasaydım bende asla affetmezdim.Yaşadıgım olay beni gerçekten çok etkilemişti ve çok korkutmuştu saglıklı karar vericek durumda degildim çevremin ve ailemin etkisinde kalarak dava açtım oyuzden pişmanım :(
Sanırım şikayetten vazgeçmen sanıgın lehine benim alehimde olucak ben ceza alırmıyım savcılıgı oyalama yüzünden ? Şikayet geri alma dilekçesini bakırkoy adlıyesi 6.Agır ceza kaleminemi vermem gerekiyor? Sizce dava devam etse bile ceza dediginiz hapismi olur yoksa para cezasına dönüşürmü? İlgilendiginiz için teşekkür ederim..
-
Bu konu ile olarak size ozelden mesaj atacam.isterseniz bir bakın
-
Ayrıca size şunu soyleyeyim.Cinsel zorlama oldu diyorsunuz ama tecavuz olmadı diyorsunuz.Bu ne tezattır böyle,Siz istemeden karşı taraf sizinle cinsel ilişkiye giriyorsa buna nitelikli cinsel saldırı denir.Dediğim gibi özelden yolladığım mesaja bakın mutlaka
-
siz avukatmısınız ?ben yeni üye oldugum için özelden cvp veremiyorum.Tezat olan bişey yok ifade verirken cinsel saldırı oldumu sorusuna verdigim cevap 'ben istemedim oyuzden daha çok vurdu ama bişey yapamadı ' zorla bişey yapmadı yani.............
-
Peki cinsel ilişki olmadı diyorsunuz anladığım kadarı ile!!! ama sizi cinsel ilşkiye girmeye zorladı fakat başarılı olamadı doğru mu anlamışım?
-
Merhaba,
Sanığın ilk suçuysa paraya dönüşür muhtemelen.
şikayetinizi Geri almak istiyorsanız Yargılamanın yapılacağı mahkeme başkanlığına Davadan Feragat başlıklı bir dilekçe yazmanız yeterli olacaktır
ama arkadaşların da belirtttiği gibi kamu davası devam eder ve cezalandırma gerçekleşir.
Arkadaşın da belirttiği gibi bazı adliyeler çok fazla ilçeye hizmet verdiği için aşırı yoğun dosya bulunuyor ve hakimler bazı durumlarda ceza davalarında özellikle hızlı kararlar vermek durumunda kalabiliyor.
kişisel önerim eşiniz olacak kişi bu davadan şikayetinizi geri aldığınız takdirde ceza alırsa aynı suçu bir daha işlememesine engel olacaktır bu ceza çünkü tekerrür gerçekleştiğinde yaptırım her zaman ilkine nazaran daha ağır olur..
Gçmiş olsun.
-
Mrb. Bende benzeri bir durum yaşıyorum. Davanızın sonucu ne oldu acaba?
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -