İdare mahkemesinde yürütmeyi durdurma istemi
idare mahkemesinde yürütmeyi durdurma istemi davam var. mülakatın kamerasız olduğu için. belediye avukat tutmuş kaybedersem avukat masrafını bana ödetirlermi.bana tazminat davası açarlar mı. hukukçu arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. saygılarımla
Cevap: idare mahkemesinde yürütmeyi durdurma istemi
Hayır davayı kazanırsınız..Danıştay'ın emsal kararlarına göre soruların kurayla çekilmiş olması, mülkatımn kamera kaydına alınmış olması, komisyon üyelerinin tek tek puan vermiş olması ve sınavda tutanak tutulmuş olması gerekiyor. Davayı kesin kazanırsınız. Kaybetseniz bile, ki bu dava için mümkün değil, karşı taraf size azminat davası açamaz, sonuçta siz hakkınız arıyorsunuz. Sonuçta dava dilekçenizde hakarete varan ifadeleriniz de yoktur:)
bu dava ne zaman sonuçlanır. 2 ay oldu
Bu tür davalarda YD kararının çıkması en az 6-7 ayı buluyor. Adli tatile de girileceği için geç sonuçlanır diye düşünüyorum.
YD kararı çıktığında idare bunu uygulamak zorundamı ya uygulamaz ise ne yapmalıyım. şu an bu mülakatta kazananlar göreve başladı ve adamlar iki aydır 657 tabi memur ve maaş alıyorlar.bunların durumu ne olacak.ayrıca bir çok usulsüzlükler vardı bu mülakatta onları tek tek belirttim,usulsüzlük yapanlar ne olacak. ben YD kararı çıkartabilirsem manevi ve maddi tazminat hakkım doğarmı.yardımcı olursanız sevinirim bu dava benim için çok önemli
İdare kararı uygulamaz diye bir şey yoktur. Yargı kararı uygulanır. Öte yapdan kaybetmeniz durumunda önceden ödediğiniz yargı ve posta harcı üzerinizde kalacağı gibi karşı tarafın asgari ücret tarifesinden avukat vekalet ücretini de ödemeniz gerekebilir.
Alıntı:
teoman_kopuz rumuzlu üyeden alıntı
ben YD kararı çıkartabilirsem manevi ve maddi tazminat hakkım doğarmı.yardımcı olursanız sevinirim bu dava benim için çok önemli
İptal kararının ardından zararınızın telafisi için Tam yargı davası açabiliceğinizi düşünüyorum.(Danıştay, İçtihadi Birleştirme Genel Kurulu 1983/10 K. Zarar miktarının tespitinin mümkün olmadığı hallerde dava dilekçesinde uyuşmazlık konusu miktar gösterilmeden tam yargı davası açılabileceği hakkında.)
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
İptal kararının ardından zararınızın telafisi için Tam yargı davası açabiliceğinizi düşünüyorum.(Danıştay, İçtihadi Birleştirme Genel Kurulu 1983/10 K. Zarar miktarının tespitinin mümkün olmadığı hallerde dava dilekçesinde uyuşmazlık konusu miktar gösterilmeden tam yargı davası açılabileceği hakkında.)
abicim tam yargı davası nedir nereye başvurmalıyım.birde farz edelim kaybettim hukuki süreç bitiyormu o zaman
Alıntı:
abicim tam yargı davası nedir nereye başvurmalıyım.birde farz edelim kaybettim hukuki süreç bitiyormu o zaman
İdareye karşı açılan tazminat davalarına tam yargı davası denir. Bunlar da iptal davalarında olduğu gibi yine idare mahkemelerinde açılır. Şartları varsa ikisi aynı anda açılabilir. Sonradan açılması da mümkündür. İptal davasını kaybederseniz tam yargı davası açamazsınız. Bu durumda yaptığınız mahkeme masrafları boşa gittiği gibi idarenin avukat vekalet ücretini de ödemek zorunda kalabilirsiniz.
bu gün idare mahkemsinden bir karar geldi.telafisi mümkün olmayacak zararlar doğuracağı için yürütmenin durdurulmasına davalının 7 gün içinde itiraz edebileceği diye bir karar yazısı aldım. şimdi ne olmuş oluyor kazandımmı? ayrıca benim belirttiğim kamerasız mülakattan değil benim belirtmediğim başka bir şeyden yürütmeyi durdurmuş.yardımcı olursanız .sevinirim saygılarımla
Alıntı:
bu gün idare mahkemsinden bir karar geldi.telafisi mümkün olmayacak zararlar doğuracağı için yürütmenin durdurulmasına davalının 7 gün içinde itiraz edebileceği diye bir karar yazısı aldım. şimdi ne olmuş oluyor kazandımmı? ayrıca benim belirttiğim kamerasız mülakattan değil benim belirtmediğim başka bir şeyden yürütmeyi durdurmuş.yardımcı olursanız .sevinirim saygılarımla
Kazandınız denilebilir..
Alıntı:
Şu an mahkemenin aldığı karar bir ara karardır.Yürütmeyi durdurma talebiniz kabul edilmiş. 7 gün içinde itirazı yapacak karşı taraf(davalı taraf). Yürütmeyi durdurma talebinizin kabul edilmesi davayı kesin olarak kazanacağınız anlamına gelmez; ama mahkeme yürütmeyi durdurma kararında verdiğine göre(gerekçesinde de belirttiği üzere) dava konusu idarenin işleminde hukuka aykırılık tespit etmiş olmalı. Bu itibarla mahkemenin esasa ilişkin kararı da bu karara paralel olacaktır.
mahir bey ben tam anlamadım sizi ;'' Yürütmeyi durdurma talebinizin kabul edilmesi davayı kesin olarak kazanacağınız anlamına gelmez'';diyorsunuz bu ne anlama geliyor.şu an yürütmeyi durdurma kararı çıktı elime böyle bir karar geldi bu uygulanmaz mı?uygulanmazsa ne yapmalıyım yada uygulanacaksa ne zaman uygulanacak.bu kişiler şimdi memur bunların aldıkları maaş ve siorta primleri ne olacak gerimi istenecek.
Alıntı:
mahir bey ben tam anlamadım sizi ;'' Yürütmeyi durdurma talebinizin kabul edilmesi davayı kesin olarak kazanacağınız anlamına gelmez'';diyorsunuz bu ne anlama geliyor.şu an yürütmeyi durdurma kararı çıktı elime böyle bir karar geldi bu uygulanmaz mı?uygulanmazsa ne yapmalıyım yada uygulanacaksa ne zaman uygulanacak.bu kişiler şimdi memur bunların aldıkları maaş ve siorta primleri ne olacak gerimi istenecek.
İdare mahkeme kararlarını 30 gün içinde yerine getirmek zorundadır.İlgili madde her şeyi açıklamış.
İYUK Madde 28
1. (Değişik: 10.6.1994 – 4001/13 md.) Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez. Ancak, haciz veya ihtiyati haciz uygulamaları ile ilgili davalarda verilen kararlar hakkında bu kararların kesinleşmesinden sonra idarece işlem tesis edilir.
4. Mahkeme kararlarının otuz gün içinde kamu görevlilerince kasten yerine getirilmemesi halinde ilgili, idare aleyhine dava açabileceği gibi, kararı yerine getirmeyen kamu görevlisi aleyhine de tazminat davası açılabilir.
Yürütmeyi durdurma talebinizin kabul edilmiş olması esasa ilişkin kararın kesin olarak lehinize olacağı anlamına gelmez demiştim. Mahkeme esasa ilişkin kararını vermeden önce yeni kanıtlar vs. ortaya çıkabilir. Bu durumda yürütmeyi durdurma kararına dayanak oluşturan sebepler değişebilir. Bahsettiğim durumlar çok düşük ihtimaller.Bu husutan daha önce bahsettim; çünkü bütün olasılıklar hakkında bilgilenin istemiştim.
çok teşekkür ederim mahir bey.idare mahkemesibenim belirttiğim gerekçelerden değil başka ve tek bir gerekçeden yd kararı vermiş.bu benim belirttiğim gerekçelerin yd için gerekli değil anlamınamı geliyor.bir tanesi kamerasız mülakatın yapılması.ve danıştayın emsal teşkil eden bir kararı var bu konu ile ilgili.bir de yürütmenin durduğunu nasıl bilicem.ayrıca İYUK Madde 28 den haberdar ettiğiniz için tekrar teşekkür ederim. bizim belediye başkanı burda kendini kral sanıyor hukuk kanun umrunda değil adamın.umarım hata yapar ve İYUK Madde 28 göre bir dava daha açarım.
Yürütme durduğuna göre %99 davayı kazanmış sayılırsınız ancak henüz kazanmadınız. Bununla birlikte idare en geç 30 gün içerisinde aynen davayı kazanmışsınız gibi işlem yapmak zorundadır.
sevgili hukukçu arkadaşlar.öncelikle bu siteyi hazırlayan,ilgilenip fikir ve tecrübelerini paylaşan,ilgilenip yardımcı olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.inanın sizlere çok minnettarım.davayı kazandım.esastan karar da geldi.yd kararı ile aynı karar yazılmış.idareye temyize gitmesi için 30 gün süre verilmiş.gider mi bilmem.ama yaşadığım bu küçük köyde hukuk adına çok güzel şeyler oldu.yalnız ben şunu merak ediyorum bölge idare mahkemesi benim gerekçelerimin hiç birine deyinmemiş ve benim aklıma gelmeyen farklı bir hukuk ihlalinden dolayı yd istemimi kabul etti ve karara bağladı.ben belediyeye tam yargı davası açmayı düşünüyorum.ama benim gerekçelerime deyinilmemiş sizce bunu da kazanabilirmiyim. saygılarım tekrar sonsuz teşekkürler.....
farketmez sizin gerekçeleriniz yada hakimin belirlediği farklı bir gerekçe ile yapıulan işlemde hukkua aykırılık tespit edilnmiş ve bubunla ilgili olarak tam yargı davasını açın derim mutlaka
tam yargı davası açmak için 30 günlük temyiz süresini beklemelimiyim.ve manevi tazminatta miktar neye göre belirlenir saygılarımla....