Cevap: kaçak sigara satışı LÜTFEN YARDIM
yardımcı olacak yanıt yazacak birileri yok sanırım
Cevap: Kaçak sigara satışı
Alıntı:
greenmy007 rumuzlu üyeden alıntı
bir yakınım birkaç koli kaçak sigarayı evine götürürken yakalanmış
kendim kullanmak için aldım demesi için belli bi oran sınırlaması var mıdır?
kişinin maddi sıkıntı yaşıyor olması veya cahil olmasının cezayı etkileme durumu var mıdır?
adli para cezası neye göre belirlenmektedir
yardımcı olacak arkadaslara şimdiden tsk
Belli bir sınır yok. Burada kendi vereceği ifadenin inandırıcı olması gerekmektedir. Örneğin hali vakti pek yerinde olmayan birisi birkaç koli Marlboro sigarası ile yakalandığında ben bunları içmek için aldım derse kimseye inandırıcı gelmez.
Mevzuata göre yasayı bilmemek mazeret kabul edilmemektedir. Verilecek para cezalarında kişinin maddi, sosyal, ekonomik durumuna bakılmakta verilecek para cezası buna göre belirlenmektedir. Ancak ceza her durumda yasada o suç için öngörülen para cezasının alt sınırından az olamaz ve belki 1/6 oranında bir indirim yapılabilir ve taksite bağlanabilir.
tsk hakkarili arzuhalci 42 okuyan dısında tek cevap veren kişisiniz
peki kanunda bulamadım cezasını nedir adli para cezası
hapis cezası çıkabilir mi daha önce hiçbir sabıkası olmayan biri
peki siz ifadesini nasıl versin dersiniz yani evet aldım satacaktım mı desin yoksa aldım ama satma amaçlı değil kendime eş dosta vermek için mi desin bu inandırıcı olmaz ama esas olan verilen ifade değil mi
Alıntı:
tsk hakkarili arzuhalci 42 okuyan dısında tek cevap veren kişisiniz
peki kanunda bulamadım cezasını nedir adli para cezası
hapis cezası çıkabilir mi daha önce hiçbir sabıkası olmayan biri
peki siz ifadesini nasıl versin dersiniz yani evet aldım satacaktım mı desin yoksa aldım ama satma amaçlı değil kendime eş dosta vermek için mi desin bu inandırıcı olmaz ama esas olan verilen ifade değil mi
Verilen ifade önemli ancak gerçekçi olmadıkça hakimi inandıramayacağı gibi hakim üzerinde daha çok ters etki yaratacaktır. Eğer gerçekten satmak için aldıysa piyasadaki ekonomik şartlar ve işsizlik beni bu yola itti malesef ancak çok pişmanım derse bence daha iyi olacaktır. Diğer türlü zaten hakim onun o kadar sigarayı içmek için aldığına inanmayacak ve sanık ifadesinde samimi değil kanaati oluşacak. Özetle doğruyu söylesin.
Bu tür suçlara para cezaları verilmektedir. Türk Ceza Kanunu'nda bununla ilgili hüküm yok. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele kanunu'na bakınız. Geçmiş olsun.
Benim abim moskovada yaşıyor.Geçen hafta İST ye geldi.Bende oraya gittim tabi.Gelmeden 10 karton sigara siparişi verdim getirdi.Havaalanında sorun çıkmadı.Daha önce bende 10 karton getiriyordum sorun çıkmadı.Benim valizde 10 karton yakalansaydı suçmuydu?İst de heryerde kaçak sigara satılıyor.Ayrıca be abime çuvalla getir diyorum.Winston burda 5.5 tl.Orada 1.4 tl.Parlement 7 tl orada 2.4 tl.Bu şartlarda nasıl getittirmeyeyim.2001 kasım ayında askerden izine gelecektim.Şemdinlide vigor,busunes,royals bu markalar kaçak ve yasaktı.Maltepe sigarası 850 bin liraydı.Vigor 500 bin.Bizde Şemdinli esnafından kaçak alıyoruz.Sigaraları çelik para kasalarından çıkarıp satıyorlardı.İzin için Van havalanına girdik havaalanında bizim kaçak sigaralar çatır çatır satılıyor.Yurdumda doru harekete rastlamak nadir.
tsk yardımlarınız için hayatında karakol yüzü görmemiş insan 60 yaşında şuç olduğunu bile bilmiyor elinde ne kadar para varsa vermiş almıs onların gittiği yetmiyor da birde en az üç misli kadar para cezası yiyecek:( bi de insanımızı bu duruma düşüren devletimiz için ceza öngören bikaç yasa çıksa hiç fena olmayacak
bakalım artık sonuç ne olacak
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Verilen ifade önemli ancak gerçekçi olmadıkça hakimi inandıramayacağı gibi hakim üzerinde daha çok ters etki yaratacaktır. Eğer gerçekten satmak için aldıysa piyasadaki ekonomik şartlar ve işsizlik beni bu yola itti malesef ancak çok pişmanım derse bence daha iyi olacaktır. Diğer türlü zaten hakim onun o kadar sigarayı içmek için aldığına inanmayacak ve sanık ifadesinde samimi değil kanaati oluşacak. Özetle doğruyu söylesin.
Bu tür suçlara para cezaları verilmektedir. Türk Ceza Kanunu'nda bununla ilgili hüküm yok. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele kanunu'na bakınız. Geçmiş olsun.
Cevap: kaçak sigara satışı LÜTFEN YARDIM
Alıntı:
yardımcı olacak yanıt yazacak birileri yok sanırım
greenmy007.. o yakıkınızın başına gelen bi olayda benım başıma geldi... merak içindeyim nasıl bi ceza geleceğine dair..hukuki sonucu nasıl bitti o yakınınızın cevap yazarsanız çook sevinirimm.
Aynı durum bizim başımıza da geldi,nasıl bir ceza veriliyor,paket başına diye duyduk doğru mu?
ilkinden ceza almadı... aynı suçu ikinci kez işlediğinden 1 yıl 8 ay hapis ve 4 günlüğe kadar para cezası aldı :( anlamadığım şu gel kararı verelim git temyize demiş hkim kendi kararının bozulmasını ister mi? birde gümrük avukatı sanığın cezalandırlmasını istiyoruz zarar karşılanmamıştır demiş... anlamadığım şu zararı karşılayın diye bir tebliğ yapılmadı... zarar karşılanınca hapis cezası iptal mi olur?
Ne yazık ki çok büyük para cezası hatta satan bayinin tekel ruhsatının iptal edilmesine sebep olabilecek olmasına rağmen sokak aralarındaki tekel bayilerinin hemen hemen hepsinde kaçak sigara satışı yapılmakta:/
- - - Updated - - -
Ne yazık ki çok büyük para cezası hatta satan bayinin tekel ruhsatının iptal edilmesine sebep olabilecek olmasına rağmen sokak aralarındaki tekel bayilerinin hemen hemen hepsinde kaçak sigara satışı yapılmakta:/
- - - Updated - - -
ilginç olan şudur ki ülkenin her yerinde kurallar aynı şekilde işlemiyor doğu illerinde legal birşeymiş gibi bir çok her yerde satılıyor... herhangi bir yaptırım yok... ama bir batı ilinde de 1 yıl sekiz ay hapis cezası verilebiliyor... yanlış anlaşılmasın hukuksuz ve yasalarda cezası olan bir durum cezalandırılması normal... ama 60 yaşındaki nu insan cehaletinden dolayı üç kuruş cebine para girecek diye cezaecine girmesine gönlüm pek de razı değil...
- - - Updated - - -
ilginç olan şudur ki ülkenin her yerinde kurallar aynı şekilde işlemiyor doğu illerinde legal birşeymiş gibi bir çok her yerde satılıyor... herhangi bir yaptırım yok... ama bir batı ilinde de 1 yıl sekiz ay hapis cezası verilebiliyor... yanlış anlaşılmasın hukuksuz ve yasalarda cezası olan bir durum cezalandırılması normal... ama 60 yaşındaki nu insan cehaletinden dolayı üç kuruş cebine para girecek diye cezaecine girmesine gönlüm pek de razı değil...
- - - Updated - - -
birde cezalandırma neden 5607 den değil de 4733 ün 8/4 maddesine göre yapılıyor bilgisi olan var mı
Alıntı:
greenmy rumuzlu üyeden alıntı
ilkinden ceza almadı... aynı suçu ikinci kez işlediğinden 1 yıl 8 ay hapis ve 4 günlüğe kadar para cezası aldı :( anlamadığım şu gel kararı verelim git temyize demiş hkim kendi kararının bozulmasını ister mi? birde gümrük avukatı sanığın cezalandırlmasını istiyoruz zarar karşılanmamıştır demiş... anlamadığım şu zararı karşılayın diye bir tebliğ yapılmadı... zarar karşılanınca hapis cezası iptal mi olur?
Zarar karşılandığında hükmün açıklanması geri bırakılabilir mi demek istedi bende anlayamadım? :)
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Zarar karşılandığında hükmün açıklanması geri bırakılabilir mi demek istedi bende anlayamadım? :)
bende anlamadım ki daha öncesinde sanırım hükmün açıklanmasını geri bıraktı tekerrür olunca bu cezayı aldı
Sigara kaçakçılığı suçu nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bıraklılmasına ilişkin İlk suça rağmen 5 sene içerisinde aynı suçu işlemesi tekerrür olarak yani uslanmazlık olarak nitelendirilip, ceza verilmiş mahkemece. Burada zararın ödenmesi HAGB kararında hakime takdir yetkisi vermiş. Tabi daha önce de sabıka olmadığından özetle suçu-cezayı ertelemiş hakim. Ama suçu tekrar işleyince bu takdiri af ve indirim nedenlerini "sen uslanmazsın al sana ceza" diyerek pas geçmiş.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Sigara kaçakçılığı suçu nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bıraklılmasına ilişkin İlk suça rağmen 5 sene içerisinde aynı suçu işlemesi tekerrür olarak yani uslanmazlık olarak nitelendirilip, ceza verilmiş mahkemece. Burada zararın ödenmesi HAGB kararında hakime takdir yetkisi vermiş. Tabi daha önce de sabıka olmadığından özetle suçu-cezayı ertelemiş hakim. Ama suçu tekrar işleyince bu takdiri af ve indirim nedenlerini "sen uslanmazsın al sana ceza" diyerek pas geçmiş.
gümrük vekili cezalandırlmasını istiyoruz zarar karşılanmadı demiş... bir ödeme yapılması gerektiğine dair bir tebliğ yapılmamış... zarar karşılanırsa hapis cezası başka bir yaptırıma çevrilebilir mi?
şu son çıkan yargı paketi hali hazırda ceza evinde olanlar için mi geçerli.... şu durumda alınmış olan 20 ay ceza var temyize gittik sonucun pek olumlu olacağını sanmıyorum... bir önceki hükmün açıklanması geri bırakılmış olan ceza da gelecek... şimdi 2 ay yattıktan sonra 18 ay cezası aldığında çıkabilir mi?
Sayın greenmy007 öncelikle geçmiş olsun... Bizim bir yakınımızın başına da böyle bir olay geldi... Bir miktar kaçak sigara ile yakalanmış ve mahkemesi devam etmektedir... Bu ilk suçu ve daha önce herhangi bir sabıkası yok sizce nasıl bir ceza alır...
- - - Updated - - -
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Sayın litigation... Bizim bir yakınımızın başına da böyle bir olay geldi... Bir miktar kaçak sigara ile yakalanmış ve mahkemesi devam etmektedir... Bu ilk suçu ve daha önce herhangi bir sabıkası yok sizce nasıl bir ceza alır...
Alıntı:
gümrük vekili cezalandırlmasını istiyoruz zarar karşılanmadı demiş... bir ödeme yapılması gerektiğine dair bir tebliğ yapılmamış... zarar karşılanırsa hapis cezası başka bir yaptırıma çevrilebilir mi?
Hagb için kişinin verdiği zararı gidermesi gerekir aksi takdirde günlüğü 20 tl den para cezasına çarptırılır
Arkadaşlar benim bir arkadaşım ilk kez 1500 paketle yakalandı Doğubeyazıt dan gelirken tekerrürü olmadıgı halde 2 yıl 6 ay ceza aldı temyize yolladı yeni yasalara göre cezalar arttı diyemi böyle oldu temyizden ne cvp gelir bilen varmı acillllll
aynı sorun şu anda benım başımda da var. 2014 ocak ayında 5607 sayılı kanuna muhalefetten 2 yıl 6 ay ceza aldım. kararı temyize gönderdim.daha önceden hiç sabıkam yok. sizce sonucu ne olur? ve bu cezanın yatarı ne olur? bilen ve uzman olan arkadaşlar varsa lütfen cevaplasın ailem ve ben telaş içindeyiz.
Merhaba arkadaşlar.2012 yılına kadar, sigara kaçakçılığı ile ilgili tam beş dosyam var.Bunların hepsini yargıtaya gönderdik verilen kararları bozacaklarını düşünerek.İlk dosyadaki 5 aylık ceza geriye bırakıldı, lakin bir kaç hafta önce 2. dosyadaki 5 aylık cezanın mükerrerlere göre infaz kararı geldi elime.Açık ceza evine girip 1 gün yattım ve denetimli salıverildim.5 ay boyunca haftada 4 gün olmak üzere karakola imza vereceğim.Yargıtayda her biri 22 aylık 3 dosyam kaldı.Yargıtayın bu cezaları düşürmeyeceklerini varsayarsak , sizce her dosyadan kaç ay yatarım olur? Acaba her dosyadan denetimli serbestlikten yararlanma imkanım olacak mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.