-
Boşanma dahil TEMYİZ sürecinde tedbir nafakası devam eder mi
17 aydır süren boşanma davamda her iki tarafın eşit kusurlu olduğu şeklinde netıcelenerek yoksulluk nafakasına hükmedilmedi. yanlızca çocuk için 500 lira iştirak nafakasına hakim hükmetti. Ben 17 ay boyunca kızım için 250 benim için 750 lira olmak üzere toplam 1000 lira tedbir nafakası alıyordum. Daha gerekceli karar açıklanıp elime tebliğ edilmediği halde eski eşim sadece iştirak nafaka miktarını yatırmış. gerekçeside hakim yüzünüze tebliğ etti ya dedi.
1. sorum daha karar bize tebliğ bile edilmedi üstelik biz bosanma dahil bütün şartları temyiz edicez. Şimdi ben bosanma dahil temyıze gidersem boşanma kesinleşmediği için dosya temyizden dönene kadar (13-15 ay kadar) tedbir nafakasını olan 1000 TL mi almaya devam ederim. yoksa temyiz süresi boyunca sadece cocuk için verilen iştirak nafakası olan 500 TL mi alıcam? yoksa kızım için 500 benim için de tedbir nafakası olan 750 yanı 1250 TL mi alıcam
2. sorumda bosanmayı kesinleştirip temyiz etmez sadece nafaka ve tazminatlarla ilgili kısmı temyiz edersem o zaman bu dosya temyizden donene kadar (13-15 ay kadar) sadece iştirak nafakası olan 500Lirayımı alıcam
bu iki konuda yargıtay kararları varmı.. acil yardımlarınızı beklıyorum. gerçekten cok zor durumdayım
-
Cevap: Boşanma dahil TEMYİZ sürecinde tedbir nafakası devam eder mi
Tedbir nafakası, boşanma davasında hükmedilmişse hakimin boşanmaya karar vermesi halinde kararın kesinleşmesi ile; boşanmaya karar verilmemesi halinde ise hakimin belirleyeceği süreye kadar, belirlenmezse red kararının kesinleşmesi ile sona erer.
O sebeple temyiz ederseniz kararı tedbir nafakasını yargıtaydan onanıp kesinleşinceye kadar alırsınız.
-
cevabınız için teşekkür ederim denizblk. sanırım avukat değilsiniz. bende bu sekılde bildiğim halde eşime kabul ettiremedim...icralarla uğraşmak istemediğimi kendisine söyledim onun için birde avukat arkadaşlardan da bir kaç yorum alabilirsem sevinirim...çünkü bu forum sayfasını kendisine mail atıcam.
-
Ben avukat değilim ama sitenin oldukça kıdemli bir hukukseveriyim. Yanlış bir yönlendirme yapmadığımdan emin olabilirsiniz. Sitemizin editör avukatlarının yazdığının aynısını yazdım yukarıya. O benim fikri düşüncem değildi yani. Bir bilgi aktarımı yaptım. Bu ana sayfanın en üstünde sabit konular var. Forum sorunuzun hemen üstünde. Sitemizin yönetici avukatlarının sabit konular başlığı adı altında, Av. Dilek Kuzulu Yüksel ' in hukuki yazılardan biridir. Bu yazının aynısını okumak isterseniz aşağıdaki linki tıklayıp bakabilirsiniz. Sondan 2. paragraf'ın aynısını alıntı yapmıştım.
Sorularınızı sormazdan önce sabit konuları okuyup öyle sorarsanız daha iyi olur.
https://www.hukuki.net/showthread.php...r-ve-Yanıtları
-
peki bosanmayı temyız etmez kabul edersem. diğer şartları temyıze yollarsam ne kadar nafaka alıcam. yoksulluk nafakasına hukmedilmediği için sadece çoçuk için verilen iştirak nafasıylamı temyız sürecininden dosyanın gelmesini beklıycem
Ben zaten konuyu arastırdım. fakat kendisi inanmadı. avukatıda hakime sormuş 500 lira yatırın demiş. onun için burda yenıden bir form olusturmak istedim. kusura bakmayın..
-
Hakimin son olarak verdiği kararı bilmiyorum. Hakim son duruşmada tedbir nafakanızı kaldırmış olabilir. Duruşma kararını sizin isimleriniz geçmeden sansürleyerek, sadece kararı buraya yazarsanız yardımcı olabiliriz.
Ayrıca eşinizin avukatı ile siz görüşmediniz. Bunu eşinizi avukatından duymadınız. Bu sözü size eşiniz söylüyor. Avukatım böyle böyle söyledi dedi diyor. Bakalım böyle birşey var mı? Ayrıca kararı her ikinizinde temyiz etmeyeceğini söylemiştir avukat. O sebeple hakim de 500 TL yatırın demiş olabilir. Avukat ve hakim arasında geçen konuşmayı bilemeyiz.
-
söylediğim gibi daha gerekçeli karar yeni çıkmıs. avukatıma tebliğ edilmemiş. sözum ona kendisine ulasmış. onun avukatı benım avukatımı arayıp söyledı. bir hakime sormuslar. 500 lira yatırın demiş miş.. simdi hakim tedbir nafakasını kaldırmışsa temyız sürecinde alamazmıyım yanı. hakimin böyle bir sey yapmaya hakkı varmı o zaman ne yapıcamm
-
Siz son karar tutanağını avukatınızdan isteyin. Buraya da o kararın isimler kısmını çıkartıp(özel olması sebebi ile) yazın. Bakalım hakim ne karar vermiş hep beraber okuyalım. Olur mu? Ama tam ve eksiksiz bir şekilde yazın.
Ayrıca eşinizin avukatına gerekçeli karar tebliğ edilmişse, kararı alan taraf karşı tarafa kararı tebliğ eder. Size henüz karar tebliğ edilmediği için temyiz süreniz başlamış da değil henüz. Avukatınıza tebliğ edildikten itibaren 15 günlük temyiz süreniz var bilginiz olsun.
-
peki internet üzerinden gerekçeli karara ulaşabileceğim bir link varmı
-
-
bosanma dahil temyiz edersem temyiz sürecince tedbir nafakasını almaya devam edebilirmiyim. gerekçeli kararı yazıyorum.
1 müsterek cocuk için karar kesinleşinceye kadar tedbir kesinleştikten itibaren iştirak nafasına aylık 500 tl
2 benim için olan maddede nafaka talebinin reddine (aynen yazdım baska sey yok)
bu kosullarda davamı bosanma dahil temyız edersem bu süreçte 500 liramı alırım yoksa ara kararla hükmedilen tedbir nafakasını almaya devam edebilirmiyim
-
Siz boşanma davası başından beri TEDBİR NAFAKASI alıyor muydunuz?
-
evet alıyordum 2. celse 250 lira kızıma 750 lira bana tedbir nafakası bağlandı 17 aydır alıyordum
-
Sizin yukarıda yazdığınız gerekçeli karardan aynen alıntı mı? Siz gerekçeli kararın sizinle ilgili kısmını aynen alıntı yapmamışsınız. benim için olan maddede diye başlamış yazınız. Siz elinizdeki gerekçeli kararda yazılanı aynen yazın. Çünkü nafaka çeşitleri çoktur. Tedbir nafakası ayrı, boşanma ile beraber yoksulluk nafakasının reddi ayrıdır.
-
davacı davalı ( ben ) tarafın nafaka talebi reddine
davacı davalı (ben )tarafın manevi talebinin reddine
baska da bir satır bir sey yok para ve nafaka ile ilgili aynen yazdım sadece adımı yazmadım
-
Nafaka talebinin reddine diye karar verilmiş. Ancak bu nafaka talebi boşanma ile sizin alma hakkınız olan YOKSULLUK NAFAKASI talebinin reddidir diye düşünüyorum. Size geçen hafta bu konu ile ilgili sabit konular arasında yer alan nafaka çeşitleri ve soru-cevaplarını okumanız için göndermiştim.
Bu gerekçeli kararda TEDBİR NAFAKASININ kaldırılması yazıyor mu peki?
-
hayır oyle bır yazı yokkk. eşime göre şimdi geriye donuk 17 aylık 500 lira farkında kendisine geri ödenmesi gerekiyomus avukatı ole demiş. üstüne borçlumu çıktım yanı. tedbir nafakası gerı alınabilirmi
-
Eşinizin söylediklerini değil avukatınızın söylediklerini ve kanun maddesini kaale alın. Avukatınızla bu konuyu görüştünüz mü?
-
şimdi sonuç nedir. tedbiri almaya devam edebilirmiyim. sanki ikimiz için farklı kanunlar işliyor gibi. benım avukatıma göre alabiliriyorum onunkine göre alamıyorum. ayrıca tedbir nafakasının fazla kısmının iadesi söz konusu onun avukatına göre .. beninkine göre ole birsey olamaz diyor. nasıl iş anlayamadım. icraya verip kaybedersem yok yerimden birde icra masrafları avukat masrafları öduyeceğim. ondan buraya sordum
-
eşim hakima kararı açıklattır diyor. böyle bir sey söz konusu olabilirmi
-
Bakın, avukatınız kesinlikle doğruyu söylüyor. Zaten bu konudaki kanun maddesi ise gayet açık. Size yazdım. Siz eşinizle konuşmuşsunuz. Eşinizin avukatı ile değil. Eşiniz de size vermesi gereken tedbir nafakasını vermemek için sizi kandırıyor aklınca.
Size bu konu verdiğimiz hukuki bilgi kesinlikle doğrudur. sizin de belirttiğiniz gibi tedbir nafakasını hakim kaldırmamış. Sadece boşanmanın fer'i olan YOKSULLUK NAFAKASININ reddine karar vermiş. Tedbir nafakasını boşanma KESİNLEŞİNCEYE KADAR ALABİLİRSİNİZ. Kararı komple temyiz ederseniz boşanma kesinleşmediği için tedbir nafakasını(kendiniz için olan) yargıtaydan onanıp geldikten sonraya kadar alabilirsiniz.
Eğer hala vermeyeceğini söylerse eşiniz, sizde kararı komple temyiz eder, tedbir nafakasını vermediğinden itibaren hakimin ilk kararındaki dava tutanağı ile icra eder alırsınız. Avukatınız gerekeni yapar.
-
çok teşekkur ederim. belkı benı korkutup kandırmak istiyor olabilir. sözüm ona 3 avukata danışmış hepsine aynı seyı söylemıs. benım avukatım benı kandırıyormus vs vs
-
İnanmayın. Nafaka çeşitleri ve bu konudaki hukuki yazıyı size link olarak ekledim. Yine ekliyorum.
https://www.hukuki.net/showthread.php...r-ve-Yanıtları
Tedbir nafakası, boşanma davasında hükmedilmişse hakimin boşanmaya karar vermesi halinde kararın kesinleşmesi ile; boşanmaya karar verilmemesi halinde ise hakimin belirleyeceği süreye kadar, belirlenmezse red kararının kesinleşmesi ile sona erer.
-
Aklima takılan bir konu daha var. araya adli tatil girdiği için temyizin son günü eylül 13 oldu ve başanma dahil temyiz edildi. yanı bosanma kesinlesmedi. biz 1 eylülde ödenmeyen tedbir nafakası için icra takibi başlattık. itiraz edildiğinde ödenmesini durdurabilirlermi. durdurulursa nasıl bir yol izlenerek tedbir nafakasını almaya devam edebilirim