Üniversite İle İlişiğin Kesilmesi
Merhaba, 1 Ocak 1982 doğumluyum, şu anda kimya bölümü 2. sınıfta okuyorum, geçen yıl alttan kalan sadece tek dersim var. Sorum şu: bu yıl, yeniden öss ye hazırlanacağım için hiçbir derse girmeyeceğim ve devamsızlıktan bu yılki bütün derslerden kalacağım. Böyle bir durumda, benim üzniversite ile ilişiğim kesilir mi? Gerçi 2517 sayılı YÖK kanuna göre, 4 yıllık 1 fakülteyi bitirmek için max. öğrenim süresi 7 yıl olarak belirtilmiş ama ben genede bir bilene sormak istedim.
cvp vereceklere şimdiden teşekkürlerimi sunarım...
Re: Üniversite İle İlişiğin Kesilmesi
Alıntı:
gerunsal rumuzlu üyeden alıntı
bütün derslerinizden kalmanız fakülteyle ilişiiğiniz kesilmesi sonucunu doğurmaz ancak önemle hatırtlatmak gerekir ki derslere girmeseneniz bile kaydınızı yenilemeniz gerekir. iki kere kayıt yenileme işlemini yaptırmayan öğrencinin okul ile ilişiği kesilmektedir.
merhabalar...ben geçen yıl maddi sıkıntılar yüzünden okula gidemedim şimdi yine 1. sınıftayım ve bu yıl da derslere devam edemedim harcı yatırdım acaba iki yıl üst üste aynı sınıfta devamsızlıktan kalmam okuldan atılmama sebep olur mu?ilginize çok teşekkür ederim.
2 sene üst üste mazereti olmaksınız yarıyıl sonu sınavlarına girmemekte okuldan atılma sebepleri arasında sayılmaktadır.Genede okulunuza ait lisans yönetmeliğinizi incelemenizi tavsiye ederim.Muhtemelen üniversitenin sitesinde yönetmelik ve yönergeler kısmında mevcuttur.
Alıntı:
masmawi83 rumuzlu üyeden alıntı
2 sene üst üste mazereti olmaksınız yarıyıl sonu sınavlarına girmemekte okuldan atılma sebepleri arasında sayılmaktadır.Genede okulunuza ait lisans yönetmeliğinizi incelemenizi tavsiye ederim.Muhtemelen üniversitenin sitesinde yönetmelik ve yönergeler kısmında mevcuttur.
ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim... dediğinizi yaptım fakat öyle bi hükme rastlamadm ya da bulamadım. ancak ben bu yıl da geçen yıl da güz dönemi vizelerine girip daha sonra gitmedim. okulu bitirme süresinin 7 yıl olduğu yazıyor. harçlarımı da yatırmama rağmen okulla ilişkimn kesilmesi söz konusu mudur? ilginize teşekkür ederim. saygılarımla...
faxs arkadaşım çok özür dilerim.Bir an için dalgınlığıma gelmiş,iki sene üst üste yarıyıl sonu sınavlarına girmemek okuldan atılma sebebi değildir.2 dönem üst üste mazareti olmaksızın harç yatırmamak okuldan atılma sebebidir.Umarım seni çok sıkıntıya sokmamışımdır.Durumun için sana tavsiyem öğrenci işleriyle detaylı bir görüşme yapmandır.Her okul uygulamada farklı davranmaktadır.
Cevap: Üniversite İle İlişiğin Kesilmesi
2 yıllık dış ticaret okuyan bir ögrenciyim,2009-2010 ögretim yılının güz dönemi kaydımı yaptırdım ve 2.senemden kalan bir dersi verdim.geriye sadece stajım kalmıştı ama benimde çalışmam gerekiyordu ve işe girdim.bahar döneminde kayıt yenilemedim ve okul nisan itibari ile okulla ilişigimi kesti ve yapıcak hiç bir şey olmadıgını söylüyorlar.
ne yapmalıyım?
22 yaşındayım ve tecil hakkım var mıdır?
yardımcı olursanız sevinirim,2 yıllık emegim böyle çöpe mi gidecek?
merhaba Arkadaşlar, bu konuda benim sormak istediğim farklı bir durum daha var. 2008-2009 yıllarında myo da okudum.. 2. yılımda alttan kalan 1 tane dersim vardı.. sonraki yıllarda kaydımı yeniledim ancak alttan kalan dersimin sınavlarına girmedim.. kaydımı yenileyip sınava girmediğim bu yılların maksimum süresi varmıdır ? ve okuldan ilişiğim bu şekilde devam edersem kaç yıl daha kesilmez ? yada yaşım 22 olduğu için bu şekilde kaç sene daha askerliğimi erteleyebilirim.. ilginize teşekkür ederim. saygılarımla..
Merhaba, üniversite 4. sınıf öğrencisiyim benim bazı sorularım olacak.. önce yaşadığım olayı anlatayım. Derse gecikmeli olarak girmek üzereyken 3. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda dersini aldığım profesörün asistanı olan arkadaşımı gördüm ve bana elindeki dosyayı derste olan diğer arkadaşıma iletmemi rica etti bende iyi niyetimle amfideki derste olan arkadaşıma dosyayı götürdüm teslim ettim o kişide dosyayı çantasına koydu. Aradan 1 ay geçti ve o dosyanın sınav dosyası olduğunu ve bir tutanak karşılığında teslim edilmesi gerektiğini öğrendim. ( bu arada dosyayı teslim ettiğim kişi dosyayı almadığını söyleyerek profesör hakkında dava açmış) sınavdan haksız yere kaldığını düşünen kişi dosyayı elinde tutuyor ve hakkını profesöre açtığı davayla aramaya çalışırken burada benim durumum nedir bunu tayin edemiyorum.
Merhaba.Ben kibrista hukuk fakultesinde okuyordum 2 yil okuluma devam ettim ve sonrasinda 6 donem boyunca kayit yaptirmadim ve herhangi bir dondurma islemide yapmadim.10 gun once okula gittim ve kaydimin yapilmasini istedim ki ve okuldan aldigim cebap nisan ayinda okuldan ilisiginiz kesilmistir dediler ve yapacak biseyin olmadigini soylediler.Dilekce falan verdim ama.Suanda onerebileceginiz bisey var mi bana affi mi beklemem lazim yoksa dava acabilirmiyim okula herhangi bir tebligat yapmadan ilisigim kesildigi icin tskrler
Üniversiteden atılma önce kalkmıştı, sanırım 2016 nisan veya mayıs ayında geri geldi.
Buna göre iki dönem üst üste kayıt yaptırmayan/başarılı olmayan öğrencilerin ilişikleri kesiliyor.
Tebligat ilişiğin kesildiğini bildirmek için üniversiteye verdiğiniz adrese yapılıyor.
Yani "bu dönem de kayıt yaptırmaz/başarısız olursanız ilişiğiniz kesilir" şeklinde önceden uyarı şeklinde değil, olay gerçekleştikten sonra bildirim şeklinde bir tebligat oluyor.
Birinci ihtimal adresiniz değiştiği için tebligat yapılamamıştır veya evde olmadığınız için muhtara yapılmıştır.
Belki de kaydolurken Kıbrıs adresi verdiniz.
İkinci ihtimal KKTC bağımsız bir ülkedir, onların kanunlarına göre farklı bir durum söz konusu olabilir.
Tebligat yapılmamış olsa dahi, davayla okula dönme hakkı vermez.
Ayrıca dava açacak olsanız davayı Kıbrıs'ta açmanız gerekir. Türkiye'de açacağınız davaya mahkeme yetkisizlik kararı verecektir.
Şimdi ne yapmami önerirsiniz.Kibris universitelerinde hersey oluyor.Ki okulun hatasi var.Ben devamli ogrenci dekaniyla irtibattayydim ve bana birgun de demedi kayfini yaptir nisan ayinda kaydin silinecek denmedi o yonden okulu haksiz buluyorum