Şikayet Geri Çekildi, Mahkeme Olacak , Sicile İşler mi?
Merhabalar ;
Forumda daha önceleri başıma gelen olay hk.bilgilerinize başvurmuştum ..
Şimdi Öncelikle Bilişim Suçları'ndan dolayı yargılanıyorum.
Karşı tarafından tüm mağduriyetini karşıladım . ve Dekont ile birlikte kişi dilekçesini yazıp verdi.Savcı suçun sabit olduğunu söyleyip mahkeme olacağını söyledi.Sanırım mahkeme bildiğim kadarıyla dosyayı kapatmak için olacak ?
Diyelim ki Mahkeme dosyayı kapattı . Yine de adli sicil kaydım da bunlar gözükür mü ? Dahası bu sene YGS sınavına girdim.Polis Akademisine başvuracağım . Bu konuda sıkıntı yaşar mıyım ?
Bunun bir örneği olarak ; Sınıf arkadaşlarım kavga olayına karışmıştı.Mahkeme oldu , dövülen arkadaş son anda şikayetçi değilim demiş.Ve mahkeme dosyayı kapattı.
Yardımcı olabilirseniz Sevinirim ..
Şimdiden Teşekkürler
Cevap: Şikayet Geri Çekildi . Mahkeme Olacak , Sicile İşler mi?
Hakkınızda Kamu davası açılırsa,müşteki şikayetini alsada, almasada mahkeme yapılır, ceza alabilir, sicilinize duruma göre işlenebilir, bence bir avukat tutun, geç olmadan..
Kamu davasına döneceğini sanmıyorum .. Şahıs davası .. Şikayet üzerine açılmış bir dava. Ayrıca 18 Yaşından küçük olduğum için Devlet Bana isteğimi dikkate almaksızın avukat veriyor ..
İyide savcı niye dava açılacak diyor.? Demekki dediği gibi suç sabit ve şikayete bağlı değil yani kamu davası. Aksi olsaydı savcı takipsizlik verirdi, dava açacağım demezdi...!!!!
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
İyide savcı niye dava açılacak diyor.? Demekki dediği gibi suç sabit ve şikayete bağlı değil yani kamu davası. Aksi olsaydı savcı takipsizlik verirdi, dava açacağım demezdi...!!!!
İyide suç sabit ama şikayete tabi bir suç örn. tck madde105 ozaman savcı takipsizlik vermez ki. ama karşı taraf soruşturma evresinde davadan çekilir o zamanda dava düşer ( ; yanlış mı düşünüyorum
Şuç şikayete bağlı ise kamu davası açılmaz, değilse şikayetçi vazgeçse de dava açılır. Örnek verilen 105. maddedeki suç şikayete bağlıdır.
Tekrar Merhabalar ;
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için .. Yukarıda dedikleriniz gibi şikayet üzerine açılmış bir davaydı .
Yukarıdaki yazılanlardan yanlış anlamadıysam yüksek ihtimal , mahkeme dosyayı kapatacaktır diye bir sonuç çıkardım.Suçu işlediğim tarih 2008 ( 16 yaşındaydım ) göz önünde bulundurulursa ve ifadelerimde tekrarladığım maddi kazanç elde etmemek ve sadece merak üzere birkez yapıldığını söylemiştim .
Daha önce de bu olaydan veya herhangi bir şekilde adliyede olayım olmadı.YGS Sınavına girdim bu sene . Puanım Sivil Havacılığa yetiyor.Umarım bu sicilime işlemez ve ileride hayatımın düzenini etkilemez.
Saygılarımla .
Bence savcı sizi korkutmak istemiş. Şikayet edipte şikayetini geri alanlara genelde kızarlar. Bahsettiğiniz madde şikayete bağlı bir suçtur ve şikayetin geri alınmasıyla savcı takipsizlik vermek zorundadır. Dava açacağına ihtimal vermiyorum.
Çok teşekkürler alexander yorumunuz için az da olsa içimi ferahlattı yorumunuz .. inşAllah öyle olur .. Zaten 2 senedir evime mahkeme kağıdı bile gelmedi . Savcıya gidiyorum .. Her seferinde azar işitiyorum. Evine kağıt gelecek diyor . Bir kere gittim evimin adresini yanlıs yazmıslar düzelttirdim yine gelecek diyor gelmiyor..
Sadece bilgisayarlarımı almak için geldi polisler , daha da gelen giden olmadı . Bilgisayarlarımı geri almak için talep dilekçesi verdim.Savcı talebimi karşıladıktan sonra Mahkemenin olabileceğini söylemişti.
Ancak 1.5 ay oldu dilekçe vereli halen bilgilendirme vs gelmedi.Gitmekte istemiyorum hep azar işitiyorum savcıdan ..
Ya sizi anlayamıyorum. Niye savcıya gidip sürekli adamı irite ediyorsunuz. Dedimya savcılar bu durumlardan hoşnut olmaz. Böyle giderse adam dava açmayacak olsa bile kızdırıp dava açtıracaksınız..!!! 105. madde şikayete bağlı bir suçtur. Savcı tabiki soruşturma yapacak... Zaten sonuç size tebliğ edilecek...
2 Senelik soruşturma evresinde , hiçbir şekilde evime tebligat gelmedi. Savcı 2,3 kez beni çağırmış . Dosyama baktığında biz seni çağırmışız diyor.Ama evime kağıt gelmiyor . Ne yani alexander ? Savcı beni çağıracak . Evime kağıt gelmeyecek , GBT Kayıtlarıma aranıyor diye işlenecek ve beni herhangi bir GBT Sorgulamasında kolluk kuvvetleri zorla savcılığa götürecek .. Sonra da ben niye savcılığa gidip dosyamı sorgulatıyorum diye azar işiteceğim ?
Devletin savcısı , hukuk çerçevesinde işlemesi gerekir yaptığı işi.Keyfi olarak kafasına kızdığında dava mı açacak yani .. Türkiye burası birşey diyemiyorum ..
Selametle ..
Söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum. Çünkü bende bir savcı mağduruyum. 2 sene önce bir olaydan ötürü savcılığa şikayette bulunmuştum sonradan pişman oldum şikayetimi geri çekmek için soruşturma savcısına dilekçem ile gittim. Gittiğime gideceğime bin kere pişman oldum. Küfürler, sen burayı ne zannettinler, tehditler,.... aklınıza ne gelirse... birtek dövmediği kaldı. Çıkarkende bana şikayetinden vazgeçsende pen peşini bırakmayacağım, ne olursa olsun bir şekilde bu davayı açacağım dedi. 2 ay sonrada takipsizlik verdi. Avukatı aradım savcıyı şikayet edeyim dedim ( 2 tanığım vardı ) korktum edemedim. Neticede kimi kime şikayet edeceksin.? Kaldıki şikayet nasıl hakkımsa şikayetten vazgeçmekte benim kanunlar altında korumaya alınmış hakkımdır. Dediğiniz doğru burası türkiye... Bence bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa tanıdık bir avukattan rica edin savcılıktaki dosyanızı incelesin ve size sağlıklı bir bilgi versin. Bazen soruşturmalar çok uzun sürebiliyor.
Tekrar Merhabalar ;
18 Yaşından küçüğüm ancak ifademi , Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesinde aldılar.Çocuk şubesinde almadılar.Avukat tahsis ettiler reşit olmadığım için , şükür bir kez yüzünü gördük .. ( Baroya Şikayet Edeceğim ) .
Savcının yanına gidiyorum.Muhattabım savcı bile değil aslında , kalemine sorgulatıyorum.Savcı yine mi sen geldin ? Biz sana evine kağıt gelecek diyoruz diyor ?
Ya savcı bey , bırakın kağıdı sizin beni çağırdığına dair teblig bile gelmedi.Ben GBT kayıtlarımdan öğreniyorum sizin çağırdığınızı diyorum.Halen kendi aleminde savcı bey ..
Her alanda olduğu gibi bu hukuk alanında da çürük elmalar olabiliyor.Allah sonumuzu hayır etsin.
Olabilir . Ben bi suç işledim.Ve ben mağduru bulup , harcamadığım , başkasının harcadığı miktarlarda ödeme yaptım.Ben geleceğimi kurtarma peşindeyim . İstanbul'da otobüste seyahat ederken , GBT Kaydımı buldular.Aranıyorsun dediler . O kadar kişi içinde rencide olmamı bırakın , beni zorla götürüyorlardı , yanımda Basın Kartı olmasaydı , o günümü Adliye'de geçirecektim.Neyse hayırlısı olsun Allah sonumuzu hayır eylesin.
Saygılar