-
Yardım nafakasının kesilmesi
Sayın avukatlar daha önce kız çocuğunun nafakası ile ilgili konu açmıştım lise ve üniversite eğitimi boyunca kızıma nafaka ödedim hemde odukça yüklü miktarda şu an diğer kızım okuduğu için nafaka ödemeye devam ediyorum.Ben eşimden ayrılmadan önce yüksek maaş alıyordum o zaman nafakalar yüksek bağlanmıştı.Eşimden ayrıldıktan 2 yıl sonra emeklioldum ve şuan 1200 tl maaş alıyorum ve bunun 930 TL sini çocuklarıma nafaka olarak ödedim.Bense 300 TL aylıkla kardeşlerimin yardımı ile geçinmeye çalıştım üzerimde hiç bir mal varlığım olmadığı halde ve başka da gelirim olmadığı halde mali durumum değiştiği ve bütün belgeleri mahkemeye sunduğum halde nafakanın indirilmesi için açtığım dava reddedildi ve yargıtayda bunu onadı.Sözde kanunlarımız yenioluşan mali duruma göre yeniden belirlenir der ama öyle olmadı.
Şimdi gelelim bugün kü duruma kızım şu an üniversiteyi bitirdi ve öğrendim ki işe bile girmiş bunu ssk hizmet cetvelinde gördüm.Ancak 4 aydır ben hala nafaka ödemeye devam ediyorum oldukça iyi maaş aldığı ssk kesintilerinden belli bu kanuna aykırı bir durum değil mi benim şimdi nafakanın kesilmesi için ne yapmam lazım acilen yardım istiyorum.avukat tutacak param bile yok acilen beni bilgilendirirseniz sevinirim.Hepinize şimdiden tşkler
-
Cevap: Yardım nafakasının kesilmesi acil
arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu
-
Aldığınız SGk kayıtlarıyla birlikte nafakanın kaldırılması için dava açabilirsiniz.
-
öncelikle tşkl.mutlaka dava açmak mı gerekiyor ayrıca dava süresince hala nafaka ödeyecekmiyim.Daha sonra ödediklerimi geri almak nasıl mümkün olacak.
-
Cevap: Yardım nafakasının kesilmesi
icra müd.bildirimle nafaka ödemesi durdurulamaz mı
-
Kızınızın şu an yüksek öğrenim görmediğinden emin misiniz peki? yüksek lisans, doktora gibi?
-
evet eminim böyle bir durum olsa bile şu an ssk primlerinden incelediğimkadar yüksek maaşalıyor ki sigorta primi yüksek kaldıki yüksek lisans veya doktora yapmaya kalkması ben ayda 300 tl ile yıllardır geçinmeye çalışırken hatta bir ara emekli maaşım dahi bu nafaka ödemelerine yetmiyorken ne kadar adil bu ancak hukukun olmadığı durumlar için geçerli olması lazım yoksa hukuk dediğimiz şeye ne kadar güveneceğiz hanimali durum değişince nafaka düşer derlerdi 4000 tl alırkende aynı nafaka 1000 tl alırkende bunun hukuk neresinde zaten paranın dışında beni aramazlar bile
-
sayın avukatlardan açıklayıcı cevap bekliyorum lütfen yardım edermisiniz
-
Kızınızın çalıştığını ve artık öğrenim görmediğini söylüyorsunuz ve bundan eminsiniz. O zaman kızınızın yardım nafakası alma hakkı düşer. Ödemenize gerek yok.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Aldığınız SGk kayıtlarıyla birlikte nafakanın kaldırılması için dava açabilirsiniz.
Cevap burda, dava açıp kaldırılmasını isteyeceksiniz icra dairesi karar veremez. Mahkeme kararı ile kaldırılıncaya dek ödemek zorundasınız.
-
Kaldırılma kararı verilene kadar neden ödemesi gerekiyor sayın Av. Engin bey? Kızı okumuyor ve yüksek sigortalı bir işte çalışıyorken!!!
Alma hakkı yokken niye hala babası bu parayı vermeli ki?
-
Peki sayın avukatım bunun hukuk neresinde o almaya devam biz sürünmeye devam nafaka daha dava başlar başlamaz karar veriliyor ama kaldırmaya geldimi dava sonunu bekle böyle hukuk olur mu
-
Mahkemenin koyduğunu mahkeme kaldırır icra daireleri böyle bir yetkiye sahip değildir. Yardım nafakasının kesilmesinin şartlarının oluşup oluşmadığının tespit ve takdiri yargılamayı gerektirir.
-
Evet sayın denizblk rumuzlu üye neden ödemeye devam bunu anlıyamıyorum geri iade de yok benden kat ve kat fazla para al üstüne üstlük birde nafaka al bu hukuk mu
-
Okumadığı halde ve iyi gelirle çalıştığı halde kaldırılıncaya kadar ödeyecek diyorsunuz. Peki çalıştığı ve okumadığı halde ödediği yardım nafakalarını alma hakkı var mı?
-
Mahkemeden tedbiren nafakanın durdurulması yargılama sonunda kaldırılması talep edilebilir.
-
Sayın avukatım cevaplarınıza tşkl ler ancak diyorum ya nafaka davası başlar başlamaz tedbir nafakası adı altında anında nafaka ödenmesine diye karar veriliyor veya davanın başlangıç tarihinden itibaren diye mahkeme sonunda küt diye milyarlarca parayı bindiriyorlar pekinafakanın kesilmesi de dava süresince ödedik mahkeme nafakanın kesilmesine karar verdi yine davanın başlangıç tarihi miyoksa karar kesinleştikten sonra mı uygulanacak o zaman bunun temyiziolur dava süresince avukatının mazereti olur olur da olur uzar da uzar biz o zaman ödemeye devammı lütfen yanıtlarsanız sevinirim
-
Sayın avukatım nafaka davasının açılması başlaması ilk celse derken neresinden bakarsanız bakın davanın asıl görülmeye başlaması 4-5 ay bu süre zarfında ödeme devammı edecek yoksa dava açılırken nafanın tedbiren durdurulması istenebilir mi
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemeden tedbiren nafakanın durdurulması yargılama sonunda kaldırılması talep edilebilir.
Evet istenebilir diyorum ya neden anlamak istemiyorsunuz :'(
-
Demek oluyor ki sayın bburak_34 hemen bir dava dilekçesi yazın. Dilekçenizde yardım nafakasının kesilmesi davası yönünde açıp, tedbiren de yardım nafakasının durdurulmasını talep edin. Ve bu dilekçeyi de yarın hemen verin.
Yardım nafakasının kesilmesi ile ilgili olarak kızınızın okuldan mezun olduğunu ve şu an yüksek sigorta primli bir işte çalıştığını öne sürün. Ve elinizdeki sigorta primi kağıdını delil olarak sunun.
-
tşkl sayın avukatım ilk işim dava açmak olacak kusura bakmayın ama adli tatilde bu dava açılabilir mi
-
-
tşkl denizblk ancak acaba adli tatilde bu davayı açabilirmiyim ayrıca ikametgah yerinde mi bu davayı açmam lazı yoksa benim ikematgahımda mı açmam lazım
-
Farklı şehirlerde mi oturuyorsunuz kızınız ve siz?