Aynı soruşturma dosyasında 3 kez disiplin cezası olurmu
Bir kamu kuruluşunda çalışırken. 125 e/g fıkrasında devlet memurluğundan çıkarıldım. 1. kez idare mahkemeye dava açtım mahkeme üyesi bulunduğum sendika temsilsici kurula çağrılmadığından daha önca üye olduğum sendika temsilcisi kurula geldiğinden YD. verdi daha sonra iptal kararı verdi.Göreve başlatmadılar yalnız beni 2 kez disiplin kuruluna çağırdılar bende rahatsız oluğumdan 20 gün rapor aldım gitmedim. 2. kez devlet memurluğından çıkarma cezası verdiler.. 2.kez idare mahkemeye dava açtım savunmam alınmadığından yine YD. ve yine idarenin kararını iptal kararı çıktı. Bu arada göreve başlattılar akşama kadar çalıştırdılar görevden uzaklaştırma verdiler. 3. kez disiplin kuruluna çağırdılar 3. kez devlet memurluğundan çıkarma verdiler 3. kez idare mahkemeye dava açtım dava devam etmektedir. Bu arada 2 kez devlet memurluğundan çıkarmayı iptal ettilet 1. dava için danıştaya müraacat ettiler danıştay İdarenin Y.D. istemini red etti .İdare 3 kez karar albilirmi ? 3 kez aynı konuda karar aldı Avukatım yoktur dava dosyalarını internetten araştırarak hazırladım Avukat arkadaşlar ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız menmun olurum
Cevap: Aynı soruşturma dosyasında 3 kez disiplin cezası olurmu
zimmet suçu ile suçlandım dosyamda görevlendirmeler eksik olduğundan 1 yıl 8 ay ceza aldım ama hükmün açıklanması kararı çıktı ceza ertelendi hukuki bir sonuç ifade etmemektedir.
ayrıca danıştaydaki dosyama ek belge sunabilirmiyim
bu konuda yorum yapan arkadaş yokmu
avukat veya bilgisi olan yokmu
avukat veya bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olan yokmu
Keşke zimmet suçlaması sonucunda adli yargı kararı ile beraat etmiş olsaydınız. Ancak şimdi işinizin zor olduğunu düşünüyorum maalesef. İdare Mahkemesi disiplin soruşturmasındaki usul hatası nedeniyle yani sendika temsilcisi kurula çağrılmadığı için idari işlemi iptal etmiş. 2. memuriyetten çıkarılma cezasında ise sendika temsilcisini çağırmışlar ancak siz savunma vermemişsiniz. 3. cezada galiba siz yine savunma vermediniz. Yani savunmanızı verdiğiniz anda ve disiplin cezasındaki usul hatası giderildiği anda davalarınızın konusuz kalacağını biliyorsunuz sanırım. Bu iş nasıl sonuçlanır bilmiyorum. Ancak davalı idare her YD ve iptal kararından sonra yine sizin savunmanızı almaya ve sizi memuriyetten atmaya çalışacaktır diye düşünüyorum.
Bu durumda idareyi suçlayabileceğiniz bir suç yoktur diye düşünüyorum. İyi günler dilerim.
tşkler soruşturma dosyamda eksiklikler var görevlendirmeler yok 3 kez disiplin kurulunu açğırdıklarında savunma verdim ama sonuç nu günler açıklanır galiba ama idare neden 1. davadan vazgeçmiyor onu anlamadım. onuda danıştaya götürdü danıştay idarenin yd istemini red etti
Eğer 3. kez memuriyetten çıkardıklarında sizin savunmanızda alınmış ve dosyada noksan evrak kalmamışsa bu kez maalesef işiniz zor diye düşünüyorum. Dosyanızda hangi noksanlıkların olduğunu düşünüyorsunuz? Görevlendirmeler yok derken hangi görevlendirmeler yok? Davalı idare elbette 1. davadan vazgeçmez. Temyizde bulunmuşlar zaten. Danıştay YD talebini reddetmiş ancak esastan ne karar verecek belli değildir.
Haciz varakaları zimmetle alıp verilir vergi dairesi işlem yönegesi öyle diyor ama bana zimmetli
hiç bir zimmetli evrak yok. burdan bir şey tutturabilirmiyim
Bu türden delillerinizin adli yargılama sırasında adli yargıya sunulması gerekirdi diye düşünüyorum.
yo sunmadım benim bilgisizligim oldu ama h.a.g.b kararı verilince uzatmadım bende
İşte insanların kendilerini avukatları vasıtasıyla savunmalarının farkı bu olsa gerek. Hayırlısı olsun.
Disiplin kurulu 3 kez çıkarmadan dolayı davayım kazanamazsam 1 kez memurluktan çıkarmamı dikkate alınır yoksa 15 ay sonraki memurluktuktan çıkarmamı dikkate alınır açıkta kaldığım sürelerin maaaşları içim soruyorum bu soruyu yaklaşık 20000 tl yapıyor
1. ve 2. davalarınızı kazanmışsanız ve kararlar kesinleşmişse ancak 3. kez memurluktan çıkarılma davasını kaybetmişseniz ve kesinleşmişse, 1. kez memurluktan çıkarılma ve 3. kez memurluktan çıkarılma arasındaki maaş ve özlük hakkı kayıplarınızı alırsınız. Ancak maaş ve özlük hakkı kayıplarınızın iadesini dava dilekçenizde talep etmiş olmanız ve bu hususların mahkeme kararlarında yazılı olması gerekir. Aksi halde mahkeme kararlarının kesinleşmesinden sonraki 60 gün içinde bir tam yargı davası ile almaya çalışmak zorundasınız.
Bu dava daha çok uzayacak galiba: şimdi 2 kez devlet memurluğundan çıkarma cezasını kurum iptal etmişti. davayıda kazanmıştım kazandığım dava içinde Danıştaya dava açmışlar bu olabilirmi yani iptal edilen bir karar için danıştaya müracat edibilirlermi nasıl bir yol izlerim
Bu 2. dava kesinleşmemiş demektir. Davalı idare İdare Mahkemesinin iptal kararını uygulamış ve Danıştay'da temyize gitmiş. Eğer Danıştay temyiz ve karar düzeltme süreçlerinde de İM kararını onarsa karar kesinleşir.
İptal edilen idari bir karara nasıl mahkemeye müraat ediyorlar. 2 alınan kararı idare iptal etti