Cevap: Reşit olmayanla evlilik
Daha önce nikah neden yapmadınız,eşinizin ailesi onay veriyorsa nikah işinde bir problem olmazdı.Bildiğim kadarıyla 18 yaşını doldurmamışlar için aile onayı gerekli.Sizde düğün yapmadan nikah işlerini araştırmadınızmı.
Eşiniz 30.04.2010'da reşit olmuş, hakimin iznine zaten gerek yoktu, velisinin rızası geçerliydi, şimdi hepten hiçbir izne, rızaya, davaya gerek yok.
Acaba doğum tarihinde bir maddi hata mı oldu siz yazarken.
sayın av.ilknur hanım eşim suanda 16 bitmiş gosteriyor yani hakim kararınla evlenebiliriz ama daha once nikah niye yapılmadı sorusuna gelince yası 15 oluyordu yani gecen sene 2009 nisan ayında 15 yasında oluyordu bizde 2009 dügunumuzu nişan dügünümüzü yaptık yasınm dolmasını bekledik ama yas doldu tam evlilik icin dava accaktın ama eşim hamile oldu o sırada doktora goturunce problem cıktı yas 16 diye kimlikte bekar gosteriyor diye problem yapım jandarmaya telefon actılar ifadelerimiz alındı ve savcılıga su anda eşim olagüstü hamile oldugu icin mahkeme evlilik icin izin verebilir ama ondan sonra agır ceza mahkemem var sucumun sebebi yhas tutmadan nişanı dügünü yapmamız
pardon yaa eşim 04,30,1994 dogumlu
Alıntı:
m_n_b_crazzy rumuzlu üyeden alıntı
pardon yaa eşim 04,30,1994 dogumlu
Ya ver yanlış bilgileri,bizde noluyor ya değişik kanunlar varda bizim mi haberimiz yok diye uğraşıp duralım.
TCK MADDE 104. - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise, şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat artırılır.
Verdiğiniz bilgilere göre 2. fıkradan yargılanacaksınız.Hakim ceza verir mi konusuna gelirsek, hakim elbette ilgili kanun maddesini uygulayacak; fakat somut olayın özelliklerine göre hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesine ya da cezanın ertelenmesine karar verebilir.
su an benim ilk aile mahkemesi ekimde olacak egerki ekimden once agır ceza mahkemesi olursa nikahımız olmucak boylese ne yapmam gerekiyor
tesekkur ederim arkadaslar gercekten yardımcı oldunuz eger farklı maddeler cıktıgı zaman yazarsanız cok sevinirim tesekkur ederim
pardon ozur dilerim niye cvp yazılmıyor yanlıs bişey mi soyledim arkadaslar biraz destek bekliyorum
Aile rızası var diye 12 yaşındaki çocuğudamı evlendirmek lazım.. ? Hakim bu anlayışla düşünmeyecektir.. Kaçınılmaz sona hazırlanın.
mahir bey su an 25.08.2010 da nikagımız var aile mahkememizden iznimizi aldık nikagımız olacak.ama bişey kalıyor kafamda ben su 16 yasındaki eşimle nikagımızı yaptık daha sonra ceza mahkememizde ne nsonuclar olabilir bana ceza verirlermi cevap yazarsanız sevinirim coktesekkurler şimdidenn
Şahsi görüşüm hakkınızdaki ceza davası kamu düzeni açısından sonuçlar doğuracağı sebebiyle düşürülmez.Ancak eşinizin rızası ve eğer evlenmişseniz bu durumunuz cezanınızı TCK da belirtilen alt sınırdan yani 2 yıl veya civarında bir ceza almanıza ve bunun adli para cezasına hükmedilmesine sebep olabilir.Ancak şunu belirtmek gerekirki ceza davası süresince eşinizin kendi rızasını bildirmesi ve samimi irade beyanı hakimin takdir yetkisini belirlerken rol oynayabilir.Ancak bence ceza davasının düşme imkanı yok.Unutmayın eşiniz mahkemede hukuka uygunluk sebeplerinden biri olan rıza yı ileri sürmeyi unutmasın bu bir indirim sebebidir.
tesekkur ederim aydınlattıgınız icin su an biz cok mutluyuz zaten bu durumda anneside evlenmemize karsı degildi eşimde bende birbirimizi cok seviyoruz insallah hakkımızda hayırlısı
ayrıca eşim su an hamile 3 aylık hakim buna dayanak ceza verirmi vicdanı elvirirmi bu duruma sonucta ben eşimden ve cocugumdan 2 sene ayrı kalcam ozaman benim aileme kim bakacak cocugundan ayrı kalan kim var bu durumda dogru mu kardeş simdi
Kanun küçüğü korumayı amaçlamıştır. Sizin olayınızda çok mutlu olabilirsiniz, rıza ile de evlenmiş olabilirsiniz ancak bu durumda olmayanları düşünerek bu kanun hükümleri yazılır. Olayınıza da bu kanun uygulanacaktır. Ceza alırsınız muhtemlen..
Ceza yargılaması sırasında tabii ki hakim kanun hükmünü olaya uygulayacak.Ama bildiğiniz gibi ceza hükmünde alt/üst sınırlar balirtilmiş ve sınırın hakimin takdir yetkisiyle şekilleneceği belirtilmiştir.Hakim bu tip bir yargısal kara sürecinde bir yandan kamu düzeni bir taraftan da Anayasamızda belirtilen ailenin bütünlüğü ve hukuka uygunluk sebeplerinden eşinizin rızası ve gebe kalması durumlarını göz önünde bulunduracak ve cezanızı ona göre belirleyecek.Eğer ceza davası sırasında pişmanlığınızı samimi bir şekilde ortaya koyarsanız ve eşinizde ifadeleriyle gebe kaldığını ve aile bütünlüğünün korunmasını ve cezaya konu olan suçta rızası vb. olduğu şeklide etkili bir söylev verirse hakim cezanızı adli para cezasına çevirebilir.Dediğim gibi dava sırasında ifadelerinizde Anayasada belirtilen ve toplumun en temel ilkesi olan ailenin bütünlüğünü ileri sürmeyi unutmayın ve eşinizde gebe kaldığına ve eşininhapse girmesi durumunda aile bütünlüğünün geçicide olsa tehlikeye gireceği ve çocuğuyla birlikte yardıma muhtaç duruma felan düşeceğini ileri sürsün.Kolay Gelsin..
kardeşim tesekkur ederim saygılar