Fazla mesaiden dolayı istifa edersem tazminat alabilir miyim?
merhabalar öncelikle vereceginiz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. özel bir şirkette 6 yıldır çalışmaktayım.yaptıgım fazla mesailerden dolayı işten ayrılmak istiyorum.aylık çalışma saati olan 225 saat hariçinde, aylık yaptıgım mesai 200 saat civarlarında degişiyor.sabah saat 06:00 işe başlıyorum akşam 20:00-22:00 saatleri arasında işten çıkıyorum.hafta sonları cumartesi pazar dahil olmak üzere bu şekilde çalışıyorum.yapmış oldugum mesailer kuruşu kuruşuna ödeniyor ve bodrada bunlarda gösteriliyor.istifa etsem tazminat hakkımı alabilirmiyim.bana yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Fazla mesaiden dolayı istifa edersem tazminat alabilir miyim?
Alamazsınız, ama fazla çalışma yapmak zorunda da değilsiniz.
İşveren fazla çalışma yapmanızı istediğinde hayır yapmak istemiyorum dersiniz,işveren sözleşmenizi sona erdirirse tazminatlarınızı ödeyerek bu işi yapmak zorunda kalır.
Yıllık 270 saatten fazla, fazla mesai yaptığınızı ispatlayabilecek durumdaysanıZ istifa etmeden önce çalışma ve sosyal güvenlik kurumunun işyerinizin bağlı olduğu şubesine giderek hem bilgi alıp hem de dilekçe yazıp vermeniz en temizi olur bence. Mahkemeler yıllar sürüyor, işi mahkeme aşamasına getirmeden çözmeye çalışmanız en ideali.
Merhabalar
Benimde size bir sorum olacak. Eşim bir firmada 6 senedir çalışmakta , geçen ay hamile olduğunu öğrendik. Çalıştığı firmaya yazılı olarak bildirdik.Firmada günlük çalışma saatini 8 saat olarak ayarlamış. Bildiğim kadarı ile hamilelikte günlük çalışma saati yedi bucuk saat olarak geçiyor. Fazla çalışmadan dolay iş akdinin feshi için noterden ihbar çeksek. Kıdem ve ihbar tazmınatını alabilirmiyiz.
caĺisma baslangic bitis ve ara dinlenme saatleri nedir su anda?
Günlük değişiyor çalışma saatleri
Bazı günler 11:30 / 20:00 oluyor 1 saat mola dahil
Bazı günlerde 09:00 / 17:00 oluyor 1 saat mola dahil
Alıntı:
fthgck rumuzlu üyeden alıntı
Bazı günlerde 09:00 / 17:00 oluyor 1 saat mola dahil
09:00-17:00 arasında 1 saat mola kullanılıyorsa günlük 8 saat değil 7 saat çalışma süresi olur.
Alıntı:
fthgck rumuzlu üyeden alıntı
Günlük değişiyor çalışma saatleri
Bazı günler 11:30 / 20:00 oluyor 1 saat mola dahil
Bu saatler arasında 1 saat mola süresi kullanılıyorsa da günlük çalışma süresi 7,5 saatin üzerine çıkmaz.
Belirlenen çalışma sürelerinde , ara dinlenme süresi düşüldükten sonra 7,5 saati aşan çalışma varsa, bahsettiğiniz yönetmeliğe uygun çalıştırılmama sebeiyle sözleşmesini haklı sebeple feshedebilir-di, ama görünen yönetmeliğe aykırı bir çalışma süresi yok.