Merhaba
17 yaşında kız arkadaşım var çok zor durumdayız ailesi çok baskı yapıyor ben 22 yaşındayım
kız arkadaşımı kaçırsam ve onla bir ilişki yaşasak ceza alırmıyım bu konu hakkın da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Printable View
Merhaba
17 yaşında kız arkadaşım var çok zor durumdayız ailesi çok baskı yapıyor ben 22 yaşındayım
kız arkadaşımı kaçırsam ve onla bir ilişki yaşasak ceza alırmıyım bu konu hakkın da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
17 yaşında reşit olmamış bir kızı kaçırıp onunla cinsel ilişkiye girerseniz kızın ailesi şikayetçi olduğunda mutlaka ceza alır hapse girersiniz. Yapacağınız şeyin sonuçlarını araştırdığınıza göre düşünebilme kapasitesi olan, mantıklı biri olduğunuzu farzederek daha 17 yaşında çocuk sayılabilecek bir genç kızın hayatını mahvetmemenizi dilerim. Bırakın okusun, mesleğini eline alsın sonrada gidip normal insanlar gibi ailesinden isteyin. Aceleniz ne?
Reşit olmayan birisini kaçırarak suç işlemiş olacaksınız. Ailesinin şikayeti durumunda kesinlikle ceza alırsınız.
Kız kaçırma halinde TCK.'nın 109. maddesinde düzenlenmiş olan "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçu oluşur:
KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA
Madde 109 - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Bu suçun;
a) Silâhla,
b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,
f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
İşlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır.
(4) Bu suçun mağdurun ekonomik bakımdan önemli bir kaybına neden olması hâlinde, ayrıca bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
(5) Suçun cinsel amaçla işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek cezalar yarı oranında artırılır.
(6) Bu suçun işlenmesi amacıyla veya sırasında kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hâllerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
Kaçırılan 18 yaşını doldurmamış kimse ise, mahkeme tarafından hükmedilecek ceza 3. fıkranın f bendi gereğince bir kat arttırılır.
Aşağıdaki linki tıklayıp sorularınızın cevaplarını ayrıntılı olarak okuyabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=56833
Hayır değişmiyor.
Yaklaşık 1 yıl evvel Atv'de Müge Anlı'nın programında bu konuyu çok iyi bir örnekle anlamıştım.
Karı-koca kucaklarında bebek ile gelmişler stüdyoya. Karısını reşit olmadan kaçırdığı için şu an resmen evli olmalarına ve karısının hiçbir şekilde şikayetçi olmamasına ve kızın ailesinin de şikayeti geri almalarına rağmen adam cezadan kurtulamamış.
Programa da bu sebeple katılmışlar. Evli ve bir bebekleri varken adam cezaevine girecekmiş düşünün. Acaba bir çaresi var mı diye katılmışlar. Ama maalesef ki yok denildi programda üstüne basa basa. Programdaki avukat ve diğer herkes bu konuda ciddi şekilde uyarıp bilgi vermişlerdi. Cezadan kaçış yok reşit değilse.
iki tarafın verdiği yanlış ifade nasıl geri alınır?
tarafların verdiği ifadeler gerçeği yansıtmıyo ve ispatlanması durumunda ifadeler geçersiz olmaz mı.
çok karışık bi konu.oynanan bi oyun var.
engin bey konunun daha açığı şu şekilde.
birisi kaççam sana diyip oyun oynadı.kendini akladı bende.o kaçtım ben de kaçırdım dedim ifadelerimizde.karakoldan kız baba ile gitti.iki gün sonra baba kız istemiyo dedi. ben de kaçırmadım(gerçek) dedim.ifade tersi tabi.bi sürü hikayeler uydurmuşlar zorla kaçırdı demişler.
bu etiketin üzerime yapışmasından yıldım.gerçek bu diil ama ifadeler farklı söylüyo. karşı taraf da kabul ederse ifadeleri değiştirebilir miyiz.karşı taraf kabul etmezse ben ifadelerin yanlış olduğu konusunda nereye başvurabilirim... kimseyi kaçırmadım her türlü ispatı mevcut ne yapabilirim.yardım lütfen.ayrıca kimse şikayetçi de diil benden ama vicdanım rahat diil kaçırmadan kaçırmış oldum.bu oyunu nasıl bozabilirim. yardım edin kendini benle aklamasına izin vermeyin.lütfen.
Karakola gidip olup biteni anlatabilirsiniz. Şikayet olur da dava açılırsa karakolda neden böyle ifade verdiğinizi izah edersiniz, ispatlayabilirim de dediğinize göre sorun yok.
karakola gidip tekrar ifade vermek istiyorum desem ifadem değişir mi engin bey.
İfadeniz değişmez, ek ifadeniz alınmış olur...
sonrasında neler olabilir bu kaçma olayının olmadığını gösterir mi. ya da karşı taraf bilgilendirilmez mi bu ifade değişikliğinden.
Sonrasını yaşayıp öğrenebilirsiniz ancak, geleceğe ilişkin öngörüde bulunamayız...
engin bey ne yapmamı önerirsiniz.
karşı taraf da yanlış ifade vermiştir diyip onların da ifadelerini düzeltmelerini isteyebilir miyim.
lütfen yardım edin. sizin söyleyecekleriniz çok önemli. konuyu yüz yüzü de bi avukatla konuşup görüşmeyi istiyorum. gerçeği ortaya çıkarmam lazım.
Yüz yüze bir avukatla görüşmeniz daha yararlı olur. Azıcık bilgiyle kocaman sorumluluğu alamayız biz. Geçmiş olsun...
teşekkür ederim çok saolun. polis bilgi verir mi. avukat da olur.avukatlarla nasıl irtibat kurulur.
engin bey lütfen cevap...
Barodan avukatlara ulaşabilirsiniz.
teşekkürler