İcralık borcum bir türlü bitmiyor!
Paralı yayın yapan bir firmaya bir miktar borcum vardı icralık oldum. Avukat indirim yaptığını söyledi son olarak 25TL borcum kaldı bugün yatıracağımı söyledim ama bilgisayarın artık kabul etmediğini borcumun 130TL olduğunu yeniden sulh ceza mahkemesinde dava açacağını ve buna mahkeme masraflarının da ekleneceğini söylüyor. Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olabilirmisiniz?
Cevap: icralık borcum bir türlü bitmiyor!
Konuyu daha net özetlerseniz ancak yardımcı olunabilir size. Parayı icra dairesine mi yatırdınız yoksa avukata mı ödediniz? İcra takibi ne aşamada, haciz yapıldı mı? Taksitlendirmeyi avukat mı yaptı?
Yukarıda söylediklerinizle bir yere varılması mümkün değil.
Parayı avukatın hesabına ödemem söylendi. Yatırdım. Taksitlendirmeyide avukat kendi yaptı ,haciz işlemi ile ilgili evime gelen olmadı sadece ödeme emri geldi.
Sulh cezada ne davası açacakmış çok merak ettim açıkçası. Bence sizi korkutuyor. Parayı icra dosyası yerine avukata ödemeniz hata. İşte böyle bazı avukatlar borçluyu yolunacak kaz gibi görüyorlar. Ödeme emrine süresi geçmemişse itiraz edin diyeceğim ama masrafı ödeyeceğiniz rakamı geçecek. Bence 130.-TL yi de ödeyin ve elinden borcun tamamının tüm ferileri ile kapandığına dair yazı alın, şayet yazıyı vermezse ödeme yapmayın.
Konu eksik gibi. Ya da şöyle diyeyim: bu anlattığınız şeyler ışığında şayet avukatla anlaştıysanız ve borcunuzu bu doğrultuda ödediyseniz, sonradan borç çıkması ya da bilgisayarın kabul etmemesi falan gibi durumlar söz konusu olamaz. Ancak atladığınız başkaca hususlar varsa bilmiyorum. Peki ne için dava açması gerekiyormuş, sordunuz mu?
Benim borcum digitürk'e idi.Bana indirim yaptığını ama kalan 25 tl yi zamanında yatırmadığım için indirimin iptal olduğunu borcun da 130tl+mahkeme masrafları (yeniden dava açacağını söylüyor kalan ücret için) olarak değiştiğini söylüyor. Mahkeme içinde sulh ceza mahkemesine vereceğini söylüyor.
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
İşte böyle bazı avukatlar borçluyu yolunacak kaz gibi görüyorlar.
Sn. Alexander1972; şayet avukat iseniz bu cümleyi nasıl kurabiliyorsunuz, avukat değilseniz nasıl hukuki yorum yapıp fikir verebiliyorsunuz?
Av.Münteha Jan Gülsu ;
Siz ne önerirsiniz?
Sn. Çolak, şu durumda size fazladan borç çıkartılmasını ya da ceza mahkemesine gidilmesini gerektiren bir durum göremiyorum. Bence alacaklı avukatıyla tekrar görüşerek konuyu netliğe kavuşturmalısınız; bu davanın ne için açılması gerektiğine ve neden borcun yükseldiğine dair bilgi almalısınız. Zira dediğim gibi, benim şahsen öngörebildiğim bir gerekçe yok bunların yapılması için. Bir yanlış anlaşılma olduğunu tahmin ediyorum. Şüpheniz varsa 130,00 TL'yi ödemeyin. İşin içinden yine çıkamaz iseniz bir avukata danışmanızı tavsiye ederim.
İcra dosya numarası ile icra dairesine gidin ,tüm borçu çıkarttırın.Avukata ödemiş olduklarınızla karşılaştırın.Avukatın istemiş olduğu tüm dosya borcunda görülenden fazla ise ödeme yapmayın.Yok eğer tersi ise ödeme yapsanızda borcunuzun tahsil edildiğine dair imzalı kaşeli belge alın.
İlamsız takiplerde ödeme emri gelmişti.Üstündeki dosya numarasıyla borcu çıkartabilirmiyim?
Alıntı:
Av.Münteha Jan Gülsu rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Alexander1972; şayet avukat iseniz bu cümleyi nasıl kurabiliyorsunuz, avukat değilseniz nasıl hukuki yorum yapıp fikir verebiliyorsunuz?
Sn. Münteha, burası bir paylaşım sitesidir, saygısızlık olmadığı sürece kimseye yorum yasağı getiremezsiniz.! Avukat olup olmamam sizi ilgilendirmez. Fikir beyan edip etmeyeceğimde sizin tekelinizde değildir.! Bu sitede avukat olmayıp fikir beyan eden bütün üyelere saygısızlık ediyorsunuz.! O zaman avukat olmayıpta fikir beyan eden tüm arkadaşlara siteye erişimi engellersiniz olur biter.
Alıntı:
Sn. Münteha, burası bir paylaşım sitesidir, saygısızlık olmadığı sürece kimseye yorum yasağı getiremezsiniz.! Avukat olup olmamam sizi ilgilendirmez. Fikir beyan edip etmeyeceğimde sizin tekelinizde değildir.! Bu sitede avukat olmayıp fikir beyan eden bütün üyelere saygısızlık ediyorsunuz.! O zaman avukat olmayıpta fikir beyan eden tüm arkadaşlara siteye erişimi engellersiniz olur biter.
+1 Katılıyorum.
Cevap: İcralık borcum bir türlü bitmiyor!
Eleştiri güzeldir.
Av. Tayfun Eyilik arada beni eleştirirdi.
Şimdi hiç eleştirmiyor.
Beni ciddiye almıyor.
Arada yazılarımı silip ,çöpe atardı.
Siteden uzaklaştırırdı.
Hatta bir kaç kere de siteden attı beni.
Ama ben yine buradayım.
Kapıdan kovsa bacadan girerim.:DD
Alıntı:
:)
Sizinle şahsi tartışmaya girmek istemiyorum, bunun ne yeri ne de zamanı. Ancak ilk ve son olmak üzere yazıyorum ki;
Kurduğunuz ve üstüne üstlük savunduğunuz cümlenin elle tutulur bir yanı yok sayın Aleksandırbindokuzyüzyetmişiki.
Öte yandan forumun daha girişinde uyarıda bulunuluyor, hukukçu değilseniz insanları yanlış yönlendirme ihtimaline binaen lütfen hukuki fikir beyan etmeyiniz diye... Size yorum yasağı getirmiyorum, "Neden avukat değilsiniz, ha?" da demedim ki "Avukat olup olmamam sizi ilgilendirmez!" yanıtını alayım...
Avukat olmayıp fikir beyan edenlere saygısızlık etmiyorum, sadece forumun kurallarını hatırlatıyorum, ancak eleştirdiğim cümlenizle sizin şahsım nezdinde tüm meslektaşlarıma saygısızlık ettiğiniz aşikar. "Yolunacak kaz gibi gören" deyimini beğenmedim. Hepsi bu. Ha bir de... Rica ederim bana bir dahaki "çıkışma"nızda ünlem işareti kullanmayınız.
Saygı bizden. İyi günler dilerim.
" Öte yandan forumun daha girişinde uyarıda bulunuluyor, hukukçu değilseniz insanları yanlış yönlendirme ihtimaline binaen lütfen hukuki fikir beyan etmeyiniz " Madem forumun başında bu yazıyor bu güne kadar hukukçu olmayan ve yorum yapan tüm üyelere sitenize girişi engelleyin ve sorun bitmiş olsun.
" ancak eleştirdiğim cümlenizle sizin şahsım nezdinde tüm meslektaşlarıma saygısızlık ettiğiniz aşikar. "Yolunacak kaz gibi gören" deyimini beğenmedim. " Sözümün tamamen arkasındayım. Medyayı, icra takibine uğramış insanların hikayelerini,... takip ediyorsanız ne demek istediğimi anlamış olmanız gerekirdi. Size ufak bir örnek ; Bir avukatın ev haczinde borçlunun küçük çocuklarının oyuncaklarını hatta bebelerin biberonlarını, yaşlıların ilaçlarını dahi haciz edip muhafaza altına alan avukatları hiç duymadınızmı.? Bu hangi vicdana sığar sorarım size.? Ya kendi kadrosunda 10-15 avukat çalıştırıp sadece çek ve senet tahsilatına bakan başka davalara bakmayan ve çek alacaklısı ile 50% sine anlaşıp, tahsilat için borçluları, eşlerini,... dahi tehdit eden avukatlara ne demeli.? Bunun gibi size yüzlerce örnek verebilirim. Borçlu demek suçlu, sahtekar demek değildir. Herkesin işi bozulabilir, borçlanabilir, herşeyini yitirmiş olup borcunu ödemeyebilir ama bu onları itip kakalamak veya sahtekar konumuna sokmaz. ( Kötü niyetli borçlular hariç ) Ha bunun yanında hiçmi iyi niyetli avukatlarımız yok.? Tabiki var. İyi niyetli borçluya her türlü indirimi yapan, borcu taksitlere bölen, hatta çoğu masrafları dahi silen avukatlarımızda var.