-
Kanunda SSK emekli maaşına haciz konulamaz denildiği halde nasıl konuluyor??
Kanunda ssk emekli maaşına haciz konulamaz denildiği halde nasıl konuluyor?? Maaşa haciz konuluyor ama siz itiraz edip kaldırabılıyorsunuz. Ee zaten maaş 800.-tl haciz konulan kısım 200.-tl avukat arkadaşa verecek para her defasında zaten en az o kadar.sorum şu?;
ssk maaşına haciz konulmaz denmesine rağmen koyanlar hakkında cezai dava açılabilirmi?çünkü hukuksuzluk yapılıyor.insanları isyanmı ettirtecekler sonunda nedir istenen.madem ssk maaşına haciz konulamaz diyor kanunkoyucu.ne hakla gelip haciz koyuyorlar.
Teşekkür ederim.
-
Cevap: Kanunda ssk emekli maaşına haciz konulamaz denildiği halde nasıl konuluyor??
sen borclan borclan kim bilir neler yap sonra ömür boyu ödeme. Tabii koyacaklar yaaaa..o zaman dürüs vatandaşalar sürekli sizin gibi borclanıp ömür boyu ödemeyi düşünmeyen kişiler tarafından aldatılıp dursun. Bu ülkede zaten adalet yok ama sizin maaşınıza el konulmasıyla zaten şu anda alacaklı alacağını az az da olsa tahsil edecek. Maaşınızdan da kestirmeseniz emekli de olmuşsunuz 80 yaşınıza geldiğinizde böbreklerinizden birisini mı satıp ödeyeceksiniz acaba????
Bende alacaklıyım hala bekliyorum.....:(
-
Cevap: Kanunda ssk emekli maaşına haciz konulamaz denildiği halde nasıl konuluyor??
Merhaba
Sayın Serodero,
şubat 2009 tarihinde çıkan yasa ile emekli maaşlarına ödeme taahüdü dışında haciz uygulanmaz. İcra dairesi talebi kabul etmezki. Nasıl konulsun.
Bence bu işte bir yanlış var.
-
Alıntı:
madurrr rumuzlu üyeden alıntı
sen borclan borclan kim bilir neler yap sonra ömür boyu ödeme. Tabii koyacaklar yaaaa..o zaman dürüs vatandaşalar sürekli sizin gibi borclanıp ömür boyu ödemeyi düşünmeyen kişiler tarafından aldatılıp dursun. Bu ülkede zaten adalet yok ama sizin maaşınıza el konulmasıyla zaten şu anda alacaklı alacağını az az da olsa tahsil edecek. Maaşınızdan da kestirmeseniz emekli de olmuşsunuz 80 yaşınıza geldiğinizde böbreklerinizden birisini mı satıp ödeyeceksiniz acaba????
Saygılar selamlar öcelikle....Sizin alacaklı olmanız karşınızdaki tanımadığınız insana "sen borçlan borçlan kimbilir neler yap..." şeklinde bir ifade kullanmanızı gerektirmez. Kimbilir belki de o insan böbreğini satmıştır ama borcundan kurtulamamıştır. ya da birine insanlık yapıp kefil olmuştur. Keifl olduğu arkadaşı kayıplara karışınca borcun tamamı bu beyfendiye kalmıştır. Bir kere borçlu insanlara böcek muamelesi yapılmasına son derece karşıyım. Kanun emretmiş emekli maaşına haciz konulamaz. Bu demek değildir ki borçlan nasılsa maaşa haciz konulamaz. E konulamaz ama bu durum o insanın altından yatağının alınıp icradan satılmayacağı anlamına mı geliyor. Kendinizi hukukun üstünde görmemenizi her borçluya da suçlu muamelesi yapmamanızı tavsiye ediyorum nacizane....
-
haklısın MUZO ama bende ne zaman verecekli olup ta vermemenin bir yolunu soran arkadaş görsem hemen aklıma benim alacaklı olduğum kişi geliyor :( Bazen gercekten kötü niyetli kişiler soru soyuyorlar işte tebligatı almasam iş uzar mı? gibilerinden lütfen böyle kişilere yardımcı olmayalım. Sizi temin ederim ki böyle kişilere akıl vererek belkide çok madur birisini daha da kötü duruma düşürüyoruzdur... Ben hala daha borcluyu bu kadar koruyan bir adalet sistemi görmedim.?? Aslında böyle borclanıp ta ödeyemeyecek kişileri devlet tutuklayıp calıştırıp haketiği maaşı alacaklıya ödemek süretiyle adaleti sağlayacak. Benim alacağım kira yüzünden...7 aydır kira ödemiyo ve ben kapıyı acıp eşyaları dışarı cıkartsam devlet sen suclusun adamın eşyalarını dışarıya cıkartın değerli eşyası vardı çaldın diye hemen suclanıyorum. Ama adam 7 aydır kira ödemiyo devlet devlet olarak deseye; 5 ay kirasını geciktiren kişinin eşyaları polis nezaretinde dışarı attılır. Bak bakalım kiracı ev sahibi sorunları nasıl bir anda cözülüyor....
-
Avrupa ülkelerinde ev haczi yoktur, şahsi iflas sistemi vardır, borcundan dolayı hapis yoktur. Demekki en büyük hukuksuzluk avrupa ülkelerinde. Sayın madurr, siz kim oluyorsunuzda borçlunun ne durumda olduğunu bilmeden ağır ithamlarda bulunabiliyorsunuzki.? Lütfen haddinizi biliniz.! Tahsil edemediğiniz alacağınızla başkalarını suçlamaya hakkınız yok. Halkın büyük çoğunluğu zaten icralık ve çok zor koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Borçluyu korumak, hele bu ülkede.? Şaka yapıyorsunuz herhalde.
Adam icralık olmuş herşeyini kaybetmiş, işe girse ikametgah istiyorlar, ikametgah verse alacaklılar evine gidecekler, çalışmasa ailesine bakamayacak, ömür boyu üstüne birşey alamayacak, adam ölse bile ailesi reddi miras yapmazsa borç ailesine çocuklarına kalacak. Allah aşkına bumudur borçluyu koruyan adalet sistemi.? Bilip bilmeden yorum yapmayın bari.
-
Sayın Alexander1972 arkadaşıma/abime/kardeşime:) katılıyorum. 1940'ların İcra İflas Kanunu ile yönetiliyoruz. Tabi arada değişmeler olmuş...Allah'tan olmuş...Biz herkes aman borçlansın güllük gülistanlık yaşasın sonra da borcu ödememenin yollarını arasın demiyoruz. Oldu da insan borçlu pozisyona düştü. Kim ister sabahlara kadar huzursuz olmayı? Kim ister kapı çalındığından eşyalarımı almaya mı geldiler diye düşünmeyi? Meclis komisyonundan 2009'da verilen kanun teklifi hala duruyor. ilerleme olmadı.
Bunlar zor şeyler insanımız zor durumda. Mecburen borçlu yaşayanımız çok. Bu durumda eleştirilerimize, yorumlarımıza özen göstermeliyiz. Bu siyete yeni üye olan, sıkıntısını tam anlatamayan arkadaşlarımıza yardımcı olalım. Ben her defasında önce borç ödenmeli diyorum ancak borcu ödeyecek olan insan da yaşamalı diyorum.
-
oldu eşyalarını almayacaksınız, emekli maaşına haciz koyamayacaksiniz, ikametgah zorunluluğunu da kaldırın tebligat yapılamasın, daha ne olsun arkadaşlar. O zaman bir kanun koysunlar da alacaklı borclu olana sürekli belli aralıkalrla borc verip ömür boyu baksın.... VAr mı böyle mantık yaaa. Avrupayı örnek vermişsiniz ama Avrupada Kişisel iflas ilan edildiği zaman borcların hemen bir kısmını devlet ödemektedir... Bizde zaten tebligatlar ile boğuşmak ayrı bir dert...Amerikada da aynı sistem vardır. Ama asıl Rusyada borlan da görelim özelikle devlete.Hemen Sibiryaya medenlere çalışmaya yoluyorlar.. Adalet bu işte. Hep borclu tarafından bakmışsınız. Peki alacaklı o güne kadar hep borclarını ödemişse ve bu borclu tarafından zor duruma düştüyse.Hiçbir sucu yoken o da ödemelerini yapamaz hale geldiyse.. Hakklı kim??? En güzeli Borc tutarı kadar devlet zorla kamu hizmeti görevi vermeli ve maaşı nı da alacaklıya bağlamalıdır.Ülkemin birsürü demir yoluna ihtiyacı var ama başkalarını dolandıran parazit gibi başkalarının üzerinden gecinen kişilere ihtiyacı yok!!!!!
-
çok ağır bir cevap vermişsiniz soruma.ne durumda olduğumu bilmeden hangi vicdanla böyle bir cevap yazmışsınız bilmiyorum sizi tanımıyorum tanımakda istemem.devlet hak vermiş,emeklinin borcuna haciz konulmaz demiş.sizin dediğiniz onada konulsun insanlar aç kalsın bana ne öylemi.ayrıca okudum siz 7 aydır kira alamıyormuşsunuz.benim bildiğim kiranı ilk ay almadınmı çekersin ihtarını 2.yıde ödemezse 1 ay sonra çıkartırsın.daha siz hukuk sistemini bilmiyorsunuz başkasının zor durumuna ahkam kesiyorsunuz.işte size bir şiir.hukuku kullan hakkını koru,yollar olsun hep meşru,7 aydır ihtarname çekme,ondan sonrada gel yap burda name,empati yapki anlıyasın,insanlar zor durumada olur hırçın,olmayalım hep beraber çılgın,yoksa ülkemizde çıkacak yangın,olmıyalım kimseye kırgın,kalmıyalım kimseye dargın,MADURR kod adlı kişi sizde konuşmalarınızda olun biraz SAYGIN.
ALEXEANDAR 1972 VE MUZO 240 DA TEŞEKKÜR EDİYORUM..
-
Cevap: Kanunda SSK emekli maaşına haciz konulamaz denildiği halde nasıl konuluyor??
Sayın Serodero,
Bu arada sorunuza cevap vermeyi unuttuk. SSK maaşınıza muhafakatınız olmadan ve ssk prim borcu, vergi borçları, nafaka borçları haricinde haciz konulamaz. Eğer bu durumların haricinde haciz konmuşsa ilgili icra dairesi müdürlüğüne haczin kaldırılması için dilekçe ile başvurun. Şayet yine kaldırılmazsa memur muamelesini şikayet ediniz.
-
Cevap: Kanunda SSK emekli maaşına haciz konulamaz denildiği halde nasıl konuluyor??
keşke dediğiniz kadar kolay olsa. cekersin ihtarı cıkaqrırsın yola cıkarken bana da kolay geliyodu. Ama bir tebligar cıkart baskalım neler oluyo. 7 aydır paşalar gibi oturuyo kiracı. Zaten insan yüzsüz olsa ev almaya felan gerek yok. Bu sene onun evide otur kira ödemeden o cıkarınca diğerinin evinde gecin git. Ondan sonra emekli ol maaşa da el koyamasınar... Yaşasın adalet yazdırırım kapımın önüne de. Ben sıf bu ülkedek adalet istemi yüzünden ülke değiştirmeyi bile ciddi ciddi düşünüyorum...
Emekli maaaşı dediniz. Bu gün Emekli olduğunuzda ülkenin yüzde 80 gibi askeri ücretle calışıyorsanız maaşınız artıyo. Yani çalışanlar emeklilerden daha az oluyo. O zaman askeri ücret alırken maaşınızdan kesinti yapılmasına izin veren devlet maaşınız artınca yok kesinti yapamasın diyor. Peki verii borcunuz olsa hemen alıyo. kendi borcunu neden emekli ücretinden kesiyo da diğer kişilerin borclarını almıyo??? var mı böyle bir mantık??? bu yasa koyucuları hepsini toplayıp sil baştan bu yasaların düzenlenmesi gerekiyo.
Borc sistemide de gelince ne alacaklı haklı ne borclu borcu olan birinin yanında olupta diğeri alacaklı zaten ondan para vardır. almasa da olur mantığı cok yanlış. o zaman devlete verig borcunu peşinden koşmasın..
-
Sn.madurr, bi durun lütfen!!
Bir başkasından alacaklı olmanız, her borçluyum diyene fahri düşmanınızmış gibi bakmanıza neden olamaz.
Sizin bir sorununuz var sormuşsunuz, bir başkasının sorunu var, eğer soruna çözüm olacak cevabınız yoksa, bırakın saldırmayı, hiç cevap vermeyin LÜTFEN.
Sandığınız gibi rusyada devlet her borçluyu tutuklayıp taş ocaklarında çalıştırmıyor.
Lütfen mesajlarınızda , her insana borcumuz olan maksimum saygıyı korumaya özen gösterin.
-
Sn.serodero,kanun emekli maaşına kesinlikle haciz uygulanamaz demiyor, belirtildiği gibi kesintiye muvafakat verilmiş borçlar,nafaka borçları , SGk na olan borçlar için haciz uygulanabiliyor.
Siz yapılan kesinti sebebini açıklayabilirseniz daha net cevap alabilmeniz mümkün olabilecektir.
-
tamam o zaman karşı tarafı da düşünün ömuhtamelen nafaka borcudur. anne cocuğu tek başına büyütmekte zorlanıyordur??? olasılığı en yüksek secenek bu. Vergi borcu olması için zaten varlıklı birisi olması lazım. sgk borcu da olamaz emekli olmuş. Kısaca nafaka borcu bence. Ama benim tahminim doğruysa ve anne cocuk olayı doğruysa anneyi de düşünüp öğle yardım edelim burdaki sayın emekli arkadaşa...Tabii herkez kendince hakklı canım. tamam birdaha da yazmıyorum... bu konuda ama son kez söylüyorum bu kişinin maaşından 4/1 gibi bir kesinti yapılması alacaklının en doğal hakkıdır. yoksa bu kişi diğer tarafta bu alacağın hesabını verecektir. Orda kanunlar daha net ve kesin!!!!!!
-
Alıntı:
Sen kimsin nerenin nesisin bi önce önu bilelim
sana bu kadar ukala olma hakkını kim verdi
adam burada soru sormuş sanamı düştü haddini bilmeden yazıyorsun
senin tuzun kuru galiba senin başına gelmezmi sanki bu haciz icra. Herkes sahtekar en dürüst senmisin. Faizle verdiğin borcu alamadın kuyruk acınmı var yaz bakalım
Adama 3 kuruş emekli aylığına haciz koyarsan ne yapsın ne yeyip iöecek
evinden buzdolabını haczedibce kime satıpda masrafı karşıladıkdan sonra alacağı alacaksın borçluya idam cezasımı verilsin düşüncen ne.
Bankaya borçlanan ömür boyu zaten perişan oluyor ama bankayı soyan 3 sebe hapis yatıp çıkıyor ve eski hükümlü kadrosundan devlet memuru oluyor hayatını kurtarıyor
bumu senin adalet dediğin
Senin bu yazdığının soruyu soran üyenin sprusu ile ne alakası var.
gerekli gereksiz forumu meşgul etme varsa bi sorunun sende yaz sorunu sor cevabını al
-
ya bu nafaka borcuysa ve anne birde kücük bir cocuk varsa ortada ve de zor geciniyorlarsa... mahkemede nafaka borcu kesiyorsa maaşından. sizde akıl verin nasıl kesilmesin ne güzel. siz bilirsiniz naparsanız yapın. O zaman bana d yardım edin piyasayı nasıl dolandırıp boğazıma kadar borclanıp binlerce kişinin ahini alıp nasıl ödemeden yanıma kar olarak kalır akıl verin bana da uygulayayım?
-
Alıntı:
ya bu nafaka borcuysa ve anne birde kücük bir cocuk varsa ortada ve de zor geciniyorlarsa... mahkemede nafaka borcu kesiyorsa maaşından. sizde akıl verin nasıl kesilmesin ne güzel. siz bilirsiniz naparsanız yapın. O zaman bana d yardım edin piyasayı nasıl dolandırıp boğazıma kadar borclanıp binlerce kişinin ahini alıp nasıl ödemeden yanıma kar olarak kalır akıl verin bana da uygulayayım?
Burada böyle bir hukuksuz sorunun cevabını bulamazsın senin aklın sana yeter
piyasayı dolandırmanın yolları elbet vardır.
Ancak senin bu mesajındaki yazınla ilk yazın arasında fark var daha doğrusu kıvırma var
evet nafaka borcu varsa maaşdan kesinti yapılır.
Şunu asla unutma borcu ödeyememek ayrı dolandırıcılık ayrı şey. Aynı kefeye koyamazsın
Alacaklının olduğu kadar borçlununda hakları vardır.
Sana tavsiyem bundan sonra laflarını ölçerek nereye gidiyor tartarak konuş.
Alacaklı kişinin ödeme gücüne bakmaksızın her önüne geleni borçlandırırsa elbette bazen alacağını alamaz.
Sende evini kiraya verirken mali durumu iyi bir kefil alsaydın alacağına daha kolay ulaşırdın
-
Sayın Madurr,
Eşya haczi konusuna değinmişsiniz. Ve gayet adil olduğunu savunmuşsunuz. Düşüncenize saygı duyuyorum. Fakat evde 4 kişinin yaşadığını düşünelim. örneğin kadının kocası, eşine sormadan birine kefil olmuş. kefil olduğu kişide borcunu ödememiş. Ve kefil olan şahsın evine haciz gelmiş. Eşyaları alacaklı tarafından haciz edilmiş. Evde yaşayan kadının, çocukların suçu ne? Suçu yok.
Ama neymiş efendim borçlunun ikamet ettiği yerdeki herşey alacaklının sayılırmış. Bir yasa böyle diyor. Fakat diğer yasa ne diyor? Kimse kimsenin borcundan sorumlu değildir. Fakat iki madde bir biriyle çelişiyor.
Emekli maaşı haczi konusunda da herkesi suçlu suçsuz yargılamışsınız. Düşünün tek maaşlı emekliyi. 700 tl alıyor. Bu paraya da 1/4 haciz uygulandın mı, nasıl geçinilir. Heleki evide yoksa. Allah yardım etsin.
Benim en çok eleştirdiğim nokta icraya giden bir borcun inanılmaz oranlarda faizle katlanması. 70 tl oluyor 300 tl. Nasıl bu rakama geliyor anlamak zor.
Bizim yasaları, diğer ülkeler ile kıyaslamışsınız, bizim kanunlar kadar alacaklıyı koruyan bir hukuk sistemi olduğunu sanmıyorum.
Ama ne olur yazı yazarken her borçluyu kötü şekilde suçlamayın. İyi niyetli borçluda vardır, kötü niyetli borçluda. Emekli nin durumu içler acısı, aldığı üç kuruşa da haciz getireceklerse, bari yaşama desinler daha iyi.
-
Bu madur ve bunun gibi kişiler sadece kendini düşünür.
Kiracı kirayı ödeyemez neymiş efendim bir sene orada otursun bir sene burada otursun bedava geçinsinmiş. Sen hiç sordunmu kiracıya niye ödemiyorsun diye iştenmi çıkarıldı sağlık sorunumu var derdi ne. İllede param dersin alemin en dürüstü sensin sıkıntıya düşen borcunu ödeyemeyen sahtekar senin gözünde. Adamı icraya verirsin eşyasını alır elinden 3 kuruşa sattırırsın aileyi rezil edersin çocukları perişan birde tutar sokağa atarsın sonrada kendine madur dersin asıl madur kim.
Yoksa kendine madur diyerek başbakanmı olacaksın sende
bu ülkede madurlar başbakan oluyor
Gemilerde gemicik. Senin evde evcikdir.
Madur efendi ben özürlü emeklisiyim 500 lira aylıkla geçiniyorum 2 çocuk okuyor.
üstelik ayda 75 lira bankaya borçda ödüyorum kaçmadım. 1500 liraya 4500 lira ödüyorum sence kim madur. Kim dolandırıcı kim gaspcı sence sahtekar kim.
Adam senin evini silah zoruylamı tuttu şu ev bolluğunda evi kiraya verirken nasılda mutluydun kim bilir gerekli tedbirleri almadan evi kiraladın.
Kirayı alırken gayet iyiydi ödeyemeyince adam sahtekar oldu.
Sen ve senin gibiler yüzünden bende servet düşmanı oldum.
100 binlerce liralık arabaya binen apartmanları olan birini görünce hemen aklıma acaba kimin hakkını yedide bu serveti yaptı diye geçiyor.
benim canımı çok yaktılar binlerce lira faiz ödedim ödüyorum ve halada büyüyen borçlarım var
Ve o ilk mesajın yüzünden sana öyle bir hırs doluyumki
inan bana senin için dua ediyorum
-
Lütfen konuyu kişisel tartışmaya , karşılıklı suçlamaya çevirmeyin!
-
ona dua değil bedudua derler. Ayrıca bende sizin durumunuzun tam tersi alacaklı tarafta canım yandı.Bu kadar tepki göstermenizi anlamıyorum. Tamam borclusunuz canınız yanmış faiz cok. Bende hukuk kanunlarını iyi bilirim o faziden cok avuktlık ucreti mahkemeyi kaybedince mahkeme masrafı gibi kalemler. Yoksa birine 1000 tl borcunuz varken bir anda 3000 tl olmuyo. Haa birde borca itiraz ederseniz yüzde 40 haksız itiraz cazası var. Bunu düşünen iyi düşünmüş bak...
Ben tabii ki sorunumu haledeceğim benim evdeki şerefsizi tabii ki donuna kadar alıp sokağa atacağım cunku haketiği bu..
Sadece yavaş olmasına kızıyorum o kadar.. Ondan da bu süre içerisinde birisi yok tebligatı almamanın ylarını yok maaşa hacze kurtulmanın yolarını sorunca doğal olarak kızıyorum. Kusura bakmayın...
-
emekli 700 tl alıyor demişsin haklısınız ortalama o kadar alıyo ama askari ücretli 580 alıyo. O zaman hemen askari ücretlilerin de maaşına el konulamaz densin yada askari ücreten fazla olan emekli maaşlarına el konulması lazım. Burda bir celişki var...
-
Yönetimden madurr denen provakatör yaklaşımlı, saygıdeğer üyeleri sözleri ile taciz eden, saçma sapan konuşarak bu değerli forumu boşu boşuna meşgul eden kişiye acilen müdahale etmesini rica ediyorum.
-
Sayın Madurrr,
Maaşına haciz konsada sizi tatmin edeceklerini sanmıyorum. Öldürseler ancak tatmin olursunuz sanırım.