Boşanma davasında 3 yıl bekleme
Bu zamana kadar eski evimde yani eşimle birlikte bir gün bile birlikte kalmadım. sadece çocuklarımı görmek için gidiyorum. yeri geliyor evde oturuyorum cocuklarımla, yeri geliyor alıp gezdiriyorum. akşam olunca da eve geri bırakıp bende kendi evime gidiyorum
acaba ben 3 yılım dolunca mahkeme açtıgım zaman karşı taraf bana ne gibi bir sorun çıkartabilir.
yani diyebilirlermi; ''Eve gelip bizimle birlikte kalıyordu''. böyle bir durumla karsılaşırsam eğer yalancı şahit de gösterirlerse boşanmaya engel olabilirmi...Buna karşılık benim ne gibi önlemler almam lazım.Elimde ne gibi deliller olmalı...
şuan oturdugum evin kira kontratı ,elektrik,su ve igdaş faturaları benim üzerime. Davamı kazanmak açısından işe yarayacaklarını umuyorum. ve herhangi bir talepte bulunulmadığı halde ben her ay durumuma göre 300-350 tl. hesabına yatırıyorum.ayrıca çocukların harçlıklarını ve servis parasınıda imkanım dahilinde ödüyorum.
Her gün kendime sormadan edemiyorum acaba bu 3 yıl dolunca boşanabilecekmiyim diye.
Karşı taraf bana ne gibi bir engel çıkartabilir. Lütfen Bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz...
Şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Boşanma davasında 3 yıl bekleme...
Alıntı:
harun@34 rumuzlu üyeden alıntı
Bu zamana kadar eski evimde yani eşimle birlikte bir gün bile birlikte kalmadım. sadece çocuklarımı görmek için gidiyorum. yeri geliyor evde oturuyorum cocuklarımla, yeri geliyor alıp gezdiriyorum. akşam olunca da eve geri bırakıp bende kendi evime gidiyorum
acaba ben 3 yılım dolunca mahkeme açtıgım zaman karşı taraf bana ne gibi bir sorun çıkartabilir.
yani diyebilirlermi; ''Eve gelip bizimle birlikte kalıyordu''. böyle bir durumla karsılaşırsam eğer yalancı şahit de gösterirlerse boşanmaya engel olabilirmi...Buna karşılık benim ne gibi önlemler almam lazım.Elimde ne gibi deliller olmalı...
şuan oturdugum evin kira kontratı ,elektrik,su ve igdaş faturaları benim üzerime. Davamı kazanmak açısından işe yarayacaklarını umuyorum. ve herhangi bir talepte bulunulmadığı halde ben her ay durumuma göre 300-350 tl. hesabına yatırıyorum.ayrıca çocukların harçlıklarını ve servis parasınıda imkanım dahilinde ödüyorum.
Her gün kendime sormadan edemiyorum acaba bu 3 yıl dolunca boşanabilecekmiyim diye.
Karşı taraf bana ne gibi bir engel çıkartabilir. Lütfen Bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz...
Şimdiden teşekkür ederim...
Eşiniz 'Eve gelip bizimle kalmıyordu'diye bir beyanda bulunamaz. Çünkü siz zaten ayrı yaşama hakkınıza sahipsiniz. 3 yıl sonunda farklı bir nedenden dolayı dava açtınızda ne kadar sürede boşanacağınızı ne ben ne de sitedeki değerli üyeler kesin bir bilgi veremeyiz .Siz elinizden geldiği kadarı ile çocuklarınıza destek oluyormuşsunuz.Dava açıldığında eşiniz Sizin için'Çocuklarını alıp zaman geçirmiyordu, çocuklarının ihtiyaçları ile ilgilenmiyordu'şeklinde beyanlarda bulunamaz. Rahat olun. Şimdiden stres yapıpta günlerinizi olumsuz, kötü bir şekilde geçirmenize izin vermeyin.
ayısıgım08 cevabın için teşekkür ederim.Benim kaygım yalan beyan verip benim eve gelip kaldığım ve ayrılmadığımızı söylerse.Hakim böyle bir beyanı nasıl karşılar.onun yalanlarını nasıl çürütürüm.3 yıllık ayrılığımı nasıl kanıtlarım...Haklısınız bu süreç psikolejimi bozdu biraz.Tafsilerinizi uygulamaya çalışacağım.Teşekkürler...
tabbiki sizde 3yıldır fiili olarak ayrılar bir araya gelmediler şeklinden sıze şahitlik yapacak kişiler bularak kanıtlarsınız..eşiniz bir araya geldik dıyorsa ve bu dogruysa kanıtlaması lazım..3 yıl sonunda sıze maddı manevı tazmınat nafaka istemi ile karşı dava açılabilir..şahitler ve sizi haklı duruma çıkaracak beyanlar çok önemli bana göre..
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açılıp da mı reddedildi?
3 yıl sonra açacağınız dava ortak hayatın yeniden kurulamaması sebebine dayanmalı.
Alıntı:
Av. Seyhan Uzun rumuzlu üyeden alıntı
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açılıp da mı reddedildi?
3 yıl sonra açacağınız dava ortak hayatın yeniden kurulamaması sebebine dayanmalı.
ortak hayatın yeniden kurulamamsı sebebiyle açılan davada karşı taraf da karşı davacı olarak-- maddı manevi tazmınat ve zıynet eşyaları-- için dava açarsa boşanmanın en kısa sürede gerçekleşmesi için nasıl bir yol izlenmeli..çünkü zıynet eşyasından dolayı dava uzayıp gidiyor..3 yıla yaklaştı ama boşanma olmadı...davaları ayırmak mümkünmü..
Alıntı:
Evet mümkün.
yasal olarak bir dilekçe ile mi müracat etmeliyiz, yoksa önce hakimle bir görüşme yapıp talebimizi mi iletmeliyiz?
Yazılı talep yani dilekçe gerek.
Alıntı:
ayısıgım08 cevabın için teşekkür ederim.Benim kaygım yalan beyan verip benim eve gelip kaldığım ve ayrılmadığımızı söylerse.Hakim böyle bir beyanı nasıl karşılar.onun yalanlarını nasıl çürütürüm.3 yıllık ayrılığımı nasıl kanıtlarım...Haklısınız bu süreç psikolejimi bozdu biraz.Tafsilerinizi uygulamaya çalışacağım.Teşekkürler...
-muhtarlıktaki ve nüfustaki adres kayıtlarınızı muhafaza etmeniz....
-nafakaların dekontlarını saklamanız...
-her ikinizin ayrı yaşadığını yakinen bilen şahitlerin temini...tavsiye olunur...
Alıntı:
teşekkür ederim...
Alıntı:
Sn. Uzun dilekçe verilir de, hakim göz önüne alır mı?...eğer öyle olsaydı herkes ,boşanma hükmüyle mali kısmı ayrı talep ederdi....
Alıntı:
Aşağıda Sn HUKUKÇULAR KRALI isimli üyemiz iletisinde Eşinizin sizin aynı evde yaşadığınız ile ilgili yalan beyanda bulunması halinde ne yapmanız gerekeceğiniz kısa ve öz yanıt vermiş. Muhtarlık kaydınız, çocuğunuzu düzenli olarak görmeniz ve elinizden geldiğince maddi olarak yardımcı olmanız sizin oldukça leyhinize bir durum oluşturuyor. Keşke boşanma sürecinde olan bütün ebevynler sizin kadar sorumluluk sahibi olsalar çocuklarımızın hiçbirisi zorluk yaşamadan hayat standartlarını normal seviyede sürdürseler. Boşanma süreci yıpratıcı, üzücü, hele bir de karşı tarafın yalan beyanları da olursa daha da olumsuz etkliyen bir süreç olduğu için herkes için zorlu geçiyor. Bunu ben de çok yaşadım. Ama Mayıs ayında hakim bir karar vereceğini açıkladı. Bütün bana ve çocuğumuza yaşattılarına rağmen çocuğumun babası olduğu için herkes için hayırlısı olsun diyorum. Yani hayatımızda bütün olumsuz olaylar gibi boşanma sürecinin de bir sonu var. Bunu unutmayın...
Alıntı:
HUKUKCULAR KRALI rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Uzun dilekçe verilir de, hakim göz önüne alır mı?...eğer öyle olsaydı herkes ,boşanma hükmüyle mali kısmı ayrı talep ederdi....
"...çünkü zıynet eşyasından dolayı dava uzayıp gidiyor..3 yıla yaklaştı ama boşanma olmadı...davaları ayırmak mümkünmü.. "
Hakimler davaları ayırıyor...
Alıntı:
"...çünkü zıynet eşyasından dolayı dava uzayıp gidiyor..3 yıla yaklaştı ama boşanma olmadı...davaları ayırmak mümkünmü.. "
Hakimler davaları ayırıyor...
hakıme dilekçe ile muracat ettık dıyelim...önümüzdekı celsedemı davaların ayrılmasına karar verılıyor yoksa ılk celsede boşanma kararı cıkma ıhtımalı varmı.. boşanma kararının ardından karşı taraf temyize gıtme durumu olurmu..tazmınat olayı devam ederken boşanma kararı temyıze taşınabilirmi?ortada şahıtlerle ispatlanmış ve 3-4 yıldır bır araya gelmeyen cıft varken...
Cevap: Boşanma davasında 3 yıl bekleme
bir buçuk yıl ayrı evde kalırsak hakim otomatikman boşuyormuş bu doğrumudur? Birde bu birbuçuk yılı muhtarlık kayıtları ilemi ispatlamak gerekiyor? Benim ikametgahım eşimin evinde ve ben işyerimde kalıyorum. bazen akrabalarıma gidiyorum. şahitler ile bu ayrılık kanıtlanırmı?
saygılarımla...
Alıntı:
EzberBozan rumuzlu üyeden alıntı
bir buçuk yıl ayrı evde kalırsak hakim otomatikman boşuyormuş bu doğrumudur? Birde bu birbuçuk yılı muhtarlık kayıtları ilemi ispatlamak gerekiyor? Benim ikametgahım eşimin evinde ve ben işyerimde kalıyorum. bazen akrabalarıma gidiyorum. şahitler ile bu ayrılık kanıtlanırmı?
saygılarımla...
Yukarıdaki sorunuzda otomatikman boşanma sorunuza cevap vermiştim. Böyle bir kavram yok medeni kanunda. Ancak uzun süre aynı evde yaşamamanız ve müşterek evinizde değil de iş yerinizde yaşamanız aleyhinize olabilir. Tabi kocanız sizi evden attı mı, siz mi evi terk ettiniz bu kısmı önem kazanıyor. Hiçbirşey yazmamışsınız.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Yukarıdaki sorunuzda otomatikman boşanma sorunuza cevap vermiştim. Böyle bir kavram yok medeni kanunda. Ancak uzun süre aynı evde yaşamamanız ve müşterek evinizde değil de iş yerinizde yaşamanız aleyhinize olabilir. Tabi kocanız sizi evden attı mı, siz mi evi terk ettiniz bu kısmı önem kazanıyor. Hiçbirşey yazmamışsınız.
Karımıdan soğuduğum için başka bayanlar ile telefonda ve internette görüşüyordum. Karım ondan gizlice aldığım telefonu tesadüfen evde bulunca bende başka bayanlarla görüştüğümü itiraf ettim. O gece evi terketti ve kendisine ait olan bir ev vardı onda kalmaya başladı. O evin masrafları olduğu için 4vi sen terketme ben terk ederim dedim ve bir süre akrabalarımda ablam ve abimde daha sonrada işyerimde kalmaya başladım.
Uzun süre birlikte olamamanın boşanma davasına etkisi nasıl olur? Şuanda 2 aydır ayrıyız.
Sayın Ezberbozan; Gece açtığınız konuda boşanmak istemiyorum adı altında başlığınız var.İletinizde ben bir KADINIM yazmışsınız.Bu iletinizde erkek olduğunuz anlaşılıyor.Yanlışlık nerde acaba.İlk iletimi son iletimi.Yazmayacaktım ama önemli ayrıntı olabilir.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ezberbozan; Gece açtığınız konuda boşanmak istemiyorum adı altında başlığınız var.İletinizde ben bir KADINIM yazmışsınız.Bu iletinizde erkek olduğunuz anlaşılıyor.Yanlışlık nerde acaba.İlk iletimi son iletimi.Yazmayacaktım ama önemli ayrıntı olabilir.
erkek olan bebnim o konuda farzedelim manasında açılmıştır. onun gözünden yakalayamadığım yorumlar olabilir diye.
o konuda gerekli değişikliği hemen yapıyorum.