-
Kredi borcu, icra takibi, nasıl kurtulurum?
Merhabalar,
Bir bankaya olan 6700 TL'lik kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarımı zamanında ödeyemediğim için "İlamsız Takipte Ödeme Emri" aldım. 7 gün içerisinde mal beyanında bulunmam gerektiği yazıyor. 4 aylık bir süredir işsiz olduğumdan dolayı taksitlerimi yatıramamıştım ancak şu an bir işte çalışıyorum ve taksitle ödeme yapabilecek durumdayım. Sizlere bu durumumla ilgili sorularım şunlar olacak:
1- Mal beyanında bulunmak ne anlama geliyor? Maaş dışında herhangi bir taşınır-taşınmazım yok.
2- Mal beyanında bulunmadığım takdirde icra işlemleri nasıl devam eder?
3- Banka avukatıyla görüşsem, 36 ay gibi uzun süreli bir aylık ödeme planı yapma şansım olabilir mi? Böyle bir ödeme planında borç faizi, avukatlık ücreti ne kadar olur?
4- Avukatla anlaşamazsam ve 4 ay gibi kısa bir sürede ödeme yapmam istenirse (bu sürede ödemem mümkün değil) icra takibi devam eder mi? Hapis cezası çıkabilir mi? Böyle vakalarda verilen hapis cezaları uygulanmakta mıdır?
5- Yurt-dışına çıkışta bana sorun yaratabilir mi?
Verdiğiniz yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim...
-
Cevap: Kredi borcu, icra takibi, nasıl kurtulurum?
bankalar borcu tahsil etmek için avukata verirler, avukatlar da daha sonra senden faiziyle birlikte parayi isterler.
ancak sen parayi ödemeyince avukatlar sana ana parayi öde dosyayi kapatalim teklifinde bulunurlar.Sen tok görünürsen daha fazlasini almaya çalisacaklardir.
Sen kendin durumunu anlat, aksi taktirde ödeyemeyeceğim, yapmaniz gerekeni yapin dersin. Sonradan onlar seni bulurlar.
ayrica mal beyani bulunulmadiginda hapis cezasi artik yok. ancak eger mahkemeye yakinsan dosyana mal beyani evrakini koydurman olaya ilgini gösterir kanimca.
herhangi bir gelirim yoktur, üstüme mal yoktur gibisinden bir belgeyi hakim e iletebilirsin. ben çok bulundum ordan biliyorum.
Ama anaparayi da ödeyemiyorsan o zaman ne olur onu bilmiyorum, bende onun cevabini ariyorum..
-
Alıntı:
I3eta rumuzlu üyeden alıntı
bankalar borcu tahsil etmek için avukata verirler, avukatlar da daha sonra senden faiziyle birlikte parayi isterler.
ancak sen parayi ödemeyince avukatlar sana ana parayi öde dosyayi kapatalim teklifinde bulunurlar.Sen tok görünürsen daha fazlasini almaya çalisacaklardir.
Sen kendin durumunu anlat, aksi taktirde ödeyemeyeceğim, yapmaniz gerekeni yapin dersin. Sonradan onlar seni bulurlar.
ayrica mal beyani bulunulmadiginda hapis cezasi artik yok. ancak eger mahkemeye yakinsan dosyana mal beyani evrakini koydurman olaya ilgini gösterir kanimca.
herhangi bir gelirim yoktur, üstüme mal yoktur gibisinden bir belgeyi hakim e iletebilirsin. ben çok bulundum ordan biliyorum.
Ama anaparayi da ödeyemiyorsan o zaman ne olur onu bilmiyorum, bende onun cevabini ariyorum..
Onun cevabınıda acizane ben vermeye çalışayım. Tabi haddimi aşmadan değerli hukukculara saygıda kusur etmeden.
Sayın 13eta nın söyledikleri çok doğru. önce soğukkanlı olmalısın ve borçlunun tek hedefi borcu ödemek olmalı ama bunada çok iştahlı olursa alacaklının eline koz verirse inanılmaz faizler öder hatta ömrünün sonuna kadar ödese bitmez çocuklarına miras kalır.
Dediğim gibi soğukkanlı olmak çok önemli süresi içerisinde mal beyanı vermek gerekir her ne kadar cezası yoksada hem iyiniyeti gösterir hemde hakim karşısına çıkmanıza engel olur. Ve avukatın yanına gidip durumunuz arz edip faizleri silip ana parayı kendi ödeyebileceğin şekilde teklif etmektir ama asla ödeyemeyeceğin miktarda anlaşmamalısın.
Avukat bunu kabul etmeyecektir faizleri silmeyecek ve sana 10 15 gün süre verecek sende ödeyemeyeceğini belirterek saygılı ve nazikce ofisden ayrılıp avukatın hamlesini bekleyeceksin.
Avukat gerekli yerlere müzekkere yazar maaşına haciz ister evine haciz getirir para edebilecek eşyaları haczederek borcu tahsil etmeye çalışacaktır. Ancak tüm bunlardan sonuç alamazsa icra dairesinden aciz vesikası alacak ve avukat beklemeye başlayacaktır. Ancak aciz vesikası alması borcunun bittiği dosyanın kapandığı anlamını taşımamaktadır sakın ola böyle bir düşünceye kapılmayın.
Evet hamle sırası borçludadır
Alacaklı vekili alacaktan umudunu kestiği anda tekrar alacaklı ile irtibata geçip ana parayı taksitler halinde veya nakit ödemeyi teklif edin hatta duyduklarıma göre ana paradan dahi pazarlık ederek borç düşebiliyor.
Paranın en azından bir kısmını kurtarmak adına kabul edilip anlasma sağlanıp borç ödenir ibranameyi alırsın ve bu kara günler acı bir hatıra olarak tarihteki yerini alır.
Ancak sakın olaki şunu düşünmeyin artık alacakları bişey yok benim neyimi alacaklar ödemem derseniz yanılırsınız.
Zira bankalar çok sabırlı alacaklıdırlar ve asla alacaklarından vazgeçmezler
hiç ummadığınız anda aradan 5 sene 10 senede geçse çıkabilir sizi zor durumda bırakabilir faizleri bile ödeyebilirsiniz.
Bunları hep yasayan biriyim aciz vesikaları düzenlendi adıma bir seyimi haczedemediler borç olduğu gibi duruyor
Ana para 3200 tl civarı ancak anlasamadık bir türlü
5 sene sonra Geçen hafta aniden evimi yine ziyarat ettiler
borç faizi ile 17500 dediler
o miktarı ödeyemem dedim eşyalara geçtiler eşya dediğimde kilosu 3 kuruşa satılan ıvır zıvır haczettiler ancak muhafaza masrafı eşyadan daha fazla olduğu için götürmediler bana yeddiemin bırakmak istediler kabul etmedim götürün ben 17500 ödemem dedim
Ve ödeyeceğim şekli sordular 17500 asla ödemem taahhüt vermem
ödeyeceğim para ana para 3000 tl dedim ayda 50 lira taksitle öderim zira emekli aylığım 500 lira daha fazlasını ödemeye imkanım yok dedim.
3000 tl de anlaştık ama onlar ayda 100 lira ödememi talep ettiler kabul etmedim.
onlarda asıl vekil olan avukat hanımla durumu görüşüp bana bilgi vereceklerini söylediler eğer kabul ederse bana haber verip ödemeye başlayacam kabul etmezse gelip eşyaları götürecez dedi. yeddiemin oldum kendi eşyama ve ayrıldılar şu anda haber bekliyorum.
Umarım ilgili üyeler bu uzun yazımdan bir fikir sahibi olurlar
-
ya bu borçlardan nasıl kurtuluruz allah yardım etsin. birde ana para borcunu taksitlendirme yaptığımızda plana uymaz isek bir hapis cezası v.s. gibi bir durumla karsı karsıya kalabiliyormuyuz,
birde ileriki yillarda elimize geçecek birsey nedir, evlendim diyelim, haciz ve sorun nasıl olur bunu ögrenebilirmiyiz?
-
Alıntı:
geneticist rumuzlu üyeden alıntı
1- Mal beyanında bulunmak ne anlama geliyor? Maaş dışında herhangi bir taşınır-taşınmazım yok.
2- Mal beyanında bulunmadığım takdirde icra işlemleri nasıl devam eder?
3- Banka avukatıyla görüşsem, 36 ay gibi uzun süreli bir aylık ödeme planı yapma şansım olabilir mi? Böyle bir ödeme planında borç faizi, avukatlık ücreti ne kadar olur?
4- Avukatla anlaşamazsam ve 4 ay gibi kısa bir sürede ödeme yapmam istenirse (bu sürede ödemem mümkün değil) icra takibi devam eder mi? Hapis cezası çıkabilir mi? Böyle vakalarda verilen hapis cezaları uygulanmakta mıdır?
5- Yurt-dışına çıkışta bana sorun yaratabilir mi?
Verdiğiniz yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim...
Sorularınızı sırayla yanıtlamaya çalışacağım;
1- Mal beyanında bulunmazsanız "malbeyanında bulunmamaktan kaynaklı hapis cezası almazsınız ancak sizi mal beyanında bulunmaya zorlamak için 30 güne kadar hapisle tazyik edilmenize karar verilebilir. Bu nedenle ödeme emrini gönderen icra dairesine maaşınızı ve maaşınızdan başka malınız olmadığını bildiren bir dilekçe yazmanız yararınıza olacaktır. Ödeme emrini gönderen icra dairesi ile aynı yerde değilseniz bulunduğunuz yer icra dairesi kanalıyla mal beyanında bulunun.
2- Mal beyanında bulunmanızla bulunmamanız arasında çok fark yoktur. Kredi kartı alırken verdiğiniz bilgiler sayesinde çalışıp çalışmadığınızı, iş yeri adresini öğrenebilirler. Bu işlem yalnızca gecikme sağlar.
3- Alacaklı ve vekili ile anlaşarak her türlü ödeme planını yapabilirsiniz. 36 aylık bir ödeme planında anlaşabilirseniz faiz oranında da anlaşırsınız. Avukatlık ücretinin size düşen kısmı ise zaten değişmez.
4- Anlaşma olmaz ise icra dairesinde bir taahhütte bulunmazsanız her hangi bir hapis cezası ile karşılaşmazsınız. İcra takibi elbette devam eder.
5- Özel borç ilişkisi nedeniyle yurtdışı çıkış ysağı konamaz. Bu konuda içiniz rahat olsun.
-
pekı bende bırsey danısmak ıstesem arkadaslar... aılemle kalan bırısıyım kendı adıma sadece maasım var ancak cıddı bır borcum bulunmakta... benım yuzumden aıleme aıt esyalara hacız gelebılıyor mu? onların sucu yok... bu yuzden onlar zarar gorurmu... ıkametgahı degıstırmenın faydası var mıdır? bılgı verırsenız cok sevınırım
-
bunada ben cevap vereyim ailen ile kalıyorsan evdeki eşyaların sana ait olup olmadıgına dair fatura istiyorlar.Eger eşyaların sana ait olmadıgını kanıtlayamazsan eşyalar haczediliyor.
-
Merhabalar tamda benlik bir konu var ama birde benim acımdan sormak istiyorum bir işe kalkıştım olmadı batırdım bir anda kendimi 30 bin tl borcun için de buldum bunu kredi kartlarından avans cekerek banka kredisi cekerek ödeme calıştım ama bi türlü borcu kapatmayı bırakın borc 70 bine yanaştı borcla borc kapanmıyor anlayacağınız. En sonunda dama dedim ve şu anda hiç biri ödeyemiyorum üzerimde de mal varlığım yok. Evli 1 cocuk sahibiyim sadece kuru bir maaşım var ve ev eşyalarım var borcu ödemeye gücüm yetmiyor.
Adresimi değiştirdim eve hacize gelmesinler diye ama şimdide ikamet sıkıntısı yaşıyorum en sonunda bir arkadaştan bir fikir geldi onu danışmak istiyorum size ben arkadaşa 20 bin tl lik bir senet vereceğim oda hemen haciz işlemlerine başlayacak evime gelip evde ne var ne yoksa haciz edip yediemin olarak gene bana bırakacak bende 300 tl taksitlerle ona ödeyeceğim böyle bir durumda en az 3,5 - 4 sene rahat edermişim eve banka avukatları geldiğinde malım hacizli zaten maaşımada haciz var sıraya gecin bu borc bittikten sonra sizin borcunuzuda ödeyeceğim diyip zaman kazanabilirmişim en azında allah büyük o zamana kadar ne biriktirirsem işşallah borcu kapatacak parayı bulabilirm. Şimdi benim sorum böyle bir durumda banka avukatı hacizli malın üzerine haciz koyabilir mi? bu işlemlerden sonra adresimi muhtarlığa bildirsem sıkıntı cıkar mı hangi yolu izlememi tavsiye edersiniz? Bana ne tür zorluklar cıkarabilirler nelere hazırlıklı olmalıyım? işe yarar mı çünkü bu işe kalkışmak bile avukat parası icra dairesi derken gene 1 maaşım telef olacak ne dersiniz işe yarar mı?
Bakın beni yanlış anlamayın adalati yanılmak değil amaçım ama şu anda 5 farklı bankayı birden ödeyemem taksitlendirsem dahi ev kirası gecim derken mümkün değil işşallah bu sürenin sonunda biraz toplu para birikirde elime pazarlık yapma şansım olur amacım bu ne dersiniz?
-
merhaba benim babamın iki bankaya borcu vardı icralık oldu daha sonra anlaştılar ve taksite böldüler şimdi hepsini kapatmak istiyor fakat borcu yoktur yazısını nasıl sistemden düşürecekler ve bunu nasıl yapacak onu merak ediyorum maaş aldığı bankadan kredi çekecekte banka borçlarını kapat sistemden düşsün krediyi verelim diyorlar bu sistemden nasıl düşecek acaba
-
Alıntı:
Nightmann rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar tamda benlik bir konu var ama birde benim acımdan sormak istiyorum bir işe kalkıştım olmadı batırdım bir anda kendimi 30 bin tl borcun için de buldum bunu kredi kartlarından avans cekerek banka kredisi cekerek ödeme calıştım ama bi türlü borcu kapatmayı bırakın borc 70 bine yanaştı borcla borc kapanmıyor anlayacağınız. En sonunda dama dedim ve şu anda hiç biri ödeyemiyorum üzerimde de mal varlığım yok. Evli 1 cocuk sahibiyim sadece kuru bir maaşım var ve ev eşyalarım var borcu ödemeye gücüm yetmiyor.
Adresimi değiştirdim eve hacize gelmesinler diye ama şimdide ikamet sıkıntısı yaşıyorum en sonunda bir arkadaştan bir fikir geldi onu danışmak istiyorum size ben arkadaşa 20 bin tl lik bir senet vereceğim oda hemen haciz işlemlerine başlayacak evime gelip evde ne var ne yoksa haciz edip yediemin olarak gene bana bırakacak bende 300 tl taksitlerle ona ödeyeceğim böyle bir durumda en az 3,5 - 4 sene rahat edermişim eve banka avukatları geldiğinde malım hacizli zaten maaşımada haciz var sıraya gecin bu borc bittikten sonra sizin borcunuzuda ödeyeceğim diyip zaman kazanabilirmişim en azında allah büyük o zamana kadar ne biriktirirsem işşallah borcu kapatacak parayı bulabilirm. Şimdi benim sorum böyle bir durumda banka avukatı hacizli malın üzerine haciz koyabilir mi? bu işlemlerden sonra adresimi muhtarlığa bildirsem sıkıntı cıkar mı hangi yolu izlememi tavsiye edersiniz? Bana ne tür zorluklar cıkarabilirler nelere hazırlıklı olmalıyım? işe yarar mı çünkü bu işe kalkışmak bile avukat parası icra dairesi derken gene 1 maaşım telef olacak ne dersiniz işe yarar mı?
Bakın beni yanlış anlamayın adalati yanılmak değil amaçım ama şu anda 5 farklı bankayı birden ödeyemem taksitlendirsem dahi ev kirası gecim derken mümkün değil işşallah bu sürenin sonunda biraz toplu para birikirde elime pazarlık yapma şansım olur amacım bu ne dersiniz?
arkadasım öncelikle allah sana kolaylık versin inşallah bir cıkış yolun olurda tum borclarından kurtulursun fakat senin bu 20 binlik arkadasınla yapacagın iş tehlikeli bak gecen kasım ayında bir arkadasımın ablası bankadan kredi cekiyor arkadasımda kefil borc yaklasık ana para 15 bin tl ama ablasının başkasınada senet borcu bulunuyor senetten dolayı haciz işlemi yapılacagını anladıkları ıcın sizin gibi anlaşmalı olarak bir kişiyle senet yapılıyor ve icra işlemi başlatılıyor amac hem karsı tarafın icra yapmaması hemde banka kredisinin ödenmesi icin maaşa el konmamasını saglamak sonra karsı taraf bunun anlaşmalı oldugu anlıyor ve ablasına mahkeme acıyor su ve mahkeme de maaşa tumden el koydu aydıra ceza aldı 6 ay sonuc su anda maaşı tumden kesiliyor bankaya olan borcuda bu yuzden ödeyemedi ve arkadasıma geldi haciz kefil oldugu icin 15 bin olan borcu 6 ay ıcınde 9500 ve 17000 olarak ödedi yapacaksan cok dikkatli olun derim eger karsı taraf anlarsa ve mahkemeyede uygun bulursa dimyata pirince giderken eldeki bulgurdanda olursunuz dikkattttt
- - - Updated - - -
Alıntı:
fatihsanli rumuzlu üyeden alıntı
merhaba benim babamın iki bankaya borcu vardı icralık oldu daha sonra anlaştılar ve taksite böldüler şimdi hepsini kapatmak istiyor fakat borcu yoktur yazısını nasıl sistemden düşürecekler ve bunu nasıl yapacak onu merak ediyorum maaş aldığı bankadan kredi çekecekte banka borçlarını kapat sistemden düşsün krediyi verelim diyorlar bu sistemden nasıl düşecek acaba
hangi bankaya borcu varsa onların borcunu kapattıktan sonra onlardan alacakları borcu yoktur yazsını aldıktan sonra kredi cekecegi bankaya sunabilir kkb den baktıklarında bankalar nereye borcu oldugunu zaten görüyor ve o bankayada borcu yoktur yazısını verirlerse iyi olur ama genede ordaki krediyi verecek kişilere kalır gerisi ayrıca sistemden dusmesi zaman alır söyleyim hemen dusmez eskiden 10 senemi 5 senemi neydi dusmesi ayrıca bazı bankalar sistem dusmesini geciktiriyorlar özellikle garanti bankası yapıyor bunu biraz ugrasırsınız ama en saglamı borcunuz oldunuz yere borcu kapatın durumu anlatın onlar yapsın derim ben
-
Alıntı:
didi77 rumuzlu üyeden alıntı
arkadasım öncelikle allah sana kolaylık versin inşallah bir cıkış yolun olurda tum borclarından kurtulursun fakat senin bu 20 binlik arkadasınla yapacagın iş tehlikeli bak gecen kasım ayında bir arkadasımın ablası bankadan kredi cekiyor arkadasımda kefil borc yaklasık ana para 15 bin tl ama ablasının başkasınada senet borcu bulunuyor senetten dolayı haciz işlemi yapılacagını anladıkları ıcın sizin gibi anlaşmalı olarak bir kişiyle senet yapılıyor ve icra işlemi başlatılıyor amac hem karsı tarafın icra yapmaması hemde banka kredisinin ödenmesi icin maaşa el konmamasını saglamak sonra karsı taraf bunun anlaşmalı oldugu anlıyor ve ablasına mahkeme acıyor su ve mahkeme de maaşa tumden el koydu aydıra ceza aldı 6 ay sonuc su anda maaşı tumden kesiliyor bankaya olan borcuda bu yuzden ödeyemedi ve arkadasıma geldi haciz kefil oldugu icin 15 bin olan borcu 6 ay ıcınde 9500 ve 17000 olarak ödedi yapacaksan cok dikkatli olun derim eger karsı taraf anlarsa ve mahkemeyede uygun bulursa dimyata pirince giderken eldeki bulgurdanda olursunuz dikkattttt
- - - Updated - - -
hangi bankaya borcu varsa onların borcunu kapattıktan sonra onlardan alacakları borcu yoktur yazsını aldıktan sonra kredi cekecegi bankaya sunabilir kkb den baktıklarında bankalar nereye borcu oldugunu zaten görüyor ve o bankayada borcu yoktur yazısını verirlerse iyi olur ama genede ordaki krediyi verecek kişilere kalır gerisi ayrıca sistemden dusmesi zaman alır söyleyim hemen dusmez eskiden 10 senemi 5 senemi neydi dusmesi ayrıca bazı bankalar sistem dusmesini geciktiriyorlar özellikle garanti bankası yapıyor bunu biraz ugrasırsınız ama en saglamı borcunuz oldunuz yere borcu kapatın durumu anlatın onlar yapsın derim ben
teşekkürler
-
MERHABA;
1 .SORUM
GARANTI BANKASINA 1100 TL BORCUM VARDI AVUKATLIK OLDU.
200 TL ODENIRSE KALAN TAKSIT OLACAK DENDI. BENDE ISDEN AYRILDIM ALACAGIM VARDI ufak bır mebla.
AMA O ALACAGIMI ALAMADIM ŞİRKETI AY SONU DEDILER.
BENDE ARADIM ODEMEHYECEGIM DEDIM BASKA BIR AVUKATA YONLENDIRILDI DEDILER
ARADIM 1300 OLDU DEDILER 5 GUN GECMISDI ARADAN.
NEDEN 200 TL HEMEN ARTIRDILAR. SORMAYA BILE ZAMAN VERMIYORLAR TELEFONDA.
2.SORUM 1300 TL OLDU DIYEN 2NCİ AVUKAT SIRKETI 10 AGUSTOSDA 600 TL ODEME YAPIN DEDI 4.ICRA MUDURLUGUNE YOLLAMAYIZ DEDILER.
BENDE IZAH ETTIM ISDEN CIKARILDIM(TOPLU CIKARMA) ALACAGIM VAR FAZLA DEYIL AMA BIR KISMINI KAPATIRIM DEDIM. 10 AGUSTOSA EN GEC DEDI TMM DEDIM.
BU sırket yıne oyaldı benı bende ıskura maıl attım bakanlıga maıl attım madurum taahhut edıldı verılecegıne daır dedım param dedım vermedıler dedım.
MAIL E CVP GELMEDI.
3.SORUM SIMDI BU BORCUM ICRAYA VERILMISMIDIR?
VERILDIYSE SUREC NASIL ISLIYOR.
EVIMDEKI ESYALARI HEMEN ALIYORLARMI?
SUREC NASIL ISLIYOR..
BEN NASIL BIR YOL IZLEMELIYIM.
ODEME YAPMADAN BANA TAKSIT YAPARLARMI?
IS BASVURULARINDA BULUNDUM.
BASLAYACAGIM AMA BILIYORSUNUZKI AY BASI YADA AY SONU VERILIYOR MAAS.
YANI BUREYE KDR TUTATARLARMI INSIYATIF OLURMU?
ILK KEZ BASIMA BOLE BISI GELDI.
YENIDE BEBEGIMIZ OLDU KIRACIYIM BELIRTTIM YANI 2NCİ VERILEN AVUKATA..
NE YAPMALIYIM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ?
TŞK.
-
Mrb benİm bankaya borcum var elİme yazi geldİ 7 gÜn sÜrem var bİr vİllada ÇaliŞiyorum asgerİ Ücretle Üzerİmde hİÇ bİrŞey yok evdekİ herŞey patronlarin mal beyaninda bulunabİlİrmİyİm nereye gİtmem gerekİyor?
-
Merhaba acil cevaba ihtiyacım var kredi borcundan dolayı icra takibi başlatılmış Banka'nın Avukatı beni aradı Üzerimde bulunan babamdan kalma evin bir hissesi benim üzerime diğer 4 hissede kardeşlerimde avukat bana ait olan kısma parayı yatırmassak icradan Satışa çıkarcakmış ne yapmam gerekiyor 25000 tl olmuş 20000 tl maaşımdan kesseler olmuyorum bukadar kolay Satışa çıkarıp haczedebilirmi panikledim ne yapacağım bilmiyorum
-
Alacaklı olan banka nasıl tahsil edebilirse o şekilde tahsil eder.Maaşımdan kesin evi almayın, araba dursun arsayı satın vs. diyemezsiniz.Evdeki hissenizi bir kardeşinize satıp parasıyla borcu kapatmak mantıklı olabilir.Aksi halde çok masraflı bir süreçtir ve faizi masrafı derken yazdığınız borcun yarısına yakın miktarlarda masraf olarak önünüze gelebilir.
-
Merhaba acil yanıta ihtiyacım var benim şuanda banka avukatına 2100 tl borcum var ve ödeme sözüme rağmen iki aydır ödeme yapamadım ve 15 gün sonra askere gidiyorum borcumu babam ödicek fakat bana hemen değil anca bi iki ay sonra aylık ortalama 500 tl olarak ödeyeceğini söyledi bu şekilde olduğu taktirde evime haciz gelebilirmi ev ve içindeki eşyaların nerdeyse tamamı babamın adına faturalandı birde haciz gelmesi durumunda bu yeddiemin dedikleri tam olarak nedir ve nasıl oluyo bunları bana açıklayabilirseniz çok sevinirim bilgisayarın başında cevap gelmesini bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
-
Ödenmeyen borç nedeniyle elbette ev eşyası haczine gelinebilir, haciz esnasında , haczi mümkün olan eşyalar haciz tutanağına yazılır ve o an evde bulunan birine göz kulak olması sahip çıkması için emanet edilir, o emanet edilen kişi yeddi emin olarak atanmış olur.
Babanız adına faturalandırılmış olan eşyaya haciz uygulanamaz, ancak babanızın haciz anında o eşyanın faturasını sunarak kendine ait olduğunu ıspat etmesi gerekir.
-
Arkadaşlar merhaba. Birisine senet karsılıgı verilmiş olan bir para var ve tahsilatı yapılamıyor.
icraya verılse bıle alınacak bir seyı yok sadece asgarı ucretlı maaş dışında. Yalnız bu arkadasın babasının uzerıne olan bir yer var bunlar 5 kardeşler . Benim alacaklı olduğum kişi kendi hakkını yakın bir akrabalarından birine babasının rızasıyla sattığı belirtmekte. bu satış karşılıklı güvene dayalı olmuş durumda. Anlayacagınız söylemlerde herhangi bir miras hakkı bulunmamakta. SORMAK İSTEDİĞİM
1- Ben şimdiden alacaklı olduğum kişinin miras hakkı var düşencesiyle ileride olabilecek bir miras paylaşımına haciz , tedbir gibi bir uygulama yapabılırmıyım.
2- Borçlu olan kişi şu an babasının üzerine olan taşınmazdan kendi payına düseni alıp sattığını noter vasıtasıyla belgelemeye çalışıyor. bunu yapabilmesi mümkünmüdür ve eger yaparsa herhangi bir itiraz hakkım olurmu.
Cok teşekkürler.
-
Miras hakkına herhangi bir haciz ve ya tedbir koymanız mümkün değil. Ancak veraset ilamından sonra tapuların borçlu şahsın üzerine geçmesiyle haciz ve ya tedbir uygulanması mümkün.
-
Merhaba ;
Yaklaşık 5 bankadan icralığım (250.000TL civarı) ve dosyalar coğu varlık şirketlerine devrolmaya başladı.Nasıl bir yol izlemeliyim?
-
Alıntı:
hbayer rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ;
Yaklaşık 5 bankadan icralığım (250.000TL civarı) ve dosyalar coğu varlık şirketlerine devrolmaya başladı.Nasıl bir yol izlemeliyim?
Bu sorunuza ciddi bir cevap verilmesi için şu bilgileri de eklemeniz gerekir:
1) Bu 250.000 liralık kredinin karşılığı nerede? Yani herhangibir taşınır taşınmaz mal satın almadan mı 250.000 lira icralık oldunuz?
Örneğin bir hastalığa yakalanıp tedavi giderleri ile mi borçlandınız, veya ticaret yapıp zarar mı ettiniz ya da bu parayla hayat standardınızı geleceğinizi ipotekleyerek mi harcadınız? Yoksa bir ev bir araç alıp sonra ödeme sıkıntısı ile ödeyemediniz mi?
2) Şu an üstünüze ait bir malınız mülkünüz var mı? Hiçbirşeyiniz yok ve kirada mı yaşıyorsunuz veya ailenizle mi / baba evi vs?
3) Şu an çalışıyor musunuz? Bir geliriniz var mı? Bu ticari gelir mi (aylık değişken) yoksa maaş mı (Aylık sabit) yoksa işsiz misiniz veya emekli misiniz?
Bu gibi bilgileri vermeden insanlar size anca 'Allah kurtarsın' diye dua edebilirler.
-
Merhabalar,
Üç aydır kredi kartımı ödeyemedim. Tarafıma herhangi bir bildirim gelmeden -bugün borcumu ödemek üzere bankanın cep şubesine girmeye çalıştım ve başarısız oldum, bunun üzerine müşteri hizmetlerini aradım ve kartımın iptal olduğunu ve beni mahkemeye verdiklerini öğrendim- bana icra takibi açılmıştır. Bir süre sonra bana verdikleri avukat numarasını aradım ama sekreter hanım avukat ile görüşemeyeceğimi söyledi. Bunun üzerine aynı zamanda kuzenim olan avukatımı aradım, "itiraz edelim, iki sene boyunca ertelenir" dedi. Sizce 4600 tl civarındaki borcuma itiraz edersem mantıklı birşey yapmış olur muyum? Bana çok mantıklı gibi gelmedi. Şimdi borç benim borcum evet ama bana tebliğ gelmeden, hiç ama hiç "bak borcun var, öde yoksa icraya vereceğiz" denmeden direk icraya verildim. Ben tabii ki borcum olduğunu biliyorum ama ses çıkmayınca bu ay öderim diyodum ama onlar hemen iki ay içinde beni avukata vermişler. Şimdi ortada bir şey yokken durduk yere borca itiraz etmek nasıl oluyor ben anlamadım ama kuzenime de fazla soramadım yani işini bilmiyorsun der gibi olur diye çekindim. éban güven" dedi ama kafamda soru işareti kaldı açıkçası. çünkü sonuçta her icrada geçen gün bu borç faizleniyordur, değil mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
Borcunuzda suphe goturecek bir durum yok, itiraziniz sadece biraz zaman kazandirip, icra inkar tazminati ve o sure icinde isleyen faizlerle birlikte kaybedeceginiz itirazin iptali davasi nedeniyle abartili artacak miktarlarin dogmasina neden olur.
-
Izleyebileceginiz en akillica yol,
Borcun tamamini ( ve takip masraflarini) odeyebilecek durumda iseniz, avukatlik ofisine gidip ( gitmeden once randevu alip uygun zamani belirlemeniz ) avukatla yuz yuze goruserek bildirilen guncel rakami odemeniz ve borcu yoktur yazisi almaniz olacaktir.
-
merhaba yeniden,
teşekkürler cevabınız için. zaten borcu inkar etmek bana mantıklı gelmedi. neyi inkar ediyorum ve niye inkar ediyorum. avukatım zaman kazanırız dedi ama neden zaman kazanmak isteyeyim ki zaten ödeyeceğim. o inkarını geri çeksin ben de gideyim paşa paşa ödeyeyim.avukat hanımın sekreteri bana telefonda ters davrandığı için oraya gitmeye pek gönüllü değilim. bu borcu icraya direk ödemek gibi bir durumum olabilir mi? bankaya ödeme şansını kaybettim galiba zaten ama icrada bir yerlere ödeme şansım varsa avukatla muhattap olmamayı tercih ederim.
-
Eğer henuz icra takibi başlamamışsa ödeyemezsiniz haliyle icra dairesinin bilgisi olmayan bir borcu.
Size xx. icra müdürlüğünden gelen bir ödeme emri yoksa henuz icra takibi başlamamış demektir.
İcra dairesinden gelen bir ödeme emri varsa , ilgili icra dairesine gidip dosya numarasına ödemenizi yaparsınız ama iş o noktaya gelmeden hukuk bürosuyla sorunu çözebilmeniz sizin için daha kazançlı olacaktır.
-
anladım. cevaplarınız ve vaktiniz için çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim :)
-
Merhaba benimde vakıf banka 1000yl borcum vardı icra takibine girdi 1485tl oldu bir anda eve kağıt gönderdiklerini söylediler fakat eve kağıt falan gelmedi son gün beni aradılar eve keşfe gelecegiz dendi o gün gidip sadece 1000tlsini ödeyebildim bugün de saat 2de arayıp saat 4e kadar ana parayı yeni 485tlyi yatirabilirseniz avukatlık ücreti iptal olacak dendi ödeme yapılmazsa 3040tl olarak ödeme yapacaksınız dendi çalışmadığım için ödeme yapamadım borç benim borcum ailemle yaşıyorum eşyalar neredeyse 15 senelik eşyalar ve büyük ihtimalle faturasız ne yapabilirim bu konuda aynı zamanda hala öğrenci olarak gorunmekteyim
-
Mrb bankara toplamda 130.000 tl borcum var . Üstümde herhangi bir malvarlığı yok. Maaşlı bir işim de yok. Artık borcumu ödeyemiyorum. Eve icra gelmemesi için adresimi nufüs müdürlüğünden kullanılmayan boş bir evle değiştirmem yeterli olurmu . Teşekkürler .
-
Alıntı:
makarsu06 rumuzlu üyeden alıntı
Mrb bankara toplamda 130.000 tl borcum var . Üstümde herhangi bir malvarlığı yok. Maaşlı bir işim de yok. Artık borcumu ödeyemiyorum. Eve icra gelmemesi için adresimi nufüs müdürlüğünden kullanılmayan boş bir evle değiştirmem yeterli olurmu . Teşekkürler .
Kredi çekerken bankalara vermiş olduğunuz adrese haciz bildirimleri gönderilir,
o adrese ev eşyası haczine gidilir ve adreste bulunan haczi mümkün ev eşyası haczedilebilir.
-
Merhaba, benim bir konuda sizlerin görüşüne ve fikirlerine ihtiyacım var olayın özeti yazabildiğim kadar yazıcam yardımcı olursanız sevinirim. 2015 yılında annemin çekmiş olduğu krediye eşimin bilgisi ve rızası olmadan kefil oldum ödemelerde bir sorun yok iken annemin başka nedenlerden dolayı cezaevine girmesiyle ve iş yerinin doğru düzgün faaliyet göstermemesinden dolayı krediler zor ödenmeye başladı daha sonra annemin cezaevinden izne gelmesiyle kredi çektiği bankadan tekrar kredi çekerek o krediyi kapatıp benim kefilliğimi düşürüp eşimle sorun yaşamamamdı fakat banka personelinin ilk krediden bana kefalet sözleşmesi imzaladığını öğrendim ödemeler gecikip bankadan beni aradıklarında öğrendim ikinci kredide hiç bir şekilde imzam yok ve evrakları aldığımda eşimin adına banka personeli tarafından muvafakatname düzenlediğini gördüm eşime durumu anlattıktan sonra personelle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum o imza olmadan benim kefilliğim geçerli olmuyormuş yeni çıkan yasalarda bu şekildeymiş daha sonra banka müdürüyle görüşüp konuyu anlattığımda benden kefilliğini düşürmemiz için emekli birini getir gerekeni yapalım dediler anladım ki hataları büyük maaşıma haciz geldi menfi tespit davasıda açtım eşimle bu olaydan sonra evliliğimiz sarsıldı ve oğlum iki yaşındayken ayrıldık üç yıldır mahkememiz devam ediyor eşimden ve benden imza örneklerimiz alınıp bilirkişiye gidip geldi sonuç imzanın bize ait olmadığıydı ve tekrar imzalarımı istediler aslında öğrenmek istediğim bu mahkeme ne kadar daha devaö eder sonuç sizin görüşünüzle ne olur. Banka personeliyle sulh cezadada davamız var suç duyurusunda bulunduğumuz için. Cevaplarınız içinde şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Öncelikle merhaba,
Başımdan geçen ve hala devam eden olayı sizinle paylaşıp bir çözüme ulaştırmak istiyorum, musadenizle.
2 Bankaya Kredi kartı,Kredi ve nakit avans olarak yaklaşık 13Bin TL kadar borcum var. Durumum müsait olmadığı için bankaların aramalarını cevaplandıramadım. Ve şu an üzerime kayıtlı olan borçlarım benim yaşamadığım ailemin yaşadığı şehir de ki mahkeme tarafından icraya verilmiş. Kendim yaklaşık 5 senedir ikamet adresim olarak istanbul da gözüküyor. Hem çalışıp, hem okuyorum. İşyerimden yahut okuldan bile ulaşılır durumdayım. Lakin tüm bilgilendirmeler(sms,arama), evraklar vs aileme gönderiliyor. Ailemden haberi alınca avukatı aradım dedim ki bu doğru bir durum mu? Ailemin sağlığı ve sıhhatinden dolayı bu olayları hep onlardan gizledim bana neden ulaşmadınız. Olmadı muhtar tarafından neden denemediniz de direk aile üzerinden bilgilendirme yapıyorsunuz dedim, prosedür dediler. Bu arada ailem bu borçlara kefil olmamakla birlikle, konu hakkında bilgi sahibi de değil. Ama icra memuru ve avukat geçen gün ailemin evine gelip, içeri girip belli bir kaç not almışlar. Annem de korkarak beni aradı. Avukatın numarasını bana gönderdi.
Olay tamamıyle bu şekilde oldu.
Şimdi sorum sizlere şu arkadaşlar, ikametkahımı 5 sene önce istanbul da ki evime taşımış olmama rağmen ve hala aynı evde yaşamama rağmen bana ulaşmadan ailemin evine icra memuruyla bir avukatın gelmesi doğru bir davranış mı?
Avukatın telefonda beni bilgilendirmesine rağmen, yaşadığım adresi tekrar etmeme, iş adresimi dahi söylememe rağmen hala aile bireylerimi arayıp yahut mesajla taciz etmeleri doğru mu??
İzlemem gerek yolda, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim..
(NOT: Avukat ile konuşmam sırasında, taksitlendirme imkanının olmadığı, 2 gün gibi kısa bir süre içinde de tüm borçlarımı ödemem gerektiği söylendi.)