-
Ödeme emri hakkında
oncelikle yardimlariniz simdiden tesekkur ederim. yaklasik 5-6 sene bir once bir arkadasima bir miktar borc verdim. bu parayi da baska bir arkadasimdan borc alip ona vermistim. daha sonra bankadan kredi cekerek borc aldigim arkadasima parayi odedim, borc verdigim arkadasim banka kredini oduyordu ama borc benim uzerime. simdi borcu odemiyor. ve ben ona odeme emri gonderdim. odeme emrine borcum yoktur diye itiraz etti.. elimde babasinin ve kendisinin imzaladigi soyle bir yazi var, kendi avukatina hitaben yazilmis ( borcu oldugundan kendi avukatinin da haberi var) su tarihte su kisiden aldigim borca istinaden su kisiye su kadar odeme yapiniz diye... bu yaziyla birlikte itirazin iptali davasi actim.. ilk mahkemeye karsi taraftan kimse gelmedi.. bu gunlerde 2. mahkeme yapilacak.. sizce sonuc ne olur... bana borcu oldugunu belirten bu yazi ise yarar mi, cep telefonuma gonderdigi borcunu kabul ettigini ve en kisa zamanda odeyecegini belirten mesajlar, ayrica kredi odemesi icin benim hesabima yatirdigi paralar kanit olabilir mi? yardimci olursaniz cok sevinirim. tesekkurler
-
Cevap: Ödeme emri hakkinda
-
bu sitede gercekten yardimci olunuyor mu?
-
Merhaba, Baslatmis oldugum ilamsiz icra takibi lehime sonuclandi. Mahkeme alacagin tahsil edilmesine karar verdi. Bundan sonraki asamalar nedir acaba? Ne yapmam gerekir. Borcluya herhangi bir ihtarname gondermeme gerek var mi? Yoksa direk icra dairesine gidip icra islemlerine baslayabilir miyim? Yardimci olursaniz cok sevirim. iyi calismalar.
-
Mahkeme'nin kararını, mevcut takip dosyanıza sununuz, varsa icra inkar tazminatı, vekalet ücreti, yargılama gideri gibi kalemler de, mevcut takibinize eklenecektir. İcra işlemlerinize kaldığı yerden devam edebilirsiniz.
-
Esin hanim yardimlariniz icin cok tesekkur ederim. Icra inkar tazminatini mahkeme asamasinda eklemistik. Hakim onuda ilave etti.. Su anda mahkeme kararini bekliyorum. sanirim 10-15 gun suruyormus. Izin verirseniz bir sorum daha olucak. Bu asamada borclunun borca itiraz hakki var mi? Boyle bisey olabilir mi?
-
merhaba, mahkeme kararini aldim fakat hakim ust tarafta inkar tazminatini yazmasina ragmen, karar kisminda inkar tazminatini eklemeyi unutmus. bunun icin temyize basvurdum ilave etmesi icin. Dogru yapmis miyim, birde bu temyiz yaklasik ne kadar zaman surer. tesekkurler simdiden
-
Temyiz etmek yerine kararın tavzihini isteseydiniz daha iyi olurdu. Temyiz incelemesi aylarca yıllarca sürebilir. Ama en azından bir yılı gözden çıkarın.
-
onu sormustum, heralde sistem degismis, uyapta hakim karari degistiremiyormus..
-
Ne saçmalık ya uyap kabul etmiyo diye basitçe giderilecek bi sorun giderilemiyor Yargıtayın iş yükü az sanki bi de böyle sehven yapılan hataların giderilmesi için temyiz edilmek zorunda bırakılıyor. Hem temyiz incelemesinde Yargıtayda dosyaların kahir çoğunluğu bence incelenmiyor yüzüne arkasına bakılıp onama kararı veriliyor. Sizin dosyanıza da onama gelirse şaşırmayın.
-
yani bence de sacmalik sehven yapilan bir hata duzeltilebilmesi lazim. Engin bey benim dosyama da onama gelirse sasirmayin demissiniz. onama ne demek benim talebim onaylanacaksa ne ala. burada gozgore gore mahkeme tarafindan yapilmis bir hata var. sadece onun duzeltilmesini talep ettim.
-
merhaba, daha once belirttigim gibi benim yapmis oldugum ilamsiz icra takibe karsi taraf itiraz etmisti. bende itirazin iptali davasi acmistim. Davayi kazanmistim. Ancak karsi taraf temyize gitti. Simdi internetten baktigimda Yargitay karari "bozma" olarak gorunuyor. yani bu karar benim aleyhimemi. Dava tekrar mi gorulecek. Goruslerinizi alabilir miyim?
-
Oncelikle bu konuda bu sitede benim diger insanlara yardim ettigim kadar yeterli yardim alamadigimi belirtmek isterim. Yargitay dosyayi %40 inkar tazminatinin da hukum kismina ilave etmesi icin karari bozup yerel mahkemeye gondermisti. Yerel mahkeme inkar tazminatini da ekleyip, tekrar ayni karari verdi. Karsi taraf yine temyiz etti. Bugun yargitay'in karari onayladigi haberini aldim. Yani parami kurusuna kadar alacagim, butun masraflarda dahil. karsi taraf temyize giderken teminat olarak evini ipotek ettirdigi icin artik kacis sansi kalmadi. Yasasin adalet, cok mutluyum. Darisi davasinda hakli olanlarin basina. Buda o kisiye insallah ders olur.
-
Hukukcularimizdan bundan sonraki asama icin bilgi alabilir miyim? Yargitay onayi ulastiktan sonra ne yapmam gerekiyor. Asil alacak, ihtarname tarihinden sonra isleyen faizleri, inkar tazminati, yargilama masrafi, avukat masrafini karsi taraftan nasil tahsil edecegim. Ayri bir takip mi yapmam gerekiyor.
-
Onama kararını icra dairesine ibraz edip teminatı paraya çevirmek kalıyor.
-
Engin bey, karsi taraf teminat olarak evini iptek vermisti. Onama karari ile gittigimde ne gibi islemlerle karsilacagim. Internette yargilama masrafi, avukat masrafi, icra inkar tazminati icin ayri takip yapilmasi gerektigini okudum. Tabi yargi karari oldugu icin ilmali takip yapilmasi gerekiyormus. Bu bilgi hala guncel mi bilmiyorum. Yani degisiklik olmus mudur? yoksa dediginiz gibi icra dairesine gidip, onayi verip, ipotegi nasil nakde cevirecegiz. Detayli bilgi verebilirseniz cok sevinirim
-
Bu konuda bilgili tecrubeli bir hukukcu yok mu?
-
Onama kararını ibraz edip ilama göre dosyanın son hesabını yaptırırsınız teminatın paraya çevrilmesi için talepte bulunursunuz. Burdan hukuçu görüşü beklemenize gerek yok daireye gidip dosyanızı çıkartıp müdüre müracaat etseniz kafi onların görevi ve sorumluluğu bu işler.
-
tesekkurler Engin bey, yok yargitay karari gelmedi daha. en azindan hazirlik olayim diye sordum.. cok tesekkurler tekrar saglicakla kalin
-
Engin bey, karari yargitay'da gordum. Teblig icin postalandi. Ancak karar duzeltme yolu acik sanirim. Karar duzeltme hakkinda bilgi verir misiniz? Sartlari suresi vs nelerdir?
-
Merhaba, yargitay'in onayindan sonar karsi taraf karar duzeltme yoluna gitti. Ancak bu bizim icraya gitmemize engel degil, ancak evin satisi icin yargitayin karar duzeltme kararini beklemek gerekiyor. Karar duzeltmeye Nisan ayinda gidilmisti. Sizce bu adli tatile girmeden sonuclanir mi? Karar duzeltme sureci cok uzun surmuyor diye duydum. Oteyandan, karsi taraf odemeyi tek seferde yapamayacagini soylemis, peyder pey odeyebilecegini soylemis. Ben parami direk tehsil etmek istiyorum. Evi satisa cikardigimda expertiz ve satis masraflari da karsi tarafa yuklenecek. Sizce nasil bir yol izlemeliyim?
-
Avukat arkadaslardan bir ricam var. Davayi, temyizi hepsini kazandim. Ancak borclu kisi temyiz surecinde nasil olduysa, temyiz icin ipotek ettigi evi satmis. Bu asamada neler yapabilirim. Evin satis iptalini yaptirabilir miyim? Cunku evin gercek satis olmadigini dusunuyorum. Mal kacirmak icin anlasmali kagituzerinde satis yaptigini dusunuyorum. Mahkemeye versem yine bu evin satisinin iptalini veya satistan elde ettigi gelirden borcunu kotu niyetli olarak odemedi icin ceza davasi acabilir miyim? yani mal kacirdigi icin ve turkiye cumhuriyeti mahkemelerini kandirdigi ve oyaladigi icin ceza davasi acabilir miyim. Yani boyle bir durumda hukuki olarak neler yapabilirim. Borclu kisi kotu niyetli oldugu icin ortakligi bulunan bir firmadaki hisselerini yine ortaklardan birinin uzerine gecirmis.
Bana bu konuda yol gosterirseniz cok sevinirim.. tesekkurler
-
Tasarrufun iptali davası açabilirsiniz icra ceza mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.
-
tesekkurler Engin bey, tassurufun iptali davasini yine ayni mahkemeye mi acacagim.. oteyandan icra ceza mahkemesine sikayette bulunursam nasil bir surec, prosedur isler..
-
Aynı mahkeme mi olur bilmem Asliye hukuk mahkemesine açabilirsiniz icra cezada dava dilekçeleri cevap dilekçeleri gider döner duruşma günü verilir incelenir tahkikat biter karar verilir.
-
simdi google'dan arastirdim yetkili mahkeme her iki tarafin ikametgahinda da acilabilir diyor. Bakalim simdi bu isin pesin pesinden kosturucaz. Allah yardimcimiz olsun.. Tesekkur ederim bilgiler icin.