-
Tüketici Mahkemesi
Merhabalar daha önce başlamış olduğum konuya ulaşamadın yeni konu açtım çünkü sayfa değişmiş ulaşamıyorum.2 ay önce Dell marka bilgisayarım fandan gelen ses yüzünden bilirkişiye gitmişti yarına duruşma günü olmasına rağmen az önce adliyeden geldim rapor çıkmamış.Bilgisayarda ortalarda yok.yarın başımıza ne gelecek çok merak ediyorum.elimizde 3 adet aynı arızadan dolayı servis geldiği ve servis raporunda arızanın devam ettiği yazılıydı.buna rağmen hakim bilirkişi diyerek 175 tl yatırmamızı istedi fakat sonuç yok yinemi ertelenecek dava...
-
Cevap: Tüketici hakları mahkemesi
Yarın duruşma sırasında bilirkişi raporu gelmemiş olursa duruşma ertelenecektir. Rapor gelirse tarafların raporu incelemesi için yine duruşma ertelenecektir. Bilgisayar da muhtemelen incelemeyi yapacak olan bilirkişidedir.
-
Başak hanım çok teşekkür ederim.mağdur olmaya devam edeceğiz yani...2 aydır nasıl bilirkişi raporu çıkmaz sanırsınki adli tıptan rapor bekliyoruz. bilir kişi raporu aleyhimize çıkarsa itiraz edebiliyormuyuz.ilginize ve yanıtınıza çok teşekkür ediyorum.
-
Aleyhinize gelirse itiraz edebilirsiniz. Ancak öyle bir durumda raporun değerlendirilmesinde bir avukattan hukuki yardım almanızı tavsiye ederim.
-
Başak hanım gerçekten üstümden bir yük kalktı tekrar teşekkür ediyorum.Evet haklısınız profosyenel yardım alacağım yoksa sinirlerim harap oldu.Sizede kolay gelsin....
-
başak hanım az önce adliyeden aldığımız haber bilirkişi raporu gelmiş ve lehimize rapor yazılmış.sevincimi paylaşayım istedim...
-
bende acer ile mahkemeliğimde mayısın 11 inde duruşmam sizin süreciniz kaç ay sürdü acaba? ve çözüldümü şu anda aşamalarını paylaşırmısınız rica etsem?
-
4 aydır sürüyor.ilk mahkemede bilirkişiye gönderildi 1.5 aydır bilgisayar bilirkişide.bilirkişi ücreti 175 tl siz yatırıyorsunuz.ama dava kazanılırsa alıyorsunuz.rapor gelince sanırım rapor incelenmesi için tekrar dava ileri tarihe atılacak bence çözülmesi 6 ayı bulacak.sizin ilk duruşmamı.avukaat varmı.neden soruyorum avukatın olması bence avantaj tabiki şartlarınız dahilinde kendinizde takip ediyorsunuz.bizim avukatımız yok.ama her an avukata devredebilirim çok yıprandık çünkü..
-
Alıntı:
gulerakhan rumuzlu üyeden alıntı
4 aydır sürüyor.ilk mahkemede bilirkişiye gönderildi 1.5 aydır bilgisayar bilirkişide.bilirkişi ücreti 175 tl siz yatırıyorsunuz.ama dava kazanılırsa alıyorsunuz.rapor gelince sanırım rapor incelenmesi için tekrar dava ileri tarihe atılacak bence çözülmesi 6 ayı bulacak.sizin ilk duruşmamı.avukaat varmı.neden soruyorum avukatın olması bence avantaj tabiki şartlarınız dahilinde kendinizde takip ediyorsunuz.bizim avukatımız yok.ama her an avukata devredebilirim çok yıprandık çünkü..
benim daha ilk duruşma olacak..ama bilirkişiye gerekde kalmayailir herşey olduğu gibi ispatlı çünkü herşey ortada yani ilk duruşmada bile çözülebilir belkide belli olmaz.avukatım yok zaten laptop 1500 tl bide avukatamı vericem 500 tl..o zaman ne anladım ben bu işten
-
umarım istediğiniz gibi olur bizimde tüm sevis formları değişiklik 4 defa ve teknik servis formunda arızanın devam ettiği yazdığı halde bilirkişi istedi hakim.ve mahkemeyi 40 gün sonrasına attı davayı kazanırsanız zaten 175 lik ücret size ödeniyor.bu gün davaya girdik bilirkişi raporunda bilgisayarın üretim hatasından olabileceğini ve tüm sorunları 40 günlük kullanma sonrası diye yazmış.fakat dava 4 nsana ertelendi neden diyeceksin çünkü ft aslı ve borcun ödenip ödenmediğini görememişler dosyada siz isterseniz belgelerinizi koyun dosyaya istediğiniz zaman dosyaya evrak veriyorsunuz...umarım bu sıkıntılı ddurumdan sizde kurtulursunuz....yardıma ihtiyacınız olursa mail atabilirsiniz....
-
bu günkü duruşma 4 nisana ertelendi ft aslı ile ödeme belgesi istendi 10 günde süre verildi.bilgisayarda orada kaldı.4 nisanda karar verilecek ve para iadesi yapılacak .bundan sonra yapacağımız olay nedir paramızı ne kadar süre içinde ve ne şekilde tahsil ediyoruz yardımcı olursanız sevinirim.sitede çok araştırdım ama bulamadım...
-
ben o faturanın falan fotokopisini koydum sorun olurmu?aslınımı koymak lazım?
-
Yok aslını koymayın ödeme belgelerininde suretini koyun borç bitmişmi bakıyorlar.
-
Alıntı:
bu günkü duruşma 4 nisana ertelendi ft aslı ile ödeme belgesi istendi 10 günde süre verildi.bilgisayarda orada kaldı.4 nisanda karar verilecek ve para iadesi yapılacak .bundan sonra yapacağımız olay nedir paramızı ne kadar süre içinde ve ne şekilde tahsil ediyoruz yardımcı olursanız sevinirim.sitede çok araştırdım ama bulamadım...
Bilgisayarınızı mahkemeden alabilirsiniz. Yada duruşmada bilgisayarın davalı tarafa iadesine şeklinde karar verilmesini talep edebilirsiniz. Mahkeme ilamını da icra takibine konu edebilirsiniz.
-
başak hanım tekrar teşekkür ediyorum.dün makinayı istedik zaten makina kötü durumdaymış işinize yaramaz kalsın dedi hakim.4 deki davadamı verecek yoksa sizinde dediğiniz gibi iademi edecek bilmiyorum.ben ft ile makbuzları ibraz edeceğim sonra firmayı icrayamı vereceğiz yoksa mahkeme kararını firmaya bildirip şu hesabamı yatırın diyeceğiz bilemedim.o nedenle sordum.
-
Alıntı:
Yok aslını koymayın ödeme belgelerininde suretini koyun borç bitmişmi bakıyorlar.
hmm evet bunu söylediğiniz iyi oldu gerçekten ama taksitli ödüyorum hala o zaman mayısın 11 inde benim duruşmam mayıs ayının taksitinide öderim kasım ayında almıştım bilgisayarı kasımdan mayısa kadar olan mayısınkide dahil ödediğim paranın dökümünü alırım bankadan kalan parada yazar zaten hakim rahatca görebilir böylece..bunun dışında başka bişeye gerek yok değilmi?servis fişini firmanın attığı mail çıktılarını tshh kararını vs koydum zaten dosyaya.
-
gizem hn sıkıntınızı çok detaylı şekilde dava dilekcenizde belirtin ki anlaşılsın sorun.özellikle kanun maddelerimdede yazıyor ki makinayı kullanamadığınızı özellikle vurgulayın.dosyanıza ek evrak koyabiliyorsunuz.olayın bilirkişiye girme sebebbi ise makinadaki işlemlerin sizin şikayetci oolduğunuz makina üzerindemi yapıldığı seri numarası kontrolu vs içinmiş ençe çokta iyi ediyorlar bilirkişi makinayı gerçekten kontrol ediyor ve hatalarını yazıyor sonuç içn çokta iyi oluyor.yinede yardıma ihtiyacınız olursa mail atın yardımcı olalım.çünkü benim oğlumda öğrenci ve şu anda 4 aydır makinası yok ve arkadaşının makinası ile projelerini yapıyor..çok mağdur olduk çokkkk.bizim aldığımız makina ise 2.250 ...
-
herşeyi koydum dosyaya..bikaç koyacağım şey daha var toparlayıp onlarıda ekliycem..tek dileğim ilk duruşmada çözülmesi bu işin.teşekkür ederim dava süreçlerimiz sürer daha baya burdan haberleşiriz:))
-
rica ederim dilerim en kısa sürede çözülür...yardım edebilirsen ne mutlu bana çünkü biz dava süreçlerinde gerçekten ne yapacağımızı bilemediğizden dolayı çok hırpalandık ve psikolojimiz bozuldu....en kötüsüde dünyanın parasını verdiğimiz makinayı kullanamamamızdı...mutlu haberlerde görüşek dileğiyle....
-
fatura slip tahsilat makbuzu bu gün dosyaya ilettik.Davanın sonucunu bekliyoruz artık.hayırlısı olur inşallah...
-
davayı kazandık.15 günlük temyiz süresini bekliyoruz....
-
hayırlı olsun sizede tebrikler..ikimizde galip geldik:))
-
7 ay olmuş karar kesinleşecek 15 gün içinde alacağız paramızı inşallah.sizimde gözünüz aydın çabuk sonuçlanmış sizinki...
-
karşı taraf temyize gitmiş...nedeni ile ilgili yazı tarafımıza ulaşmadı....telefonla öğrendik....4 haziranda şehirdışına çıkıp 4 eylülde döneceğiiz.bu süre içersinde sonuçlanırmı yada burada herhangi birine takip amaçlı vekalet vermelimiyiz.yardımcı lursanız sevinirim.
-
hukukcu arkadaşlardan yardım bekliyorum....
-
Alıntı:
hukukcu arkadaşlardan yardım bekliyorum....
Herşeyi kendiniz beceriyorsunuz maşallah, yardıma ne ihtiyacınız var? :)
-
merhabalar başak hanım.
başarmaya uğraşıyorum ama temyize gideceğini düşünmemiştim.çünkü bilirkişi raporu var...nedeni ile ilgilide tebligat gelmedi.yarın akşam şehir dışına çıkıp 3 ay olmayacağız dava ile ilili ne tür bir yol izlememi önerirsiniz.teşekkürler....