-
Kredi kartlarım ve kredi borçlarımı ödeyemiyorum
Selamlar,
benim 5 kredi kartina toplamda 60.000 tl (anapara) borcum var. (FAİZLERİYLE BİRLİKTE 100.000 İ ÇOK RAHAT GEÇİYOR.)
Akbank 5.000 - yapi kredi 4.000 - garantı 8.500 - finansbank 15.000 ve hsbc 25.000 tl ana para borcum var. Akbank anaparasi 5.5 milyar olan borcumu 16.000 tl ye yükseldigini, ama ödeyebilirsem 5000 ana paraya dosyayi kapatabilecegimi söyledi. (hatta son görüsmede 4.000 e bile bitirebiliyorum) ama benim bu parayi bile ödeme gücüm yok.
Kendime hirs yaptım ve en azindan bu akbanki taksitle de olsa krediyle ödemek istiyorum. Maaşimda şu anda haciz var. Elime gecen para 500 600 tl civari.
Yani ben birisini ödesem de (18 ay taksıtlerini ödemem lazım) digerlerini ödemem için iki böbregimi de satmam lazım.
Ben bu paraları ödeyemeyorum bu kesin, intihar edip ölürsem aceba sigorta borçlarimi ödermi (isyeri özel sigorta yaptırdı, 100.000 euro ölmüş bedenime veriyorlar yanılmıyorsam). ölünce aileme bisey kalırmı borç anlamında.
Ayrica ailemdekilerin de üstüne bir evi arsasi v.s. Gibi bir taşınmazı yok.benim de keza öyle hiç birseyim yok. Tüm malvarligim cebimdekiler.
Ilerisi için hiç iyi seyler düşünemiyorum, doktora gittim tümör oluşabilir kafana takma dedi ama yapamiyorum. Galiba yakin zamanda öldürecem kendimi. 4 senedir hergün ayni çileyi çekiyorum.
Beni ilerleyen yıllarda bekleyen olaylar nedir bilen bir arkadasım yazıp cevap verebilirse çok memnun olurum. Haciz yapmaya geliyorlar eve ama evdekilerin hepsini satsan 2.000 lira anca eder. O yüzden hacize yanaşmiyo bankalar.
Ne olucak benim bu halim bir bilen varsa allah rizasi için cevap versin...
babamin evinden mal kaldirma imkanlari varmi, evdeki çamasir makinasi bozuk, hacizciler alir diye yenisini bile alamiyoruz, allahim ne kötü bi dunya, öldür de kurtar bizi bu dertlerden...
simdiden tesekkürler...
-
Cevap: Kredi kartlarım ve kredi borçlarımı ödeyemiyorum.
Babanın evinde mi oturuyorsun.Alacaklılara oranın adresini mi verdin.Vermediysen başka adreste isen oraya gitmezler.
Sana hazce geldiklerinde ev eşyalarını götürebilirler.Bunlar eski püskü olursa ,bunları alıp ne yapsınlar.Maaşına yönelikte 1/4 ten fazla keserlerse şikayet et.İcra hukuk mahkemesine.
Bunun dışında rahat ol.
Sen değil onlar düşünsün.
Vermiyorsa Mabut ne yapsın mahmut........
-
Hacze geldiklerinde TAAHHÜT VEYA MAAŞINA YÖNELİK MUVAFAKAT imzası isteyebilirler. Mal beyanında bulun tebligat geldiğinde.
Ancak Attığın imzalara dikkat et.
-
Somunkaya teşekkürler, bende bisey yapamazlar nasılsa üzerime birsey kayıtlı degil falan diye düşünüyorum ama beyin olarak da o kadar rahat degilim. Avukatlardan sürekli yok seni hapise attıracağız v.s. tarzında yazılar geliyor, evdeki annem babam da rahatsızlık duyuyorlar bu durumdan, Ne yapcam bilmiorum, ödeyemiycemde görünen o. Bilmiorum napiyim bilmiorum. Deprem yada savaş falan olsa düzelirmiyiz aceba:)
-
Daha berbat oluruz.Aman ,Aman uzak dursun.
-
Sayın Sonuncuyaka,
Biz bu sitede alacaklıdan nasıl mal kaçırılır? Borç ödemekten nasıl kurtulunur? gibi yollar göstermiyoruz.
Üyenin durumu ne kadar samimi ve üzücü olsa da bu yazıları okuyarak bankaları vs. kişileri dolandırmaya çalışabilecek insanlar olabileceğini, sorumlu davranmanız gerektiğini saygılarımla bildiririm.
Bu nedenlerle uygun görmediğimiz yerler tarafımdan değişitirilmiştir.
-
ya bilmiorum artik, bugün çalistigim sirketi arayip avukatlar, fatih e ulasmamiz lazim, yoksa hapis ve haciz yapicaz diye bilgi vermisler. Halbuki benim onlarda adresim telefonum herseyim var. Maksat psikolojik olarak ezmek istiyorlar. Rezillik politikasi. onlarda kendilerince haklidirlar ama bende ne yapcağımi şaşırdım. Evdeki tv ve çamasir makinasi bozuk yenisini bile alamiyorum hacizden alinir diye. maaşimda zaten haciz var 2008 den beri. Hapis cezasi uydurmak için avukatlarin bi dümen yapma ihtimali varmi, normalde hapis cezasi olmuyormus ama birsey imza falan attigim için ona istinaden içeri atmasinlar, birde içeri atildigimda nasil bir cezaevinde olurum onu da merak ediyorum, kaç ay yatarim falan böyle bilgilere de ihtiyacim var. Bazen diyorumki içeri giriyim de kafam rahatlasin, hapis daha rahat olur diye duşunmuyor degilim. Ne yapacam bilmiorum artik, Evimi baska bi yere ikamet mi alsam ne yapsam onu da bilmiorum , ama onu yaparsam biraz sahtekarliga girer, iyi niyetimi kaybetmiş olurum gibi duşunuyorum. bilmiorum artik biktim, ne vardı gazze gemisine falan gitseydim bende:)
-
Sayın I3eta,
Ayda kaç TL ödeyebilirsiniz? Size 16 bin TL.dan 4.bin TL.ya indirim yapabilen avukatlar, size bir protokol de yapıp vadelere bölebilirler. Bu protokolle kimseden kredi almadan, taksitler halinde ödemenizi (taksitler ödenmediği takdirde hacze devam edileceği şartı ile) dahi sağlayabilirler. Yeter ki yetkileri olsun, yeter ki siz iyiniyetli olduğunuzu gösterin.
Geçmiş olsun, saygılar.
-
Alıntı:
I3eta rumuzlu üyeden alıntı
ya bilmiorum artik, bugün çalistigim sirketi arayip avukatlar, fatih e ulasmamiz lazim, yoksa hapis ve haciz yapicaz diye bilgi vermisler. Halbuki benim onlarda adresim telefonum herseyim var. Maksat psikolojik olarak ezmek istiyorlar. Rezillik politikasi. onlarda kendilerince haklidirlar ama bende ne yapcağımi şaşırdım. Evdeki tv ve çamasir makinasi bozuk yenisini bile alamiyorum hacizden alinir diye. maaşimda zaten haciz var 2008 den beri. Hapis cezasi uydurmak için avukatlarin bi dümen yapma ihtimali varmi, normalde hapis cezasi olmuyormus ama birsey imza falan attigim için ona istinaden içeri atmasinlar, birde içeri atildigimda nasil bir cezaevinde olurum onu da merak ediyorum, kaç ay yatarim falan böyle bilgilere de ihtiyacim var. Bazen diyorumki içeri giriyim de kafam rahatlasin, hapis daha rahat olur diye duşunmuyor degilim. Ne yapacam bilmiorum artik, Evimi baska bi yere ikamet mi alsam ne yapsam onu da bilmiorum , ama onu yaparsam biraz sahtekarliga girer, iyi niyetimi kaybetmiş olurum gibi duşunuyorum. bilmiorum artik biktim, ne vardı gazze gemisine falan gitseydim bende:)
Kaçmak, mal kaçırmak, adres değiştirmek için harcayacağınız parayı cebinize koyun ve banka (veya avukatlarına) gidin. Yanımda şu kadar var, bana protokol yapın, bunu size hemen ödeyeyim deyin. Ve anlaşırsanız asla sözünüzden dönmeyin.
-
Dolandırmaya yönelik nerede açıklama var.
-
Kim kimi dolandırıyor acaba.
-
Yazımdaki dolandırmaya yönelik kısmı okuyabildiğinizi sanıyorum. Dilerseniz yazımı tekrar okuyun.
-
Benim yazdıklarım içinde soru soranı dolandırıcılığa özendirecek ne varsa , bunları yazın.
Sizin iddianız bu,
İspatlayın iddianızı.
-
Alıntı:
Sayın Sonuncuyaka,
Biz bu sitede alacaklıdan nasıl mal kaçırılır? Borç ödemekten nasıl kurtulunur? gibi yollar göstermiyoruz.
Üyenin durumu ne kadar samimi ve üzücü olsa da bu yazıları okuyarak bankaları vs. kişileri dolandırmaya çalışabilecek insanlar olabileceğini, sorumlu davranmanız gerektiğini saygılarımla bildiririm.
Bu nedenlerle uygun görmediğimiz yerler tarafımdan değişitirilmiştir.
Bu yazınızdan önceki DOLANDIRICILIK ile ilgili ne yazmışım,bende merak ediyorum.
Gösterin tartışalım.
-
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Bu yazınızdan önceki DOLANDIRICILIK ile ilgili ne yazmışım,bende merak ediyorum.
Gösterin tartışalım.
Sayın Admin galiba sizin şu tür yazılarınızı kastedmiş olmalı,"hiç birşey olmaz,kendileri düşünsün,taahhüt vermeyin,imza atmayın,neyinizi alacaklar" tarzındaki yazılarınızı.Ancak birde bankaları sorgulamak lazım,ver krediyi,ver kredi kartını,sonra hadi avukata vekalet.Zaten bankalar alışık bu işe avukatları belli,yığınla dosya,al ala bilirsen.750.00 Tl maaslıya 5 tane kredi kartı verilirse,o kişide benim gibi her ihtiyacında koşarsa atm ye olacağı bu.Sonuçta herkesin kanuni hakları var,alacaklınında,vereceklininde.Ha bana sorarsanız ben borçlunun yanındayım.Ama bir avukatta görevi gereği alacaklının yanında olabilir gayet doğal.Sahsen bende çevremde bu durumda olanlara uyarılar yapıyorum,taahhüt vermeyin,muaffakat vermeyin diyorum.Banane bankadan onlarımı savunacağım arkadaşımımı,bu iş böyle.Onların savunmaya ihtiyacı yok zaten,onlar zaten para.
-
Yazınızı değiştirmiş olduğumdan, buraya yazdığınızı yazmam halinde kendimle çelişeceğim. Size dolandırıcılık öğretiyorsunuz mu demişim onu bir kere daha okuyun. Yoksa insanların bu safiyane önerilerinizi kötüye kullanabileceği konusunda uyarmaya mı çalışmışım. Bir kere daha değerlendirin. Demek istediklerim bundan ibaret. Ek yapmayacağım. Saygılar.
-
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Admin galiba sizin şu tür yazılarınızı kastedmiş olmalı,"hiç birşey olmaz,kendileri düşünsün,taahhüt vermeyin,imza atmayın,neyinizi alacaklar" tarzındaki yazılarınızı.Ancak birde bankaları sorgulamak lazım,ver krediyi,ver kredi kartını,sonra hadi avukata vekalet.Zaten bankalar alışık bu işe avukatları belli,yığınla dosya,al ala bilirsen.750.00 Tl maaslıya 5 tane kredi kartı verilirse,o kişide benim gibi her ihtiyacında koşarsa atm ye olacağı bu.Sonuçta herkesin kanuni hakları var,alacaklınında,vereceklininde.Ha bana sorarsanız ben borçlunun yanındayım.Ama bir avukatta görevi gereği alacaklının yanında olabilir gayet doğal.Sahsen bende çevremde bu durumda olanlara uyarılar yapıyorum,taahhüt vermeyin,muaffakat vermeyin diyorum.Banane bankadan onlarımı savunacağım arkadaşımımı,bu iş böyle.Onların savunmaya ihtiyacı yok zaten,onlar zaten para.
Aynı anda yazmış olabileceğinizden bu iletinizi yeni görüyor ve yanıtlıyorum.
Bankaların fahiş faiz talepleri bizlerin de hoşuna gitmediğinden olsa gerek ki bu sitede bu tip şikayet ve sorunlara yer veriliyor. Hukuki.net alacaklı veya borçlunun değil, adaletin yanındadır. Ben şahsen bankaları suçladığım kadar kişileri de kusurlu buluyorum. Müterafık (birlikte) kusur sözkonusu. Banka bizlere kredileri/kartları zorla vermediği halde çoğu zaman düşüncesizce harcama yapıyoruz. Buraya kadar biz fertlerin kusuru. Bundan sonra da fahiş faiz talepleri ile zaten borcunu ödeyemeyenden daha fazla isteme mantığı ile hareket eden bankalar kusurlu. Ancak ekonomi dengeleri, ödenmeyen kartların bankaya ve dolayısıyla diğer kullanıcılara maliyeti düşünüldüğünde, toplum olarak ödememeyi değil, ödemeyi özendirmeliyiz. İYİNİYET kuralı, DÜRÜSTLÜK ilkesi bir meziyet değil, zaten bir kişide olması gereken mutad özelliktir. Bu nedenle kredi kartı mağdurları da suçludur, tekrar ediyorum zaten ödeme güçlüğündeki kişilerden daha fazla alabilir miyim mantığıyla hareket eden bankalar da suçludur. Kapıyı açık gördük diye hırsızlığa girmemek gerek. Sonuncuyaka adlı değerli üyemize de uyarım; "borcunu ödeme, bişi olmaz şeklindeki" rahatlığınızdan ötürüdür ki yukarıda gerekçelerini de anlattım.
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Aynı anda yazmış olabileceğinizden bu iletinizi yeni görüyor ve yanıtlıyorum.
Bankaların fahiş faiz talepleri bizlerin de hoşuna gitmediğinden olsa gerek ki bu sitede bu tip şikayet ve sorunlara yer veriliyor. Hukuki.net alacaklı veya borçlunun değil, adaletin yanındadır. Ben şahsen bankaları suçladığım kadar kişileri de kusurlu buluyorum. Müterafık (birlikte) kusur sözkonusu. Banka bizlere kredileri/kartları zorla vermediği halde çoğu zaman düşüncesizce harcama yapıyoruz. Buraya kadar biz fertlerin kusuru. Bundan sonra da fahiş faiz talepleri ile zaten borcunu ödeyemeyenden daha fazla isteme mantığı ile hareket eden bankalar kusurlu. Ancak ekonomi dengeleri, ödenmeyen kartların bankaya ve dolayısıyla diğer kullanıcılara maliyeti düşünüldüğünde, toplum olarak ödememeyi değil, ödemeyi özendirmeliyiz. İYİNİYET kuralı, DÜRÜSTLÜK ilkesi bir meziyet değil, zaten bir kişide olması gereken mutad özelliktir. Bu nedenle kredi kartı mağdurları da suçludur, tekrar ediyorum zaten ödeme güçlüğündeki kişilerden daha fazla alabilir miyim mantığıyla hareket eden bankalar da suçludur. Kapıyı açık gördük diye hırsızlığa girmemek gerek. Sonuncuyaka adlı değerli üyemize de uyarım; "borcunu ödeme, bişi olmaz şeklindeki" rahatlığınızdan ötürüdür ki yukarıda gerekçelerini de anlattım.
Evet Sayın Admin hukuki net'in adaletin yanında olduğunu biliyorum,zaten yazımdada belirttim,her iki tarafında kanuni hakları vardır diye.Kredi kartını aşırı kullanıp ta batan bizlerdede en az bankalar kadar suç var o da doğru.Zaten bunun nedenleri (ekonomik) çok fazla yaz yaz bitmez.Tabiki asıl olan ahlaki olan borcunu ödemeye çalışmak ve iyi niyet göstermektir.Ama ödemeye gücü olmayan da takdir edersinizki yasaların verdiği haklardan yararlanacaklardır.Yani ödeyecek gücüm yok,taahhüt veremem verirsem ödeyemezsem,basıma gelecekleri biliyorum gibi.Saygılar.
-
Size katılıyorum ama itirazım gerçekten iyiniyetli olmayabilecek kişilere ÖRNEK olabilecek şeyler yazmaktan imtina edilmesi hakkındadır. Yoksa yukarıda da belirttiğim gibi, zaten ödeme güçlüğünde olan kişiye fahiş taleplerde bulunan bankaları haklı görmek adaletsizliğin ta kendisi olur.
-
Admin benim borcum 60.000 TL, benim aldigim maaşda zaten haciz var 480 milyon dolayında bir para geçiyor elime. Ayrıca evin elektrik su yiyecek v.s. gibi masraflari da benim ustumde. babam emekli ve onun aldığı maaş bizim evin kredisine gidiyor. ev bizim olmasa zaten kiraya gidecek. yani avukata gidip de benim elimde 400 lira var dersem yemek yiyecek param bile kalmiyor. tmm borcum var inkar etmiyorum ama ödeme imkanim da resmen yok. bugün kendimi ölüme karsı sigorta yaptirdim 100.000 Euro tazminatim var. düşününki ne duruma geldim. Böbrek satmak için sitelere girdim yasak diye kabul edilmedi. Ebay'a koydum para istedi yapamadım. (kredi kartı istiyor ödeme için)
20.000 lira borcum olan bir bankaya gidip cebimde 250milyon var biseyler yapalım demek ne kadar saçma olur, sizin dediginiz cebinde bikaç milyarı olan ve her ay bu rakamlara ykın bütcesi olan insanlara uygundur. ben zaten aclıktan ölcek durumdayım ekstradan bir ödeme de yapamiyorumki , o yüzden soruyorum ne yapiyim diye.
Bugün şirketi arayip beni rezil etmisler , onu hapise attiricaz bize ulaşsin telefon numaramiz budur falan diye. halbuki benim telefonum zaten onlarda var, maksat baska bi niyetle beni rezil edip psikolojik harp uygulamak. sanki bende para var da onlara kızıp lanet olsun alın borcunuzu ödüyorum diyeceğim.
Ama yakında lanet olsun kendimi öldürüyorum, naparsanız yapın diyecem, insallah öyle bisi olurda bende kurtulurum, artik biktim,
dün arabada avukatla konustuktan sonra telefonu attim patlattim, tel parcalandi , arabanin cami patladı, kazalardan sıyırdım o kafayla. benim yaşadıklarımı kimse bilemez.
bazıları da aman takma bisi olmaz diyolar ama ben öyle birisi degilim,
neyse rahatsizlik verdim, kimse taktik vermesin, olan oldu artik, hayat bize böyle nasıpmış, admin ve sonuncuyaka'ya tesekkürler.
-
iyi günler..
sayın arkadaşım, bu kadar borç yapmak büyük bir başarı gerçekten.. intihar sonucunda sigorta para ödemesi yapmaz malesef.. benim kanımca şöyle olabilir.. kredili evinizi satarsınız, elinizde kalan bakiye ile bankalara olan borcun bir miktarını ödersiniz ve bir kaç sene içinde borcunuzu kapatırsınız ve kirada oturursunuz.. maaşınıza gelen hacizi kaldırmak belki bu yolla mümkün olur ama ölmek çözüm olmayacaktır.
Bende sizin gibiyim ama benim işim yok aylık 1200 tl kredi taksidim ve kredi kartına benim kendime harcamadığım 6000 tl borcum var gelin gerisini siz düşünün.
-
Bugün eve polis geldi, yaninda bi dosya varmıs, anneme fatih yarin yanima gelsin v.s. , dosyanın fotokopisini falan verelim gibi bisey demis. Ama asagıda da ekip otosu vardi.
Bende o arada evin önündeydim, megerse bizim eve glemis polis farkinda degldim. Neyse soradan eve gittim polislerin beni sorduğunu ögrendim, dosya fotokopisi falan verelim demisler evdekilere.
ONdan da sonra beni avukat hanim aradi, 3 ay hapis cezaniz çikti, borcunuzu ödemeyecekmisiniz hala dedi. bende 200 200 öderim diye telde anlastik biras. (bu arada 10.000 tl, 5 sene taksit ödüycem sadece bu garantiye). Bana avukat dediki cezaniz onaylandi, TC kimliginizle herhangi bir karakola giderseniz içeri alirlar diye bana bilgi verdi.
Sonrasindada 200 e anlastik. (büyük ihtimalle benle ansalmak için beni korkutmaya çalisti ama aşagıda ekip arabasinin beni beklemesi görüntüsü biraz sakincali geldi bana)
Neyse simdi ben bugün karakola gidersem bana dosyanın fotokopisini mi verirler , yada o tarz baska birseymi,
yoksa hakkinizda tutuklama karari var, sizi nezarete alalim gibi bir şeye mi maruz kalirim.
Konu ile ilgili bilgisi olan kişilerden acil cevap almayi umuyorum. ona göre karakola gideceğim..
-
Fatih bey öncelikle Allah kurtarsın,
Bankaların haksız yüksek faizlerini herkes gibi bende kınıyorum, sizin örneğinizdeki gibi 60 bin lira borcu 100.000 üzerine çıkartmalarına söyleyecek bir şey bulamıyorum.
Peki bu 60.000 ana para nereye gitti, cebimdekilerden başka bir şey yok yazmışsınız, ailenizde sizde taşınmaz bir malda yok yazmışsınız.
İnsan merak etmeden de duramıyor... Ödeyemeyeceğinizi göre göre hayat standardını yükseltme amaçlı habire karttan çekip mi yediniz Allah aşkına?
Bu forumlarda ben hep aynı fikri savundukça acılı arkadaşlar bankaları savunuyorum sanıyorlar, oysa ben mazlumları uyandırmaya çalışıyorum çünkü bu işlerin sonu hep hüsran.
Akbank'a 5.500 borç oldu, ödeyemeyeceğinizi göre göre diğer bankayımı kullanmaya başladınız?
Ben bir dostumdan 60 TL borç alsam aklım çıkıyor, insanlarımız ne kadar rahat kredi kulllanıyorlar böyle şaşırıyorum.
Tekrar Allah kurtarsın, inşallah en azından ana parayı öder bu ızdıraptan kurtulursunuz sakın intiharı da düşünmeyin.
-
Merhaba ben esnafım dükkanım zarar ediyo bir kaç aydır ve kartlara yüklendim.belli bir süre sonra işin içinden çıkılmaz bir hal aldı ve kartlarıda yatıramaz bir duruma geldim dükkanı satlıga cıkarttım kartların borcunu kurtarmıyo bu sorunuma nasıl bir çözüm bulabilirim bankayla görüştüm ödemede aksama olmamış yeni kredi verelim diyolar o zamanda yine borcum katlanıyo aksatırsam yine öyle olacak çözümü bulamadım yardımcı olrsanız sevinirim.....
-
benimde babamın kredi kartı borcu var ödeyemiyom emekli kendisi teminat olarak emeklisi gözüküyo yeni madde çıktı 5510 sayılı yaysanın 93.maddesi gereği maaşa dokunulmuyormuş doğrum buuu
-
Para nereye gitti diye bir arkadaş merak etmiş, çok normaldir, sonuçta 60.000 tl ana para borçlanmışım. Bizim işlerimiz kötü gitti, ticari olarak battık işin aslı. battikça kartlardan borçlari ödedik sonra kartlara ödeme yaptik bikaç senedir. ama iki sene sonra teker patladi. Piyasaya borcumuz olacağına kartlara oldu yani. Şimdi baska bir işte çalisiyorum, maaşim hacizli. durum budur.. ödememe gibi bir planim olsaydi en basindan ev adresimi degistirir, icra gibi belalardan kurtarirdim kendimi. zaten üstüme kayitli hiçbirsey yok. Ancak ben ödemenin peşindeyim. sonuçta ben o adamlarin parasini almişim. öyle bir para benim boğazimdan geçmez. ama inanin elimdende birsey gelmiyor. 5 bankaya borcum var. birisi maaşimdan icraayla aliyor, birisini de ben kendim aylik 200 200 taksite bağlattim. (10.000 TL borç, bu ay ilk taksitini ödedim daha 5 sene taksit ödüycem ölmessem. Normal faizli rakam 18.000, ben 10 olarak vadelendirdimm) diger 3 bankaya ise daha hiç bes kurus vermedim. onlara da birine 3 birine 5.5 birine de 20 milyar borcum var. hadi iki tanesini bir sekilde taksite bagladik diyelim, diger üçü için hiçbirsey yapamiyorum. ekmek alacak param bile kalmiyor aybaşinda maaşi aldigimda. 3 ay hapis diye birsey söyledi geçen avukat beni korkuttu belkide ama karakol bana sen gelme kardesin evraki gelip alsin diye uyardi. adamlar gide gele artik beni tanidi çünkü. memur da öyle deyince avukatin dedigi doğru gibime geldi. zaten 200 200 anlastik öncesinde ama yinede cevirme olursa içeri alinirmiyim diye korkmuyor degilim.
napicam ben inanin bilmiyorum. EBay a böbrek satiş ilani bile vermeye çalistim ama onaylanmadi, varin benim neler çektigimi siz düşünün.
Bazen gidip hapiste yatiyim kafa dinleyim diyorum ama ordada rahat vermezler biliyorum. orasi daha bi pislik. ne yapacağımı şaşirdim.
Herkese vermis olduğum rahatsizliktan dolayi özürlerimi borç bilirim.
Saygılar arkadaslar...
Fatih... i3eta@h
-
Cevap: Kredi kartlarım ve kredi borçlarımı ödeyemiyorum
Allah yardımcınız olsun, günümüzde bir çok ticari işletme finans hesabını doğru yapamadığı için bu sıkıntıları çekiyor.
(Benim rahmetli babamda aynı sıkıntıları yaşamıştı, o da küçük esnaftı, ben ona bağkurdan emekli olduğunda işletmeyi kapat baba emekli maaşınla geçin ne uğraşıyorsun dediğimde beni dinlemezdi)
İşletmenin reel karlarını iyi analiz etmek lazım, günümüzde ufak esnafın ticaret yapması zor, yaptığı ticaretten tahsilatını yapması dahada zor. Orta ve uzun vadeli analizi yapıp doğru kararları vermeli, umutla bekleyip habire içeri giden bir işletmeyi taşımaktansa, patronluğun cazibesine kapılmayıp girip bir işe maaşla çalışmayı tercih etmeyi düşünmeli bu devirde.
-
dostum inan bana sorunlarını en içten katılıyorum.sen ve bizim gibi,milyonlar var,inan bana ama hayat yinede süprüzlerle doludur.senin canın bunların hepsinden daha değerlidir,şöyle düşün herkez,işini yapıyor avukar elbette parasını kurtarmaya sen ise borcunu ödemeye bak bende aynı senin gibiyim kızımın bile 200 tl nafakasını yatıramıyorum,yeni eşim yurtdışına annesinin yanında ona para gönderemiyorum,buarada kendisi hamile,ikimizde ölümü göze almışız,bırak kendini başka şeylere vermeye çalış,ben elimden geleni yapıp hayatta tutunmaya çalışıyorum sen ben değil bizi kredi kartından para çekmek zorunda kalan sistem utansın uzun lafın kısası benim fikrim hiç kafana takma avukatlarlada kavga etme durumunu anlat şukadar verebiliyorum de kabuletmezlerse daha fazla vermek çok isterdim deyip,telefonu kapa,yapacak hiç birşeyimiz malesef yok.sevgiler
-
Evet arkadaşlar ben de bu kervana katıldım. Katılmak istemezdim ama oldu. Alt komşumun çocuğuyla başladı. Evet doğru duydunuz malesef onun sempatikliği şirinliğiyle ameliyatıyla başladı 12000 tl. olarak sonrada gerisi geldi. 12000 tl veremedi 20000 tl yi geçdi aradan 1 yıl geçdi. benimde çocuğumun rahatsızlıkları oldu 10000 tl den benim oldu derken birbakdımki 55000 tl oldu. Rüya gibi zaten ne olduğunu anlamadım o aralar sadece kendi çocuğumu ve onun sağlığı ile ilgilenebildim. Pişman depilim eğer ilgilenmeseydim onu kaybedebilirdik. Bir ara benim kart çekdirdiğim eleman para buldu tefeciden miş kartları yatırdık sadece 10000 tl borç olduğu için vermediler. tekrar paraları çekip tefecilere verdik. (hayatımın hatasını orda yapdım teşke çekmese idim tefeciyle uğraşıp dursaydı.) aradan 6 ay geçdi ailecek kavgalar gürültüler karakollar derken 70000 tl oldu. Bizim elemanda intahar etti. Şimdi başıma ne gelecek kedi gibi bekliyorum. İlk zamanlar çok zoruma gitti kendimi onun ailesi
ne zarar vermemek için çok uğraşdım. Şimdi alışdım. Geçen 3 tane polis le konuşdu birtanesi kara listede maaşı hacizli ötekisi 12000 tl var taksitlendirmiş üçüncüsü ise 60000 tl yi geçmiş ödemiyecem ne olursa olsun diyor. Onlarla konuşunca moralim yerine geldi. Sonum ne olucak....?????
-
Merhaba arkadaşlar
bende aranıza katıldım sizlerin dertlerini okuyunca yalnız olmadığıma sevindim bende dolandırıldım işlerim kötü gitti kredi kartlarımı ve kredilerimi ödeyemez duruma geldim akbank a borcum 3100 tl avukata verilmiş 7200 tl olmuş bankayı aradım peşin yatırırsam 3500 razılar ama yok finasbank ka kredim var bi arkadaşa çekmiştim 4 aydır ödememiş ayda 210 taksitli bugün yarın oda gelir en kötüsü vakıfbank 10000 tl artı bakiye borcum var ne olmuştur bilmem bi kac gün önce eve yazı gelmiş ödemezseniz merkez bankasına bildirecez hakkınızda icra takibi başlatacaz diye bende başlatın dedim ne yapayım ben milli eğitimde 4-c statüsünde gecici sözleşmeli çalışıyorum aldığım maaş 835 tl 400 ev kirası ne yapacam bende bilmiyorum daha önce işimiz iyi idi kurumumuz özelleşince 16 ay boş kaldık 8 ay işsizlik maaşı aldım bu arada elde avuçta ne varsa yedik ufak tefek işlerde günlük yövmiye ile çalıştık 20 25 liraya sonumuz ne olacak ALLAH biliyor rabbim hepimizin yardımcısı olsun bizi bu hallere koyup işimizden gücümüzden edenleride nasıl biliyorsa öyle yapsın herkese saygılar yardımlarınızı bekliyorum .
-
Eğer Avukatlara kanıp, ilgili İcra Dairesinde ödeme taahütü verirsen ve ödeyemezsen o zaman hapis cezası var.
Aynı olayı bir arkdaşım yaşadı. Sadece buna dikkat etmek gerekir. Onun dışında hapis cezası olmaz.
-
Herkezin başında bu dert allah yardımcınız olsun
-
Arkadaslar hepinize teşekkür ediyorum. Benim beş dosyam vardi toplamda kart borcu olarak..5 dosyadan birisi Finansbanka idi (ana para 16bin, faiziyle 49binTL idi)
Digeri garanti, hsbc, akbank ve yapikeredi).. Uzatmayım işyerinden çikişimi istedim (maaşımda hacizli olan banka finansbank), benim tazminatimi yasal olarak hepsini icra dairesine yatirdilar. sadece o ayki maaşimin kesintisiz tutarini yatirdilar (478 TL ). 8500 TL yi de haciz icra dairesine yatirdilar. bankayla bu paranin icraya gideceğini önceden bildiğim için önceden pazarlik yaptim. bana 49bin TL lik borç için önce 29Bin dediler, sonra size 23 bin olur dediler, bende ben bunlari hiç ödeyemem, kapatmayi düşünüyodum ama bu rakamlara imkansiz dedim, ödemiyorum dedim, kapattım. sonra ertesi gün aradilar ve bana son rakam 12.750 TL ye borcunu kapatırız dediler. (16bin ana parayı ben 2 yıl içinde icra yoluyla 10.750 TL ye kadar düşürmüştüm , 2 bin de avukat masrafi imiş).. vel hasil icradan yatan paranın üstüne 3000 TL borç aldım ve dosyayi kapattim bu hafta. yani 5-10 bin TL toparlarsanız kapatabilirsiniz, en azından ihtimali var. ümitsizlige kapılmayın.
Ben simdi bu dosyanın borcunu kapattiktan sonra Garanti bankasiyla anlasma yoluna gidicem. (geçen aradilar 8900 TL ye kapatırız dediler) onlara da ödeme yaptıktan sonra diger kalan 3 dosyam zaten aynı avukatta.. onlara olan borcum faiziyle 105bin tl. onlara 25 bin TL civarinda bi para teklif edersem kabul ediyorlar. bir sene bana müsade edin dedim sonrasinda kredi çektirip yada birine borçanip ödemeyi düşünüyorum. Aklımdaki bu yani. insallah ödeyip rahatlanip sonrada evlencem, evlenince de yazarim burdan :) ama kız bulmam lazım, bu kafayla zor buluyorum, hele bi temizleniyim olur :).. (ha diyceksiniz ki önceden niye ödemedin kapatmadın v.s. , işimi değistirdm maaşım biraz daha yükseldi 1300 civari oldu, ben bunun 1000 tl sini buna ayırmayı düşünüyorum.) bakalım insallah bu sene de garantiyi kapatıp seeneye digerlerine baslamayı hesaplamak istiyorum.. allah yardim ederse kapatcam insallah.. allah herkesin gönlüne göre versin insallah bu yaptıgımız salakça hatayı baskalari yapmaz.. hükümet biraz frenledi ama geç oldu.. bir sene sonraya insallah bir daha iyi haber veririm insallah...
-
İşin gerçekten zormuş be kardeş.
-
aynı dertten ben de muzdaribim :( siz erkek olduğunuz halde ödeyemezken ödemede zorlanırken ben nasıl ödeyeceğim 1 çocuğum var 3. sınıfa başladı onun okul masrafları babası olacak lanet aylık 100 tl olan nafakayı bile ödemiyor adıma kayıtlı hiç bir şey yok adres kaydım bile başka yerde yıllardır arkadaşlarımın yanında yaşıyorum avukatlar arıyor ödeme sözü vermediğim halde hapise attırcaz deyip üstünede bir ton hakaret ediyorlar hatta bir tanesinin ses kayıdı bile mevcuttu elimde ben ekmek alacak oğlumun cebine harçlık niyetine koyacak parayı bulamazken ana parayı birde üstüne faizleri nasıl öderim bulucaklar ya cezaevine atarlar yada asarlar benden alacaklar için tahsil edecekleri tek şey canım yada evladım onunda kanunu yok Allah hepimizin yardımcısı olsun borcumdan biri zaman aşımına uğramış sanırım internetten takip ettiğim zaman dosyanın kapandığını gördüm ne zaman zorunlu ihtiyaçlarımın haricinden elimdeki paradan bir miktar kalırsa anca öyle ödeyebilirim yoksa avukatlarda borçlu olduğumuz kişilerde şansına küssün :( önce aç karnımız sonra borçlarımız...
Şu denetimli serbestlikteki gibi olsada devlet beni alsa borçlarım karşılığı çalıştırsa bende devlete çalışarak borcumu ödesem böyle bir şansımız yok mu acaba bu konuda bilgisi olan hukukcu arkadaşlardan yardım istiyorum...Varsa böyle bir kanun ben devlete seve seve çalışıp borcumu öderim... Borçlu olduğum kurumlar Türk Telekom Turkcell Vadofone yüklü miktarda değil ama bizim gibi 3 kuruşla ayakta kalmaya çalışanlar için büyük görünüyor borcum toplamda 10 bin tl civarında :(
-
Alıntı:
MihriŞah rumuzlu üyeden alıntı
aynı dertten ben de muzdaribim :( siz erkek olduğunuz halde ödeyemezken ödemede zorlanırken ben nasıl ödeyeceğim 1 çocuğum var 3. sınıfa başladı onun okul masrafları babası olacak lanet aylık 100 tl olan nafakayı bile ödemiyor adıma kayıtlı hiç bir şey yok adres kaydım bile başka yerde yıllardır arkadaşlarımın yanında yaşıyorum avukatlar arıyor ödeme sözü vermediğim halde hapise attırcaz deyip üstünede bir ton hakaret ediyorlar hatta bir tanesinin ses kayıdı bile mevcuttu elimde ben ekmek alacak oğlumun cebine harçlık niyetine koyacak parayı bulamazken ana parayı birde üstüne faizleri nasıl öderim bulucaklar ya cezaevine atarlar yada asarlar benden alacaklar için tahsil edecekleri tek şey canım yada evladım onunda kanunu yok Allah hepimizin yardımcısı olsun borcumdan biri zaman aşımına uğramış sanırım internetten takip ettiğim zaman dosyanın kapandığını gördüm ne zaman zorunlu ihtiyaçlarımın haricinden elimdeki paradan bir miktar kalırsa anca öyle ödeyebilirim yoksa avukatlarda borçlu olduğumuz kişilerde şansına küssün :( önce aç karnımız sonra borçlarımız...
Şu denetimli serbestlikteki gibi olsada devlet beni alsa borçlarım karşılığı çalıştırsa bende devlete çalışarak borcumu ödesem böyle bir şansımız yok mu acaba bu konuda bilgisi olan hukukcu arkadaşlardan yardım istiyorum...Varsa böyle bir kanun ben devlete seve seve çalışıp borcumu öderim... Borçlu olduğum kurumlar Türk Telekom Turkcell Vadofone yüklü miktarda değil ama bizim gibi 3 kuruşla ayakta kalmaya çalışanlar için büyük görünüyor borcum toplamda 10 bin tl civarında :(
Allah yardımcınız olsun,peki borçlarınızdan biri ne kadar sonra zaman aşımına uğramış.
-
Alıntı:
Bugün eve polis geldi, yaninda bi dosya varmıs, anneme fatih yarin yanima gelsin v.s. , dosyanın fotokopisini falan verelim gibi bisey demis. Ama asagıda da ekip otosu vardi.
Bende o arada evin önündeydim, megerse bizim eve glemis polis farkinda degldim. Neyse soradan eve gittim polislerin beni sorduğunu ögrendim, dosya fotokopisi falan verelim demisler evdekilere.
ONdan da sonra beni avukat hanim aradi, 3 ay hapis cezaniz çikti, borcunuzu ödemeyecekmisiniz hala dedi. bende 200 200 öderim diye telde anlastik biras. (bu arada 10.000 tl, 5 sene taksit ödüycem sadece bu garantiye). Bana avukat dediki cezaniz onaylandi, TC kimliginizle herhangi bir karakola giderseniz içeri alirlar diye bana bilgi verdi.
Sonrasindada 200 e anlastik. (büyük ihtimalle benle ansalmak için beni korkutmaya çalisti ama aşagıda ekip arabasinin beni beklemesi görüntüsü biraz sakincali geldi bana)
Neyse simdi ben bugün karakola gidersem bana dosyanın fotokopisini mi verirler , yada o tarz baska birseymi,
yoksa hakkinizda tutuklama karari var, sizi nezarete alalim gibi bir şeye mi maruz kalirim.
Konu ile ilgili bilgisi olan kişilerden acil cevap almayi umuyorum. ona göre karakola gideceğim..
Allah kolaylık versin gerçekten zor bir durum. Size şöyle birşey göstermek isterimMADDE 38- Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı
cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza
verilemez.
Suç ve ceza zamanaşımı ile ceza mahkûmiyetinin sonuçları konusunda da yukarıdaki fıkra uygulanır.
Ceza ve ceza yerine geçen güvenlik tedbirleri ancak kanunla konulur.
Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.
Hiç kimse kendisini ve kanunda gösterilen yakınlarını suçlayan bir beyanda bulunmaya veya bu yolda delil
göstermeye zorlanamaz.
Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular, delil olarak kabul edilemez.
Ceza sorumluluğu şahsîdir.
Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine
getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.
Ölüm cezası ve genel müsadere cezası verilemez.
Anayasa maddesinde "Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine
getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz." demesine rağmen yine de bu cezayı verebilen hakimler var ilginç gerçekten.
-
Alıntı:
size nasıl ulaşabilirim
-
Bir hata yapılıyor. 9 yıl takip edilmeyen bir alacak, icra takibi ile talep edildiğinde yeni bir on yıllık süre başlar ve o on yılın son yılına kadar hiçbir işlem yapılmasa bile alacak için süresinde yapılan yeni bir icra takibi yeni bir on yıllık zaman demektir.
-
ben de bu ker vandanım arkdaşlar ama benimki sizden farklı ne güzel dertsiz bir hayatım vardı bir arkdaş dedim birinin tavsiyesi kışkırtmasıyla 1 tl 2 tlyle iddeya başladım sonra idda oldu 800 tl sonra onu kurtarmak için yurtdışı sitelere baktım sonra oldu 30 bine kadar hep ailemin rız kında verdim bu genç yaşımda yemedim oraya yatırdım şuan bankalara 7000 e yakın borcum var nasıl ödeyecegimin dedindeyim umaram rabbimin izniyle bende duanızla düze çıkarım iyi akşamlar