-
Cevabını Çok Aradığım Birkaç Özel Soru
Merhabalar ,
Ben Lise 4 Dil Öğrencisiyim Önümüzdeki Sene Hukuk Bölümüne Gitmeyi Düşünüyorum EA Puanıyla Ama En Düşük Puanlı Özel Ünide Okumak İstiyorum (Kıbrıs Düşünüyorum) Bu İsteğim İçin Ortalama Ne Kadar Net Çıkarmam Lazım (Örneğin ; 280 Puan Diyelim) Sayısal Derslerim Pek İyi Değil
-
Cevap: Cevabını Çok Aradığım Birkaç Özel Soru
Özel üniversitelerin (ve özellikle Kıbrıs'ın) hukuk fakültelerinde okumak için pek bir net çıkarmanıza gerek yok. Barajı aşın kafi. Ha bir de paranız olmalı tabi. :)
Size naçizane tavsiyem, biraz daha dişinizi sıkarak devlet üniversitesinde hukuk eğitimi almanızdır.
-
öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum.ben yabancı dil okuyorum hedefim bu yıl tercümanlık bölümünü kazanmaktı ama bazı yaşadığım ailevi sorunlar yüzünden EA puanıyla kıbrısta özel ünide okumaya karar verdim.sayısal bilgim pek yok ama bu sene sıfırdan hazırlanmayı planlıyorum.ailemin maddi durumu iyi para bakımından sorun olacağını zannetmiyorum.sizce ne yapmalıyım iyi hazırlanıp 2011'de hukuk bölümüne gidebilirmiyim. ? yani 1 sene çalışıp bu işin üstesinden gelebilir miyim ?
-
Ben ısrarla devlet üniversitesini tavsiye ederim, hukuk okuyacaksanız ve sistem açısından önünüzde bir engel yoksa... Tabiki takdiri size ait.
-
Alıntı:
Av. Münteha Jan Gülsu rumuzlu üyeden alıntı
Ben ısrarla devlet üniversitesini tavsiye ederim, hukuk okuyacaksanız ve sistem açısından önünüzde bir engel yoksa... Tabiki takdiri size ait.
tabi bende öncelikle devlette okumak isterim ama dilden mezun olacağım için pek umudum yok önümdeki 1 senede sayısal derslere sıfırdan başlayıp devlet üniversitesi kazanmak açıkçası hayal gibi bişey...
-
Alıntı:
Özel üniversitelerin (ve özellikle Kıbrıs'ın) hukuk fakültelerinde okumak için pek bir net çıkarmanıza gerek yok. Barajı aşın kafi. Ha bir de paranız olmalı tabi. :)
Size naçizane tavsiyem, biraz daha dişinizi sıkarak devlet üniversitesinde hukuk eğitimi almanızdır.
Kıbrıs Üniversiteleri mezunlarını neden aşağıladınız ki?
-
Estağfurullah aşağılamak söz konusu değil. O şekilde anlaşıldı ise affola.
Söylediklerimin yanlış olduğunu savunabilecek birileri var mıdır? Yani barajı aşmanın kafi olduğunun ve para gerektirdiğinin?
Bunları dile getirmek aşağılamak mıdır?
-
Baraj aşma ve mali boyutuna ilişkin cokta gerekli olmayan bu beyan biraz o anlama gelir. Ve ısrarla bunu bırde soru olarak sorarsanız ;"Söylediklerimin yanlış olduğunu savunabilecek birileri var mıdır? Yani barajı aşmanın kafi olduğunun ve para gerektirdiğinin?" bu şekilde bu amacı taşımasanızda öyleymiş gibi algılanabilir. Ben şahsen bu algıyla tanınmanızı istemem aramıza yeni katılmışken.
Diğer özel veya vakıf üniversitelerin puanları hakkında da bilgi sahibi olmanızı öneririm.
Genç arkadaşlarımızı doğru yönlendirmemk adına.
-
Alıntı:
Estağfurullah aşağılamak söz konusu değil. O şekilde anlaşıldı ise affola.
Söylediklerimin yanlış olduğunu savunabilecek birileri var mıdır? Yani barajı aşmanın kafi olduğunun ve para gerektirdiğinin?
Bunları dile getirmek aşağılamak mıdır?
katılıyorum sonuçta iyi bir net çıkardıktan sonra hem para verip hemde kıbrısta okumaya ne gerek var.
-
Sn meslektaşım, ben genç arkadaşıma naçizane bir tavsiyede bulundum. Takdir muhakkak ki kendisine aittir. Kimseyi aşağılamak gibi bir maksat gütmedim, aşağılama yönünde bir ifade de kullanmadım.
Burada özel üniversitelerin eğitim kaliteleri yönünde bir tartışmaya girecek değilim tabiki. Ben İstanbul Hukuk mezunuyum ve hukuk eğitimi almak isteyen tüm genç arkadaşlarıma kendi fakültemi mutlulukla tavsiye edebilirim. :)
-
Sayın Gülsu; benim de genc bir arkadaşım gelse dese ki nerde okusam şüphesizki bende sizinle aynı tavsiyede bulunurum. bizler 10 yıldır Kıbrıs mezunları olarak meslek icra ediyoruz. Ne yazık ki hala rüştümüzü ispatlayamadık. Gerekçesi gerekl nete sahip olmamk ve ekonomik imkanlarımızın eğitim almaya daha yakın olması.
Bu bir kusur değildir. Meziyet ise hiç değildir.
Başkent- Galatasaray-Yeditepe-DAÜ ve diğer devlet okulu olmayan okullardan mezun olmak ayıpmı ki?:)
Konu bu aslına bakarsanız.
-
Sn Tekay, özel bir üniversiteden mezun ancak 10-15 yıllık yüzlerce avukatı tek eliyle ikiye katlayabilecek bir stajyer arkadaşla beraber çalışmış birisi olarak söyleyebilirim ki rahatlıkla, eğitim-öğretim kişinin kendisiyle ilgilidir.
Genel geçer önyargıların arkasına sığınarak kimseyi itham etme-küçümseme haddim yoktur, olamaz.
Yukarıda da izah ettiğim üzere, özel üniversitelerin eğitim kalitesi ve öğrenci tipolojisi ayrı konu. Bunlar uzun uzun tartışılabilecek ve buna rağmen içinden çıkılamayacak çetrefillikte mevzular. Ancak, tartışmaya kapalı ve net olan husus, o okullarımızın içler acısı taban puanları... (Burslu bölümlerden ve istisnai birkaç okulumuzdan bahsetmiyorum.)
Benim devlet okulu tavsiye etmemin asıl nedeni ise, taban puanlarından ya da çıkarılan netten ziyade devlet üniversitelerimizin genel itibariyle az da olsa bir geçmişe ve dolayısıyla oturmuş bir hukuk nosyonuna sahip olmalarıdır. Yoksa hukuku seven insan nerede olsa okur ve gerçek bir hukukçu olur... Özelde okuması önem arz etmez. Dediğim gibi, bunun çok güzel bir örneğini de gördüm.
Ha yine de "aşağıladın" derseniz... Dilimde tüy bitti. :):)
-
Ben Ankara Hukuk mezunuyum ama keşke en ücra bi ilde açılmış hukukta okusaymışım. Derse devam mecburiyeti yok, 800 kişilik amfilerde hocanın ne dediği anlaşılmaz bir sınıfı olan, hocaların hiç bi öğrencisini tanımadığı iletişim kurmadığı, ders notlarını hazır olarak satın alabildiğiniz bir okul. Şehir dışında hayatını sürdürüp ders notlarını adreslerinde teslim alan nice öğrencisi olan bir okul. Bununla birlikte ders geçmenin oldukça zor olduğu bir okul. Okulu bitirince mesleği sıfırdan öğrenmeye başladığımız bir okul.
Evlere şenlik, akıllara zarar okul AÜHF :)
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ben Ankara Hukuk mezunuyum ama keşke en ücra bi ilde açılmış hukukta okusaymışım. Derse devam mecburiyeti yok, 800 kişilik amfilerde hocanın ne dediği anlaşılmaz bir sınıfı olan, hocaların hiç bi öğrencisini tanımadığı iletişim kurmadığı, ders notlarını hazır olarak satın alabildiğiniz bir okul. Şehir dışında hayatını sürdürüp ders notlarını adreslerinde teslim alan nice öğrencisi olan bir okul. Bununla birlikte ders geçmenin oldukça zor olduğu bir okul. Okulu bitirince mesleği sıfırdan öğrenmeye başladığımız bir okul.
Evlere şenlik, akıllara zarar okul AÜHF :)
Engin Bey canınız okumak çekti herhalde:)
Sayın Gülsu; Sizde Engin Bey'e sıra arkadaşı olun. Bende tam arka sırada otururum:) Kağıtlarınızı açın ama kopya için..
-
Yok, bizde derse devam zorunluluğu vardı. Bir de mikrofonlarımız vardı, duyabiliyorduk. Kopya hiç çekmedim. Ama gerçekten çekmedim. :):):)
-
Canımıza okudular Duygu hanım belki alışkanlık yaptı :)
Siz arkada dersi kaynatacaksınız sonra bizden kopya çekeceksiniz varmı böyle bi adalet, hep birlikte arkada gır gır yapalım daha adil olmazmı sonra kağıdını açmayanları siz bildiğiniz gibi yapın :)
-
Alıntı:
Yok, bizde derse devam zorunluluğu vardı. Bir de mikrofonlarımız vardı, duyabiliyorduk. Kopya hiç çekmedim. Ama gerçekten çekmedim. :):):)
Şaka olsa gerek.. Neden ama?
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Canımıza okudular Duygu hanım belki alışkanlık yaptı :)
Siz arkada dersi kaynatacaksınız sonra bizden kopya çekeceksiniz varmı böyle bi adalet, hep birlikte arkada gır gır yapalım daha adil olmazmı sonra kağıdını açmayanları siz bildiğiniz gibi yapın :)
Oluurrr.. :)
-
kıbrıs'tan çok istanbul veya ankara'daki özel üniversiteleri tercih etmeni öneririm. zaten yök başkanı sağolsun artık herkes istediği alanın testlerini yaparak istediği bölüme girebiliyor.lakin üst kısımlarda bazı avukat arkadaşların söylediği gibi barajı aşıp girmen zor olabilir. son senelerde özel üniversitelerin hukuk bölümlerinin bile puanları baya arttı.
-
Alıntı:
spreeX rumuzlu üyeden alıntı
tabi bende öncelikle devlette okumak isterim ama dilden mezun olacağım için pek umudum yok önümdeki 1 senede sayısal derslere sıfırdan başlayıp devlet üniversitesi kazanmak açıkçası hayal gibi bişey...
Aile durumun iyiyse babangil matamatiği halletmiş zaten,sende biraz coğrafya biraz tarih,istediğin yere girersin.Başarılar.
-
ailemin durumundan çok benim durumum iyi :DD
-
Alıntı:
spreeX rumuzlu üyeden alıntı
Biri hayal mi dedi? :alala Şunu bilmelisiniz ki ben össye çalışmaya başladığımda benim bir hedefim vardı. Hem ben eksiden başlamıştım, sıfırdan da değil! Amma velakin ilk girdiğim sınavda 325000lerdeyken üçüncü girişimde 1768. olarak İstanbul Hukuka girdim. Şunu herkes bilmeli ki hayaller yoktur, hedefler vardır. Kimileri onlara hayal der ve onlar gerçekten hayal olarak kalır. Umarım iyi bir hukuk fakültesine girersiniz. Başarılar. :)
-
[QUOTE=Av.Münteha Jan Gülsu;341950]Estağfurullah aşağılamak söz konusu değil. O şekilde anlaşıldı ise affola.
Söylediklerimin yanlış olduğunu savunabilecek birileri var mıdır?
-
hanımefendi yanılıyorsunuz bıraz arastırın barajı asmak yetmıyor artık belli bir kaliteye oturmustur sistemleri bence fazla yukarıdan bakıyorsunuz
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Şaka olsa gerek.. Neden ama?
Kopya çekmeden hukuk fakültesi bitirilemez mi? Kopya çekmemek neden şaka olsun ki? :)
2. sınıfı bitirdim ve henüz kopya çekmeden tüm derslerimi kalmadan zamanında verdim. :)
-
Adının önünde Av. yazan bazı kişilerin yorumlarını şiddetle kınıyorum.. Tesadüfen topiği okudum. Yazıklar olsun..
Bu gibi yorumlar mesleklerinize hiç mi hiç yakışmıyor beyler hanımlar. Sevmediğiniz bir okulda madem okumuş olmak için okudunuz, bari insanlara yazık etmeseydiniz de kendinizi geliştirseydiniz.
Devlet üniversitelerinde sorunlar olabir, özellerde başka sorunlar olabilir, ama hakkınız yoktur ki ; mesleğinizin size verdiği yetilerin idrakında olmadan mesleğinizi icra edin.
Bazı avukatlar çok iyi yerlere gelmiştir, bazılarıyla sürünürler.. Eğitimi aldıktan sonra, kendinizi geliştirmek başarılı olmak kişilerin elindedir.
Sanverden avukatlar yorum yapmış gibi bişey olmuş bu topikte yazılanlar..
-
Bende kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olarak inanın ki barajı aşmak okula girmek için yeterli değil..
Bkz: Baraj 180 iken 370 ile Kıbrıs DAÜ Hukuka girmek.
Konuyu açan arkadaşıma sesleniyorum sakın kıbrıs düşüktür ben kafama göre çalışmasamda girerim her halükarda der isen o zaman açıkta kalmayıda göze aldım demiş olursun...