Temerrüt Nedeniyle Tahliye Davası
Kiracıya sadece temmerut nedeniyle tahliye davası actım. 100 tl harc ödedim. 10 tl posta pulu da içinde.
Şimdi kiracı ve davacıya dava tarihi iceren bir mektup yolanacağını söylediler. Dava dosyasının içerisine de kanıt olarak noterden yolanmış ihtarnameyi (30 gün gecimiş), bankadan alınmış hesap dökümü banka onaylı, kira kontratı nı da ekledim. Sorum şu; hakim kararı ilk duruşmada verir mı isteyebileceği başka ne gibi evraklar olabilir karar
vermek için? kiracı eve gelen dava tarihli mektubu almasa dava uzar mı???
Cevap: Temerrüt Nedeniyle Tahliye Davası
Tebligat yapılmadan yargılamaya devam edilemez.
bu ne bicim adalet yaa . Bir kez ihtarla zaten ihtar bulunuyoruz alacak ve tahliye davası acacağımızı sonra birdaha acınca . Adam zaten alcmıyor kapıyı. İhtarnameyi kapıya astırana karadar canım cıktı zaten. 2 ay uğraştım. 120 tl de para verdim. Şimdi bu tebligat daha da yavaş olacak en az 3 ayımı alır. Bunun yerine bir kere geri dönünce gazetede ilan versem olur mu????
birde kiracıya bu aşamada mahkeme tarihi mi yoksa mahkeme kararı mı tebli edilecek?? kararsa ücretini ödeyip birtane icra memuru ile tabligat yapılabilir mi???
Dava daha yeni açılmış karar verilmemiş ki karar yollansın.Sulh Mahkemesi duruşma tarihini kiracıya ve size tebliğ edecek.Kiracı evde oturuyorsa ,ayrılmamışsa ,tebligat memuru komşulara soracak.Bu şahıs burada oturuyormu diye.Evet burada oturuyor şuan işte dediklerinde tebligat geçerlidir.Yada kendisi kapıyı açıp tebligatı almazsa yine geçerlidir.Bu durumda tebligatları postacı muhtara bırakır.Bunlar geçerli tebligatlar olur.
çok sağolun. peki bize gelecek olanı biz aldık ama kiracı evde yok muhtara gidildi muhtarda kaydı yok. o zaman bize gelen duruşama tarihi gecerli değil mi? duruşma olmayacak mı?
Muhtarda kaydı olup olmamasının önemi yok.
Bu tebligat memurları yanlış ,usulsüz tebligat yapıyorlar.Komşuya ,yöneticiye sormadan direk muhtara gidip ,kaydı varmı yoksa burada oturmuyor diye tebligatı geri yollayıp SUÇ İŞLİYORLAR.
Sizin olayınızda kiracı orada oturuyorsa ,kapıyı açıp açmaması önemli değildir.Komşu evet burada oturuyor,şuan işte şeklinde gerçeği bildirip imzalarsa ,ismini de verirse ,o tebligat geçerli olur.
Siz duruşma günü hakime bu durumları anlatın.
çok sağolun. o zaman tebligatın yapılmasını bekliyeceğim. kiracı adresini muhtardan sildirmiş. baktrıdım eski adresi cıkıyo ama o adreste yok. benim dairenin adresine de gecirmemiş kaydını. Benim anlamadığım şu kiracı işi uzatmak için tebligatı almaktan kacınacak komşularda bu gibi durumlarda almıyorular... Bize gelen ne olacak o zaman şu tarihte duruşmanız vardır yazaak o tarihte duruşma olacak mı? yoksa kiracıya tabligat yapılmadı hadi beklensin mi?
Alıntı:
madurrr rumuzlu üyeden alıntı
Kiracıya sadece temmerut nedeniyle tahliye davası actım. 100 tl harc ödedim. 10 tl posta pulu da içinde.
Şimdi kiracı ve davacıya dava tarihi iceren bir mektup yolanacağını söylediler. Dava dosyasının içerisine de kanıt olarak noterden yolanmış ihtarnameyi (30 gün gecimiş), bankadan alınmış hesap dökümü banka onaylı, kira kontratı nı da ekledim. Sorum şu; hakim kararı ilk duruşmada verir mı isteyebileceği başka ne gibi evraklar olabilir karar
vermek için? kiracı eve gelen dava tarihli mektubu almasa dava uzar mı???
Keşke tebligatı alopost ile yapsaydınız.
Kiracı tebligatı almazsa, 2. tebligatı alopost yapın.
ilgilendiğiniz için sağolun. Ben ilk mahkemeyi bekliyeceğim. Mahkeme tarihini tebliği etdilemedi uğraş onu gectim, mahkeme sonucunu bildir uğraş, sonra icra dairesinden alınan kararı tabli et uğraş en sonda ben bırakayım adam oturduğu kaddar otursun deyeceim hakime. yada eşyalarını ben tutup atacağım o versin beni mahkemeye... görsün........tebligatları nasıl olsa oda vaz gececektir. :(
SÜRECİ YAZARIM BURDAN Kİ BENİM GİBİ BAŞINDA BÖYLE KİRACILARI OLANLARA YARDIMCI OLURDA BİR AN ÖNCE KURTULURLAR.... ŞU ANDA DAVA TARİHİ BEKLENİYOR....
Bence siz bir avukat arakadaşlagörüşüpona devredin,sinirleniriniz yıpranmasın, avukatınız sizi gelişmelerden haberdar etsin yeterli.
bedende öğle düşündüm avukat bey. Peki davayı kendim actım zaten bu andan sonra avukat devretsem olur mu işlemleri sıfırdan yapman lazım demesinler....bu aşamada vekalet verip avukata ben hiç mahkemeye gitmesem işler halolur mu?
birde vekaleti versem avukatlık ücretini felan karşı taraftan tahsil edcek değil mi? kiracı nın eşyaları da var. alacak davası da acmayı düşünüyorum
süreci mutlaka bildirin aynı dert bizim başımızda biz daha yoluın başındayız .icra dairesinden tahliye talepli icra tebligatı yolladık 45 gün oldu ses seda yok .bizim kiracıda eve uğramıyormuş pek fazla tebligatı almamış komşular kesinlike almıyorlar zaten..6 aydır kira vermeden paşalar gibi oturuyor cezasını kendim vermeye kalksam tıkanan hukuk sistemi bir anda çözülür ve benim cezamı hemen verir .ama biz mağdurlara gelince ağır aksak ilerler lanet olsun demekten başka bişey gelmiyor dilimden :(
icra kağıdı muhtara gittiğinde süreç başlamış olmuyormu?
Alıntı:
yelizg rumuzlu üyeden alıntı
icra kağıdı muhtara gittiğinde süreç başlamış olmuyormu?
başlıyor elbet ama hukuk teknik bir konu incelikleri var .. örneğin siz bir talepte bulunuyorsunuz fakat karşı taraf sadece itiraz ediyorum diye bir beyanda bulunuyor ve çok basit gibi duran olay bir anda uzuyorda uzuyor işte bu esnada avukatlığın önemi çıkıyor ortaya hani hep denir ya bazen tek bir harf bütün işleri terse çevirebiliyor hukukçu arkadaşlar yıllarını veriyorlar bu konuda .buradan çok fazla üstlerine gidiyoruz gibime geliyor ,( nasılki bir cerrahtan .kendi ameliyatımızı yapmak için ameliyat nasıl yapılır diye en ince ayrıntısına kadar yardım alamıyorsak avukatlardanda öyle olmalı ) herkes kendi işini görecek olsa fakülteler ne diye vardı o zaman ? selamlar herkese
Alıntı:
birde vekaleti versem avukatlık ücretini felan karşı taraftan tahsil edcek değil mi? kiracı nın eşyaları da var. alacak davası da acmayı düşünüyorum
Her aşamada avukat yardımı alabilrsiniz.
Ücret konuusu aranızdaki anlaşmayabağlıdır.
Alıntı:
bedende öğle düşündüm avukat bey. Peki davayı kendim actım zaten bu andan sonra avukat devretsem olur mu işlemleri sıfırdan yapman lazım demesinler....bu aşamada vekalet verip avukata ben hiç mahkemeye gitmesem işler halolur mu?
"Avukat hanım" demek istediniz sanırım.
pardon avukat hanim .Seyhan isminde erkek bir arkadasim var. tekrar ozur dilerim. Bende once kendim takip edebilirim sadece tahliyesini istiyorum.alacak davasi acmadim ama simdi bu tebligatlar bile uzmanlik gerektiriyor. Bu gibi davalarda ihtar,hesap dokumu,kira kontrati yeterli saniyordum. Hakim ihtara bakacak 30 gun gectigi halde hesaba bir para yatirlmadigini gorecek ve tahliye karari verecek saniyordum. yine ayni seyler olacak ama her asamada tebligatlarla bogusup surec uzadiktan sonra gerceklesecek sanirim...