-
Tebligatı alma ömür boyu kira vermeden otur!
1)kirasın vermeyen kiracının kiraladığı evin adresi ( A ) OLSUN
(A) adresine tebligatı gönder,postacı gitsin evde kimse yok. komşuya desinki bu vatandaş burada ouruyormu komşu desinki evet ouruyor.postacı diyecekki o zaman şuraya bir imza .komşu hayır aman kardeşim beni karıştırma imza işne falan..muhtara git. postacı evin bağlı olduğu muhtara gitsin muhtar diyecekki burada kayıtlı değil bu vatandaş ..tebligat aynen geri iade.. bu biiiirrr
2) kirasını vermeyen kiracının sahip olduğu ve içinde kiracısının oturduğu mahalle muhtarlığında kayıtlı olduğu evin adreside (B) Olsun..
bu kez ikinci tebligatı bu adrese yolla .burada oturmuyor ama bu muhtarda kayıtlı ya , postacı (B) adresine gitsin kapıyı çalsın açan kişi desinki burada böyle biri yok ben kiracıyım .o vatandaş benim ev sahibim burada ben ouruyorum.postacı diyecekki al o zaman şu tebligatı imzala kendisine ver !!! kiracı derki beni karıştırma kardeşim bana ne .ev sahibimin tebligatından.. .
postacı şimdi ne yapacak ? (B) mahallesindeki muhtara giderse o muhtara teslim edebilecekmi ?
hukukçu arkadaşlar yardım bekliyorum saygılarımla
-
Cevap: Tebligatı alma ömür boyu kira vermeden otur ...
Muhtarlıkta kaydı varsa muhtar tebligatı alabilir, veya adres bırakmadan terk deyip iade edebilir :)
Ev sahibi ise tapuya kayıtlı adresine tebligat kanunu 35. maddesine istinaden (kapıya yapıştırılmak suretiyle)tebligat yapılabilir.
-
Engin bey sahibi olduğu mahalledeki muhtarda aynen sizin dediğiniz gibi demiş .. şimdi 3. defa tebligat göndericem bunu icra dairesinde 35.maddeye istinaden tapuda üzerine kayıtlı olan evin adresine diye belirtmek zorundamıyım ?
yardımınız için teşekkürler ...
-
Önce tapuya müzekkere yazdırıp kayıtlı adresi celp ettirmelisiniz. Gelen cevaba göre tebligat yapılabilir.
-
Bulunduğunuz ilde avukat yardımı alın.Daha fazla zarara uğramayın.
2. yolun olmayacağını daha önce söylemiştik.1.Yola alo post ile günlük tebligat çıkartın.Sizde orada olun.Posta cı geldiğinde komşularınızın tavrını da görürsünüz.Postacıyı uyarırısınız.
Bu olmazsa diğer yol.Muhtara adres bildirimi kapsamında şahısın kiracınız olarak orda oturduğunu , bu bildirimi yönetici de yapabilir.Bunları ilçe nufus müdürlüğüne bildireceksiniz.Adres bildirimi kapsamında.
Bu yolda olmazsa resmi kayıtlardaki adresine tapu, vergi dairesi vesair tebligat kanunu 35 e göre tebligatyapacaksınız.
Bu da olmazsa ilan yoluyla yapılacak.
-
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Bulunduğunuz ilde avukat yardımı alın.Daha fazla zarara uğramayın.
2. yolun olmayacağını daha önce söylemiştik.1.Yola alo post ile günlük tebligat çıkartın.Sizde orada olun.Posta cı geldiğinde komşularınızın tavrını da görürsünüz.Postacıyı uyarırısınız.
Bu olmazsa diğer yol.Muhtara adres bildirimi kapsamında şahısın kiracınız olarak orda oturduğunu , bu bildirimi yönetici de yapabilir.Bunları ilçe nufus müdürlüğüne bildireceksiniz.Adres bildirimi kapsamında.
Bu yolda olmazsa resmi kayıtlardaki adresine tapu, vergi dairesi vesair tebligat kanunu 35 e göre tebligatyapacaksınız.
Bu da olmazsa ilan yoluyla yapılacak.
Peki, burda vatandaş misal olarak, bu kadar işle uğraşmıyım, direk ilan ile tebligat yapayım diyebilirmi? haklı olurmu? en az kaç gazetede yayımlanması lazım?
-
Hayır önce araştırma yapılacak.
-
Ben anlamadım bu konuyu, kiracının kayıtlı olduğu muhtarlık neden tebligatı almıyor ki?
-
çünkü kiracının kayıtlı olduğu adreste başkası ikamet ediyor .. postacı gidiyor bakıyorki adreste kiracının kiracısı var ve tebligatı almak istemiyor .. muhtara gidiyor muhtarda habersiz terk veriyor ( adres bırakmadan gitmiş ) .
-
Tamamda muhtarda kayıtlı biri ise nasıl muhtar habersiz terk diyor?
-
Alıntı:
yelizg rumuzlu üyeden alıntı
tamam kayıtlı görünüyor .taşınmış fakat kaydını alıp ,taşındığı adrese nakil yaptırmamış ( yanılmıyorsam buda ayrı bir suç kiracı açısından ) muhtarda diyorki tamam kardeşim bende kayıtlı ama evde başkası oturuyor ..kısır döngü anlıyacağınız .. kimse bana kanunların mağdurun ve haklının yanında olduğunu söyleyemez ..
-
Muhtar kişinin taşınmış olduğunu nereden biliyor?
Bende kiracıyı icra ya verdim, belki hatırlarsınız 23 gün oldu hala icrada bu konuyla ilgili bir geri dönüş yok, kiracı evi bana teslim etmeden evi terk etti ama muhtarda kayıtlı olduğu için tebliğde bir sorun yaşamayacağımı düşünüyorum, bu tebliğ bormal postayla
en fazla kaç günde gider bilen var mı?
-
Alıntı:
hakan keskin rumuzlu üyeden alıntı
çünkü kiracının kayıtlı olduğu adreste başkası ikamet ediyor .. postacı gidiyor bakıyorki adreste kiracının kiracısı var ve tebligatı almak istemiyor .. muhtara gidiyor muhtarda habersiz terk veriyor ( adres bırakmadan gitmiş ) .
Böyle şey olurmu? X kişinin ikametgahına tebligat gidicek,postacı gelince kapıyı Z kişisi açıp, ben onu tanımam burda ben yaşıyorum diyecek, muhtarda kayıtlı X kişisisin,tebligatını, Kayıtlı olduğu halde muhtar almıycak???
X kişisinin nerde olduğundan muhtara neki bu durumda? belki adam evde,kapıyı bilerek Z kişisine açtırıp böyle söyletiyor,muhtar müneccimmiki oturduğu bürosundan adamın o evde YASAL olarak oturduğu kayıtlı olduğu halde,bu adam burda yaşamıyor diye ferman verebiliyor? kayıtlımı kayıtlı, muhtar nasıl kafasına göre,tebligatı almayabilir? YASAL olarak o evdeki kayıtlı kişi X kişisi ise,evde o an bulunan herhangi bir kişi,X kişisinin YASAL olarak orda oturduğu gerçeğini nasıl değiştirmekte merak ettim...
-
binada bir komşu veya yönetici postacının evrekına imza atması gerekiyor.postacı kapıya haber kağıdını yapıştırıyor ve daha sonra tebligatı muhtara bırakıyor ..bunlar olması gerekli yani orada bir komşu veya yöneticinin yardımı gerekli genelde kimse bu tip işlere girmek istemiyor ..normal posta ile bir haftayı gözden çıkarın siz ..
-
fiilen oturmadığı adrese tebligat yapamıyormuşsunuz .. 2 aydır uğraşıyorum .. adam ortada ama bürokrasi adamı saklıyor işte .. binada bir kiş demeliki burda oturur fakat ayda yılda bir gelir bu yeterli tebligat için ama demesi yetmiyor imza atmalı :(
-
Alıntı:
Muhtar kişinin taşınmış olduğunu nereden biliyor?
Bende kiracıyı icra ya verdim, belki hatırlarsınız 23 gün oldu hala icrada bu konuyla ilgili bir geri dönüş yok, kiracı evi bana teslim etmeden evi terk etti ama muhtarda kayıtlı olduğu için tebliğde bir sorun yaşamayacağımı düşünüyorum, bu tebliğ bormal postayla
en fazla kaç günde gider bilen var mı?
size dönmezler. siz gidip sorun teslim edilmişmi yoksa iademi edilmiş
-
Icra dosyasinda birsey yok, oradakilerde bilmiyor, Kime sormaliyim?
-
Alıntı:
Icra dosyasinda birsey yok, oradakilerde bilmiyor, Kime sormaliyim?
muhtarlığa bir sorun belki orada bekliyordur tebligat .. muhtarda ise sorun yok 1 ay süresi var zaten .değilse,iade edilmişse 23 günde geri dönmesi lazım
-
Alıntı:
Burası Türkiye çünkü...
-
Neyi tartışıyorsunuz ,anlamıyorum.
-
neyi tartışıyoruz ? alacaklı olduğunuz ve evinizi işgal eden kişi ortada geziniyor fakat bürokrasi saklıyor ..olayın özeti bu ,bir avukata devredin diyorsunuz tamam güzel devredelim .avuıkat ta tebligatı yine resmi yolardan yapmayacakmı , vatandaşın önüne çıkan bürokrasi avukatı görünce saklanıyormu ? şimdi 3. tebligat seferine çıkmak zorundayız 3 aydır tebliğ edemedik bırakın icra etmeyi ,az önce tv da vatandaşın biri dert yanıyor benzer bir dava 20 bin tl alacağım için 2 yıldır uğraşıyorum 10 bin tl harcadım dava sonunda kiracının kayıtlı hiç bir şeyi olmadığı için tek kuruş dahi alamadım diyor ..2 yıl sonunda evi tahliye edebildim ama içindeki hasarı ne siz sorun ne ben anlatayım demiş .. şimdi nasıl diyebilirimki kanunlar art niyetli insanların yanında değildir ? neden hızlı yürümez bu işler neden suçluya kötü niyetliye zaman kazandırır, saklanmasına yardım eder ,bunları sabaha kadar yazsak boş ?
-
Sizin yanlışınız var.
Hükümet Büyük Bir Yargı Reformu yaptı.
Çözdü bu sorunları.......
-
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
sizin yanlışınız var.
Hükümet büyük bir yargı reformu yaptı.
çözdü bu sorunları.......
yılın şakası
-
Hakan Bey yukarda size yolu gösterdik.Günlük tebligat yapacaksınız.Tebligat yapılırken de orada bulunacaksınız.Sizin gözünüz önünde tebligat yapılacak.Yönetici veya komşu hayır burada oturmuyor demediği sürece tebligat gerçekleşir.X isimli kiracı burada oturuyor.Akşam geliyor dedi mi tamamdır.
-
imzalaması gerekmiyormu komşunun ? sözlü beyan yaterlimi peki ? selamlar
-
İmzalayacak ,ismini verecek ki geçerli tebligat olsun.
-
burada kilitleniyoruz işte :( yönetici gündüz evde olmuyormuş binada kimsede yanaşmıyor imza işine , normalde bizlerde imzalam istemeyiz doğal olarak başkası ile ilgili bir tebligatı ,kaldıkı çok şirret ve çirkef biri ise kimse muhatap olmak istemiyor hali ile.. p.tesi kendi sahip olduğu evin tapu dairesine gidip müzakere alımaya çalışıcam bide böyle deniyelim o da olmazsa kendi adaletimizi kendimizmi sağlıyacağız bilemiyorum ..
-
Cevap: Tebligatı alma ömür boyu kira vermeden otur!
Yönetici orada oturduğuna dair mahalle muhtarına yazı versin.Muhtar kayda işlesin.Nufus müdürlüğüne yollasın.Tebligatı kaydı olduğundan alsın.Komşular imza atmasa da sözlü olarak evet oturuyor dediğinde postacı Muhtara bıraksın.Muhtar orada oturduğunu bildiğinden alsın tebligatı.
-
Sayın HUKUKİ NET üyeleri bu konu başlığına gösterdiğiniz ilgi ve alakaya teşekkür edrim fakat göstermiş olduğunuz yolların hiç biri adliyede geçerli değil ..şimdi ben ciddi şekilde düşünüyorumki acaba hukuk sistemi avukatlara ayrı vatandaşlara ayrımı çalışıyor .örneğin bit etbligat için 07 03 2010 tarihinden beri uğraşıyorum .sizlerin göstermiş olduğunuz yooları denedim .en son dönen tebligattan sonra bakırköy 8.icra dairesinden benden yapmam istenen şey şu oldu.. bana bir kağıt verdiler bunu şahsın oturduğu mahhalle karakoluna götür polisler 3 gün süre ile takip edecekler ve tutanak tutup (şahsın o adreste olduğuna dair) bize gönderecekler sonra kapıya yapıştırılacak tebligatı yollayacaksın ,bana böyle bir yol olduğunu giç biriniz söylememiştiniz ? yani benim tezim yine doğru TEBLİGATI ALMA BÜROKRASİ EFENDİ SANA ÖMÜR BOYU YARDIM VE YATAKLIK ETSİN :(
-
Alıntı:
hakan keskin rumuzlu üyeden alıntı
Sayın HUKUKİ NET üyeleri bu konu başlığına gösterdiğiniz ilgi ve alakaya teşekkür edrim fakat göstermiş olduğunuz yolların hiç biri adliyede geçerli değil ..şimdi ben ciddi şekilde düşünüyorumki acaba hukuk sistemi avukatlara ayrı vatandaşlara ayrımı çalışıyor .örneğin bit etbligat için 07 03 2010 tarihinden beri uğraşıyorum .sizlerin göstermiş olduğunuz yooları denedim .en son dönen tebligattan sonra bakırköy 8.icra dairesinden benden yapmam istenen şey şu oldu.. bana bir kağıt verdiler bunu şahsın oturduğu mahhalle karakoluna götür polisler 3 gün süre ile takip edecekler ve tutanak tutup (şahsın o adreste olduğuna dair) bize gönderecekler sonra kapıya yapıştırılacak tebligatı yollayacaksın ,bana böyle bir yol olduğunu giç biriniz söylememiştiniz ? yani benim tezim yine doğru TEBLİGATI ALMA BÜROKRASİ EFENDİ SANA ÖMÜR BOYU YARDIM VE YATAKLIK ETSİN :(
Aynen katiliyorum Hakan kardes ,bendeki kiraci iki senedir oturuyor bedavaya mahkeme tahliyesinide ocakda kazandik hemide avkat bakiyo isimize hala teblikati veremediler.
-
hicmi mantik yok bu teblikat isinde ben bilmiyorum, bir ev sahibi mahkemeye kiracisini vermis tahliye kazanmis icra memuru evi bosaltmaya gitmiyor niyeymis teblikat kiracinin eline gecmemis bizim ückagitci postaciya burda böyle birisi yok deyince ona inaniyorlar bana inanmiyorlar ne sacmalik adam benim evimi gasp etmese ben niye teblikat göndertdireyimki bu nasil kanun anlayisi:alala:alala
-
Tahliye davası açıp kazandığınıza göre tebligat sorununu gecikmeli de olsa aşarsınız. Tebligat Kanunu 35 uyarınca yapılan tebligat geri çevrilemez.
-
merhaba bizde henüz kazanılmış bir dava yok. sadece karakol marifeti ile tutanak tutup savcılığa verdik ve son tebligat kapıya asıldı .dün kiracı aradı ve evden çıkarım ama bana borcu yoktur yazısı verirsen diyor .yani 8 aylık kirayı silecekmişim evden çıkması için yoksa çıkmam uğraşırsın diyor .bende geri adım atmadım şahsın üzerine evi var nasıl bu kadar rahat olabiliyor .mahkemede benim aleyhime sonuç çıkabilirmi ? ne gibi bir mazeret sunabilir bu konuda fikri olan arkadaş varmı selamlar..
-
Rahatlığı sanırım konut haczedilmezliğinden. Üzerine sadece bir evi varsa kiraya vermiş olsa bile haczedilemiyor, haczedilse dahi şikayet yolu ile kaldırılabiliyor. Bu hususu biliyorsa belki ondan diretiyodur. Ama siz de kiraları üzerine haciz koyar alacağınızı tahsil edebilirsiniz. Ben şahsen borcu tahsil etmeden evden tahliye etmemenizi öneririm. Kiraya verdiği eve hacze gidip kiracının ve kontratın bilgilerini alın kiralara haciz koyun. Borç bitince de şutlarsınız.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Rahatlığı sanırım konut haczedilmezliğinden. Üzerine sadece bir evi varsa kiraya vermiş olsa bile haczedilemiyor, haczedilse dahi şikayet yolu ile kaldırılabiliyor. Bu hususu biliyorsa belki ondan diretiyodur. Ama siz de kiraları üzerine haciz koyar alacağınızı tahsil edebilirsiniz. Ben şahsen borcu tahsil etmeden evden tahliye etmemenizi öneririm. Kiraya verdiği eve hacze gidip kiracının ve kontratın bilgilerini alın kiralara haciz koyun. Borç bitince de şutlarsınız.
Mehaba benim anlamadığım nokta bu rahatlık kira borçlarındamı oluyor sadece .örneğin bir beyaz eşya aldınız ve senet yaptınız ödemediniz diyelim.. oradaki hukuki süreç ve yol dahamı farklı oluyor , yada kredi kartı borçlarında neden bu kadar esnek değil hukuk sistemi ? çatır çatır tahsil edyorlar alacaklarını .. bırakın alacaklı olduğunuz yönünü işin birde işgalcilik yanı var adam sizin sahip olduğunuz evi işgal ediyor ve tek kuruş kira,fatura,aidat ödemiyor ve siz hiç bir şey yapamıyorsunuz .aylarca sürüklenip duruyorsunuz ..
-
yorumları okuyunca şu aklıma takıldı şimdi adam kapıyı açmayınca tebligat geri dönüyor geri dönmesi orda öyle birinin oturmadığını kanıtlıyor ozaman çilingirle aç kapıyı adamı tekme tokat at sokağa kilidi değiştir sokakta kalsınlar nasıl olsa orda oturmuyomuş ya bi hak idda edebilirmi? bide hak idda etmeye kalktığında bu durumdan faydalanılıp tebligat imzalatılabilirmi?