-
Cep telefon kayıtları
Merhabalar,
Arkadışımın ev telefonu ile 1 ay önce görüştüm kendi cep telefonumdan aradım bu kayıtları konuşmaları savcılıktan çıkartılma durumu var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sebebi ise benden borç aldı beni kandırdı ispat etmek için senet de almadım.
Teşekkürler, cevabınız için.
*
Yönetim Notu: https://www.hukuki.net/forumdisplay.p...D-Ve-Duyurular
-
Cevap: Cep telefon kayıtları lütfen
Hangi numranın hangi numarayı hangi gun saat kacta aradıgı bulunur, İceriği telefonda dinleme yapılmıyorsa bulunmaz.
-
Konusmayı bulamazlar, bulursa konusmayı habersiz kaydetmek suctur.
Kişisel verilerin kaydedilmesi
MADDE 135. - (1) Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişilerin siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine; hukuka aykırı olarak ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin bilgileri kişisel veri olarak kaydeden kimse, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
-
Kardeşim tüm kayıtlar telekomun elindedir. Türkiyede 5 yıl ABD'de 3 yıl İngilterede ise 1 yıl kayıtlar herhangi bir suçun aydınlatılması için saklı tutuluyor. Savcılıga verdiysen onlar gerekli işlemleri yaparlar.
-
Borç verdiğiniz meblağ nedir tam olarak ?
-
Bence telefon gsm firmalarının kayıtlarında o konuşmalar vardır.Savcılık gerek görürse o konuşma metinlerini firmadan alabilir.Ben öyle olduğunu zannediyorum.
-
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Bence telefon gsm firmalarının kayıtlarında o konuşmalar vardır.Savcılık gerek görürse o konuşma metinlerini firmadan alabilir.Ben öyle olduğunu zannediyorum.
Kardeşim üstte yazılan yorumları okumadan mı yorum yapıyorsun. Yoksa sırf yorum yapmak için mi yorum yapıyorsun...
-
Borç, alacak iddiası telefon görüşme içeriği ile ispat olunamaz, mutlaka yazılı, imzalı belge gerekir.
Telefon görüşmesinin içeriği yani konuşulanın ne olduğu önceden uslüne göre verilmiş hakim kararı olmadıkça dinlenemez, kayıt edilemez.
Bunu aksini yapan suç işler.
-
Alıntı:
jitem_13 rumuzlu üyeden alıntı
Kardeşim üstte yazılan yorumları okumadan mı yorum yapıyorsun. Yoksa sırf yorum yapmak için mi yorum yapıyorsun...
Okudum,ne varda üstte yazılanlarda.
-
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Borç, alacak iddiası telefon görüşme içeriği ile ispat olunamaz, mutlaka yazılı, imzalı belge gerekir.
Telefon görüşmesinin içeriği yani konuşulanın ne olduğu önceden uslüne göre verilmiş hakim kararı olmadıkça dinlenemez, kayıt edilemez.
Bunu aksini yapan suç işler.
Bakın burda çok ince bir çizgi var. Bir olaydan dolayı hakim telefon konuşmalarını ya da mesajlaşmalarını telekomdan istedi. En basit örnek olarak herkesin bildiği Münevver karabulut davasında da oldugu gibi mesajların ve konuşmaların dökümanlarının ortaya çıkması gibi... Bu kayıt işlemini sadece Telekomünikasyon şirketleri 5 yıl kaydı kalmak şartıyla yaparlar. Ama başka kişiler yada şahıslar yaparsa o zaman suç olur.... yani bu olayda suç duyurusunda bulunsa dökümanlar çıkar...
-
Alıntı:
Bakın burda çok ince bir çizgi var. Bir olaydan dolayı hakim telefon konuşmalarını ya da mesajlaşmalarını telekomdan istedi. En basit örnek olarak herkesin bildiği Münevver karabulut davasında da oldugu gibi mesajların ve konuşmaların dökümanlarının ortaya çıkması gibi... Bu kayıt işlemini sadece Telekomünikasyon şirketleri 5 yıl kaydı kalmak şartıyla yaparlar. Ama başka kişiler yada şahıslar yaparsa o zaman suç olur.... yani bu olayda suç duyurusunda bulunsa dökümanlar çıkar...
Kardeşim yazdığımı okumadınmı yoksa eksikmi biliyosun.Savcılık suç olduğuna karar verirse kayıtları ilgili kurumlardan ister.
-
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Okudum,ne varda üstte yazılanlarda.
tüm kayıtlar telekomun elindedir. Türkiyede 5 yıl ABD'de 3 yıl İngilterede ise 1 yıl kayıtlar herhangi bir suçun aydınlatılması için saklı tutuluyor. Savcılıga verdiysen onlar gerekli işlemleri yaparlar. Diye yazdım ama sen bunun üstüne var olan cümleyi olasılık haline getirerek yazmışsın?? lütfen arkadaşım sadece mesaj sayınızı yükseltmek uğruna boş mesaj yazmayın
-
Alıntı:
tüm kayıtlar telekomun elindedir. Türkiyede 5 yıl ABD'de 3 yıl İngilterede ise 1 yıl kayıtlar herhangi bir suçun aydınlatılması için saklı tutuluyor. Savcılıga verdiysen onlar gerekli işlemleri yaparlar. Diye yazdım ama sen bunun üstüne var olan cümleyi olasılık haline getirerek yazmışsın?? lütfen arkadaşım sadece mesaj sayınızı yükseltmek uğruna boş mesaj yazmayın
Yok ben kısa ve öz cevap verdim,kısa ve anlaşılır.
-
merhaba,
konuyla çok az ilgili ama yardım rica ediyorum.internet üzerinden tanıştığım biriyle evlilik yolunda gidiyordum dahası benöyle sanıyordum bu süre zarfında bir kredi kullandım ve 2 ay kredi kartımı kullandı olayı öğrendiğim gün kredi kartını iptal ettirdim.kredi kullanmamı istediğine dair mesajları var cep telefonumda ve facebookta elinde videolarım olabilir ve bir çok kişinin videoları bu kişinin adı soyadı hariç ve yaşadığı yer herşeyinin yalan olduğu ortaya çıktı önceden tecavüz vukuatları birçok kızın beraketini bozma gayri meşru bir çocuk kabul etmediği bir dolandırıcılık olayı var birde sahte çekten aranıyor.krediyi ve kredi kartını inkar etti.tanıdıklarım dava aç dedi.tabi her zamanki gibi ailem durumu bilmiyor.gidip dolandırıcılık,tehdit,şantajdan dava açtım evde silahı olduğunu,video görüntüleri olduğunu, tehditleri belirttim 27 nisanda dava açtım bilgisayar kasalarının incelenmesini,telefonların dinlenmesini belirttim.şu anda intiharın eşiğindeyim.olayın her hangi bir şekilde aileme yansımasını istemiyorum gizlilik talep edebilirmiyim savcılıktan,adres olarak iş adresimi verdim telefonlarda öyle.sizce bu dava nasıl gelişiri savcılık ne zaman bu kişiyi içeriye alır sahte çekten araması var.en önemli sorun gizlilik basına yansırmı.olay büyük ve büyüyor gittikçe..
-
çok doğru size katılıyorum sayın hakkarili ARZUHALCİ
-
Sanırım Mesaj içeriklerinin çıkmayacağının en büyük kanıtı Türkiye'nin Gündeminden Düşmeyen Bir Cinayet Doğruluyor...
İPUCU BABASINDAN GELDİ
Polis, teğmen C.Y.C.'nin cinayetin işlendiği gün İstanbul'da olduğunu belirledi. Soruşturmayı yürüten savcı, bir talimat yazısı ile C.Y.C.'nin ifadesinin Ankara'da alınmasını istedi. Münevver Karabulut'un cep telefonu bulunamadığı için dedektifler genç kızın C.Y.C.'ye ne mesaj çektiğini öğrenemedi. TİB kayıtlarında ise geriye dönük mesaj okuması yapılamadığından mesajların içeriği meçhul kaldı. Ancak Münevver'in çektiği mesajların içeriğine ilişkin ipucunu babası Süreyya Karabulut verdi.
-
herkese mrb ben özel bir durumdan dolayı kendi adıma kayıtlı cep telefonumun geçmiş aya yönelik beni arayan numaraları ve cevapsız aramalarıda içeren bir döküman istiyorum bunun için adli merci olarak nereye başvuracağımı ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim
-
Cevap: Cep telefon kayıtları
ya bi bilgi eksikliği var yada ben yanlış anlıyorum.. her kes farklı söylüyor..konuşma metinlerini savcılık çıkarıyormu çıkarmıyormu..?? telefon ttrafinden bahsetmiyorum.. hangi gün hangi saatte aranmış gibi bilgilerden değil ne konuşulmuş yada mesajda ne yazılmış bunlar çıkıyormu??
-
ona zor diyorlar be kardeş arama içeriğini vermiyorlarmış ama bana lazım olan cevapsız aramalarım ve beni arayan numaralar, işte bunu nasıl sağlayacağım o lazım bana, nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum adli olarak nasıl bir yol izleyeceğim kime nasıl başvuracağım aydınlatacak biri yokmu?
-
o çok basit bir yöntemle öğreniliyor..bir yöntem; kullandığınız gsm operatöründen hangi dönemi istiyorsanız o döneme ait dökümanı ala biliyorsunuz.. birse savcılığa başvurup çıkarta biliyorsunuz
-
bu benim aradıklarım değil beni arayanlarla ilgili, cevapsız aramalar falan... gsm operatörünü aradım adli mercilerle olabileceğini söyledi bende bu konularda fazla deneyimli değilim işe nereden başlamak gerekiyor?
-
sizi arayan numaraları söylediğim gibi savcılığa başvurarak çıkara bilirsiniz
-
kardeşim çok teşekkür ederim inşallah sonuç alırım alakadar olduğun için teşekkürler....
-
Tehdit davası
merhabalar arkadaşım cep telefonuma aralık 2009 ve kasım 2009 tarihlerinde bana hakaret ve tehdit içerikli mesajlar yazdı ve ben mesajları silmedim duruyor.ne kadar zaman daha şikayetçi olma dava açma şansım var?yardımcı olur musunuz teşekkürler yani zamanaşımı ne kadar dava açmam için
-
Cevap: tehdit davası
Ne demiş hakaret ve tehdit olarak
-
küfür etti ve tefeciyle tehdit etti tefecinin beni ve ailemi zora sokacağını ayağını denk almam gerektiğini söylemiş 6 7 ay önceki mesaj bunlar.
şimdi de mesaj yazmıyor telefon görüşmelerinde bende açık görüşmeye aldım hoparlör yanımda ailem ve arkadaşım vardı duydu ailemin şahit olması yeter mi
şikayet süresi geçti mi
-
-
beyfendi inanın çok zor durumdayım bu durumda dava açma sürem geçmiş midir inanın cevabınızı bekliyorum borç aldım senet verdim yarısını ödedim yarısını ödeyemedim o da tefeciye verecekmiş tefeci arıyor beni kendini kontrol altına al diyor
-
Bahsettiğiniz tehdit suçu şikayete bağlı bir suç olup şikayet süresi 6 aydır. Görüldüğü üzere şikayet süreniz geçmiş. Şimdi bu suçlar şikayette bulunsanız dahi zamanaşımı geçtiği için kovuşturulmaya yer olmadığına dair karar çıkar. 6 ay içerisinde sözlü yazılı hakaret ve tehdit oldu ise bunlara karşı dava açabilirsiniz düşüncesindeyim saygılar.
-
Alıntı:
Alper Kulcu rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz tehdit suçu şikayete bağlı bir suç olup şikayet süresi 6 aydır. Görüldüğü üzere şikayet süreniz geçmiş. Şimdi bu suçlar şikayette bulunsanız dahi zamanaşımı geçtiği için kovuşturulmaya yer olmadığına dair karar çıkar. 6 ay içerisinde sözlü yazılı hakaret ve tehdit oldu ise bunlara karşı dava açabilirsiniz düşüncesindeyim saygılar.
çok teşekkür ederim cevabınız için beyfendi sağolun sözlü tehdit devam ediyor şahidim babam babam benim yakınım olduğu için şahit kabul edilir mi?ayrıca mesajlar 6 ayı geçti ama yine de delil olarak versem faydası olur mu
şahsın uzun süredir tehdide devam ettiğini gösterir mi?teşekkürler
-
yanıtlarsanız sevinirim.beni rahatsız eden biri vardı. ve devlet memuru idi. beni rahatbırakması için tehtit ettim fakat öyle cana mala kast yok yazdığım mesajlarda.sadece seni rezil ederim. çalıştığın yere gönderirim mesajlarını diyerekten yazılan şeyler..şimdi bu mesajlarla şikayetçi olmuş beni tehtit ediyor diye.çağırdılar ifademi aldılar. bu şahsı çalıştığı bankaya kimlik bilgilerimi kullandığı için şikayet etmiştim. elimde sadece bana hakaret eden ve beni tehtitetiği bir mesaj var ...tanığımda var oda ifade verdi.ifademi savcılığa gönderdiler ama hala hiç bir gelişme yok.. sonuç ne olur..lütfen cevap yzarmısınız.
-
bu konuyu yanıtlayacak kimse yokmu!!!!!!
-
Şöyle bir sorum olacak.Zira bu konuda kafamı karıştıran rivayetler duydum.Geçmişe ait telefon görüşmeleri ve mesaj içerikleri; mahkeme karı yada savcılık onayı olmadan kaydedilemez deniyor. fakat tam tersi olduğuda söyleniyor.konuşmalar ve mesajlar metin halinde çıkatrılabilir deniliyor. hangisi doğru.Turkccell içerik olarak kayıt tutmadığını sadece trafik bilgilerini kaydettiklerini söylüyor.Eğer metin halinde çıkıyorsa GSM operatörünün kaydetmediği içerikler nasıl elde ediliyor.Cevap alabilirsem sevinirim.
-
Alıntı:
pinokyo35 rumuzlu üyeden alıntı
Şöyle bir sorum olacak.Zira bu konuda kafamı karıştıran rivayetler duydum.Geçmişe ait telefon görüşmeleri ve mesaj içerikleri; mahkeme karı yada savcılık onayı olmadan kaydedilemez deniyor. fakat tam tersi olduğuda söyleniyor.konuşmalar ve mesajlar metin halinde çıkatrılabilir deniliyor. hangisi doğru.Turkccell içerik olarak kayıt tutmadığını sadece trafik bilgilerini kaydettiklerini söylüyor.Eğer metin halinde çıkıyorsa GSM operatörünün kaydetmediği içerikler nasıl elde ediliyor.Cevap alabilirsem sevinirim.
Zannedersem,burada teknolojik bir durum var.Bana öyle geliyorki oparetörler çıkara biliyorlar mesajları ve aramaları.Ancak şöyle birşey var hakkında makheme tarafından verilmiş dinleme kararı yoksa,atıyorum suç teşkil eden mesaj,konuşma vs gibi şeylerin birdeğeri kalmıyor.Anladığım kadarıyla böyle.Bazı operatörlerde sadece kim aranmış,kim aramış,kaç dakıka görüşülmüş,gibi kayıtlar bizde mevcut deselerde,bence ellerinde bulunan teknolojiyle zaten o görüşmenin içeriği mevcut onlarda.
-
savcılık herşeyi yapıyor rahat olun savcılıga verdiyseniz sorun yok
-
bütün görüşmeler ama nezaman arandığı ve mesajlar siz silmiş bile olsanı çıkarıloyor ama çokta bir işe yararmı bilmiyorum benim davamda çokta kaale almadı hakim