-
İnternet sitesinde editörlerin TC kimlik no istemesi
SELAM, bu siteye üye olabilmek için tc kimlik nosu isteniyor.
Tc kimlik nosuyla uyap üzerine imzasız giriş yapılabilmektedir.
Bunun anayasaya göre suç olduğunu ve de özel hayatın ihlaline girdiğini , haberleşmenin gizliliğini ihlal ettiğini düşünüyorum.
Ayrıca tc kimlik ile kişinin banka hesaplarına da ulaşılabilir.
Kimsenin art niyetli olamayacağı kesin değildir.
Saygılar
-
Cevap: İnternet sitesinde editörlerin TC kimlik no istemesi
Birileri tarafndan numaralandrılmış olmayı değil de, kendi arzunuz -ihtiyacınız için tamamen kendi özgür iradenizle üye olduğunuz sitemizde TC Kimlik No istenmesini suç olarak görmeniz çok doğru gelmedi açıkçası.
Kimse sizi zorlamadı üye olmanız için veya kimlik no nuzu vermeniz için.Ekmek almak için fırına yürümeniz gerektiğinde yürüyorsanız, bilgi almak için sitenin talep ettiği bilgileri de vermeniz gayet normal.Biz isteriz, siz ister verirsiniz ister vermezsiniz ama kendi elinizle yazdığınız numaranızı isteyenleri suç işlemekle itham edemezsiniz.
-
1.Madem suç,madem ihlal var neden üye oldunuz?Zorlamı üye yaptırdı birisi?
2.Kimse sizden zorla bir bilgi istemiyor, kendi isteğinizle üye oluyorsunuz,sözleşmeyi okuyup,kabul ediyorsunuz, ayrıca bir diğer konuda,kimlik bilgilerini editörler istemiyor,hangi editör sizden kimlik no istemiş yazın bizde görelim???
3.Acaba nasıl tc kimlik numaralarından banka hesaplarına ulaşıyorsunuz, çok merak ettim,Kişisel bilgileri nasıl ele geçirebiliyorsunuz??
4.Ayrıca Tc kimlik numarası gizli bir bilgi değildir.Herkesin adı soyadı kadar doğaldır. İnternette çarşaf çarşaf bu listeler yayımlanmaktadır, bunları DEVLET kurumlarıda yayımlamaktadır, hem bu asılsız iddialarınızla siteyi, ardından da DEVLET'i dolaylı yoldan, anayasaya karşı gelmek, kullanıcıların özel hayatını ihlal ettiği gerekçesiyle suçlamış oluyorsunuz,asıl sizin bu yaptığınız TCK 267m göre suç teşkil eder, hakkınızda Kamu davası açılabilir.Bu sitenin sohbet sitesi olmadığını, hukuk sitesi olduğunu unutmayın!
.
-
Selam saygıdeğer arkadaşlar bilhassa nikon;
Ben kimseyi itham altında bırakmadım. Elbette siteniz harika. Hepiniz başarılı insanlarsınız.Ben olasılık bazında söyledim.Ben burada olmaktan mutluyum.
Ben devlet memuru fizyoterapistim. Hukukçu değilim. Buranın sohbet sitesi olmadığının da farkındayım.
Tc Kimlik nosu sıradan bir bilgi değildir ben onu kastettim.
Atıyorum bir devlet kurumunda tc kimlik nosu veri tabanında yer alabilir, çünkü tıklarsın kişi hakkında iç terminallere ulaşırsın.
NEDEN HERKES GERİLDİ BU KADAR ANLAMADIM?
Kimseyi şikayet etmek gibi lüksümüz yok elbette gönüllü üye oldum.
SAYGILAR
-
İlaveten tc kimlik nosuna herkesin netten sen nasıl ulaşabiliyorsun? 3-4 tane soru soruyorlar . ana , baba ismi ıvır zıvır..
Bu tip şeyleri bırakalım... Sizler başarılı insanlarsınız , aynen devam edin. Ben tehlikeliere karşı uyardım sadece..
-
Sayın Erdoğan Bey ,
Elbette gönüllü verdik. Ben tehlike ve sakıncalar açısından söyledim.
-
Ben site editörlerini suçlamadım, kimseyi de töhmet altında bırakmadım. Sadece ve sadece ciddi bir konu olduğunu söyledim. Bir devlet kuruluşunda tc kimliğin veri tabanına girmesi gayet doğaldır , hastanede , sosyal hizmetlerde , veyahut bankada ... Burada da normaldir , sadece dikkatli olalım , sitemizi gül bahçesine çevirip çıtayı daha da yükseltelim dedim. Neden bu kadar kızıyorsunuz ?
-
Tc kimlik numaramı vereyimde banka hesaplarıma ulaşsana :)
-
Burada her meslek grubundan adamlar var. editörlerden bankacı olabilecek, bir bankanın veya bir şirketin mali avukatı olan yokmudur? U.Karaca, olayları lastikleştirme... Ben kötü amaçlı insanları kastettim, Ufuk KARACA iftira mı atıyosun?
-
Ben fizyoterapistim , o dediğin şeylerden anlamam.. Sadece olasılık olarak söyledim. Bir adamın tc kimlik nosunu biliyorsan, her türlü bilgisine de ulaşabilirsin babnında söyledim.. see u..
-
Site yöneticilerinin avukat olabileceği aklına gelmiyormu? Onların hukuk kuralları çerçevesinde siteyi yönettiklerini düşünemiyor musun? 138.155 Üye var işleri yok tek tek bunların bilgilerine ulaşmak için uğraşacak değiller ya? Ufak tefek site olsa tamam diyeceğim ama ufak bir sitede değil ki zaten ufak bir site olsa belki sorun bile yapmazsınız.
-
-
Alıntı:
u.karaca rumuzlu üyeden alıntı
Tc kimlik numaramı vereyimde banka hesaplarıma ulaşsana :)
Sayın u.karaca,
Lütfen hitabınıza dikkat ediniz.
Sayın parios34,
TC kimlik numaranızı en ufak bir banka işleminde bankaya ibraz ettiğinizi, kira sözleşmesi yaparken sözleşmeye düştüğünüzü, her türlü resmi işlemde kullandığınızı düşünürseniz, bir hukuk sitesine ibraz etmenin çok zor gelmeyeceği kanaatindeyim. İnsanların klavye başında potansiyel birer suçlu olduğunu, internete bağlı bir bilgisayarın her an suç işlemeye hazır bir piyon olduğunu düşünürsek, üyemizin gerçek kimliğini bilmemizin hakkımız olduğuna inanıyorum. Özel hayatın gizliliği ve haberleşmenin gizliliği hakkında TCK ya bakabilir, gerekli araştırmanızı yaptıktan sonra tekrar düşüncenizi açıklayabilirsiniz. Anayasa suçları düzenlemez, bilgi eksikliğiniz mevcut.
-
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın u.karaca,
Lütfen hitabınıza dikkat ediniz.
Anlaşıldı :)
-
bahsettiğiniz site alışveriş sitesi ise tc kimlik no alması doğaldır. Heleki kartlı alışverişlerde tc kimlik no alması zorunluluktur
-
Bu konuyada yorum yazmak istedim.
Evet Avukatlar uyap portalı üzerinden kayıt olanların gizlilik bilgilerine erişebiliyorlar.
Zorlamı üye yaptık?
Evet kamuya açık olan bir site biz veya bizim gibileri ilgilendiren konularda yorum yapıyorsa savunma ihtiyacı hisseden vatandaşlarımızın üye olarak yorum yazma hakkı bulunuyor.
O zaman siteniz ve yorumlarınız neden herkese açık ?
Birinin kendini savunabilmesi için size tüm özel bilgilerini vermek zorunda olduğunu neye dayanarak istiyorsunuz?
Suç işlenirse deniyor,
3 tane forum sitem ve 1 tane portal sitem var neden ben hiç karşılaşmadım suç işleyenlerle?
Ayrıca suç işleyen olursa IP numarasını bulur herkesin yaptığı gibi davanızı açabilirsiniz, neyden çekniyorsunuz?
Bankalar istiyor deniyor, evet bankalar kredi çekeceksin veriyorsun ve bankaların yada maliyenin vs. zaten kimlik bilgilerini kontrol etmek için yani özel bilgilerini araştıracaklarını bilerek veriyorsun zaten araştırmadan hizmeti veremezler, yani sebep var sizin sebebiniz tamamen kişisel ve kimse size özel bilgilerini buraya kendilerini savunabilmek için yazmak zorunda değiller.
Örneğin borçlu birine hırsız demişsiniz bunu tüm borçlular üzerine alınarak yanıt yazmak isteyebilirler, ancak bunu yaparken size özel bilgilerini vermek zorunda değiller? O zaman sizlerde kimlik ve özel bilgilerinizi onlara verin madem bu kadar önemsiz gözüküyor.
Ben bilişim ve alan sağlayıcısıyım. TIB üzerinden faaliyet belgem bulunuyor. Bildiğim kadarı ile tüm sitelerin iletişim bilgisi olmak zorunda. Mail, Telefon hatta adresi.
Siz üyelerin özel bilgilerine adreslerine bile o kimlik numarası ile ulaşabilirsiniz, sizin daha sitenizde bu veriler mevcut değil.
" BİLGİLENDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Madde 3 - (1) İçerik, yer ve erişim sağlayıcıları, yönetmelikle belirlenen esas ve usûller çerçevesinde tanıtıcı bilgilerini kendilerine ait internet ortamında kullanıcıların ulaşabileceği şekilde ve güncel olarak bulundurmakla yükümlüdür.
(2) Yukarıdaki fıkrada belirtilen yükümlülüğü yerine getirmeyen içerik, yer veya erişim sağlayıcısına Başkanlık tarafından ikibin Yeni Türk Lirasından onbin Yeni Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. "
Bizim site bunlara girmiyor derseniz sitenizin heryerinde bulunan reklamlar ayrıca sitenizin altında bulunan şu cümle ticari siteler arasına girdiğini gösteriyordur bildiğim kadarı ile.
Sitenin 2011 yılı reklam pazarlaması Medyacin İletişim Reklam Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılmaktadır.
Gerçi kanun maddesinde ticari site demiyor sanırım tüm siteler bu konuya dahil gözüküyor.
Gazete ticari site yazmış her iki türlüde bu sitenin iletişim bilgileri bulunmuyor.
Anlatmak istediğim kimse size özel bilgilerini vermek zorunda değil, o alanı mecburi yapmamalısınız veya üyeliğiniz silinir dememelisiniz vermek isteyen olursa verir, zorla vermek zorunda kalmaz.
-
Alıntı:
memomemo rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuyada yorum yazmak istedim.
Evet Avukatlar uyap portalı üzerinden kayıt olanların gizlilik bilgilerine erişebiliyorlar.
Zorlamı üye yaptık?
Evet kamuya açık olan bir site biz veya bizim gibileri ilgilendiren konularda yorum yapıyorsa savunma ihtiyacı hisseden vatandaşlarımızın üye olarak yorum yazma hakkı bulunuyor.
O zaman siteniz ve yorumlarınız neden herkese açık ?
Birinin kendini savunabilmesi için size tüm özel bilgilerini vermek zorunda olduğunu neye dayanarak istiyorsunuz?
Suç işlenirse deniyor,
3 tane forum sitem ve 1 tane portal sitem var neden ben hiç karşılaşmadım suç işleyenlerle?
Ayrıca suç işleyen olursa IP numarasını bulur herkesin yaptığı gibi davanızı açabilirsiniz, neyden çekniyorsunuz?
Bankalar istiyor deniyor, evet bankalar kredi çekeceksin veriyorsun ve bankaların yada maliyenin vs. zaten kimlik bilgilerini kontrol etmek için yani özel bilgilerini araştıracaklarını bilerek veriyorsun zaten araştırmadan hizmeti veremezler, yani sebep var sizin sebebiniz tamamen kişisel ve kimse size özel bilgilerini buraya kendilerini savunabilmek için yazmak zorunda değiller.
Örneğin borçlu birine hırsız demişsiniz bunu tüm borçlular üzerine alınarak yanıt yazmak isteyebilirler, ancak bunu yaparken size özel bilgilerini vermek zorunda değiller? O zaman sizlerde kimlik ve özel bilgilerinizi onlara verin madem bu kadar önemsiz gözüküyor.
Ben bilişim ve alan sağlayıcısıyım. TIB üzerinden faaliyet belgem bulunuyor. Bildiğim kadarı ile tüm sitelerin iletişim bilgisi olmak zorunda. Mail, Telefon hatta adresi.
Siz üyelerin özel bilgilerine adreslerine bile o kimlik numarası ile ulaşabilirsiniz, sizin daha sitenizde bu veriler mevcut değil.
Slm
Bence bu noktada önemli olan sitenin verdiği hizmettir sitemiz açısından bakacak olursak sitemiz kamu hizmeti vermektedir diye düşünüyorum bizden kimlik bilgilerimizi istemektedir bunu yaparkende iyi niyetlidir site kurallarına uymayan birinin ikinci üçünü kez sanal yollardan üye olabilmesinin önüne geçmektedir vb. bu noktada biz üyelerin rahatsız olabileceği konu sözleşmenin tek taraflı olması içeriğine etki etme imkanımızın bulunmamasıdır dürüstlük kuralları çerçevesinde bilgilerimizin üçüncü kişilerle paylaşılması ihtimali dahi bizim üyelik irademizi yok sayabilir, siteye duyduğum güven ve inanç nedeniyle bu durumu pek de önemsemiyorum.
-
Ben güven meselesine birşey demiyorum. Ancak üye olurken bu alan zorunlu olarak yapılmış.
Dediğiniz gibi kamu hizmeti sunan bir siteye kimse özel bilgilerine erişilebilecek kimlik numarasını vermek zorunda da değil.Kamu hizmeti veren bir site üye olmasaydın o zaman demesi doğrumu ? O zaman kamu hizmeti olmuyor zaten. Çünkü Avukatlar Uyap üzerinden kimlik numarası ile bir kişinin adres, telefon vs. sülelesine ulaşabileceği bir özel bilgiye ulaşma imkanları oluyor.
İkinci olarak site kamu hizmeti vs. ne verirse versin içeriği itibari ile iletişim bilgilerini yinede bulundurmak zorunda. Çünkü arama motorları vasıtası ile erişilebilen ayrıca sitesinde reklam yayınlayan bir site. Kanun maddesinde kamu hizmeti veren siteler diye bir ayrım bulunmuyor bu tamamen içerik sağlayıcı bir sitedir ve iletişim bilgilerini sitede bulundurması gerektiğini düşünüyorum.
Komik olan iletişim sayfasında site kurucusu veya yöneticisinin güncel iletişim bilgisi olacağına reklam var :)
İnsanlarımız bu tip bilgileri vermekten zaten çekiniyor.
Bu tip savunmalarla kimlik bilgisi isteyen başka sitelerde türüyor ve isteme nedeni belli bile değil.
O zaman tüm siteler insanların kişisek özel bilgisini taşıyan kimlik bilgisi istemeyi internet kanununu gibi yaparlarsa o zaman kimse aktif olarak ne paylaşım yapacak neden portallara katılım sağlayacak.
-
Daha önce de tartışıldı. TC kimlik numarası kişisel bilgi değildir. Üstelik kargo şirketine, emlakçıya, senedin üzerine vs. her yere yazdığımız bir numaradır. Avukatların birinin özel bilgilerini bulmak için kimlik numarasına da ihtiyaçları yoktur. İstedikleri kişinin özel bilgilerini ve yine kimlik numarasını bulabilirler. Avukatlık kanunu avukata istediği yere yazı yazıp, gerekli bilgiyi alma hakkı da tanımıştır.
Siteye gelince ben dahil kimlik numaramı seve seve verdim. Bu numaraları sadece site yönetimi görebilir. Kısacası ifşa durumu da yok. Üstelik dediğim gibi kişiye özel değil.
Sitenin iletişim bilgileri konusunda avukatlık kanununa göre avukatın reklam yapması yasak olduğundan bazı bilgilerin yazılmadığını düşünüyorum. Mesela Av.xxx yyy ve iletişim bilgileri yazsa herhalde hukuki danışma taleplerinden dolayı kafası şişeceği gibi iş almayı kabul etse rekabet ve avukatlık reklam yasağına aykırı davranmış olur. Bunlar benim yorumum değil avukatlık kanununda yazar. Diğer yandan 10 tane yöneticisi varsa 10'u da yazmalı o zaman. Herhalde yarım sayfa dolar. Ama yöneticilerin büyük çoğunluğu avukat, arayın internette adreslerini telefonlarını da hemen bulursunuz. Avukatlar gizli kişiler değildir. Kamu hizmetini özel hizmete çevirmemek ve diğer meslektaşlarına karşı haksız rekabet olmaması için yapılan bu uygulama tamamen kanundan kaynaklanmaktadır. Yani kanunlar ihtilafı var. İki tane de örnek vereceğim mesela hukukcu.com da site sahibi avukatın adı yazar, bence hiç şık bir durum değil ama sonuçta meslektaşım, kızamam. Türk hukuk sitesi var, onda da iletişim bilgileri yazmaz. Hukuki net ve Türk hukuk sitesi adminlerinin avukatlık reklam yasağına ilişkin düzenleme nedeniyle iletişim bilgilerini vermemeleri tamamen yasaldır. Onun için bu iki site de hukuk siteleri içerisindeki en iyi sitelerdir.
Saygıyla...
-
Ben kimlik bilgisi istenmesin demiyorum, ancak zorunlu olmamalı.
Kargo firması teslim ettiği ürünün kime teslim ettiğini ispatlamak için almak zorunda olabilir ki almayan firmalarda var bunla bahsettiğiniz siteye kimlik numarası girme işlemini aynı kefeye koyamazsınız bu nedenle sürekli olarak başka yerlere verilmesi mecbur olunan kimlik numaraları ile karşılaştırma yapmanın sonu yok.
iletişim bilgisi site üzerinde bir tane olması yeterlidir 10 taneye gerek bulunmuyor , domain sahibi kim ise sorumluluk ona aittir tüm editörlerin değil. Ben zaten buna birşey demiyorum bunları kurcalarsak internette bir ton var uğraşmaya gerek yok benim burda anlatmak istediğim sizin kendi bilgileriniz dahi yokken vatandaştan bunları isteme rahatlığı.
Tc numarasında güven söz konusu değil zaten. TC numarası ile kimse birşey yapamaz ancak avukatlar özel bilgilere erişebilir telefon numaralarına erişebilir siz tanırsınız güvenirsiniz vatandaş güvenmek zorunda değil.
-
Alıntı:
memomemo rumuzlu üyeden alıntı
TC numarası ile kimse birşey yapamaz ancak avukatlar özel bilgilere erişebilir telefon numaralarına erişebilir siz tanırsınız güvenirsiniz vatandaş güvenmek zorunda değil.
Avukatlarla ilgili bir sıkıntınız yoktur umarım. Üyeler buraya kim olduklarını ispat ettikleri için biz avukatlar da kendimizi bu sitede GÜVENLİ ve MUTLU hissettiğimiz için yanıt yazıyoruz. Yoksa biz de vatandaşa GÜVENMEZ, zırnık bilgi yazmayız. Vatandaş kendini ispat edecek, avukatlar değil. Özel bilgilerine erişilmesinden korkan kişiler ise maalesef Kimlik numarası, vatandaşlık numarası, sosyal güvenlik numarası gibi bilgilerin olmadığı ülkelere taşınacaklar. Artık milenyum yılında insanların numaralandırılması çoktan başlamış durumda ki bizlerin buna yapabileceği birşey yok.
-
Eğer bir site benden TC kimlik numaramı istese ve ben vermek istemezsem, yapacağım şey siteye üye olmamak gibi çok basit bir şeydir.
Tartışmaya ne gerek var ki?
Nasılsa hiç bir siteye üye olmak gibi bir zorunluluk yok.
-
Çok güzel,
atladığınız bir şey var,
illa ki gelip sitemize TC kimlik numaranızı yazacaksınız diye kimse zorlanmıyor.
Siteye gelip,içeriğini inceleyip, siteden faydalanmayı düşünen kişiler, üye olmak istediğinde , site yönetimince istenen bilgileri girerek üye oluyor.
Bu istenen bilgiler, sevdiğiniz yemek te olabilir, uğurlu sayınız da olabilir, ayakkabı numaranız da.!
Üye olmak isteyen de o bilgileri girerek üyeliğini tamamlayabilir. O bilgileri girmek istemeyen de üye olmaz. ( cetvel mantığı-oldukça düz mantık)
Her ne olursa olsun,
hiç kim se nin , siz neden bu bilgileri istiyorsunuz, nasıl istersiniz, isteyemezsiniz deme lüksü de yok , hakkı da yok.
Üye olmak istiyorsanız veriyorsunuz, vermiyorsanız üye olamıyorsunuz. Basit değil mi?
-
Memonun derdi belli oldu. https://www.hukuki.net/showthread.php...aciz-kalktı-mı buradaki forumla bu konuyu birleştirince çıkan sonuç.
Memo fena şekilde borç takmış birilerine ve bu sitedeki avukatlar onu bulur diye tantana yapıyor. Mesele çıktı ortaya. Bu arada memo, sitedeki kimlik numarandan evini buldum, yarın hacze geleceğim yasa çıkmadan. Benden söylemesi.
-
Alıntı:
parios34 rumuzlu üyeden alıntı
Selam saygıdeğer arkadaşlar bilhassa nikon;
Ben kimseyi itham altında bırakmadım. Elbette siteniz harika. Hepiniz başarılı insanlarsınız.Ben olasılık bazında söyledim.Ben burada olmaktan mutluyum.
Ben devlet memuru fizyoterapistim. Hukukçu değilim. Buranın sohbet sitesi olmadığının da farkındayım.
Tc Kimlik nosu sıradan bir bilgi değildir ben onu kastettim.
Atıyorum bir devlet kurumunda tc kimlik nosu veri tabanında yer alabilir, çünkü tıklarsın kişi hakkında iç terminallere ulaşırsın.
NEDEN HERKES GERİLDİ BU KADAR ANLAMADIM?
Kimseyi şikayet etmek gibi lüksümüz yok elbette gönüllü üye oldum.
SAYGILAR
Bence haksız da değil her insan sütten çıkmış ak kaşık olamaz tabiki kimse zorla üye yapmadı kimsede zorla TC . kimlik numaramızı istemedi fakat haberlerde çevremizde neler duyuyoruz yarın ne malum bu üyelik bilgilerinin bi hacker tarafından ele geçirilmeyeceği bunu kim garanti edebilir.Bi keresinde kredi kartımdan internet üzerinde yüklü bi para çekilmiş gariban bi insanın alakasız bi şekilde kimlik kartı kullanılmış çoğu bilgiler doğru sadece adamın resmi ile baktığınızda doğum tarihi tutmuyo yani resim 60 yaşında birinin resmi fakat doğum tarihi 30 yaşında kimseyi zan altında bırakmak istemem ama dünya üzerinde ne olaylar döndüğünü bizimde kendimizi korumamız geektiğini her anlamda hatırlatmakta fayda buluyorum gerekirse üyeliğiminde iptalini istiyorum .
saygılarımla.
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlarla ilgili bir sıkıntınız yoktur umarım. Üyeler buraya kim olduklarını ispat ettikleri için biz avukatlar da kendimizi bu sitede GÜVENLİ ve MUTLU hissettiğimiz için yanıt yazıyoruz. Yoksa biz de vatandaşa GÜVENMEZ, zırnık bilgi yazmayız. Vatandaş kendini ispat edecek, avukatlar değil. Özel bilgilerine erişilmesinden korkan kişiler ise maalesef Kimlik numarası, vatandaşlık numarası, sosyal güvenlik numarası gibi bilgilerin olmadığı ülkelere taşınacaklar. Artık milenyum yılında insanların numaralandırılması çoktan başlamış durumda ki bizlerin buna yapabileceği birşey yok.
Avukatlar mükemmel insanlar diyorsunuz sanırım ,şuan da kaç tane avukatın Adalet Bakanlığından izin alınarak yargılamada olduğunu hatırlatmama gerek varmı bilmem ? En yakını benim bu konuda site mükemmel isteyerek üye olduk tabiki ama TC. kimlik numara uygulaması bence etik değil .
-
Alıntı:
tnsuzun rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlar mükemmel insanlar diyorsunuz sanırım ,şuan da kaç tane avukatın Adalet Bakanlığından izin alınarak yargılamada olduğunu hatırlatmama gerek varmı bilmem ? En yakını benim bu konuda site mükemmel isteyerek üye olduk tabiki ama TC. kimlik numara uygulaması bence etik değil .
Adalet bakanlığının en saçma şikayete bile soruşturma izni verdiğini biliyor musunuz? Sonuç: Hep beraat. Keşke emniyet mensupları, tüccarlar vs. için de aynısı geçerli olsaydı da beraat etselerdi! TC kimlik numarasını motorlu kuryelere bile verirken bu siteye vermeyi de çok görmüyorum.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çok güzel,
atladığınız bir şey var,
illa ki gelip sitemize TC kimlik numaranızı yazacaksınız diye kimse zorlanmıyor.
Siteye gelip,içeriğini inceleyip, siteden faydalanmayı düşünen kişiler, üye olmak istediğinde , site yönetimince istenen bilgileri girerek üye oluyor.
Bu istenen bilgiler, sevdiğiniz yemek te olabilir, uğurlu sayınız da olabilir, ayakkabı numaranız da.!
Üye olmak isteyen de o bilgileri girerek üyeliğini tamamlayabilir. O bilgileri girmek istemeyen de üye olmaz. ( cetvel mantığı-oldukça düz mantık)
Her ne olursa olsun,
hiç kim se nin , siz neden bu bilgileri istiyorsunuz, nasıl istersiniz, isteyemezsiniz deme lüksü de yok , hakkı da yok.
Üye olmak istiyorsanız veriyorsunuz, vermiyorsanız üye olamıyorsunuz. Basit değil mi?
Lüksüde de yok hahkkıda yok düşündürücü..
Şimdi merak ettim tc numaralarımızı kimler görüyor her ne kadar hakkım olmasada merak işte.
-
Alıntı:
Yız derken sözçü olraktan mı? Kişisel düşünce mi? Yoksa genelleme mi? Şimdi bana cevap yazmak için kimlik bilgilerime mi bakıyorsunuz? Mümkünse bakmayınız yazmayınız (kendi adıma söylüyorum) ben kimlik bilgimi paylaşılsın diye vermedim bilgilerim paylaşıma açık değildir onayım yoktur.
-
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Yız derken sözçü olraktan mı? Kişisel düşünce mi? Yoksa genelleme mi? Şimdi bana cevap yazmak için kimlik bilgilerime mi bakıyorsunuz? Mümkünse bakmayınız yazmayınız (kendi adıma söylüyorum) ben kimlik bilgimi paylaşılsın diye vermedim bilgilerim paylaşıma açık değildir onayım yoktur.
Herhalde bir yazı ancak bu kadar çarpıtılabilir. YIZ, BİZ derken genelleme olduğu belli olmuyor mu, bir kesimin sözcüsü olduğumu nereden çıkarıyorsunuz? (Sözcüsü olmak isterdim ama). Kimlik bilgilerinizi gördüğüm için değil, bu sitenin ipini koparan, ne üdüğü belirsiz kişileri üye yapmadığını düşündüğüm için cevap yazıyorum. Yukarılarda bir yerlerde kimlik numaralarının kimseyle paylaşılmadığı, sadece yöneticilerin gördüğü defalarca söylenmişken, "paylaşılmasına onay vermiyorum" demenin iyiniyetle bağdaşmadığı ortadadır. Yazılanları önce okumanızı sonra da yalın bir gözle okumanızı dilerim.
-
-
Alıntı:
Herhalde bir yazı ancak bu kadar çarpıtılabilir. YIZ, BİZ derken genelleme olduğu belli olmuyor mu, bir kesimin sözcüsü olduğumu nereden çıkarıyorsunuz? (Sözcüsü olmak isterdim ama). Kimlik bilgilerinizi gördüğüm için değil, bu sitenin ipini koparan, ne üdüğü belirsiz kişileri üye yapmadığını düşündüğüm için cevap yazıyorum. Yukarılarda bir yerlerde kimlik numaralarının kimseyle paylaşılmadığı, sadece yöneticilerin gördüğü defalarca söylenmişken, "paylaşılmasına onay vermiyorum" demenin iyiniyetle bağdaşmadığı ortadadır. Yazılanları önce okumanızı sonra da yalın bir gözle okumanızı dilerim.
Öncelikle belirtmek isterim ki daha öncede belirtmiştim site kurallarına uymayanların tekradan üye olmalarını engellemek adına kişilere ahlaki kurallara uyma konusunda baskı olması adına istenmesine karşı değilim ve bu sitedeki demokrasiyi özgürlüğüde seviyorum burada belli bir guruba imtiyaz ayrıcalık verildiği de ortadadır ancak bu imtiyaz belli bir gurubu koruma kayırma noktasında da değildir zira burada sisleme karşı düşüncelerimizi dahi özgürce ifade edebiliyoruz,
Diğer hukuk siteleri gibi belli bir gurubun sözcüsü gibi görünmüyor benim gözüme düşünce ve yazılarda farklı renkler var benim gibi cahilide var konuya hakimide var taraflısı var tarafsızı var kısaca benim hukuk sitem AB standartlarını hedeflemeli demiyorum AB hukuki netin özgürlük standartlarını hedeflemeli. Bu kısa açıklamadan sonra iyi niyetten ne kastetdiğiniz konusunda yorum yapacağım sizin gözünüzde belkide üçüncü çoğulların gözünde çarpıtmış olmaktan korkuyorum okuma konusuna gelince ilk yazımı eklemeden önce okumuştum daha sonra dikkatimden kaçmış başta şahsınızdan olmak üzre özürlerimi ilgilerinize sunarım :)
-
Ne yazacağımı şaşırdım. Bu yazının üzerine laf ekleyebilmek mümkün değil. Nezaketiniz için tebrik ve teşekkür ediyorum.