Cevap: mal bildirimi kanunu !!
galiba kısmen sorumun yanıtını buldum : 657 devlet memurları kanunu Madde 127 - (Değişik madde: 12/05/1982 - 2670/33 md.)
Bu Kanunun 125 inci maddesinde sayılan fiil ve halleri işleyenler hakkında, bu fiil ve hallerin işlendiğinin öğrenildiği tarihten itibaren;
a) Uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında bir ay içinde disiplin soruşturmasına,
b) Memurluktan çıkarma cezasında altı ay içinde disiplin kovuşturmasına, Başlanmadığı takdirde disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğrar.
Disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren nihayet iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde ceza verme yetkisi zamanaşımına uğrar.
buna istinaden ben kredi çektikten sonra bi ay içinde bana kademe ilerlemesi cezası uygulamaları lazımdı ama uygulamadılar 4 ay geçti üzerinden bu nedenle kademe ilerlemesini durdurma cezası zaman aşımına ugradı kanaatindeyim konu hakkında dogru mu yanlıs mı bilgi sahibi avukat arkadaşlar yanıtlarlarsa sevinirim.
Cevap: mal bildirimi kanunu !!
yazdıgım yazıyı tekrar okuduktan sonra yanıldıgımı fark ettim öğrenildiği < ibaresini yeni gördm demekki 2 yıl < geçmesi lazım tabi benim suclu olup olmadıgımda bir muamma banka kredisi kullandıgım için mal bildirimi vermem gerekecegi yani. bu arada maaşım 1510 < kullandıgm kredi 10.000 tl <
Cevap: Mal bildirimi kanunu !!
sorduğunu soru içinde aslında cevap gizli.
kredi çekmişsiniz. para sizin değilki suçlu duruma düşesiniz. zaten borçlusunuz.
borclu oldgn zamanda mal bildirimi yapman lazım kanununda yazıoki kişinin mal varlıgında değişim dio illa mal varlıgı artmak anlamında değişmezki azalabilrde ama snetle olan bir borc deil bu bireysel kişilere olan bir borc deil kredi olarak bankaya olan bir borc o yzden şüpheye düştm bi avukatın bu konuyu açıga kavustrması içn buraya tasıdım konuyu
sordugum soruların umarım eksiksiz cevaplarını alabilirim !!!
hala sizden yanıt bekliyorum avukat arkadaşlarım
bu kamu hukuku bölümünün bir moderator avukatı yokmu !!!!
biraz beklerseniz yanıtlayacağım..
acıklayacaksan bekliyorum:
4/b statüsünde çalıştırılan memurlarla ilgili tartışmalı pek çok konu var... Sizin sorduklarınız da bunlardan... Bu konular mahkemeler ve sonunda Danıştay kurullarında görüşüldükten sonra, gerekli içtihatlar oluşacaktır. Yanıltıcı cevap vermemek bakımından uzman kişiler sessiz kalmayı tercih ediyor... Sabırlı olun...
sizi anlıyorum fakat sorularıma net yanıt almak istiyorum beklemedeyim umarım en kısa sürede bana doyurucu cevaplar verirsinzi...
umarım bu yogun bekleme sürecinde doyurucu kesin bir cevap alabilirim...
değerli avukat arkadaşların sorularımı yanıtlamalarını büyük bir merakla bekliyorum...
hala beklemedeyim ama sanırım bu konu başlığındaki avukat arkadaşlarımız sorularıma yanıt vermeyecekler...
yanıtlarınızı beklemekteyim sayın avukat ve hukuk bilgisi olan arkadaşlarımızın.
hala sizden bir yanıt beklemekteyim konuyla ilgili tüm sorumlu arkadaşların ilgilerini rica ediyorum...
güncell.... hala sizden bir cevap geleceginden umutluyum konu başlıgı sorumlularının yanıtlarını bekliyorum umarım adamakıllı bir cevap alabiliriz.
2007 yılında araç aldım.Ama mal bildiriminde bulunmadım.2010 yılı şubat ayında da askerlik görevimi yaptığım için bildirimde bulunamadım.Ne yapam gerekiyor.Kamuda çalışıyorum.
2007 yılında araç aldım.Ama mal bildiriminde bulunmadım.2010 yılı şubat ayında da askerlik görevimi yaptığım için bildirimde bulunamadım.Ne yapmam gerekiyor? Kamuda çalışıyorum.
Şahsi düşüncem mal bildiriminde bulunmanız yönünde.