Slmlar; aralıkta resmi olarak boşandım ama nafakamı anlaşma protokolündeki tarihte alamıyorum düzenli değil.İcra yoluyla almak nasıl olur yada ne yapabilirim??
Printable View
Slmlar; aralıkta resmi olarak boşandım ama nafakamı anlaşma protokolündeki tarihte alamıyorum düzenli değil.İcra yoluyla almak nasıl olur yada ne yapabilirim??
Bir avukata başvurarak icra takibi başlatabilirsiniz.
Belli bir ay ödenmediğinde mi yada bu geç yaratmaya çözüm ne olur?
İcra takibi başlatıp eşinizin maaşına haciz koyarak düzenli ödenmesi sağlanabilir. İcraya vermek için ödenmemesini beklemek gerekmiyor.
İcra takibi için sigortalı bi işte çalışması mı gerekir??
Hayır icra takibi çalışmasa da açılabilir. Maaşına haciz koyabilmek için bir maaşı olması gerekir.
Boşandığım eşim çalışıyor ama sigortasız nerde çalıştığını bimiyorum.İcra yoluyla almak için hangi yolu izlemeliyim çünkü nafaka yı çok değişik yerlere ve geciktirerek yatırıyor.Nafaka alırken benim sigortalı olmam da sakınca varmı??
nafakanızı alıyosunuz sonucta değilmi biraz geç olsun ne olur yani .valla bu nafaka olaylarını okudummu bunalıma giriyorum gün oluyor adamın cebinde para olmuyor nafaka derdi çıkıyor bide ben nafaka öderken kendimi toki evine girmiş gibi gördüğüm için ayın ilk 5 gününde ödeme yapmayı alışkanlık haline getirdim bazen gıcıklık olsun diye geciktirirdim ama sonuçta ödeniyor .bence adamı hapse attırın :) parayı ödemezse
Zaten gıcıklık olsun diye ankaranın en ücra postanesine yatırıyor ve hbr bile vermiyor.Ayrıca durumu süper iyi
senin konunu bilemediğim için bişey diyemem banka hesabı ver kontrol et arada mesela bende banka hesabı var 5 tl,yi ondan kestiriyorum yatırıyorum bankamatikten. Valla çektirdiyse al hakkını bişey diyemem ama biraz alınteri olması lazım kazanılan parada .he çocuk felan varsa ödemesi lazım ama yoksa gerek duymak anlamsız işine gelmeyen kocanın işine gelmesin parası onamı muhtaçsın elin ayağın sağlamsa tenezzül etme durumun kötüyse devam et ozaman .komik gelme durumu yok yani bende ödediğim için bıktım artık bu sacmalıktan .hakedene verilmeli ama haketmeyene ne demeli
O sırf beni mağdur etmek için açılan posta çeki hesabına yatırmıyor.Hak etmeye gelince sonuna kadar haklıyım.Yatırdınmı diye msja bile hakaretle cevap veriyor.Çocuk var velayet onda ama babaanesine baktırıyor anlaşmalı olduğu için nafaka vermeli tarihi var..
yatırdınmı diyene kadar icraya yolla dosyayı olsun bitsin devlet kadına o kadar hak tanımış kullanmasını bilene bilmiyosanız o sizin zayıflığınızdandır bizimki her türlü yapıyor .her yolu biliyor neyse geçmiş olsun üzüldüm ama nasip ölümlü dünya boşver yarın toprağın altında para pul bizi kurtarmıyacak hak yiyen hakkı verecek inşAllah .bura için çok mücadele ettik yeter gayrı .mübarek ramazan ayı oruçluyken güzel abdest al dua et secdede Rabbim yardım et de eder inşAllah .kolay gelsin dert etmeye gerek yok
merhaba
Ben 2007 yılında anlaşmalı boşanma ile eski eşimden boşandım. iki kızımın velayeti bende.Kızlarım 15 ve 7 yaşlarında.memurum kendim için bir şey istemedim ama kızlarım için aylık 150liradan toplam 300lira nafaka ödemeyi 2007 yılında kabul etmişti.Oysa bu miktar şuan okul çağı gereği yetmiyor.Arttırma talebiyle dava açsam benim yeniden evlenmiş olmam ve çalışıyor olmam davayı nasıl etkiler?Eski eşin mesleği mali müşavirlik.Durumu iyi.Ne kadar nafaka belirlersem reddolunmaz? 400+400 istesem makul olur mu?
Bu nafakaları bazen ödüyor bazen ödemiyor.benim maaş hesabıma gönderiyor canı isterse.Belli bir ciddiyeti yok mu bu işin?son 3 aydır ödemedi ne yapmam lazım?Geçen yılda 3 ay ödemedi tümünü talep edebilir miyim?İcra müdürlüğüne resmen bir dilekçe ile mi başvurayım.Yoksa başka bir makamı var mı?Davada onunla karşılaşmamak için barodan bir avukat talep etmek istiyorum.Bunun yolu nedir?Şimdiden teşekkür ederim.Başarılar diliyorum.
Sizin belirlediğiniz miktarı hakim illaki takdir edecek diye bir kaide yok. Az istersiniz, çok verir, çok istersiniz az verir artışı. Belli olmaz.
Ayrıca eski eşinizin maddi durumu da nafakayı etkileyen bir unsur. Siz isteyin o miktarı. Takdir hakimindir.
Son 3 aydır ödememişse elinizdeki boşama ilamını alıp icra dairesine gidip icraya vermek olsun. Boşanma ilamında kızlarınız için belirlenmiş nafaka miktarları yazdığı için o ilamı yanınıza alın diyorum. Resmi bir belge çünkü.
Siz icra dairesine gidin, sizi orada yönlendirirler orada. Yardımcı olurlar.
Çalıştığınız için barodan ücretsiz avukat isteyemezsiniz. Ama ücretli olarak avukat tutabilirsiniz.
heheheh :) ay koptum sabaha sabah :) ödemeye devam edin eski eşiniz evlenene kadar :) bu arada hiç bir hakim çalışan eşe nafaka bağlamaz demekki nafaka bağlıcak kadar bu erkekler fena :)
merhabalar ben kaç aydır ugraşıyorum davalarım sonuçlandı hala alamıyorum nafaka
bencede ödemesse nafakaı hapse girmeliki akılları başlarına gelsin
Eş çalışmıyor ise ne olcak :) neye haciz koycaklar, ben 3 yıl sonunda eski eşimi hapse attırmayı başardım 3 yıldır işsiz çalışmıyormuş :) bişeyim yok dedi hakkatende yok ama evde babasının evinde pc başında oturup keyif çatıyor gidip çalışmıyor, ama ben 3 aylık hapis kararı çıkarttım ben uğraştım sende uğraş zafer senin olur arkadaşım
ben 3 yıl uğraştım sonunda hapse attırdım :) sende uğraş arkadaşım eğer hakediyorsa uğraş etme bulma dünyası, yaptıklarının cezasını her kimse çekmeli
tebrik ederim sizi bende ugraşıyorum tabiki sonuna kadar da ugraşacagım nafaka arttırım davası açtım arttırıldı nafakam icra mahkemesine dava açtım ordada 3 ay haps cezası verdi karar da icrada eski alacakları talep ettim ama hala kuruş alamadım sürekli tebligat gönderiyorum ama nafıle nolacak bende bilmiyorum
ssk lı olarak 2000 tl maaşla çalıştıgı mahkemece tespit edilmiş haciz koyduramıyorum maaşına nasıl iş ya bunlar
lütfen bu konularda fikir sahibi olan biri aydınlatırsa memnun olacagım
Tekrar başvuru yap nasıl alamıyorlar yaaa banka hesabına icra koydur, firmaya icra mahkemesi kagıt göndermesi lazım var bir iş sen iyice araştır git adliyeye bence, dilekçe ver tekrar.