-
Kızımı göremiyorum
5 senedir her türlü adli yolu deneyerek kızımı gormeme bır sekılde engel oluyorlar.Şuan 8 yasına gırmek uzere ben ızmırdeyım kızım kayserıde mahkeme bana 1-31 temmuz arası gorme ımkanı sundu ama her gıdısımde evde olmuyorlar polis ve ıcra memurlarıyla gıtmemıze ragmen kızımı alamıyorum goremıyorum sesını duyamıyorum.Her ay nafakasını duzgun bır sekılde ödemekteyım ayrıca yuklu bır tazmınatıda odemıs bulunmaktayım..
Bana yardımcı olun lutfen ne şekılde bı yaptırım uygulatabılırım kızımın velayetını alabılırmıyım?
Teşekkur ederım
-
Cevap: Kızımı göremiyorum lutfen yardım edin..!
5 yıldır kızınızı göremediğinize çok üzüldüm.
Anlaşılan siz eski eşinizden boşanırken müşretek kızınızdan da boşanmışsınız eski eşinize göre. Ama nafaka almaya gelince almamazlık etmiyor. Maalesef günümüzdeki bazı anneler böyle zihniyette. Böyle bir annem olmadığı için allahıma şükrediyorum. Böyle zihniyet taşıyan anneleri de esefle kınıyorum.
Hukuki olarak sitemizin hukuçuları cevaplasınlar sorunuza diye ben cevaplamıyorum. En güzel cevabı onlar vereceklerdir.
-
Üzülmek çare olmuyorki..Çevremdeki insanlar nasıl dayanıyorsun dıyorlar fakat dayanmamak eldemi elim kolum baglı hıcbısey yapamıyorum..Kayseride yasıyorlar okulunu ogretmenını buldum konustum kadın korkuyor,babasının gormesı yasak demısler ogretmenıne bu ne curret ...M.E.bakanlıgından rapor ıstedım sorusturulsun dıye mufettıs gıtmıs arastırmıs sımdı ogretmenı cok ıyı bana karsı ama bır resmını bıle cekıp yollamıyor korkusundan...
Sanırım en sonunda cezaevı gorunuyor bana :(
-
Ne gibi cezaevi görünüyor anlamadım?
-
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Üzülmek çare olmuyorki..Çevremdeki insanlar nasıl dayanıyorsun dıyorlar fakat dayanmamak eldemi elim kolum baglı hıcbısey yapamıyorum..Kayseride yasıyorlar okulunu ogretmenını buldum konustum kadın korkuyor,babasının gormesı yasak demısler ogretmenıne bu ne curret ...M.E.bakanlıgından rapor ıstedım sorusturulsun dıye mufettıs gıtmıs arastırmıs sımdı ogretmenı cok ıyı bana karsı ama bır resmını bıle cekıp yollamıyor korkusundan...
Sanırım en sonunda cezaevı gorunuyor bana :(
Cezaevi gorunuyor derken??
-
:(
Çözüm aramaktan baska carem olmadıgını dusunuyorum
Warmı bana yardım edebılecek ..?
-
Alıntı:
Cinnet anlamında :(
Bunu yapabılecek yapıdayım ama karakterım ve yasantım buna ızın vermez...
Çözüm aramaktan baska carem olmadıgını dusunuyorum
Sizin durumunuzda birinin cinnet geçirmemesi tabiki zor. Ama eğer biz müslümansak kötülüklerden uzak durmalıyız.
İcra çıkarttığınızı ancak göremediğinizi yazmışsınız. Peki icra ile alamadığınıza dair tutanaklara dayanarak ceza davası açmadınız mı?
-
Evet aççtım hakım hanım bana dedıkı 1 temmuzda gıtmıssınız deniz bey;Evet 1-31 temmuz arası degılmı benım gorme gunum;Evet ama 4 unde gıtseydınız dıyerek o kadar sacma bır cevap verdıkı..Ben tabı nasıl olur 1 ıyse 1 ınde gıdecegım tabıkı dedım..Sonuç kaybeden ben
Önceki senede ise neden avukatına teblığ yollamısım kızımın annesıede yollamam gerekıyormus deyıp yıne alamadım bu arada her gıdıs gelısım 2200 km benzın +icra dairesi+avukat vs vs
Avukat onun vekılı degılmıdır vekaletı yokmudur onda evet vardır ama kaybeden yıne bıoz erkekler oluyoruz.....
-
Alıntı:
Evet aççtım hakım hanım bana dedıkı 1 temmuzda gıtmıssınız deniz bey;Evet 1-31 temmuz arası degılmı benım gorme gunum;Evet ama 4 unde gıtseydınız dıyerek o kadar sacma bır cevap verdıkı..Ben tabı nasıl olur 1 ıyse 1 ınde gıdecegım tabıkı dedım..Sonuç kaybeden ben
Önceki senede ise neden avukatına teblığ yollamısım kızımın annesıede yollamam gerekıyormus deyıp yıne alamadım bu arada her gıdıs gelısım 2200 km benzın +icra dairesi+avukat vs vs
Avukat onun vekılı degılmıdır vekaletı yokmudur onda evet vardır ama kaybeden yıne bıoz erkekler oluyoruz.....
Peki bu davanın kararını temyize göndermediniz mi?
-
Savcılıga suc duyurusunda bulunmustum ....
Daha dogrusu bu ıslerı pek bılmedıgımden dolayı avukatım ılgılenıyordu...
Velayet davası acsam sızce kızımı bana verme olasılıgı varmıdır...
Annesının işi yok çalışmıyor ve hala bekar
-
Alıntı:
bunun adı pozitif ayrımcılık oluyor işte. aynı şeyi sen yapsaydın eşine karşı eminimki ilk celsede kızının velayetini senden alır ona verirlerdi. sen yasal olarak yapılabilecek herşeyi yapmışsın icra memurunun tutanağına rağmen adalet hala onun yanında yer aldıysa demekki adalet adil bir şey değil.
-
Alıntı:
Savcılıga suc duyurusunda bulunmustum ....
Daha dogrusu bu ıslerı pek bılmedıgımden dolayı avukatım ılgılenıyordu...
Velayet davası acsam sızce kızımı bana verme olasılıgı varmıdır...
Annesının işi yok çalışmıyor ve hala bekar
Bence sizin bu icra işince bir sorun var. Hakim diyorsunuz, savcı diyorsunuz. Ne yaptığınızı hukuki olarak ben anlayamadım. Yanlış yapılan birşeyler var sanırım.
-
Sayın denizasil icra ile çocuğunuz alma konusunda sanırım hakim doğruyu söylemiş.
Bu konuda bir bilgi buldum paylaşıyorum.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çocuk teslimine dair 24. Maddede yazılı şekilde bir icra emri karşı tarafa gönderilmek suretiyle borçluya 7 gün içinde çocuğun teslimini emreder. Borçlu bu emri tutmazsa çocuk nerede bulunursa bulunsun ilam yani karar zorla icra olunur. Bu durum icra müdürü tarafından çocuğu göstermeyen tarafa yani borçluya tebliğ edilir. Ayrıca aykırı bir hareketin 341. Maddeye göre cezalandırılacağı ihtar olunur. İİK. 25. Maddeye göre icra müdürü ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından görevlendirilen sosyal çalışmacı , pedegog, psikolog veya çocuk gelişimcisi gibi bir uzmanın bunların olmadığı yerde bir eğitimcinin hazır bulunması suretiyle çocuk teslimi gerçekleştirilir.
İcra emrinde olması gerekenler şunlardır ;
- Çocuğun 7 gün içinde teslimi,
- Teslim edilmediği takdirde ,İİK 341 gereği cezalandırılacağı yazılır
Borçlu bu emri tutmazsa çocuk nerede olursa olsun ilam hükmü zorla icra edilir. Çocuk teslimi emrinde icra sırasında çocuğu gizleyen tekrar kaçıran borçlu ile bu fiillere iştirak edenler şikayet üzerine tetkik mercii tarafından 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yani siz 7 gün boyunca çocuğu teslim için kapısına gitmek zorundasınız diye anlıyorum buradan.
-
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
bunun adı pozitif ayrımcılık oluyor işte. aynı şeyi sen yapsaydın eşine karşı eminimki ilk celsede kızının velayetini senden alır ona verirlerdi. sen yasal olarak yapılabilecek herşeyi yapmışsın icra memurunun tutanağına rağmen adalet hala onun yanında yer aldıysa demekki adalet adil bir şey değil.
Kime guvenecegız oda tartısılır artık...
Ben anlam veremıyorum bu durumlara o kadar acıkı kendı verdıgı karara kendısı ters dusmekte fakat bunun anlayısı içerisinde degil..
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın denizasil icra ile çocuğunuz alma konusunda sanırım hakim doğruyu söylemiş.
Bu konuda bir bilgi buldum paylaşıyorum.
Çocuk teslimine dair 24. Maddede yazılı şekilde bir icra emri karşı tarafa gönderilmek suretiyle borçluya 7 gün içinde çocuğun teslimini emreder. Borçlu bu emri tutmazsa çocuk nerede bulunursa bulunsun ilam yani karar zorla icra olunur. Bu durum icra müdürü tarafından çocuğu göstermeyen tarafa yani borçluya tebliğ edilir. Ayrıca aykırı bir hareketin 341. Maddeye göre cezalandırılacağı ihtar olunur. İİK. 25. Maddeye göre icra müdürü ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından görevlendirilen sosyal çalışmacı , pedegog, psikolog veya çocuk gelişimcisi gibi bir uzmanın bunların olmadığı yerde bir eğitimcinin hazır bulunması suretiyle çocuk teslimi gerçekleştirilir.
İcra emrinde olması gerekenler şunlardır ;
- Çocuğun 7 gün içinde teslimi,
- Teslim edilmediği takdirde ,İİK 341 gereği cezalandırılacağı yazılır
Borçlu bu emri tutmazsa çocuk nerede olursa olsun ilam hükmü zorla icra edilir. Çocuk teslimi emrinde icra sırasında çocuğu gizleyen tekrar kaçıran borçlu ile bu fiillere iştirak edenler şikayet üzerine tetkik mercii tarafından 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Yani siz 7 gün boyunca çocuğu teslim için kapısına gitmek zorundasınız diye anlıyorum buradan.
Kanunlar ınsanlara gore ayrı ayrı duzenlenmedıgını bılıyoırum..
Benı anlamayan arkadaslarımada hitaben avukatım aracılıgıyla gerceklestırmıs bulunmaktayım her ıcrada yanlarında gıtmekteyım ve polis aracılıgıyla ıcra ıslemını gerceklestırmek uzere orda bulunmaktayız...
Avukatım savcılık harıcınde davada acmıs bulunmaktadır fakat dedıgım sebeplerden dolayı curumektedır ıstemlerım
-
Sanırım cevap bulamayacağım sorunlarım için....
-
Kızınızı yeniden görmeye gittiğiniçde yine göremezseniz bunuzapta geçirtip yeniden suç duyurusunda bulunun.
Bu yeni dosyayı ve esKi dosyayı delil gösterip velayet davası açın.
-
sayın deniz asil;
bende velayet sahibi bir anneyim ve hakim duruşmada velayeti bana verdikten sonra dediki baba ile şahsi ilişkinin kurulmasını engellersen yada velayeti kötüye kullanırsan 6 aydan başlayan hapis cezası var çocuk aynılmıyorsam 11 yaşından küçükse bu ceza 1 kat artırılıyor. babasınada eğer şahsi ilişkiyi kötüye kullanırsan veya kaçırırsan sanada 6 ay hapis cezası var eğer çocuk 11 yaşından küçük ve cebir varsada cezan 1 kat artırılır. demekki sizin çocuğu teslim alamadığınıza dair velayetin kötüye kullanıldığına dair bir evrakla yada tutanakla dava açmanız sorununuzu çözebilir neticede kimse hapis cezası istemez dimi heleki anneysen ve çocuğun arkanda kalacaksa.
-
Tesekkur ederım evet boyle bırsey oldugunu yenı ogrendım..
Elimden gelenı yapacagım ne durumda oldugumu tahmın bıle edemezsınız..3^yasındaydı en son gordugumde suan 8 yasına gırecek buyumesını goremedım sesını duyamıyorum...Kanunsuz bır eylem yapmak ıstemıyorum fakat kanunlar bunu tesvık edıyor acıkcası....
-
Farklı şehirlerde de olsanız ayın bir-iki gün görme hakkı veriyor hakimler.
Sizin ilamda buna ilişkin hükümyok mu? Varsa bence her yıl sadece temmuzu bekleyeceğenize ilamda yazılı günlerde de görüşmeyi deneyin.
-
eşimin çocuk için nafaka davasına karşılık bende boşanma davası açmıştım, dava sona erdi hakim boşanma davasının reddine nafaka davasının kabulüne karar verdi, bende hakime çocuğu görebilmem için herhangi bir karar vermeyecekmisiniz diye sorduğumda hakime hanım bana bu konuyla ilgili talebin yokki dedi. çocuğumu görmek için karar vermesi benim talebime bağlıymış demekki. bir babanın çocuğunu görmesi gerektiğini bile yazılı talebe bağlayan bir adalet sistemi varken sizin çocuğunuzu binlerce kilometre uzaktan başkalarının insafıyla görebilme ihtimaliniz pek yok gibi
-
Alıntı:
eşimin çocuk için nafaka davasına karşılık bende boşanma davası açmıştım, dava sona erdi hakim boşanma davasının reddine nafaka davasının kabulüne karar verdi, bende hakime çocuğu görebilmem için herhangi bir karar vermeyecekmisiniz diye sorduğumda hakime hanım bana bu konuyla ilgili talebin yokki dedi. çocuğumu görmek için karar vermesi benim talebime bağlıymış demekki. bir babanın çocuğunu görmesi gerektiğini bile yazılı talebe bağlayan bir adalet sistemi varken sizin çocuğunuzu binlerce kilometre uzaktan başkalarının insafıyla görebilme ihtimaliniz pek yok gibi
Beyefendi;
Şunu anlayamadım; eski eşinize hiç mi ulaşamıyorsunuz?
-
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Beyefendi;
Şunu anlayamadım; eski eşinize hiç mi ulaşamıyorsunuz?
Ulasıyorum evet bı sekılde telefonunu buluyorum aradıgımda yuzume kapatıyor ve numarasını degıstırıyor
-
Alıntı:
Ulasıyorum evet bı sekılde telefonunu buluyorum aradıgımda yuzume kapatıyor ve numarasını degıstırıyor
Daha önce yazmışsınız; geçici velayet annede mi şu anda? Yoksa hiçbir karar verilmedi mi?
Mail atma ihtimaliniz, mektup yazma ihtimali var mı?
-
Alıntı:
Şu anda karar verilecek bir durum yok.Boşanma davası reddedildiğine göre hala evlisiniz ve çocuğu her zaman göreblirsiniz.
Boşanma davası açıp çocukla kişiselilişki talebinde bulunmalısınız.
Bu durumda çocuğu kaçırıp görmenize izin verilmezse sç duyursnda bulunmalısınız.
-
Alıntı:
Av. Seyhan Uzun rumuzlu üyeden alıntı
Şu anda karar verilecek bir durum yok.Boşanma davası reddedildiğine göre hala evlisiniz ve çocuğu her zaman göreblirsiniz.
Boşanma davası açıp çocukla kişiselilişki talebinde bulunmalısınız.
Bu durumda çocuğu kaçırıp görmenize izin verilmezse sç duyursnda bulunmalısınız.
hala evliysek neden nafaka bağlanabiliyrda çocukla ilgili bir karar verme gereği duyulmuyor.
-
Alıntı:
hala evliysek neden nafaka bağlanabiliyrda çocukla ilgili bir karar verme gereği duyulmuyor.
Çünkü hala evlisiniz; çocuğunuzla ilgili velayet ortak, istediğiniz zaman görebilirsiniz, alıp götürüp annesine göstermemezlik etmedikten sonra, istediğiniz kadar da sizde kalabilir annesiyle anlaştıktan sonra.
Boşanma olmasa bile diğer tarafı mağdur etmemek için nafaka bağlanıyor. Çocukla ilgili karar verilecek bir durum yok ki?
-
Eşiniz nafaka talep etmiş veanlaşılıyor ki gerekliliği ispatlamış, nafakaya karar verilmiş.
Boşanmanın reddinden sonra ayrı yaşayacağınız da muhtemel olduğundan, çocuğun ve annenin mağduriyetini önleyeceğiiçin nafakaya hükmedilmesi isabetliolmuş.
-
Benım sorularımın cevapşları sanırım karıstı ve ben hıcbır sonuca varamadım seyhan hanım
-
Alıntı:
Benım sorularımın cevapşları sanırım karıstı ve ben hıcbır sonuca varamadım seyhan hanım
Kızınızı yeniden görmeye gittiğiniçde yine göremezseniz bunuzapta geçirtip yeniden suç duyurusunda bulunun.
Bu yeni dosyayı ve esKi dosyayı delil gösterip velayet davası açın.
-
Alıntı:
Farklı şehirlerde de olsanız ayın bir-iki gün görme hakkı veriyor hakimler.
Sizin ilamda buna ilişkin hükümyok mu? Varsa bence her yıl sadece temmuzu bekleyeceğenize ilamda yazılı günlerde de görüşmeyi deneyin.
-
geçmiş olsun maalesef aynı dert bende de var icra tutanakları ile hapis cezası alır ayrıca o belgelerle velayet davası aç yükek olasılık alırsın kızını geçmiş olsun...
-
Bana velayetini alabilecegim bir yargıtay kararaı örnegi verebilirmisiniz..Emsal teskil eden ..Lütfen
-
İcra memurlarıyla gittiğinde tutanak tutuluyor, onunla icra mahkemesine dava açacaksın yılmayıp her tutanakla ayrı ayrı aç bakalım.Aynı şeyi eşimde yaptı ceza alınca aklı başına gelir
-
Durmunuza üzüldüm,sorun eşinizde değil bence.İş nafaka ödemesine gelince devlet erkeğin yakasına anında yapışıyor ama hakkınız olan çocuğunuzu görmek isteyipte göremediğinizde devlet buna müdahale etmiyor savsaklıyor.Devletin ve kanunların kadın yanlılığı yüzünden baba şevkatine muhtaç olan çocuğa olan oluyor ama devletin umrunda olan tek şey boşanan kadın nafakasını alıyormu tamam gerisini boşver diyor. Malesef ülkemizde anayasa dahil hertürlü yasa değiştirlmekle uğraşılıyor ama bir tek medeni kanuna dokunulup haksızlığa son verilmiyor.
-
bende kızımın velayetine henuz karar verılmedıgı halde şizofren hastası ve intihar raporları olup kızımı uc kez kızımı darbeden annesi tarafından kaçırılan kızımı giremıyorum..93 gun oldu..napmalıyım.kızım için çıldırıyorum