Apartman genel toplantısında,tapu kaydında ismi bulunan kişinin eşi toplantıya vekaletname vererek mi katılır,yoksa o da kat maliki sayılır mı?Doğrusu ikilemde kaldık.Yeni yönetici olduğum için herşeyi kuralına uygun yapmak istiyorum.Saygılarımla
Printable View
Apartman genel toplantısında,tapu kaydında ismi bulunan kişinin eşi toplantıya vekaletname vererek mi katılır,yoksa o da kat maliki sayılır mı?Doğrusu ikilemde kaldık.Yeni yönetici olduğum için herşeyi kuralına uygun yapmak istiyorum.Saygılarımla
Uygulamada, kat malikinin kendisi dışında herkes vekalet ile temsil ediliyor. Mesela 1163 sayılı kanunda da eşler vekaletname kullanıyor. Ayrıca Medeni Kanunda da eşlerin temsil yönünden birbirinden bağımsız olduklarına yer veriliyor.
Cevabınız için teşekkür ediyorum.Saygılarımla
bende bir soru sorayım.
kiracılar katılabiliyormu ,
Kooperatif genel kurulu hariç, kat malikleri toplantısına malik tarafından verilecek vekaletname ile (noter şartı yoktur) herkes katılabilir.
peki burda bi,kural.yokmudur dairede oturan kiracı.
isim başka imza başka olabilirmi?
ben bi yerde gördümde:)
Vekaletnamede, vekaleti veren ve vekil tayin edilenin isimleri ve imzaları bulunmalıdır.
Apartman toplantısına kanun gereği, Kat Malikleri yani tapuda ismi yazılı daire veya dükkan sahipleri katılabilir. Fakat bu kişiler isterse, el ile yazılmış vekaletname ile diledikleri şahısları (bunlar kiracılar da olabilir) vekil olarak tayin edebilirler, bu durumda Kat Maliki yerine toplantıya vekili katılabilir ve denetçi olmak hariç tüm haklara sahiptir, çünkü denetçiler sadece Kat Malikleri arasından seçilebilirler. Ayrıca, toplantıya vekaletnamesi olmayan kiracılarda sadece dinleyici olarak katılabilirler fakat hiçbir söz ve oy hakları yoktur.
teşekkür ederim hie17:)
benim başımda bi sorun. var,
lütfen şunuda yanıtlarmısın:
1)apartman toplanıp karar almadan en az -20: gün önce;
apartman B.blok daire:12- ali............ 30/03/2010 de bu şahıs karar almadan önce taşınmış il dışına taşındı.
2)yeni kiracı 01/04/2010 bu tarihde daire:12- ye taşındı ismi: elif.............
konu: karar dan önce taşınmış kiracının ismi?
alınan kararda:yeni kiracı imzalamış
burda hukuken davayı ilgilendiren ne var acaba?
lütfen değerli hukuk severler ben sizleri çok seviyorum :)
lütfen bi yanıt ,
Önemli olan imzadır, toplantıdan önce karar tutanağı hazırlanmış isim kısmı o şekilde düzenlenmiş olabilir. Karar tarihinde kat malikinin vekalet verdiği kiracının oyu ve imzası geçerlidir.
isim başka imza başka olabilir diyosunuz:( kat malikinin vekalet verdiği kiracının oyu ve imzası geçerlidir. diyosunuz,
imza atarken imza atanın ismi olması gerekmezmi?
bende nasıl bi dayanak gösterecem:) kafam karıştı.
cevabınız için teşekkür ederim:)
lütfen yardımcı olun,
Kurul toplantısına vekalet ile katılan şahıs, alınan kararlara da imza atma yetkisine sahiptir. Toplantıya katılmamış dahi olsa, vekil tayin eden kat maliki, vekili yerine imza atabilir. Bunların dışında üçüncü bir şahsın karara imza atması doğru değildir.
cevabınız için çok teşekkür ederim,
ben izah edemedim sanırım.karar defterinde ali................ yazıyor ....ama imza elif......... bu yanlışlık kararı reddine karar çıkarmı?
çok özür dilerim. bi cevap verirseniz teşekkür ederim,
lütfen bi cevap:)
lütfen cevap teşekkürler;
cevabınız için çok teşekkür ederim,
ismi yazılı olan da imza atanda ikside kiracı.
burda bi yanlışlık varda ?
ben izah edemedim sanırım.karar defterinde ali................ yazıyor ....ama imzayı atan elif......... bu yanlışlık kararı reddine karar çıkarmı?
Cevabımda belirtmiştim ama tam anlaşılamamış herhalde. Bahsettiğiniz üçüncü şahıs, kararın alındığı toplatıda oylamaya katılmamış ise imzası da geçersizdir. Toplantıda oylamaya katılan malik ya da vekili kim ise, imzayı da o atar. İsim farklı imza farklı derseniz, hem karar oylaması sakatlanır hem de evrakta usulsüzlük yapılmış olur. Eğer bir oy farkla karar alınmışsa, bu kararın iptali için dava açılabilir.
sayın:Gezgin_06
benimde duymak istediğim buydu. ağzınıza sağlık;
çok teşekkür ederim:)
1:işden çıkartırken iş akdimin sona erdiği alacaklarım nedir? diye bi belge bana halen daha gelmedi =sadece kendi imkanlarım la işime son verildiği için iş çıkış bildir gesi aldım.(burda yazıyor çıkış kodu:04) işden çıkarılış kodum:04 ? haklı fesih midir,
2:Sgk çalışma bölge müdürlüğüne dilekce verdim sebebsiz çıkardılar diye.
3:işyerimin hakkımda.üç defa 19:gün arayla farlı kararlar aldı,birbirini tutmuyor ,
4:apartman sakinlerinin de (isim aynı ama imza farklı)
5: kendi kararları olduğu halde kapıcı dairesini erken boşalt diye önce karar alıyorlar sonra (noterden ihtar çekiyorlar)
6:dava dilekcemi bunları baz alarak verdim sizce dava
değerli hukuk severler benim konumun özeti bu. Burda karar ne olur acaba?
çok özür,diliyorum bu bilgiye ihtiyacım var;