6 kardeşiz bize miras düşerimi
slm tüm deyerli ustalarım
konuyu anlatayım biz 3 üvey 3 öz kardeşiz bize miras kalmış diyer üvey babamdan şimdi bize diyorlar diyer üvey kardeşlirim sizin hakkınız yok bu mirasta. 1 ögrenmek istediyim tamam belki baba farklı olabilir ama sonucta ANNEmiz aynı hadi diyelim bizi üvey babmızdan miras kalmıdı ama ANNEmedemi kalmız ben hem kendi hakkımı almak hemde annemizin hakkını almak istiyorm bu olayda
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ikinci konu ise aynı dava bu miras cıkıtıgında bizim admız geciyordu ama sonradan ne oldu ise bizim admız silindi şimdi hakkımız üvey babamızın kardeşinin oglarına gecti biz bu olaydan nasıl hak talep ederiz lütfen yardımcı olun ama admınız oldugunu adım gibi biliyorum bu davada.not şimdi bu davadan miras alan iki üvey kardeşim üvey abim öldüyü için onun hakkını kızı alıyor ve diyer paylarıda üvey babamın üvey kardeşnin cocuk ları alıyor onlarda 4 kişi toplamda pay 6 bölünüyor ama biz haric yanlız bu olay miras davsı duyudugunda üvey BABamın üvey kardeşinin cocukları bizim telefonları bülüyor ve bizi arıyor sonra sizin ufak bir imzalık işiniz var diyor abimde tamam ama ne izzası diyor sonra abim iş yerinde oldugu için bende askerde oldugum için ozman lar abim gidmiyor oraya üyey kardeşim olan en büyümüz ve cucugu gidiyor oraya sonra orda konuşma geciyor aralarında üvey babamın kardeşinin cocukları ile aralarında onlaradiyor istersniz onların payını size vere bilirim diyor
demekki payımız vardıki böyl diyor sonra onlarda diyor biz kabul etmiyoruz her kes hakkını alsın demişler sözde ama demeki ismiziv vardı ama sonradan nasıl siline bilir lütfen siz deyerli ustalarımdan yardım istiyorum hukuki nevarsa hakkım yapmak istiyorum. saglıcakla kalın deyerli ustalarım
özetle yazıyorum bunu ANNE AYNI AMA BABA FARKLI VE HER İKİ BABADA ÖLÜ ŞUAN BİZ PAY ALIRMIYIZ
Cevap: 6 kardeşiz bize miras düşerimi
Özetle sorunuzun cevabı;
Hayır alamazsınız.
Siz ( çocuklar) annenizin 2.eşinin mirasçısı olamazsınız, anneniz vefat eden eşinin mirasçısıdır.Anneniz eşi ( üvey babanız) vefat ettiğinde sağmıydı?
evet sagdı.anneminde hakkı görünmüyor ama bu olayda NOT ama annem ölü oda ondan görünmüyor olabilirmi
Anneniz eşinin mirasçısıdır, eşinden kalan miras, annenizin vefatı ile mirasçısı olarak sizlere geçer.
Abinizin imzaladığı belgelerin ne olduğu önemli.
ama burda Av.Engin Oğuz baba farklıda olsa birinin mirascısıdıyor diyer kardeşler
https://www.hukuki.net/showthread.php...iras-paylaşımı
Aynı anne farklı babadan kardeşler arası miras paylaşımı arkadaş bu soruyu sormuş aynı bizim gibi olay Av.Engin Oğuz verdiyi cevapta bu
Cevap:Av.Engin Oğuz
Aynı anne veya ayrı anne olsun ana babadan herhangi birinden olma kardeşler birbirlerine mirasçıdırlar.
abim hiç bir belge imzalamamış zaten işlerinden dolayı oaraya bile gidememiş bende askerde idim ondan yani hiç bir izlalık iş yok ortada ama karşı taraf bizim admıza imzsa atmışsa bişey diyemem
Aynı anneden doğan çocukların hepsi annenin mirasçısıdır, aynı babadan olanlar da babanın mirasçısı.
Anne 3 çocuklu olarak 2.evliliğini çocuksuz bir beyle yaptı ve daha sonra 3 çocuk doğduysa , baba önce vefat ettiyse, eşi ve 3 çocuğu, anne önce vefat ettiyse eşi ve 6 çocuğu mirasçısı olur.
Diğer üvey dediğiniz 3 kardeş annenizin 2.evliliğinden olan çocukları ise, annenizin de mirasçısıdır.Yok o 3 kardeş annenizin 2.eşinin ilk evliliğinden olan çocukları ise annenizin mirsçısı değildirler.
sizinle telefonla görüşme imakanımız varmı pm atamıyorum siz bana pm atıp tel verseniz ben arasam umarım kırmasınız bu ricamı
siz den ricam lütfen bizi bir yol gösterin hakkımız almak için ne yapmammız gerek ?
Hukuki.net ten alabileceğiniz bilgi haklarınız-yapabilecekleriniz konusunda ön bilgiden öteye gidemez, daha fazlası hukuki danışmanlığa girer ki, bu da yasalara aykırıdır.
Bir avukattan yardım almanız sizin yararınıza olacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki.net ten alabileceğiniz bilgi haklarınız-yapabilecekleriniz konusunda ön bilgiden öteye gidemez, daha fazlası hukuki danışmanlığa girer ki, bu da yasalara aykırıdır.
Bir avukattan yardım almanız sizin yararınıza olacaktır.
Ama ANNEM ilk evliğinde resmi nikahı yokmuş ama şimdi ise resmi nikahı görünüyor ve biz yine de hak alamıyoruz ANNE tarafından da.