-
İnsan olduğum için ben de utanıyorum
UTANMADAN BU KIZIN YÜZÜNE BAKABİLİRMİSİNİZ
http://g.mynet.com/i/104/157834-caglar-boluk--3.jpg
http://g.mynet.com/i/35/157905-halka...azeleri--8.jpg
O sabah kalktın Diğer günler gibi bir gündü Diş fırçalama, kahvaltı derken Anneni öptün çıkarken Belki Atatürk sayfana göz attın biraz Dershaneye gittiğini sanıyordun Nereden bilecektin ölüm dersine gittiğini Nereden bilecektin tabutuna bindiğini Hangi Kassandra bildirecekti Hain tuzaklar kurulduğunu yollarına Şehir dedikleri büyük köyde Alçak gönüllü bir otobüsün içinde Alçak ellerin patlattığı bir bomba Aldı canını Kanın sıçradı plastik koltuklara Senin önünde Başımız eğik Utanç içindeyiz Utanç içinde Seni yaşatamayan, Seni koruyamayan Kim varsa Utanç içinde Utanç içinde Neşeyle cıvıldamayın artık kuşlar Ağıt yakın yavrumuza Bulutlar, sadece gözyaşı dökmek için gelin.
http://g.mynet.com/i/173/157888-sehitler-cenaze--14.jpg http://g.mynet.com/i/166/157881-sehitler-cenaze--7.jpg
-
Cevap: İnsan olduğum için bende Utanıyorum.
Türk Vatandaşları ......
Türkiye' de Bir Hükümet var mı ? VAR.
Türkiye' de Bir Genelkurmay var mı ? VAR.
Bu Yetkili ve Görevliler DIŞINDA , sokaktaki vatandaşa bir yetki verilmiş mi? YOK.
O zaman
TÜRK VATANDAŞI ,UTANMAYACAK........
30 YIL OLMUŞ ;
HALA AYNI SÖYLEM VE DEMEÇLER
GAZETECİ CEMAL ABİLERİ ,KANDİLDE YILANINBAŞINI BULDU.
ETKİLİ VE GÖREVLİLER BULAMADI.
BEN Mİ UTANACAĞIM................
-
Beni yönetenlerin seçilmesinde kabahatim olduğu için ben utanıyorum. Beni yönetenleri seçenler ile aynı ülkede yaşadığım için utanıyorum.
siz utanmayın.
Bu fotoğraflardaki kızın kendi kızı olmadığını düşünen varsa utanmasın. O fotoğralardaki yüzün yerine kendi çocuklarının kardeşlerinin yeğenlerinin yüzünü koymayan varsa utanmasın.
Yan gelip yatma yeri değildir diyenleri alkışlayanlar utanmasın
Katillere Sayın diyenleri alkışlayanlar başımıza getirenler utanmasın
utanmazlar utanmasın
-
Bu ülkede milletin duyunca tırstığı bir mit var, bir jitem var değilmi? adı ne olursa olsun sonuçta Türk, Türkler işini böyle yapar malesef; yarım yamalak, derme çatma, işin kolayı, paranın hazırı, sakal, çorba vs... benim mahçubiyetten çok merhametim azıyo bu görüntülere, e merhamet etmeyene de merhamet olunmazmış...
-
"Suç sende mi, bende mi, onda mı?"ya bakmaksızın, suçlu aramaksızın üzülmek gereken bir durum. Böyle bir kıyımın meşru görülmesi hangi uğurda olursa olsun meşru görülemez. Acı bir olay, acı bir ölüm. Ölmeyi hiç haketmeyenlerin ölmesine yanarım.
-
Öldürmektense öldürülmek daha hayırlıdır.
-
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Öldürmektense öldürülmek daha hayırlıdır.
Çok felsefik bir cümle tam anlayamadım. Ne demek istediniz ?
-
Felsefik değil metafizik bir söylem.
Tüm dinlerde öldürmeyeceksin,genel kuralı.
Haksız yere öldürülen ile Haksız yere öldürenin Mahşer de hesaplaşması durumu.
Ölen alacaklı ,öldüren ise Borçlu
Hesapların dürüldüğü günde
1gr hakkın dahi hesabı sorulacaksa
Kim Hayırlı tarafta yer alır?
-
Bu ülkede gerçek sorunların üzerine gidilmez ve de çözüm bulmak için birşeyler yapılmak istenmezse bu acı tablolar daha çok ciğerimizi dağlar
-
Sayın Sonuncukaya canı gönülden teşekkürler.İnsana verilmiş en büyük nimet can iken,birileri can alıyor.Sebep genelde derlerya fındık kabuğunu doldurmayacak kadar.Bu kadar kaolay olmamalı can almak.Cezasıda günümüzdeki kadar az olmamalı düşüncesindeyim.Öldürenler elbette hesabıbı verecek.İster terörden ister her hangi bir olaydan olsun.Eğer yönetimin,askeriyenin işin içinde ne kadar kurum varsa bu sorunu çözme eğilimi olupta bu işten menfaat sağlamakta ölümlere ortak olur.
-
O Şehitlerimizin çektiği acıyı bilmeden öldürülmek daha iyidir diyebiliyorsak yeri burası deyil
Acın başka bir forum orada tartışılsın ...Ortada hiç bir sebep yokken bu ülkenin topraklarında yaşayıp ekmeğini yiyip, suyunu içeceksin sonrada masum insanları, bebekleri, çocuklarımızı, askerlerimizi kalleşce Şehit eden pkk'lı mahlukların yaptıklarından sonrada öldürülmek iyidir diyebilmek böyle bir ilinti kura bilmek hafızam almıyor.
yeri burası deyil.
"Ey iman edenler, öldürenler hakkında size kısas (misilleme) yazıldı. Hür hür ile; köle köle ile; dişi dişi ile kısas edilir. Fakat öldürenin lehinde, öldürülenin kardeşi (velisi) tarafından cüz'î bir şey af * olunursa kısas düşer. Artık örfe uyarak, maktulün velisine güzellikle ödemede bulunmak gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve esirgemedir. O halde kim bu aftan ve diyetin edâsından sonra, katile veya yakınlarına karşı tecavüzde bulunursa, onun için pek acıklı bir azap vardır. Ey akıl sahipleri kısasta sizin için bir hayat vardır. Umulur ki sakınırsınız. " (el-Bakara, 2/178-179)
-
Haklısınız.Ben olaya o noktadan baktım teselli amaçlı.Emin olun şimdi haber sitesinin birinde niğdede taciz davasından vazgeçmeyen 18 yaşındaki genç ensesinden vurulmuş.Yoğun bakımda imiş.Eğer şer-i kanun olsaydı acaba tetik o kadar kolay çekilirmiydi.Bütün cinayet işleyenler için geçerli.Ben hiç bir zaman kimsenin canına,malına,namusuna çevreme insanlığa suç işlemekten sakınırım.Ben sonda yazdığınız konunum açılımını ilmihalden okudum.Orta derecede konuyu biliyorum.Açıkçası adına ne kanunu derseniz deyin en ağır şekilde cezaların uygulanması taraftarıyım.Eğer onlar kısas yolu ile gitmezse Öteki tarafta çok daha ağır ceza olacak.Ben bu konuda Allaha güveniyorum.Ayrıca Şehitlerimizin acı çektiğini düşünmüyorum.Yakınlarının muhakkak içi yanmıştır.Sabır,baş sağlığı ve dua etmekten başka bir şey gelmiyor aklıma.Eğerki kendi ölümümü seçme hakkım olsa idi canı gönülde o şekilde ölmeyi(Şehitliği)isterim.
-
Şehitlerimizi saygıyla bir kez daha anmak ve yaşadıklarını bir nebzecik anlayabilmek için NEFES filmini izlemenizi öneririm.
Film boyunca nefes almaktan utanacaksınız.
-
UTANMAYI unuttuk sanırım, nasıl bir duyguydu ki?!
İnsan yerin dibine giriyor...
http://www.milliyet.com.tr/copla-isk...69/default.htm
Bizi bu hale getirenlerden utanmaktan yorulduk , nefreti öğrendik ya, asıl kafasını kuma gömüp bu soruna bir an evvel çözüm bulmak yerine "vatan millet sakarya" diye diye ezberlerini bozamayanlardan NEFRET ediyorum.
Baykuş gibi tepemize dikilip hiç bir şeye yaramayanlardan utanıyorum; terörden , şiddetten ve işkenceye göz yummanlardan utandığım kadar nefret de ediyorum
Yazıklar olsun bizi bu duruma düşürenlerden
Yazıklar olsun hala kör bakmayı yeğleyenlere
YAZIKLAR OLSUN
Ve yazıklar olsun hala ve hala yargıyı etkilemeye çalışanlara
Korkaklar ne olacak hepsi birer KOCA korkak işte
-
Cevap: İnsan olduğum için ben de utanıyorum
Nerde açılım açılım diye çığırtkanlık yapanlar??? Acaba o şehit edilen ana kuzularından biriside sizin evladınız olsa böyle bol keseden konuşabilirmiydiniz???Açılım sürecinde şu anda canlarımızı veriyoruz, sonra sıra mallarımıza, ırzlarımıza gelecek. Ve emin olun kimse yinede kılını kıpırdatmıycak. Bilinçli bir şekilde KANIKSATILDIK. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerinede sonsuz sabır diliyorum. Nur içinde yatın...
-
Alıntı:
çoban rumuzlu üyeden alıntı
UTANMAYI unuttuk sanırım, nasıl bir duyguydu ki?!
İnsan yerin dibine giriyor...
http://www.milliyet.com.tr/copla-isk...69/default.htm
Bizi bu hale getirenlerden utanmaktan yorulduk , nefreti öğrendik ya, asıl kafasını kuma gömüp bu soruna bir an evvel çözüm bulmak yerine "vatan millet sakarya" diye diye ezberlerini bozamayanlardan NEFRET ediyorum.
Baykuş gibi tepemize dikilip hiç bir şeye yaramayanlardan utanıyorum; terörden , şiddetten ve işkenceye göz yummanlardan utandığım kadar nefret de ediyorum
Yazıklar olsun bizi bu duruma düşürenlerden
Yazıklar olsun hala kör bakmayı yeğleyenlere
YAZIKLAR OLSUN
Ve yazıklar olsun hala ve hala yargıyı etkilemeye çalışanlara
Korkaklar ne olacak hepsi birer KOCA korkak işte
Sayın üyenin verdiği Linkteki haberin altındaki yorumlara bakın. Bari bide bağrımıza bassaydık yardım ve yatakçıları. İşgenceyi onaylamıyorum ama, şehitlerimizin ölene kadar yaşadığı acılar için kimse bu hassasiyette düşünmüyor baksanıza. Şehit çocuklarının, analarının, eşlerinin yerine koyun kendinizi, sonra acıyın acıyabiliyorsanız teröristlere ve yandaşlarına
-
Açılım sürecinden önce de şehit verilmekteydi. Acı bir olay şehit vermek; fakat bu durumu açılım süreciyle bağdaştırmak yanlış. Saygılar.
-
Geride kalan bu küçücük yürekler bu acıyı nasıl kaldırır. Beni utandıran budur.
-
Evet yarın o çocuklara ne diyeceğiz?
Kardelen öğretmenin verilecek bir cevabı var; " Ben bir kardelendim, diğer kardelenler için savaştım, mücadelemi o şekilde verdim ama diğerleri öldürmeyi , yok etmeyi tercih etti . Bense yaşatmayı... Sen de benim gibi yaşatmayı seç ki babanın ruhu şad olsun " diyecek.
Peki ya biz?
Sanırım faili meçhullerin çocuklarına ne diyebiliyorsak şimdilerde, yine onu demeye çalışacağız. Ama onlar inanmayacaklar; araştıracaklar araştıracaklar araştıracaklar veee yüzümüze haykıracaklar... İşte o zaman yaşıyor olmayı istemem şahsen!
-
Alıntı:
Umut Elçiçek rumuzlu üyeden alıntı
Açılım sürecinden önce de şehit verilmekteydi. Acı bir olay şehit vermek; fakat bu durumu açılım süreciyle bağdaştırmak yanlış. Saygılar.
Söylermisiniz açılım sürecinden önce bu kadar cüretkar terörist eylemler var mıydı??? Şehrin göbeğinde şehit veriyormuyduk??? PKK 'lı teröristlere sözde şehit cenazesi düzenleniyor ve T.C. nin bir valisi ve bir belediye başkanı bu sözde şehit cenazesi törenine katılabiliyor muydu? Kandırmayın ne kendinizi ne bi başkasını. Saygılar.
-
Bu mantıkta biraz yanılma payı vardır. Terör ne zaman azarsa bir şeyler yolunda gidiyor demektir. Terör biraz da tekere çomak sokmak, moral bozmak, ve rotayı değiştirtmek amaçlı azdırılır. Terörü kolay yoldan bitirmek basittir ne isterlerse verirsiniz kim azdırıyorsa sırtını sıvazlarsınız sular durulur.
Kudursunlar kuduracakları varsa, terör her zaman kendi akıttığı kanda boğulmuştur. Yine öyle olur, mutlak surette idam cezası terör suçlarına getirilmelidir. Hem terörü minimize eder hem toplum vicdanını serinletir. Teröristlere gerekli cezanın verilmemesi millete bir olayı bin etkisi yapıyor.
-
Alıntı:
mutlak surette idam cezası terör suçlarına getirilmelidir. Hem terörü minimize eder hem toplum vicdanını serinletir. Teröristlere gerekli cezanın verilmemesi millete bir olayı bin etkisi yapıyor.
Sayın Oğuz Bey'e aynen katılıyorum.
Terörist biliyor ki; yakalansam ne olacak, herhangi bir eylemde adım geçmediyse, pişmanım derim 3 ay yatar çıkarım. Zaten adam dağda içerdekinden daha kötü koşullarda yaşıyor. Hapis cezası zor gelmiyoki adama. Hatta ödül. Caydırıcılığı açısından VATAN HAİNLİĞİnin cezası idam olmalı. Ayrıca benim verdiğim vergilerle beni vuranları beslemek istemiyorum. Teröristlerin hapishanedeki iaşeleri; şehit çocuklarının, şehit analarının, şehit eşlerinin ve hatta, şu anda kahramanca vatan savunması yapan TSK Mensuplarının, ve Tüm emekçi insanların emeğinden kesilen vergileriyle karşılanıyor. Yazık valla çok yazık...
-
Televizyon ve reklam , iş hayatı, şehir hayatı bizi bir simulasyonun içine sokmuş götürüyor.
Sevgili( ! )Birand'ı izlerken şehit haberinin hemen ardından editörlerin ustaca medyatize ettiği haberleri görünce ben de utanıyorum.
Uyutulabilen vatandaşları görünce utanıyorum, Avrupa'da böyle bir olay olsa ülke ayağa kalkar. Biz ise tepkisizleştirilmeye devam ediyoruz. Bir şehidin haberi bir kutunun içinde 3 dakikalığına karşımıza çıkıyor ve sonra unutuluyor.
-
En büyük utancım, bu kanlı örgütün, elleri kanlı bir alçak tarafından, bu ülkenin hapishanesinden yönetilebiliyor olmasıdır.